Startpagina » Pokémon Red, Blue & Yellow » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Soul Badge

Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Soul Badge

Met het ontvangen van de Rainbow Badge heb je al de helft van de Badges in de Kanto-regio in je bezit. De vijfde Badge is te winnen in Fuchsia City, in het zuidelijke deel van Kanto. Er zijn twee Routes die je kunt volgen om hier te komen:

  • Ga vanuit Celadon City naar het westen, en volg Routes 16, 17 en 18 naar het zuiden. Deze weg is een flink stuk korter. Op deze weg vind je onder andere HM02 Fly.
  • Ga vanuit Lavender Town naar het zuiden, en volg Routes 12, 13, 14 en 15 naar het zuiden. Deze weg is erg lang met veel Trainers, maar onderweg krijg je waardevolle voorwerpen zoals de Super Rod en ItemFinder (als je deze nog niet had).

In deze walkthrough beschrijven we beide wegen. Lees verder als je vanuit Celadon City wilt vertrekken, of scroll naar het kopje Route 12 als je vanuit Lavender Town vertrekt.

Route 16

WordPress Tables Plugin

Zodra je Celadon City verlaat aan de westzijde, bevind je je op Route 16. Op het smalle pad zal je weg geblokkeerd worden door een slapende Pokémon en een boompje. Hak eerst het boompje weg om bij een grasveld met wilde Pokémon te komen. Betreed dan de bovenste poort door tegen de muur aan te lopen van de zijkant. Aan de andere kant van de poort vind je een huisje; praat met de vrouw die er woont om HM02 Fly te ontvangen.

Loop dan terug naar de slapende Pokémon, ga ernaast staan en gebruik de Poké Flute die je van Mr. Fuji kreeg nadat je hem in de Pokémon Tower geholpen hebt. De Pokémon zal wakker worden en je aanvallen!

+
Snorlax Lv. 30
Type:
Snorlax Lv. 30
Headbutt
Amnesia
Rest

Verslaan of vangen?

Snorlax kent de aanval Rest, waarmee al zijn HP weer genezen worden. Hem vangen is dus geen eenvoudige klus! In de Kanto-regio zijn twee Snorlax te vinden, dus als je er maar één wilt hebben kun je deze Snorlax nu verslaan en dan later de andere vangen.

Nadat je Snorlax verslagen of gevangen hebt, kun je doorlopen. Routes 16 en 17 staan bekend als Cycling Road, en je mag op deze Routes alleen fietsen. Stap dus op de Bicycle die je in Cerulean City hebt gekregen, en fiets naar links om de onderste poort binnen te gaan. Verlaat de poort aan de andere zijde, en je bevindt je op Cycling Road, waar een stel Trainers zich verzameld heeft. Zodra je naar het zuiden fietst, zul je merken dat je fiets vanzelf naar beneden begint te rijden als je de D-pad loslaat. Je bevindt je nu op Route 17.

Route 17

WordPress Tables Plugin

Omdat Route 17 een helling is, zul je automatisch naar beneden fietsen als je niet bijstuurt. Als je even stil wilt blijven staan, kun je de A- of B-knop ingedrukt houden. Fiets je langs de rechtermuur, dan kom je bij een grasveld waar je wilde Pokémon kunt vangen. Route 17 is een lange route met weinig variatie, dus blijf langs de Trainers naar beneden fietsen tot je beneden bent.

Route 18

WordPress Tables Plugin

Zodra je stopt met automatisch naar beneden fietsen, ben je op Route 18 aangekomen. Fiets nu naar het oosten om bij de poort te komen. Na de poort kun je iets naar beneden een grasveldje met Pokémon en Trainers vinden, of verder naar het oosten gaan om bij Fuchsia City te komen. Scroll nu verder naar het kopje Fuchsia City!

Route 12

WordPress Tables Plugin

Indien je vanuit Lavender Town besluit te vertrekken, zul je eerst op Route 12 komen. Verlaat Lavender Town naar het zuiden en je komt bij een stel bruggen over het water. Iets verder naar beneden staat een poort die je kunt betreden door de achtermuur in te gaan. Op de tweede verdieping van de poort kun je TM39 Swift krijgen van een meisje. Ga dan weer naar buiten door de zuidelijke muur, en volg het pad van de brug langs alle Trainers.

Op een gegeven moment zul je bij een slapende Pokémon komen. Ga ernaast staan en gebruik de Poké Flute die je van Mr. Fuji kreeg nadat je hem in de Pokémon Tower geholpen hebt. De Pokémon zal wakker worden en je aanvallen!

