Startpagina » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough » Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough – Rain Badge

Pokémon Ruby, Sapphire & Emerald Walkthrough – Rain Badge

Mossdeep City

Met de HM07 Dive die je van Steven kreeg, kun je de onderwaterwereld gaan verkennen. Maar eerst moet de wereld gered worden. Leer Dive aan een van je Pokémon, en Surf naar het zuiden van Mossdeep om op Route 127 te komen.

Route 127

WordPress Tables Plugin

Op deze Route begint de enorme onderwaterkloof van Hoenn, die zich over twee Routes uitspreidt. Als je Dive gebruikt in het midden van de Route, bereik je het noordelijk deel van de onderwaterkloof.

Surf of duik verder naar het zuiden om op Route 128 te komen.

Route 128

WordPress Tables Plugin

In het midden van Route 128 vind je een ring van ondiep water–of een cirkelvormige rotswand, als je onderwater duikt. Onderaan de rotswand vind je de ingang naar de Seafloor Cavern. Ga de grot binnen, en gebruik Dive om weer boven water te komen.

Seafloor Cavern

WordPress Tables Plugin

Loop richting het noorden en gebruik Rock Smash op de rots die je pad blokkeert. Duw vervolgens de rots in de buurt naar boven of beneden met Strength, loop naar rechts en schuif deze rots naar rechts. Ga nu verder richting het noorden en versla de Grunt.

Ga nu naar het oosten en neem de trap naar boven en versla een volgende Grunt.

Alternatieve routes

De kamers van Seafloor Cavern zijn op allerlei manieren met elkaar verbonden. Je kunt bijvoorbeeld ook naar het noordwesten gaan om een stuk af te snijden. Als je de route van deze walkthrough echter volgt, zul je alle belangrijke kamers (met voorwerpen of Trainers) van de grot een keer bezoeken.

Loop nu naar het zuiden en ga door de deur. Loop naar het zuidoosten, duw de bovenste rots met Strength naar rechts en de onderste naar beneden en gebruik vervolgens Rock Smash op de rots die je pad blokkeert. Ga door de deur en loop naar he zuiden. Gebruik weer Rock Smash en ga door de volgende deur.

In deze grot ga je naar het noordoosten naar de volgende ruimte. Hier duw je de rots naar boven, loop je naar links en duw je de volgende rots naar rechts. Loop nu naar boven en duw de rots naar boven. Gebruik nogmaals Rock Smash en duw de volgende rots naar rechts. Ga verder richting het noorden en door de volgende deur.

Gebruik hier Surf en ga naar de onderste muur. Surf vervolgens naar rechts over de smallle, rechtsstromende stroom. Blijf rechts aanhouden en je zult naar boven worden geduwd. Ga verder naar boven en je wordt naar links geduwd. Ga nogmaals naar boven en neem de stroom die naar rechts stroomt. Deze duwt je naar de linkerkant aan de bovenkant van de ruimte. Ga vanaf hier naar links en Surf naar de volgende deur.

De kamer waar je je nu in bevindt, ligt barstensvol grote stenen. Duw eerst de onderste twee stenen in de gaten ernaast. Duw dan een van de stenen net boven de gaten helemaal naar het midden, tot hij niet verder kan. De steen die nu recht boven je staat, moet naar onder. Vervolgens kun je de steen in de bovenste hoek in het gat duwen.

Je komt nu Magma Admin Courtney (in Ruby) of Aqua Admin Shelly (in Sapphire en Emerald) tegen die je uitdaagt voor een gevecht.

+
Magma Admin Courtney
(Als je Ruby speelt)
Magma Admin Courtney
(Als je Ruby speelt)
Camerupt Lv. 38
Mightyena Lv. 38
+
Aqua Admin Shelly
(Als je Sapphire speelt)
Aqua Admin Shelly
(Als je Sapphire speelt)
Sharpedo Lv. 38
Mightyena Lv. 38
+
Aqua Admin Shelly
Aqua Admin Shelly
Sharpedo Lv. 38
Mightyena Lv. 38

Als je wilt, kun je de grot verlaten en opnieuw betreden om ook de andere steen in de hoek in een gat te duwen. