Startpagina » Pokémon Red, Blue & Yellow » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Rainbow Badge

Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Rainbow Badge

Met behulp van HM01 Cut, die je op de S.S. Anne hebt gekregen van de kapitein, kun je het boompje weghakken dat de Route in het oosten van Cerulean City blokkeerde. Keer dus terug naar Cerulean City op dezelfde manier die je gekomen bent, of neem een omweg door Diglett's Cave en Mt. Moon als je nog wat gemiste Pokémon wilt vangen.

Heb je in Vermilion City de Bike Voucher gekregen? Vergeet niet om in Cerulean City ook de fietsenwinkel te bezoek in het zuidwesten van de stad, om een gratis Bicycle op te halen! Met deze draagbare fiets kun je je een stuk sneller verplaatsen door de Kanto-regio.

Om de volgende Route te bereiken, ga je zo ver mogelijk naar het oosten van de stad en gebruik je Cut om het boompje weg te hakken.

Route 9

Nieuwe Route, nieuwe Trainers! Baan je een weg naar het oosten tussen de rotsen door en beklim de heuveltjes om door de Route heen te raken. Nadat je van de eerste heuvel springt, moet je een omweg nemen om weer bij Cerulean City te komen, dus zorg dat je klaar bent voor een aantal gevechten. In zuidwestelijke hoekje van de Route zul je TM30 Teleport vinden. Als je deze aan een Pokémon leert, kun je hem vanuit het menu gebruiken buiten gevechten om meteen terug te gaan naar het laatste Pokémon Center dat je gebruikt hebt. Handig als je je Pokémon moet genezen.

Na een eindje lopen zul je bij een groot grasveld komen dat aan een rivier grenst — je bevindt je nu op Route 10.

Route 10

In het grasveld bij de rivier op Route 10 zijn enkele nieuwe Pokémon te vinden: Voltorb in Pokémon Red & Blue, en Magnemite en Machop in Pokémon Yellow. Als je van de heuvel springt en de rivier naar het zuiden volgt, kom je bij een Pokémon Center. Om het volgende dorp, Lavender Town, te bereiken, zul je eerst een tocht moeten maken door de grot Rock Tunnel. Zorg dus dat je Pokémon genezen zijn, en betreed dan de grotingang naast het Pokémon Center.

Rock Tunnel

Het eerste wat je zult zien als je Rock Tunnel binnengaat, is dat het pikdonker is. Om te kunnen zien waar je heen loopt, dien je HM05 Flash te gebruiken nadat je deze aan één van je Pokémon geleerd hebt. Als je HM05 Flash nog niet hebt, is het wellicht wijs om terug te keren naar Route 2 via Diglett's Cave om deze op te halen. Maar als je een echte durfal bent, kun je ook proberen om zonder licht door Rock Tunnel heen te komen. Veel succes!

Rock Tunnel bestaat uit twee verdiepingen, die helaas sprekend op elkaar lijken. Zodra je de grot binnengaat, bevind je je op 1F. Ga bij de eerste splitsing naar beneden en volg dan de gang om bij een ladder te komen; deze brengt je naar B1F. Loop dan naar links tot je weer bij een splitsing komt, en ga hier diagonaal omhoog en naar rechts. Je komt opnieuw bij een splitsing naar boven en naar links; beide leiden naar dezelfde ladder die je weer op 1F brengt.

Loop dan naar het zuiden tot je niet verder kunt, en ga dan diagonaal omhoog en naar rechts om bij de volgende ladder te komen. Loop hier naar links, tussen twee muren door, tot je niet verder kunt, en loop dan naar boven om bij een ladder te komen. Vervolgens ga je naar beneden tot je niet verder kunt, en dan naar links. Na een poosje zul je bij een grote open kamer komen met een bordje. Schuin onder het bordje vind je de laatste ladder, die je weer naar buiten brengt.

Route 10

Eenmaal weer buiten is het nog maar een kort eind naar Lavender Town. Kies één van de twee paden — links of rechts — en daal de heuvels af tot je bij een hoge toren komt. Je bevindt je nu in Lavender Town.

