Startpagina » Pokémon Red, Blue & Yellow » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Thunder Badge

Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Thunder Badge

Cerulean City

Na het verslaan van Misty staat de volgende Pokémon Gym te wachten in Vermilion City. Om daar te komen moeten we eerst een uitgang uit Cerulean City vinden. Ga naar het huisje pal achter de Gym, waar een agent bij de ingang staat. Als je Bill hebt geholpen op Route 25, zal ze je doorlaten. Binnen leer je dat er is ingebroken door Team Rocket. Verlaat het huisje door het gat in de achtermuur, en je zult de dief treffen!

+
Team Rocket Grunt
Team Rocket Grunt
Machop Lv. 17
Drowzee Lv. 17

Nadat je de dief verslagen hebt geeft hij je TM28 Dig en rent hij weg. Loop nu tussen de huizen door naar het zuiden, tot je bij Route 5 komt.

Route 5

Route 5 is een vrij simpele Route zonder Trainers of voorwerpen. In het midden van de Route staat de Pokémon Day Care, die je bereikt door vanuit Cerulean City van de heuveltjes te springen. Op deze manier bereik je ook het hoge gras waarin je wilde Pokémon kunt vangen. Aan het einde van de Route staat een poort; deze kun je betreden door tussen de paaltjes omlaag te lopen.

Als je echter via de poort Saffron City wilt betreden, word je tegengehouden door de dorstige bewaker. We moeten dus een andere weg vinden naar Vermilion City. In het zuidoosten van Route 5 vind je een ander huisje; dit is een ingang naar een tunnel die onder Saffron City doorleidt. Ga dus het huisje naar binnen, ga de trap af en loop naar het zuiden tot je weer bij een trap omhoog komt.

Route 6

Als je weer buiten staat is het nog een klein afstandje tot Vermilion City. Je kunt kiezen om het pad te volgen met Trainers, of door het hoge gras te gaan. In het hoge gras zitten echter ook Trainers verstopt. Blijf naar het zuiden lopen en je komt aan in Vermilion City.

Vermilion City

Vermilion City is de bruisende havenstad van de Kanto-regio. Als je de stad binnenloopt, zul je meteen links het Pokémon Center vinden. In het huis naast het Pokémon Center woont een Fishing Guru; praat met hem om de Old Rod te ontvangen. Hiermee je in het water vissen naar Pokémon, echter zul je met de Old Rod niet meer dan Magikarp vinden.

Als je verder naar beneden loopt, kom je bij de Poké Mart, de Pokémon Gym en verschillende andere huizen. De Gym is momenteel geblokkeerd met een boompje dat Cut vereist om weg te hakken, maar achter de Gym zul je de Pokémon Fan Club vinden (te herkennen aan het bordje). Praat binnen met de voorzitter aan het hoofd van de tafel zit en luister naar zijn langdradige verhaal; hij zal je belonen met een Bike Voucher! Hiermee kun je, als je teruggaat naar de fietsenwinkel in Cerulean City, een gratis fiets krijgen.

In het zuidoosten van de stad vind je ingang van de haven. Volg de pier, en laat de matroos het S.S. Ticket zien wat je van Bill hebt gekregen, om toegang te krijgen tot het luxueuze yacht S.S. Anne.

S.S. Anne

Op de S.S. Anne zitten de kamers vol met Trainers die op zoek naar een gevecht. Het schip is redelijk groot, en het is makkelijk om te verdwalen in de lange gangen. Kijk goed uit als je een kamer in gaat, want in de meeste kamers zul je uitgedaagd worden voor een gevecht. Daarentegen zijn in sommige kamers ook zeldzame voorwerpen te vinden. Om de kamers aan de onderkant te betreden, loop je in één van de kleine “gaten” in de muur.

Ga in het eerste gangpad eerst naar rechts en volg de gang tot je bij een trap komt. Daal deze trap af, en je komt in een gang met vijf kamers. In de eerste kamer van rechts zul je een Max Potion vinden; de derde kamer van rechts bevat een Ether, en de vierde kamer van rechts bevat TM44 Rest. Ga vervolgens terug naar boven, en loop nu naar links. In de tweede kamer van links zul je TM08 Body Slam vinden. Helemaal links vind je een trap naar boven, maar ga eerst naar beneden om in de keuken te komen. In één van de prullenbakken kun je een Great Ball vinden.

