Startpagina » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough – Knuckle Badge

Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough – Knuckle Badge

Rustboro City

Nadat je de Gym verliet, rende een Team Magma (Ruby) of Team Aqua (Sapphire en Emerald) Grunt er vandoor met belangrijke Devon-onderdelen. Volg hem, loop naar het noordelijkste deel van de stad en verlaat de stad in het noordoosten. Onderweg kom je de onderzoeker tegen van Devon die je eerder gered hebt in Petalburg Woods. Zodra je de stad uit bent, ben je op…

Route 116

Op Route 116 vind je veel gras met wilde Pokémon, en een hoop Trainers. Baan je al vechtend een weg naar het oosten, totdat je bij een grot komt. Als je de ingang gaat, vertelt een oude man je dat een schurk zijn Pokémon heeft gestolen. Ga de grot in, en je bevindt je in Rusturf Tunnel.

Rusturf Tunnel

In Rusturf Tunnel zijn weinig wilde Pokémon te vinden, en het pad is vrij eenvoudig. Ga dieper de grot in tot je het lid van Team Magma (Ruby) of Team Aqua (Sapphire en Emerald) vindt, samen met de gestolen Pokémon. Spreek hem aan voor een gevecht!

+
Team Magma Grunt
(Als je Ruby speelt)
Team Magma Grunt
(Als je Ruby speelt)
PoochyenaLv. 11
+
Team Aqua Grunt
(Als je Sapphire speelt)
Team Aqua Grunt
(Als je Sapphire speelt)
PoochyenaLv. 11
+
Team Aqua Grunt
Team Aqua Grunt
PoochyenaLv. 11

Na je overwinning in de Rustboro City Gym zou dit gevecht een peulenschil moeten zijn. Versla de Grunt, en hij geeft je de Devon Goods terug. Daarna rent hij weg, en wordt de oude man verenigd met zijn Wingull. Hij stelt zich voor als Mr. Briney, en nodigt je uit eens langs te komen.

Verlaat de grot, en keer terug naar Rustboro City. Als je een van je Pokémon de HM Cut hebt geleerd, kun je op de terugweg via het hoge pad lopen. Hier zijn nog wat extra Trainers en voorwerpen te vinden.

Zodra je terugbent in Rustboro City, ga dan naar het grote gebouw links van de Pokémon Gym. Hier ontmoet je de Devon-wetenschapper weer en geef je hem de Devon Parts terug. Hij vraagt je om mee te komen, en neemt je mee naar Mr. Stone, de directeur van Devon. Hij geeft je de PokéNav en vraagt je om een gunst: een Letter bezorgen aan Steven in Dewford Town. Zodra je Devon verlaat in Pokémon Emerald, zal een onderzoeker je de Match Call-applicatie voor je PokéNav geven!

Verlaat Rustboro City en ga terug naar Route 104. Nu je Cut kunt gebruiken, kun je een zijpad nemen in Petalburg Woods. Hier vind je een meisje dat je een Miracle Seed geeft.

Als je weer op Route 104 bent, ga dan naar het huisje bij de zee en praat met Mr. Briney. Hij biedt aan om je naar Dewford Town te varen. Accepteer, en geniet van je boottochtje. Na een korte scène komen jullie aan.

Dewford Town

Mr. Briney stelt voor om aan de Gym Leader, Brawly, te vragen waar je Steven kunt vinden, en laat je dan je eigen gang gaan. Ga het huisje binnen bij de pier voor een Silk Scarf. Loop dan naar beneden, en praat met de visser rechts van de Gym voor een Old Rod. Nu kun je Pokémon vangen in het water!

Indien je achter het huis naast de visser loopt, beland je op Route 107. Hier vind je momenteel dezelfde Pokémon als in Dewford Town, dus valt er nog weinig te zien.

Als je wilt, kun je alvast naar het noorden lopen en Route 106 en Granite Cave bezoeken, maar zonder de Gym Badge van Dewford Town kun je hier niet verder komen. Genees je Pokémon daarom in het Pokémon Center, en begeef je naar de Dewford Town Gym.

Dewford Town Gym

In de Gym van Dewford Town is alles donker met uitzondering van een cirkel om je heen. Voor iedere Trainer die je verslaat, zal deze een stukje groter worden. Nadat je een aantal Trainers hebt verslagen, kom je bij de Gym Leader aan. Maak je klaar voor een gevecht, en daag hem dan uit!

+
Leader Brawly
Voorwerpen:
Super Potion
Leader Brawly
MachopLv. 17
MakuhitaLv. 18
+
Leader Brawly
Voorwerpen:
Super Potion
Leader Brawly
MakuhitaLv. 19
MedititeLv. 16
MachopLv. 16

Voor je overwinning tegen Brawly krijg je de Knuckle Badge, waarmee alle geruilde Pokémon tot en met Lv. 30 je gehoorzamen. Ook krijg je TM08 Bulk Up. Brawly vertelt je dat Steven naar Granite Cave gegaan is, dus dit wordt je volgende bestemming.