Lavender Town

Lavender Town is een spookachtige stad, wat je aan de muziek meteen al zult merken. Bij de ingang vind je een Pokémon Center waar je je Pokémon kunt genezen. Vlakbij het Pokémon Center vind je het huis van de Name Rater; door met deze persoon te praten, kun je je Pokémon een nieuwe bijnaam geven.

Als je met de mensen in de andere huisjes praat, leer je dat de lokale Pokémon-verzorger Mr. Fuji vermist is, en dat Team Rocket de moeder van een Cubone omgebracht heeft. Tijd om poolshoogte te nemen in de Pokémon Tower, die als kerkhof voor Pokémon fungeert.

Pokémon Tower

Op de eerste verdieping van Pokémon Tower vind je de receptie en bezoekers die om hun gestorven Pokémon rouwen. Aan de rechterzijde van de kamer vind je de trap naar de volgende verdieping. Hier zul je je rivaal treffen; zodra je naar hem toe loopt, daagt hij je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
Pidgeotto Lv. 25
Exeggcute Lv. 23
Gyarados Lv. 22
Kadabra Lv. 20
Charmeleon Lv. 25
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
Pidgeotto Lv. 25
Growlithe Lv. 23
Exeggcute Lv. 22
Kadabra Lv. 20
Wartortle Lv. 25
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
Pidgeotto Lv. 25
Gyarados Lv. 23
Growlithe Lv. 22
Kadabra Lv. 20
Ivysaur Lv. 25
+
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Vaporeon evolueert)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Vaporeon evolueert)
Fearow Lv. 25
Vulpix Lv. 23
Magnemite Lv. 22
Sandshrew Lv. 20
Eevee Lv. 25
+
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Flareon evolueert)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Flareon evolueert)
Fearow Lv. 25
Magnemite Lv. 23
Shellder Lv. 22
Sandshrew Lv. 20
Eevee Lv. 25
+
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Jolteon evolueert)
Voorwerpen:
Potion x5
Pokémon Trainer Blue
(Als Blue's Eevee in Jolteon evolueert)
Fearow Lv. 25
Shellder Lv. 23
Vulpix Lv. 22
Sandshrew Lv. 20
Eevee Lv. 25

Nadat je je rivaal verslagen hebt, zal hij weglopen. Als je verder loopt, vind je de trap naar de volgende verdieping. Naast de trap staat een vrouw die je zal waarschuwen voor spoken, die in Pokémon Tower ronddwalen. Zonder Silph Scope zul je deze spoken niet kunnen verslaan. Je kunt nu, als je wilt, alvast de hogere verdiepingen verkennen, maar zonder Silph Scope zullen je Pokémon niets kunnen doen tegen de spoken en kun je de top niet bereiken. Ga dus terug en verlaat Pokémon Tower voor nu.

Je rivaal later verslaan?

Om verder te komen in Pokémon Tower, moet je langs je rivaal. Als deze momenteel nog te sterk voor je is, kun je echter ook terugkomen als je eenmaal de Silph Scope hebt.

Om je reis te vervolgen, kun je twee kanten op. De weg naar het zuiden leidt naar Route 12, maar deze Route wordt halverwege geblokkeerd door een slapende Snorlax. Neem dus de uitgang in het westen naar Route 8.

Route 8

Route 8 is een vrij eenvoudige Route; blijf het pad volgen en je zult het einde bereiken. Onderweg staan wel een aantal Trainers in de weg. Als je langs ze wilt glippen, kun je Cut gebruiken om een boompje weg te hakken. Achter dit boompje vind je tevens een grasveld waar je wilde Pokémon kunt vangen.

Aan het einde van de Route staat een poort van Saffron City, maar ook hier zal de bewaker je niet binnenlaten. Ga daarom naar het huisje net boven de poort. Binnen vind je opnieuw een tunnel die onder Saffron City door loopt; daal de trap af en blijf naar het westen lopen tot je bij de uitgang bent.

Route 7

Zodra je weer buiten staat, ben je al bijna in Celadon City. Beklim de heuvels en loop naar het westen om in Celadon City te komen.

Celadon City

Vergeleken met de eerdere steden, is Celadon City een stuk groter. Meteen bij binnenkomst zul je het Pokémon Center vinden. Als je naar links loopt, kom je bij een groot appartementencomplex: Celadon Mansion, bestaande uit drie verdiepingen. Op de derde verdieping bevindt zich het kantoor van Game Freak, de ontwikkelaars van Pokémon Red, Blue en Yellow. Een van de personen die je hier ontmoet is de Game Director; hij zal je een diploma geven als je je Pokédex volledig gevuld hebt. Celadon Mansion heeft echter ook een verborgen ingang; volg het pad dat achter het Pokémon Center loopt, en ga Celadon Mansion via de achterdeur binnen door tussen de bomen te lopen. Als je de trappen volgt naar het dak, kom je bij een huisje waar de bewoner je een gratis Lv. 25 Eevee zal geven!

Loop je vanuit Celadon Mansion nog verder naar links, dan kom je bij een nóg groter gebouw met een “MART”-bordje. Dit is Celadon Dept. Store — het warenhuis. In het warenhuis vind je allerlei verschillende winkels. Zo kun je op de tweede verdieping reguliere voorwerpen en TM's kopen. Op de derde verdieping worden videogames verkocht, die je niet kunt kopen, maar je kunt wel met de man aan de balie praten om TM18 Counter te krijgen. Op de vierde verdieping vind je Poké Dolls (waarmee je van wilde Pokémon kunt ontsnappen) en verschillende evolutiestenen. Op de vijfde verdieping vind je ten slotte een winkel waarin je voorwerpen kunt kopen die de statistieken van je Pokémon verhogen.

Het Celadon Dept. Store heeft ook een atrium op het dak. Hier vind je automaten waaruit je verschillende dranken kunt kopen. Met deze dranken kun je je Pokémon genezen, maar je kunt ze ook aan dorstig meisje geven dat aan de tafel zit. Geef je haar een Fresh Water, dan krijg je TM13 Ice Beam; geef je een Soda Pop, dan ontvang je TM48 Rock Slide, en voor een Lemonade krijg je TM49 Tri Attack. Je kunt alledrie de TM's krijgen. Koop ook een extra drank uit de automaat voor later, want deze zul je op een gegeven moment nodig hebben om Saffron City te betreden.

Loop je vanuit het Celadon Dept. Store naar het zuiden, dan zul je de Pokémon Gym zien. Ga verder omlaag en naar rechts tot je bij een Cut-boompje komt. Om bij de Gym te komen, dien je dit boompje weg te hakken en het pad te volgen. Je kunt de Gym alvast uitdagen als je wilt, maar de Trainers in de Gym zijn sterk en daarom doen we dit in deze walkthrough pas aan het einde van dit hoofdstuk.

Vlak boven het pad naar de Gym vind je drie huizen die je kunt betreden. Het meeste linkse huis is een restaurant, en als je met de gasten praat zal een van hen je een Coin Case geven — deze heb je nodig om te gokken in de Game Corner. De Game Corner vind je vlak achter het restaurant; er staan twee huizen met bordjes. Het brede huis links is de Game Corner, en in het kleinere huis ernaast kun je je gewonnen munten inwisselen voor prijzen. Binnen in de Game Corner vind je verschillende fruitautomaten, waarmee je kunt spelen om meer munten te winnen. Om aan munten te komen, kun je met de gokkers praten, de grond afspeuren, of munten kopen aan de balie.

Achterin de Game Corner vind je een opmerkelijk figuur die naar een poster staart. Als je met hem praat, blijkt het een lid van Team Rocket te zijn die je uitdaagt voor een gevecht!

