Startpagina » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough – Heat Badge

Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough – Heat Badge

Mauville City

Nu je de Dynamo Badge hebt, is het tijd om op zoek te gaan naar de volgende Pokémon Gym. Maar eerst kun je een tussenstap maken in Verdanturf Town, dat ten westen van Mauville City ligt. Verlaat dus de stad aan de westzijde.

Route 117

De Route tussen Mauville City en Verdanturf Town is een rechte lijn, dus blijf naar het westen lopen tot je bij het volgende dorp aankomt. Op deze Route zijn wel een hoop nieuwe Pokémon te vangen, dus neem eens een kijkje in het gras!

Verdanturf Town

Verdanturf Town is het dorp waar Wally woont met zijn oom en tante. Ga de Contest Hall binnen om TM45 Attract te krijgen van een meisje.

Als je het dorp verkend hebt, ga dan naar de grotingang tussen de Contest Hall en de Pokémon Mart. Je bevindt je nu in Rusturf Tunnel. Loop meteen naar links tot je bij een uitgang komt. Zet je Itemfinder aan om Black Glasses te vinden.

Ga dan terug de grot in, loop een eindje terug en loop de trappen op. Iets verderop vind je een man en vrouw met een stel rotsen ertussen. Gebruik Rock Smash om de rotsen te verpulveren. Nu kun je reizen tussen Verdanturf Town en Rustboro City!

Loop door de tunnel richting het noordoosten totdat je een Hiker tegenkomt. Ga vanaf hier naar het westen en gebruik Rock Smash om verder te komen. De man hier zal je als dank HM04 Strength geven!

Als je klaar bent, keer dan terug naar Mauville City.

Mauville City

Loop naar het noordelijkste punt van de begane grond, en verlaat de stad naar Route 111.

Route 111

Volg het pad naar het noorden, en loop de trappen op. Je passeert het huis van de Winstrates. Als je wilt, kun je de man voor het huis aanspreken; je zult dan vier Trainers achter elkaar moeten verslaan. Het is het echter waard, want als je erna het huis binnengaat geeft een van de familieleden je de Macho Brace!

Blijf het pad volgen tot je bij een kruising komt. Je kunt hier niet verder naar het noorden vanwege de zandstorm, dus ga hier naar het westen.

Route 112

Loop naar het westen tot je niet verder kunt. Ga dan naar het noorden en beklim de trappen. Als je naar de Cable Car loopt, zul je zien dat Team Magma (Ruby) of Team Aqua (Sapphire en Emerald) de weg verspert. Ga daarom naar links en ga de grot in.

Fiery Path

Fiery Path is een van de weinige plekken in de Hoenn-regio waar je bepaalde Fire-type Pokémon kunt vangen. Snaai er een paar, als je wilt, en volg dan gewoon het pad naar boven tot je bij de uitgang komt.

Terug op Route 112 loop je naar het noordoosten. Rechts zie je een boompje dat je weg kunt hakken met Cut. Het oude vrouwtje dat in het huisje woont kan je Pokémon genezen. Als je geen Pokémon met Cut hebt kun je er ook komen, maar moet je omlopen. Op een gegeven moment kun je niet verder; ga hier naar links. Je komt vanzelf op de volgende Route.

Route 113

Tegen het einde van de Route vind je een huisje. Praat met de man binnen om een Soot Sack te krijgen. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje tot Fallarbor Town.

As verzamelen met de Soot Sack

Overal op Route 113 vind je hoopjes vulkanisch as. Nu je de Soot Sack hebt, kun je deze as verzamelen als je erdoorheen rent. Als je genoeg hebt verzameld, ga dan terug naar het huisje op Route 113. Van je verzamelde as kan de man glazen fluiten of meubilair voor je Secret Base blazen!

Van de as die je verzameld hebt kun je de volgende dingen laten maken. De fluiten kun je gebruiken buiten gevechten, en verdwijnen niet als je ze gebruikt. Met de Blue Flute heb je dus bijvoorbeeld nooit meer Awakenings nodig.

  • Blue Flute (250g): maakt een slapende Pokémon wakker.
  • Yellow Flute (500g): geneest een Pokémon van verwarring.
  • Red Flute (500g): geneest een Pokémon van verliefdheid.
  • White Flute (1000g): maakt het makkelijker om zwakke wilde Pokémon tegen te komen.
  • Black Flute (1000g): maakt het makkelijker om sterke wilde Pokémon tegen te komen.
  • Elegant Chair (6000g): een stoel om in je Secret Base te zetten.
  • Elegant Desk (8000g): een tafel om in je Secret Base te zetten.

Fallarbor Town

Ga het Pokémon Center binnen en praat met de vrouw voor de computer; ze stelt zich voor als Lanette, en nodigt je uit haar eens te bezoeken op Route 114.

Move Maniac

Naast de Contest Hall staat het huis van de Move Maniac. Deze excentriekeling kan één van je Pokémon een aanval laten herinneren die ze ooit vergeten zijn, in ruil voor een Heart Scale. Ook als je je Pokémon geen oude aanvallen wilt laten herinneren.