Bestijg de trap die je linksboven in het eerste gangpad zult vinden om op de tweede verdieping te komen. Als je hier naar beneden loopt kom je bij nog een trap omhoog, en een rij kamers. Als je wilt, kun je de trap nemen om het dek te bereiken en een paar Trainers uit te dagen, maar er zijn geen voorwerpen te vinden. In de gang vind je in de tweede kamer van links een Max Ether, en in de vijfde kamer van links een Rare Candy.

Zorg dat je goed voorbereid bent, want als je de gang naar rechts uitloopt, zal je rivaal verschijnen en je uitdagen voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
Voorwerpen:
Potion x4
Pokémon Trainer Blue
(Als je Bulbasaur als starter koos)
Pidgeotto Lv. 19
Raticate Lv. 16
Kadabra Lv. 18
Charmeleon Lv. 20
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
Voorwerpen:
Potion x4
Pokémon Trainer Blue
(Als je Charmander als starter koos)
Pidgeotto Lv. 19
Raticate Lv. 16
Kadabra Lv. 18
Wartortle Lv. 20
+
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
Voorwerpen:
Potion x4
Pokémon Trainer Blue
(Als je Squirtle als starter koos)
Pidgeotto Lv. 19
Raticate Lv. 16
Kadabra Lv. 18
Ivysaur Lv. 20
+
Pokémon Trainer Blue
Voorwerpen:
Potion x4
Pokémon Trainer Blue
Spearow Lv. 19
Sandshrew Lv. 18
Rattata Lv. 16
Eevee Lv. 17

Nadat je je rivaal verslagen hebt, zal hij vertrekken. Loop nu naar boven en neem de trap. Je kunt uit in de kamer van de kapitein, die zeeziek is geworden. Als je hem helpt, zal hij je belonen met HM01 Cut!

Om het schip nu te verlaten, daal je de trap weer af en loop je de gang helemaal uit. Daal de trap aan het einde van de gang af, en loop naar rechts tot je bij een splitsing komt. Ga hier naar boven en je zult het schip verlaten. Indien je HM01 Cut hebt opgehaald, zal het schip nu vertrekken.

Later terugkomen in de S.S. Anne?

Als je het schip verlaat nadat je HM01 Cut hebt gekregen, zal het vertrekken en kun je niet meer teruggaan. Zorg dus dat je alle voorwerpen gevonden hebt en Trainers verslagen hebt, die je wilt. Voordat je HM01 Cut krijgt kun je wel het schip tijdelijk verlaten om (bijvoorbeeld) het Pokémon Center te bezoeken. Er is ook een truc om later toch terug te kunnen komen: haal HM01 Cut op, en laat je vervolgens verslaan door een Trainer. Je zult nu teruggebracht worden naar het Pokémon Center, maar de S.S. Anne zal later nog steeds beschikbaar zijn!

Nu je HM01 Cut hebt, kun je toegang krijgen tot de Pokémon Gym in Vermilion City. Als je nog wat training nodig hebt, is het echter een goed idee om eerst Route 11 en Diglett's Cave te bezoeken. Via Diglett's Cave kun je ook weer terugkomen bij Pewter City, wat sinds Cerulean City niet meer mogelijk was. Om Diglett's Cave te bereiken, loop je vanuit de haven van Vermilion City naar het oosten en ga je de grot in.

Diglett's Cave

Diglett's Cave heet niet voor niets Diglett's Cave: de enige Pokémon die je hier zult vinden, zijn Diglett en zijn evolutie Dugtrio. De Gym Leader van Vermilion City gebruikt Electric-type Pokémon, dus een Diglett of Dugtrio kan hier zeer effectief tegen zijn. Verder is er niets te zien in Diglett's Cave; loop naar het noordwesten tot je bij de uitgang komt.

Route 2

Als je Diglett's Cave verlaat, bevind je weer op Route 2, maar nu in een nieuw deel. Volg het pad naar beneden en je komt bij een huisje. Als je HM01 Cut aan één van je Pokémon hebt geleerd en de Cascade Badge hebt, kun je het boompje bij het huis weghakken om verder naar beneden te lopen.