+
Team Rocket Grunt
Team Rocket Grunt
Raticate Lv. 20
Zubat Lv. 20

Nadat je de Team Rocket Grunt verslagen hebt zal hij weglopen, maar niet voordat hij je waarschuwt van de poster af te blijven. Check toch de poster, en je zult een geheime knop indrukken. Als je nu naar rechts loopt, vind je een trap naar beneden die er eerst niet was. Daal de trap af, en het wordt duidelijk wat de Team Rocket Grunt daar deed. Je bevindt je nu namelijk midden in de geheime basis van Team Rocket!

Team Rocket Hideout

Eenmaal binnen in de Rocket Hideout, daal je de trap af die vlak naast de ingang staat. Loop om de muur heen, langs de Team Rocket Grunt, en daal de volgende trap af. Je kunt hier langs een andere Team Rocket Grunt naar beneden lopen om TM10 Double Edge te vinden, maar loop anders naar links tot je bij een stel vloerpanelen komt met pijlen erop. Als je op één van deze panelen gaat staan, wordt je in de richting van de pijl geduwd tot je een muur raakt of een ander vloerpaneel.

Om door dit eerste doolhof te komen, stap je eerst op de pijl naar links. Loop dan naar beneden en stap op de pijl naar rechts. Iets omlaag zul je vijf pijlen naar rechts zien die op een diagonale lijn liggen. Stap op de tweede pijl van onder, en je zult naar het einde van de doolhof geleid worden. Stap je op een andere plaats, dan kom je uit bij een Rare Candy

Ga verder door de gang, tot je bij een nieuwe trap omlaag komt. In de kamer links vind je een HP Up op de tafel. Vervolgens ga je naar de kamer linksboven, waar je TM02 Razor Wind en een Team Rocket Grunt vindt. Versla de Rocket Grunt en praat met hem, en hij zal de Lift Key laten vallen. Met de Lift Key in je bezit loop je terug de trap op, door het doolhof van pijlen en opnieuw de trap op. Links van je ligt een nog veel groter pijlendoolhof.

Het tweede doolhof doorkruis je als volgt. Stap eerst op de onderste pijl naar links, en je wordt helemaal naar de linkerkant van de kamer geslingerd. Je kunt nu kiezen uit drie pijlen die naar rechts wijzen. Kies de middelste, en wacht tot je tot stilstand komt. Zet dan twee stappen naar rechts, en twee stappen naar links als je weer gestopt bent. Vervolgens loop je naar rechts en beneden, waar je twee pijlen naar links recht onder elkaar ziet staan. Pak de bovenste van de twee, en neem ten slotte de pijl naar rechts. Je bent nu door het doolhof heen!

Tijdens het doorkruisen van het tweede doolhof, kun je ook zijroutes nemen en tussen de pijlen doorlopen om voorwerpen te vinden. Op deze manier kom je onder andere aan een Nugget, een Moon Stone en TM07 Horn Drill.

Aan het einde van het doolhof loop je naar rechts, tot je bij een trap komt. Voor wat extra gevechten en voorwerpen kun je deze trap oplopen, maar loop anders verder naar rechts tot je een deurmat ziet. Ga hier naar binnen en je zult je in een lift bevinden. Omdat je de Lift Key hebt, kun je de lift in werking stellen. Gebruik het paneel en kies voor de verdieping B4F.

Als je uit de lift stapt, kom je bij een deur met twee bewakers. Om de deur te openen, moet je beide bewakers verslaan!

+
Team Rocket Grunt
Team Rocket Grunt
Sandshrew Lv. 23
Ekans Lv. 23
Sandslash Lv. 23
+
Team Rocket Grunt
Team Rocket Grunt
Ekans Lv. 23
Sandshrew Lv. 23
Arbok Lv. 23

Nadat de bewakers verslagen zijn, wordt de deur geopend. Binnen ontmoet je de grote baas van Team Rocket: Giovanni. Hij wil je een lesje leren en daagt je uit voor een gevecht.