+
Snorlax Lv. 30
Type:
Snorlax Lv. 30
Headbutt
Amnesia
Rest

Verslaan of vangen?

Snorlax kent de aanval Rest, waarmee al zijn HP weer genezen worden. Hem vangen is dus geen eenvoudige klus! In de Kanto-regio zijn twee Snorlax te vinden, dus als je er maar één wilt hebben kun je deze Snorlax nu verslaan en dan later de andere vangen.

Nadat je Snorlax verslagen of gevangen hebt, kun je verder. Als je meer dan 30 verschillende Pokémon hebt gevangen en geregistreerd in de Pokédex, loop dan eerst naar links en ga de poort binnen. Op de tweede verdieping vind je een hulpkracht van Prof. Oak, die je de ItemFinder zal geven als je aan de eis voldoet. Hiermee kun je allerlei onzichtbare voorwerpen opsporen! Vervolg je reis door verder naar het zuiden te gaan.

Iets verderop kom je bij een huisje. Praat met de bewoner om de Super Rod te ontvangen! Met deze hoogwaardige hengel kun je een heleboel nieuwe wilde Water-type Pokémon opvissen. Ga verder naar het zuiden, en je komt bij een boompje dat je met Cut weg kunt hakken. Achter het boompje ligt een Iron. Wat verder naar het zuiden staat nog een boompje met een grasveld erachter, waar je wilde Pokémon kunt vangen.

Op een gegeven moment zul je bij een bocht naar links komen en bereik je weer het vaste land. Je bent nu op Route 13.

Route 13

WordPress Tables Plugin

Op Route 13 bevind zich een doolhof van hekken en Trainers. Probeer zo ver mogelijk naar boven te gaan, tot je niet verder kunt. Ga dan naar rechts om bij een grasveld te komen, verschuild achter een Cut-boompje. Om bij de volgende Route te komen, ga je zo ver mogelijk omhoog en naar links. Blijf zoveel mogelijk links en ga dan naar beneden om op Route 14 te komen.

Route 14

WordPress Tables Plugin

Route 14 is weer een simpele Route met veel Trainers. Als je naar het zuiden loopt of fietst, kom je langs een grasveld dat afgeschermd wordt door een Cut-boompje. Op een gegeven moment kun je niet verder naar het zuiden; ga hier naar het westen om Route 15 te bereiken.

Route 15

WordPress Tables Plugin

Route 15 bevat twee paden: op het onderste pad loop je langs veel Trainers en grasvelden, terwijl je op het bovenste pad slechts één Trainer zult vinden. Om op het bovenste pad dien je HM01 Cut te gebruiken. Aan het einde van het bovenste pad zul je verder ook TM20 Rage vinden.

Helemaal in het westen van de Route staat de poort naar Fuchsia City. Als je minstens 50 verschillende Pokémon gevangen en geregistreerd hebt in je Pokédex, zul je op de tweede verdieping een Exp. All kunnen krijgen van een hulpkracht van Prof. Oak. Verlaat daarna de poort aan de westzijde, en je bent in Fuchsia City.

Fuchsia City

WordPress Tables Plugin

Fuchsia City is een dichtbebouwde stad met smalle wegen en paden, en bestaat uit verschillende delen. Op een verhoging in het zuidwesten van stad vind je het Pokémon Center en de Pokémon Gym. In het zuidoosten van de stad staan twee huizen naast elkaar. In het linkerhuis ontmoet de de beheerder van de Safari Zone, die zijn gebit kwijt is en hierdoor onverstaanbaar is. Zijn buurman is een visser, die je de Good Rod zal geven als je met hem praat. Ook kun je zijn huis verlaten aan de achterkant en vissen in zijn meertje. Als je de Super Rod hebt gekregen op Route 12, kun je hier alleen in Pokémon Yellow zelfs een Gyarados vangen!

De noordelijke helft van de stad bestaat uit een grote dierentuin. Je kunt de bordjes checken om extra data aan je Pokédex toe te voegen, en in het noordwesten vind je de Poké Mart. Helemaal in het noorden staat de ingang naar de Safari Zone: een groot gebied waar veel wilde Pokémon te vangen zijn. Ga hier naar binnen en betaal de 500 Poké Dollars om de Safari Zone te betreden.

Safari Zone

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

De Safari Zone is opgedeeld in vier gebieden: het centrale gebied (waar je begint), een westelijk gebied, een noordelijk gebied en een oostelijk gebied. In alle gebieden zijn andere wilde Pokémon te vangen, dus doorzoek ieder gebied grondig als je je Pokédex compleet wilt maken.