Om op de volgende Route te komen, loop je simpelweg naar het westen.

Route 114

Nadat je de weilanden voorbijbent, zul je het huisje van de Fossil Maniac zien. Praat met het meisje binnen voor TM28 Dig. Ook de oude man een eindje links van het huisje geeft je een TM, namelijk TM05 Roar. Volg het pad naar het zuiden en steek de brug over. Rechts van de brug is ook een huisje, namelijk dat van Lanette. Als je naar binnen gaat, geeft ze je een een Doll (Seedot in Ruby of Lotad in Sapphire en Emerald) voor je Secret Base.

Als je weer buiten bent, blijf dan naar het zuiden lopen en spring van de heuveltjes naar beneden. Loop dan de trappen links op naar de rotsige ondergrond. Als je de kleinere meteorkraters checkt met je Itemfinder, kun je een aantal zeer waardevolle voorwerpen vinden. Loop de trapjes rechts op, en loop dan naar het zuiden. Steek de enorme krater over, en je bent bij de ingang van Meteor Falls.

Meteor Falls

Ga de dichtstbijzijnde trap af naar beneden en je zult een scène met Team Magma (Ruby) of Team Aqua (Sapphire en Emerald) zien. Loop hierna naar het zuiden en praat met Professor Cozmo. Hierna is het tijd om naar Mauville City te gaan.

Verder verkennen of niet?

Als één van je Pokémon evolueert met een Moon Stone, kun je linksbovenin Meteor Falls een Moon Stone vinden. Indien je ervoor kiest om verder te verkennen, hoef je niet terug te gaan naar Mauville; ga in plaats daarvan terug naar de zuidelijke ingang van Fiery Path.

Van fiets wisselen

Heb je tijdens je eerdere bezoek aan Mauville City de Mach Bike opgehaald bij Rydel's Cycles? Dan is dit een goed moment om te wisselen naar de Acro Bike. Eén van de volgende gebieden bevat namelijk voorwerpen die je alleen kunt bereiken met de Acro Bike.

Ga vanuit Mauville City weer naar Route 111 en fiets door naar Route 112, tot je weer bij de ingang van Fiery Path bent. Ga echter niet naar binnen, maar neem de Cable Car die rechts van de grotingang te vinden is.

Mt. Chimney

Je bevindt je nu op de top van Mt. Chimney, waar een fel gevecht tussen Team Magma en Team Aqua aan het woeden is! Beklim de trappen en je komt bij de vulkaankrater. Ga naar links en omhoog, en versla de Team Magma Grunt (Ruby) of Team Aqua Grunt (Sapphire en Emerald) die de weg verspert.

Bereid je goed voor!

Zodra je de volgende gevechten gewonnen hebt, is het tijdelijk niet mogelijk om terug te keren naar een Pokémon Center. Zorg dus dat je genoeg voorwerpen hebt om je Pokémon te genezen.

Stap nu het glazen platform op, dat boven de krater hangt. Hier zal Tabitha (Ruby en Emerald) of Matt (Sapphire) je uitdagen voor een gevecht!

+
Magma Admin Tabitha
(Als je Ruby speelt)
Magma Admin Tabitha
(Als je Ruby speelt)
NumelLv. 20
NumelLv. 20
PoochyenaLv. 20
+
Aqua Admin Shelly
(Als je Sapphire speelt)
Aqua Admin Shelly
(Als je Sapphire speelt)
CarvanhaLv. 20
CarvanhaLv. 20
PoochyenaLv. 20
+
Magma Admin Tabitha
Magma Admin Tabitha
NumelLv. 18
PoochyenaLv. 20
NumelLv. 22
ZubatLv. 22

Na het gevecht laat hij/zij je verder. Loop door, en je ziet Maxie (Ruby en Emerald) of Archie (Sapphire) bij een machine staan. Bereid je voor op het gevecht met de grote baas!

+
Magma Leader Maxie
(Als je Ruby speelt)
Magma Leader Maxie
(Als je Ruby speelt)
MightyenaLv. 24
GolbatLv. 24
CameruptLv. 25
+
Aqua Leader Archie
(Als je Sapphire speelt)
Aqua Leader Archie
(Als je Sapphire speelt)
MightyenaLv. 24
GolbatLv. 24
SharpedoLv. 25
+
Magma Leader Maxie
Magma Leader Maxie
MightyenaLv. 24
GolbatLv. 24
CameruptLv. 25

Als je de baas verslagen hebt, zal de baas van het andere team je bedanken. Bekijk de machine om de Meteorite te bemachtigen. Nu kun je verder naar Lavaridge. Praat met de oude vrouw die nu bij het Cable Car-huisje staat om je team te laten genezen, en daal dan de trappen af naar Jagged Pass.

Jagged Pass

Dit gebied bevat zowel modderige hellingen die je alleen met de Mach Bike op kunt fietsen, als stenen waar je met de Acro Bike op kunt springen. Het maakt voor de Route niet uit welk pad naar beneden je neemt. Als je de Acro Bike hebt, kun je vanaf beneden helemaal terugklauteren naar de top, om de minder belangrijke voorwerpen te vinden; met de Mach Bike heb je deze luxe niet. Zodra je helemaal beneden bent, daal je de trappen af om Jagged Pass te verlaten.