+
Rocket Boss Giovanni
Voorwerpen:
Guard Spec. x3
Rocket Boss Giovanni
Onix Lv. 25
Rhyhorn Lv. 24
Kangaskhan Lv. 29

Zodra je uit de lift stapt, verschijnen twee bekende gezichten: Jessie en James! Het duo houdt je staande en wil wraak voor het laatste gevecht in Mt. Moon.

+
Team Rocket Jessie & James
Team Rocket Jessie & James
Ekans Lv. 25
Meowth Lv. 25
Koffing Lv. 25

Na het verlies van Jessie en James zullen ze opnieuw verdwijnen en kun je doorlopen. In de volgende kamer ontmoet je de grote baas van Team Rocket: Giovanni. Hij wil je een lesje leren en daagt je uit voor een gevecht.

+
Rocket Boss Giovanni
Voorwerpen:
Guard Spec. x3
Rocket Boss Giovanni
Onix Lv. 25
Rhyhorn Lv. 24
Persian Lv. 29

Als je Giovanni verslagen hebt, zal hij weggaan en een voorwerp voor je achterlaten. Dit is de Silph Scope, het voorwerp dat je nodig hebt om de spoken in Pokémon Tower te kunnen zien! Raap de Silph Scope dus op en verlaat de Rocket Hideout. Om snel weer buiten te komen, kun je de lift naar B1F nemen. Versla vervolgens de Team Rocket Grunt die bij de deur staat, en hij zal opengaan. Als je verderloopt kom je weer bij het trappenhuis; neem de trap naar boven om de Rocket Hideout te verlaten.

Nu je de Silph Scope hebt, kun je Mr. Fuji gaan redden van Team Rocket in de Pokémon Tower. Verlaat Celadon City naar het oosten, volg de weg om weer in Lavender Tower te komen, en betreed opnieuw de Pokémon Tower.

Pokémon Tower

Eenmaal terug in de Pokémon Tower en gewapend met de Silph Scope zul je de spoken kunnen ontmaskeren die op de hogere verdiepingen ronddwalen. Neem de eerste trap aan de rechterkant, en je komt bij de plek waar je eerder met je rivaal hebt gevochten. (Indien je hem nog niet verslagen hebt, zul je dit eerst moeten doen.) Bestijg dat de trappen links naar de derde verdieping.

Spoken ontmaskerd

Zodra je een spook tegenkomt, kun je nu de Silph Scope gebruiken om te zien dat het geen écht spook is maar een wilde Ghost-type Pokémon. Nu de Pokémon ontmaskerd is, kun je er aanvallen tegen gebruiken en hem zelfs vangen in een Poké Ball.

Op de hogere verdiepingen zul je niet alleen door wilde Pokémon, maar ook door bezeten Trainers aangevallen worden. Loop, op de derde verdieping, naar beneden en vervolgens naar rechts om bij de trap naar de vierde verdieping te komen. Baan je vervolgens een weg naar de linkerkant van de kamer, langs de bezeten Trainers, om bij de trap naar de vijfde verdieping te komen. Onderweg kun je wat items oprapen; zo ligt er onderin de kamer een HP Up.

Op de vijfde verdieping kun je even bijkomen. In het midden van de kamer staat een patroon op de grond getekend, en als je op dit patroon stapt zal je hele team volledig genezen worden. Zo hoef je niet helemaal terug naar het Pokémon Center. Linksonder in de kamer kun je een Nugget oprapen. Ga vervolgens naar de rechterkant van de kamer en je komt bij de trap naar de zesde verdieping.

Nog een paar verdiepingen te gaan. Op de zesde verdieping loop je langs de drie bezeten Trainers en raap je de Rare Candy op die in de weg ligt. Onderin de kamer staat de trap naar de zevende verdieping, maar als je de trap nadert, verschijnt opeens een spook dat je uitdaagt voor een gevecht!

+
Marowak Lv. 30
(Kan niet gevangen worden)
Type:
Marowak Lv. 30
(Kan niet gevangen worden)
Bone Club
Growl
Focus Energy
Leer

Gebruik de Silph Scope om het spook te ontmaskeren, en je zult zien dat het om de geest van de moeder van Cubone gaat, die geen rust kan vinden. Omdat de Pokémon al gestorven is, kun je hem niet vangen; het heeft dus geen zin om Poké Balls te gooien. Zodra de geest verslagen is, kun je doorgaan naar de zevende verdieping.

