Startpagina » Pokémon Red, Blue & Yellow » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough » Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Volcano Badge

Pokémon Red, Blue & Yellow Walkthrough – Volcano Badge

De zevende Badge van de Kanto-regio valt te halen op Cinnabar Island. Opnieuw zijn er twee manieren om deze stad te bereiken. Je kunt de korte weg nemen vanuit Pallet Town, of de lange weg vanuit Fuchsia City, die door Seafoam Islands leidt. In deze walkthrough gaan we uit van de lange weg.

Gebruik Fly of je fiets om terug te keren naar Fuchsia City, en loop van het Pokémon Center naar het zuiden om op Route 19 te komen.

Route 19

Nadat je van een stel heuveltjes afspringt, kom je bij de kust. Alleen in Pokémon Yellow zul je hier een huisje vinden. Als je Pikachu bij je hebt en met de man praat, zul je een minigame genaamd Pikachu Beach kunnen spelen! Dit werkt alleen in de Virtual Console-versie van Pokémon Yellow; in de oorspronkelijke Game Boy Color-versie kon je deze minigame alleen spelen als je een Pikachu met de aanval Surf had verkregen via Pokémon Stadium.

Om verder te komen, gebruik je Surf om het water op te gaan. Surf naar het zuiden tot je bij een bocht komt, en Surf dan naar het westen om Route 20 te bereiken.

Route 20

Blijf naar het westen Surfen, en je komt op een gegeven moment aan bij een eiland met twee grotingangen. Om verder naar Cinnabar Island te reizen, zul je door de grot moeten.

Seafoam Islands

De grotten van Seafoam Islands vormen één van de grootste kerkers in Pokémon Red, Blue en Yellow, en om de andere uitgang te bereiken, heb je zowel Surf als Strength nodig. Bij binnenkomst zul je een heuvel zien die je kunt beklimmen. Loop langs de heuvel naar rechts om bij een steen en een gat in de grond te komen. Gebruik Strength om de steen in het gat te duwen, en laat dan jezelf in het gat vallen. Herhaal deze stap: buw de steen nogmaals in het gat en val er dan zelf weer achterna. Duw bij de derde keer wel de steen in het gat, maar laat je jezelf er niet in vallen, en loop in plaats daarvan naar links en bestijg de ladder.

Op de volgende verdieping kom je bij een heuveltje met een ladder erop uit. Loop een klein stukje naar beneden, beklim het heuveltje en bestijg de ladder. Je zult nu weer terug zijn om de verdieping waar je begonnen bent. Loop naar rechts, en je komt opnieuw bij een gat met een steen ernaast. Duw de steen in het gat en laat jezelf naar beneden vallen. Herhaal deze stappen, tot je in het water belandt. Als het goed is, liggen er nu twee stenen in het water die de stroming blokkeren.

Surf naar links en klim uit het water op het heuveltje. Loop dan omlaag en naar rechts, en loop het heuveltje af. Een eindje naar links zul je nog een aantal stenen en gaten vinden. De puzzel is hier om in ieder gat een steen te krijgen. Bij de twee stenen rechts die naast elkaar liggen, duw je de rechtersteen naar boven zodat je de linkersteen in het rechtergat kunt duwen. Duw vervolvens de volgende steen opzij om bij het linkergat te komen, en duw de overgebleven steen in het linkergat.

Laat je vervolgens in één van de twee gaten vallen, en je belandt opnieuw op het water. Surf verder naar het noorden, en je komt bij een kleinere rots die je kunt beklimmen. Hier zul je oog in oog staan met de eerste legendarische Pokémon: Articuno!

+
Articuno Lv. 50
Type:
Articuno Lv. 50
Peck
Ice Beam

Nadat je Articuno verslagen of (hopelijk) gevangen hebt, ga je weer het water op en Surf je een eindje naar beneden. Beklim de heuvel en gebruik de eerste ladder die je zit. Klim dan de volgende verhoging op en loop naar rechts, om de ladder heen waar je net uit kwam, tot je weer bij de eerdere twee stenen in het water komt. Steek het water over en ga aan de rechterkant weer aan land. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de ladders volgen tot je weer buiten bent.

Route 20

Eenmaal weer buiten kun je je reis naar Cinnabar Island vervolgen. Blijf naar het westen Surfen en je zult er vanzelf aankomen.

