Startpagina » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough

Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough

Deze walkthrough is geschreven om je door het verhaal in Pokémon Ruby, Pokémon Sapphire en Pokémon Emerald te helpen. Het bevat alle informatie die je nodig hebt van het begin tot het einde.

Je kunt het menu aan de rechterkant gebruiken om naar een specifiek deel in de walkthrough te gaan. Bij ieder deel staat aangegeven wat voor informatie deze bevat om je goed op weg te helpen.

Mocht je na het lezen van de walkthrough toch niet verder komen in het spel, dan kun je je vraag stellen in onze Discord!

Verschillen Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald

Pokémon Emerald kwam later uit dan Pokémon Ruby en Sapphire, en hierdoor zijn er een aantal verschillen tussen de games. Zo zul je andere wilde Pokémon tegenkomen, andere personages ontmoeten en hebben zelfs de Gym Leaders andere teams.

Op verschillende punten in de walkthrough zal er een groot onderscheid gemaakt worden tussen Pokémon Ruby/Sapphire en Pokémon Emerald in uitklapbare venster. Kijk hierbij in het venster dat bij de game hoort die jij speelt om de walkthrough verder te volgen.

Opening

Als je het spel begint, zul je begroet worden door Professor Birch. Vanuit de rijdende verhuistruck krijg je alvast een glimps van de wereld waarin je je bevindt, en vervolgens is het tijd om jezelf voor te stellen. Kies eerst of je als jongen of meisje wilt spelen, en geef dan je naam op. Deze opties kunnen later niet aangepast worden, dus denk goed na!

Na de introductie spring je uit de truck en bevind je je in Littleroot Town. Ga met je moeder je nieuwe huis binnen, en loop naar je kamer. Check de klok die aan de muur hangt om de tijd in te stellen, en ga dan de trap af. Na nog een korte scène kun je eindelijk naar buiten. Je avontuur kan beginnen!