Op de zevende verdieping zul je eindelijk ook in oog staan met Team Rocket. Versla de Team Rocket Grunts die op de verdieping ronddwalen, om ze stuk voor stuk weg te jagen uit de toren.

+
Marowak Lv. 30
(Kan niet gevangen worden)
Type:
Marowak Lv. 30
(Kan niet gevangen worden)
Bone Club
Tail Whip
Headbutt
Leer

Gebruik de Silph Scope om het spook te ontmaskeren, en je zult zien dat het om de geest van de moeder van Cubone gaat, die geen rust kan vinden. Omdat de Pokémon al gestorven is, kun je hem niet vangen; het heeft dus geen zin om Poké Balls te gooien. Zodra de geest verslagen is, kun je doorgaan naar de zevende verdieping.

Op de zevende verdieping zul je opnieuw worden tegengehouden door Jessie en James, die je wederom uitdagen voor een gevecht. Sinds het laatste gevecht zijn hun Pokémon geëvolueerd en zijn ze dus een stuk lastiger dan voorheen.

+
Team Rocket Jessie & James
Team Rocket Jessie & James
Arbok Lv. 27
Meowth Lv. 27
Weezing Lv. 27

Nadat je Team Rocket hebt weggejaagd, zul je aan het einde van de kamer Mr. Fuji vinden, die je zal bedanken voor je hulp. Samen verlaten jullie de toren, en je wordt naar Mr. Fuji's huis gebracht. Loop nogmaals naar Mr. Fuji toe en praat met hem; hij zal je als dank de Poké Flute geven!

De Poké Flute

De Poké Flute is een uniek voorwerp dat slapende Pokémon wakker kan maken. Als je het gebruikt in een gevecht, zullen alle Pokémon die het geluid horen, wakker worden; zowel jouw Pokémon als die van de tegenstander. Omdat je hem zo vaak kun gebruiken als je wil, hoef je nu dus niet altijd meer een Awakening of Full Heal gebruiken om je Pokémon wakker te maken!

Nu Team Rocket verdreven is uit Celadon City en Lavender Town, is het dan eindelijk tijd om de volgende Gym Badge te winnen. Keer terug naar Celadon City via de Route naar het westen, en ga naar de Pokémon Gym linksonder in de stad.

Celadon City Gym

Zoals de oude man buiten de Gym opmerkt, zijn in de Celadon City Gym alleen vrouwelijke Trainers te vinden, die allen op elkaar lijken. De puzzel van deze Gym is dan ook om uit te vogelen welke Trainer de Gym Leader is. Zorg dat je een Pokémon meeneemt die Cut kent, want in de Gym staan boompjes die omgehakt moeten worden.

Achterin de Gym, nadat je de boompjes omgehakt hebt, vind je vier vrouwen die naast elkaar staan. Praat met de tweede vrouw van links, en ze zal zich voorstellen als de Gym Leader, Erika.

+
Leader Erika
Voorwerpen:
Super Potion x3
Leader Erika
Victreebel Lv. 29
Tangela Lv. 24
Vileplume Lv. 29
+
Leader Erika
Voorwerpen:
Super Potion x3
Leader Erika
Tangela Lv. 30
Weepinbell Lv. 32
Gloom Lv. 32

Heb je Erika verslagen, dan krijg je de Rainbow Badge! Hiermee kun je HM04 Strength gebruiken buiten gevechten, zodra je deze hebt. Ook zullen alle geruilde Pokémon tot Lv. 50 je gehoorzamen. Verder geeft Erika je TM21 Mega Drain.

De vijfde Badge van de Kanto-regio is te winnen in Fuchsia City, een stad in het zuiden van Kanto. Om deze stad te bereiken, zijn er twee wegen die je kunt nemen.