Cinnabar Island

Als je naar de Pokémon Gym op Cinnabar Island loopt, blijkt dat hij helaas ook gesloten is. Onderin het eiland vind je een Pokémon Center en Poké Mart, en links daarvan staat een Pokémon Lab. Ga hier naar binnen en ga de tweede kamer van links in. Praat met de wetenschapper binnen om TM35 Metronome te ontvangen. Loop vervolgens naar de meeste rechtste kamer, en praat met de wetenschappers. Eén van hen zal fossielen weer tot leven kunnen laten wekken. Als je een Dome Fossil, Helix Fossil of Old Amber naar deze man brengt zal hij het fossiel aannemen. Ga dan even naar buiten en weer terug naar binnen, en praat opnieuw met de man om een Lv. 30 Kabuto, Lv. 30 Omanyte of Lv. 30 Aerodactyl te ontvangen!

Het laatste gebouw om te verkennen is het Pokémon Mansion, en dit gebouw vind je linksboven op het eiland.

Pokémon Mansion

Loop vanuit de entreehal naar boven tot je bij een muur komt, en ga met de trap omhoog. Negeer de andere trap, en loop een stukje naar het noorden. Ga naar links de kamer in en ga met de trap omhoog. Een eindje verderop vind je een standbeeld vlak bij een stel kamerplanten. Check het standbeeld en je zult zien dat er een knop in zit. Druk deze knop in, en je zult de deur rechts van je zien sluiten en de deur eronder open zien gaan. Loop naar beneden en door de deur die nu open is.

Je komt nu uit bij een wetenschapper die je uitdaagt voor een gevecht. Versla hem, en loop dan recht naar beneden in het zwarte (Red & Blue) of blauwe (Yellow) vlak, zo ver mogelijk aan de linkerkant. Je zul nu twee verdiepingen naar beneden vallen en landen op de begane grond. Loop tussen de kamerplanten door om een trap naar de kelder te vinden; daal deze af.

Op de kelder zul je links van je een kamer zien. Loop een klein eindje naar boven om een ingang te vinden. Naast de TM14 Blizzard staat nog een standbeeld; check het standbeeld en druk de geheime knop in. Verlaat dan de kamer naar links, loop een stuk omhoog en dan naar rechts om bij een opening omhoog te komen. Volg de gang en ga de eerste kamer in. Check het standbeeld naast de bedden om weer een knop te vinden. Druk deze in, en volg dan de gang verder naar links. Je komt uit bij een tafel met TM22 Solar Beam erop, en ietsje naar beneden ligt de Secret Key die de Gym opent!

Nu je de Secret Key hebt, kun je Pokémon Mansion verlaten. Om op de normale manier buiten te komen, dien je terug te lopen naar de kamer met de bedden en de knop op het standbeeld in te drukken. Loop vervolgens terug naar de kamer links van de trap en druk ook hier weer op de knop op het standbeeld. Vervolgens ga je de trap weer op, loop je een eindje omhoog tot je bij een gesloten deur komt. Ga dan omlaag en naar rechts, en je zult weer buiten staan.

Cinnabar Island Gym

Door de Secret Key bij je te hebben, kun je de Pokémon Gym in Cinnabar Island betreden. De Gym is opgedeeld in verschillende kamers, en er zijn twee manieren om de deuren te openen. Check de machine die in de hoek van een kamer staat en je zult een quizvraag krijgen. Beantwoord je deze juist, dan mag je doorlopen naar de volgende kamer zonder een gevecht! Maar als je het onjuiste antwoord geeft, zul je moeten vechten met een Trainer. In plaats van het beantwoorden van de quizvraag kun je ook rechtstreeks met de Trainer vechten om de deur te openen.

In totaal moet je zes vragen beantwoorden:

 1. Caterpie evolves into Butterfree?
  Antwoord: YES
 2. There are 9 certified Pokémon League Badges?
  Antwoord: NO
 3. Poliwag evolves 3 times?
  Antwoord: NO
 4. Are thunder moves effective against ground element-type Pokémon?
  Antwoord: NO
 5. Pokémon of the same kind and level are not identical?
  Antwoord: YES
 6. TM28 contains Tombstoner?
  Antwoord: NO

Na het beantwoorden van de vragen (of het verslaan van de Trainers) eindig je bij de Gym Leader, Blaine.

+
Leader Blaine
Voorwerpen:
Super Potion x8
Leader Blaine
GrowlitheLv. 42
PonytaLv. 40
RapidashLv. 42
ArcanineLv. 47
+
Leader Blaine
Voorwerpen:
Super Potion x8
Leader Blaine
NinetalesLv. 48
RapidashLv. 50
ArcanineLv. 54

Als je de quizmaster hebt verslagen, ontvang je de Volcano Badge! Door de Volcano Badge in je bezit te hebben, wordt de Special van al je Pokémon verhoogd met 12,5% (buiten gevechten met andere spelers). Ook ontvang je TM38 Fire Blast, de allersterkste Fire-type aanval.

Nu je zeven van de acht Gym Badges hebt bemachtigd, is het tijd om de mysterieuze Pokémon Gym in Viridian City uit te gaan dagen.