Startpagina » Pokémon Red, Blue & Yellow » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Postgame

Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Postgame

Na het verslaan van de Elite Four en de Champion staat er nog één uitdaging op je te wachten: de Cerulean Cave, ook wel Unknown Dungeon genoemd.

Zoals de naam doet denken, zul je de Cerulean Cave vlakbij Cerulean City vinden. Vlieg naar Cerulean City, en verlaat de stad dan naar het noorden. Loop langs de rivier tot je het water kunt bereiken, en gebruik Surf om te rivier af te varen tot je bij een grotingang komt.

Cerulean Cave

De Cerulean Cave is een unieke kerker in de geschiedenis van Pokémon. De binnenkant is namelijk totaal verschillende in Pokémon Red & Blue en in Pokémon Yellow! Open hieronder het venster van de versie die jij speelt om te lezen hoe je door de grot heen komt.

De Cerulean Cave in Red & Blue is een groot doolhof, met gangen die in cirkels leiden. Neem de volgende route om direct bij de eindbaas te komen. Klim eerst de heuvel aan het begin op, waar je een ladder omhoog zult vinden. Negeer deze ladder echter, en gebruik Surf. Surf door de gang en negeer de verschillende trappen die je zult zien, tot je helemaal aan het einde van het water komt; klim hier de heuvel op. Negeer opnieuw de ladder in de hoek, en daal de trappen rechtsonder af. Loop verder tot je bij een volgende heuvel komt met een ladder. Gebruik deze ladder om een verdieping omhoog te gaan.

Je bevindt je nu in een doolhof van stenen. Neem de tweede afslag naar onder, en loop dan zo ver mogelijk links, tot je niet verder kunt. Ga vervolgens omhoog, en je komt uit bij een ladder. Daal deze ladder af, en de ladder die je vervolgens tegenkomt.

Op de laagste verdieping van de Cerulean Cave aangekomen, loop je naar rechts tot je met het trapje naar beneden kunt; ga hier naar links. Blijf dan simpelweg het pad volgen.

Vergeleken met Red & Blue, is de Cerulean Cave in Yellow een stuk eenvoudiger, en is het veel lastiger om te verdwalen. Maar blijf op je hoede, want in deze kerker dwalen krachtige Pokémon rond. Om direct bij de eindbaas te komen, neem te de volgende route. Gebruik Surf om het water te betreden, en Surf helemaal naar het linkereinde van de gang. Ga hier weer aan land en neem de ladder omhoog.

Je bevindt je nu in een doolhof van stenen. Loop eerst helemaal naar beneden, en volg dan simpelweg de onderste muur naar rechts totdat je bij een ladder omlaag uitkomt. Neem de ladder, en loop een stukje naar links waar je nog een ladder ziet op een heuveltje. Neem ook deze ladder om weer in het doolhof te komen. Ga bij de splitsing naar beneden, en blijf het gangpad volgen tot de volgende ladder; gebruik deze om weer af te dalen.

Ga vervolgens het trapje van de heuvel af en loop naar links, waar je weer een ladder vindt aan het einde van de gang. Neem de ladder omhoog, loop een stukje omlaag en dan helemaal links, en neem daar weer de ladder omlaag. Daal dan de volgende ladder ook af, en je komt uit op de laagste verdieping van de Cerulean Cave; blijf nu simpelweg het pad volgen.

Na een lang pad over heuvels en water zul je uitkomen bij het einde van de Cerulean Cave. En hier vindt je de ultieme legendarische Pokémon… Mewtwo!

+
Mewtwo Lv. 70
Type:
Mewtwo Lv. 70
Swift
Psychic
Barrier
Recover

Mewtwo is verreweg de allersterkste Pokémon in Pokémon Red, Blue & Yellow, en het zal een hele taak zijn om hem te vangen. Met Psychic kan hij rake klappen uitdelen, en Barrier geeft een enorme boost aan zijn Defense. Bovendien kent hij Swift tegen gebruikers van Double Team, en kan hij Recover gebruiken om zich te genezen. Het is mogelijk om Mewtwo met een ‘normale' Poké Ball te vangen, maar als je de Master Ball nog hebt, is dit hét moment om deze te gebruiken!

Met Mewtwo in je arsenaal is er geen tegenstander in het spel die je nog in de weg kan staan. En hiermee is er ook een einde gekomen aan deze walkthrough. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! Probeer bijvoorbeeld je Pokédex volledig in te vullen, of je Pokémon tot het uiterste te trainen en het tegen andere spelers op te nemen. Vergeet niet dat je je Pokémon in de Virtual Console-versie later via Pokémon Bank over kunt zetten naar de nieuwe games Pokémon Sun en Pokémon Moon. Bedankt voor het lezen, en nog veel speelplezier!