Nu je weer op Route 112 bent, is Lavaridge Town niet ver meer.

Lavaridge Town

Eindelijk ben je aangekomen in de stad met de volgende Gym. Loop naar links, en je zult een warmwaterbron zien. Praat met de vrouw bij de zandbaden om een Egg te krijgen. Als je deze lang genoeg in je team houdt, zal er uiteindelijk een Wynaut uit komen! Loop dan naar beneden en ga het meest linkse huis naast de Gym in. Praat met de man bij de balie om Charcoal te krijgen.

Naast de Gym is er niet veel te zien in Lavaridge Town. Bereid je dus goed voor, en treed dan de Gym binnen.

Lavaridge Town Gym

Om bij de Gym Leader te komen, zul je eerst de puzzel van de Lavaridge Town Gym moeten oplossen. Wanneer je dit gedaan hebt, zul je voor Flannery staan!

+
Leader Flannery
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Flannery
SlugmaLv. 26
SlugmaLv. 26
TorkoalLv. 28
+
Leader Flannery
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Flannery
SlugmaLv. 24
NumelLv. 24
CameruptLv. 26
TorkoalLv. 29

Na het gevecht kalmeert Flannery, en geeft je de Heat Badge, waarmee je Strength kunt gebruiken buiten gevechten en geruilde Pokémon tot en met Level 50 je gehoorzamen. Ook krijg je TM50 Overheat.

Als je goed hebt opgelet tijdens het spel, weet je al wat de volgende Gym Leader wordt. Inderdaad: nu je vier Badges hebt, kun je het opnemen tegen je vader in Petalburg City. Zodra je de Gym verlaat komt je Brendan/May weer tegen. Hij/zij geeft je de Go-Goggles, en vertelt je dat je nu moet reizen naar Petalburg City. Omdat je nu de Go-Goggles hebt, kun je het woestijngedeelte van Route 111 bezoeken; daarvoor gaan we er voor de rest van dit hoofdstuk ervan uit dat je in Lavaridge blijft.

Als je meteen naar de volgende Gym Leader wilt, klik dan door naar het volgend hoofdstuk: Balance Badge.

In het woestijngedeelte van Route 111 zijn een heleboel nieuwe Pokémon en zeldzame Pokémon te vangen. Verlaat Lavaridge Town en spring de heuveltjes af. Ga naar het oosten tot je bij de kruising komt, en ga dan naar het noorden om in de woestijn te komen.

Route 111

Het woestijndeel van Route 111 ligt bezaaid met onzichtbare voorwerpen. Zet je Itemfinder dus aan en speur erop los! Als je op het donkere zand loopt, kom je wilde Pokémon tegen. Volg de muur aan de linkerzijde naar het zuidelijkste punt van het woestijn om TM37 Sandstorm te vinden.

Zodra je in de rechterbovenhoek bent, zul je twee opmerkelijke stenen zien liggen in het drijfzand. Dit zijn de Root Fossil en Claw Fossil, en je kunt er maar één kiezen; de andere zal wegzinken in het zand en voor altijd verloren gaan. Kies zorgvuldig!

Welk fossiel moet ik kiezen?

Met het Root Fossil kun je Lileep tot leven wekken. Deze Rock/Grass Pokémon gaat met zijn bovengemiddelde HP, Defense en Sp. Def niet snel stuk. Zijn Attack en Sp. Atk zijn normaal. Bovendien zorgt zijn Ability Suction Cups dat tegenstanders je niet kunnen wegblazen uit het gevecht.

Met het Claw Fossil gaat kun je Anorith krijgen. Deze Pokémon is Rock/Bug-type, en heeft een enorme Attack en bovengemiddelde Defense. Zijn HP, Sp. Atk en Sp. Def zijn wat meer standaard. Ook heeft hij de Ability Battle Armor, waardoor hij geen critical hits ontvangt.

Daarnaast zijn beide Pokémon zo traag als een rots. Als geen van beide Pokémon je aanspreekt, ga dan voor Lileep; zijn Ability heeft het toegevoegde effect dat als je hem voorin je team zet, je vaker beet zult hebben met je vishengel!

Zodra je je fossiel gekozen hebt, zal het andere verdwijnen. Als je dit fossiel naar een onderzoeker van Devon Corp. in Rustboro City brengt, zal hij de Pokémon weer tot leven kunnen wekken.

Als je eenmaal genoeg hebt van de woestijn, kun je naar Petalburg City gaan om de volgende Gym Leader uit te dagen. Er zijn ook wat andere dingen die je nu kunt doen. Als je Strength gebruikt in Fiery Path, kun je TM06 Toxic en een Fire Stone vinden. Ook zijn er nieuwe puzzelruimtes in het Trick House. Als je genoeg gezien hebt, klik dan verder naar het volgende deel van de walkthrough.