Iedere keer dat je de Safari Zone betreedt, moet je je eigen Pokémon achterlaten en krijg je 30 Safari Balls om te gebruiken. Ook mag je slechts 500 stappen zetten; hierna is je tijd om en moet je de Safari Zone verlaten. Deze stappen tellen ook door in de rusthuisjes die in de Safari Zone staan! Het doel in de Safari Zone is om het geheime huis te vinden, waar een speciale prijs te wachten ligt.

Neem de volgende route om het geheime huisje te bereiken in minder dan 500 stappen. Ga vanuit de ingang naar het noordoosten en neem de doorgang naar het oostelijk gebied. Loop tussen de struiken door tot je bij een heuvel komt. Ga het eerste trapje op, en ga bij de trap links weer naar beneden. Loop naar boven en ga het grasveld in. Iets naar rechts kun je TM37 Egg Bomb in het gras vinden bij het water. Verder naar boven kom je bij een tweede heuvel. Aan de andere kant van de heuvel loop je weer door twee grasvelden, en neem je het onderste pad naar het noordelijk gebied.

Loop hier naar links tot je bij een grasveld komt. Ga naar boven en beklim de trap van het heuveltje. Links daal je de heuvel weer af, en loop je langs het meertje naar het noorden, tot je niet verder kunt. Volg dan het pad naar rechts, en neem het bovenste pad om de struiken heen; onderweg zul je TM40 Skull Bash en een Protein vinden. Vervolgens loop je langs de linkermuur weer helemaal naar beneden, links van de twee meren.

Je komt nu aan in het westelijk gebied. Loop eerst een eindje naar beneden en je zult een voorwerp zien liggen; raap dit op en het blijken Gold Teeth te zijn. Ga vervolgens zo ver mogelijk naar het westen, langs TM32 Double Team, en je bereikt een huisje met standbeelden. Gefeliciteerd, dit is het geheime huis! Praat met de man binnen om je prijs te claimen: HM03 Surf!

Ga nu met de Gold Teeth naar het huis van de beheerder van de Safari Zone. Dit is het linkerste huis in het zuidoosten van Fuchsia City. Als je hem de Gold Teeth teruggeeft, zal hij je belonen met HM04 Strength! Je kunt deze nieuwe aanval meteen uitproberen op de steen in zijn kamer om een Rare Candy te vinden.

Als je alles gezien hebt, is het tijd om de Pokémon Gym uit te dagen. Deze vind je in het zuidwesten van de stad.

Fuchsia City Gym

Zodra je de Fuchsia City Gym binnenloopt, zul je meteen de Gym Leader zien in het midden van de kamer. Maar helaas — als je naar hem toe probeert te lopen, raak je een onzichtbare muur. Door de hele Gym staan deze onzichtbare muren gebouwd, en je zul je hier een weg langs moeten banen om bij de Gym Leader te komen. De muren zijn gelukkig niet helemaal onzichtbaar, en als je héél goed kijkt, zul je aan stippen op de vloer kunnen zien waar de muren staan.

Neem het volgende pad om de Gym Leader te bereiken. Ga eerst helemaal naar rechts en loop langs de rechtermuur helemaal omhoog. Vervolgens loop je naar links tot je niet verder kunt, en zigzag je langs de linkermuur naar beneden. Zodra je vlak boven de Trainer linksboven staat, ga je naar rechts. Daag nu de Gym Leader, Koga, uit voor een gevecht!

+
Leader Koga
Voorwerpen:
X Attack x8
Leader Koga
Koffing Lv. 37
Muk Lv. 39
Koffing Lv. 37
Weezing Lv. 43
+
Leader Koga
Voorwerpen:
X Attack x8
Leader Koga
Venonat Lv. 44
Venonat Lv. 46
Venonat Lv. 48
Venomoth Lv. 50

Als je de meesterninja hebt verslagen, ontvang je de Soul Badge. Met deze Badge kun je HM03 Surf gebruiken buiten gevechten. Ook wordt de Speed van al je Pokémon met 12,5% verhoogd buiten gevechten met andere spelers. (In het spel wordt gezegd dat de Defense juist verhoogd wordt, maar dit klopt niet.) Ten slotte krijg je TM06 Toxic.

De volgende Badge in de Kanto-regio is de Marsh Badge, en deze is in Saffron City te winnen. Hiervoor moet je dus weer terug naar één van de aangrenzende steden. Je kunt ervoor kiezen om de andere wegen naar Fuchsia City terug te nemen. Als je HM02 Fly hebt gevonden, kun je ook gewoon terugvliegen.