Uiteindelijk zul je een poort bereiken; ga naar binnen door tussen de palen omlaag te lopen. Binnen vind je een hulpkracht van Prof. Oak. Als je minstens 10 verschillende Pokémon gevangen en geregistreerd hebt in je Pokédex, geeft hij je een belangrijk voorwerp: HM05 Flash! Verder zul je aan zuidelijke kant van de poort een HP Up en Moon Stone kunnen vinden.

Verder loont het ook om even terug te gaan naar Pewter City. In het noorden van Pewter City kun je namelijk een boompje weghakken om het museum door de achterdeur te betreden. Eén van de onderzoekers hier zal je een Old Amber geven — deze kun je later weer tot leven laten wekken om Aerodactyl te krijgen!

Heb je alles gezien op Route 2? Ga dan terug door Diglett's Cave tot je weer bij Vermilion City komt. Om Route 11 te bereiken, loop je naar het oosten.

Route 11

Route 11 is een doolhof van paden gescheiden door hoog gras. Omdat je dwars door het hoge gras kunt lopen, kun je gelukkig niet verdwaald raken. Helemaal aan het oostelijke einde van de Route vind je een poort die je kunt betreden door tussen de bomen de linkermuur in te lopen. Op de tweede verdieping zul je opnieuw een hulpkracht van Professor Oak vinden, die je een ItemFinder geeft mits je 30 verschillende Pokémon gevangen hebt. Heb je dit nog niet? Geen nood — je hebt de ItemFinder niet nodig om verder te komen, en kunt altijd later terugkomen.

Verlaat je de poort aan de oostelijke zijde, dan zal je pad geblokkeerd worden door een slapende Pokémon: Snorlax. Tijd dus om terug te keren naar Vermilion City.

Eenmaal terug in Vermilion City laat je vanuit het menu één van je Pokémon Cut gebruiken nadat je deze aan hem geleerd hebt, om het boompje bij de Pokémon Gym weg te hakken en de Gym te betreden.

Vermilion City Gym

In tegenstelling tot de laatste twee Pokémon Gyms, zul je in de Vermilion City Gym niet zomaar bij de Gym Leader komen! De Gym Leader zit namelijk beschermd achter een deur, en de Gym staat vol met prullenbakken.

Om de deur naar de Gym Leader te openen, dien je twee knoppen in te drukken, die onder prullenbakken verstopt zitten. Helaas is het willekeurig onder welke prullenbakken de knoppen verstopt zitten; je zult dus alle prullenbakken moeten controleren tot je de juist gevonden hebt! De tweede knop zit onder een prullenbak naast de eerste, maar als je de verkeerde kiest moet je opnieuw beginnen. Om het makkelijker te maken, kun je je spel opslaan nadat je de eerste prullenbak hebt gevonden, en het spel herladen als je niet de juiste tweede prullenbak vond. Zodra je beide knoppen hebt ingedrukt, gaat de kamer achterin open en kun je de Gym Leader, Lt. Surge, uitdagen!

+
Leader Lt. Surge
Voorwerpen:
X Speed x3
Leader Lt. Surge
Voltorb Lv. 21
Pikachu Lv. 18
Raichu Lv. 24
+
Leader Lt. Surge
Voorwerpen:
X Speed x1
Leader Lt. Surge
Raichu Lv. 28

Voor het verslaan van de luitenant ontvang je de Thunder Badge! Met deze Badge kun je HM02 Fly gebruiken buiten gevechten, zodra je deze hebt. Ook zal de Defense van al je Pokémon verhoogd worden met 12,5% buiten gevechten met andere spelers. (In het spel wordt gezegd dat de Speed juist verhoogd wordt, maar dit klopt niet.) Ook krijg je TM24 Thunderbolt!

Spelers van Pokémon Yellow staat een extra verrassing te wachten. Als je de Thunder Badge namelijk hebt, kun je de politieagente aanspreken die vlak bij de Poké Mart rondloopt, en ze zal je een Lv. 10 Squirtle geven. Hiermee heb je alledrie de starter-Pokémon uit Pokémon Red & Blue in je bezit!

Nu je in het bezit bent van HM01 Cut, kun je je reis vervolgens via de Route ten oosten van Cerulean City.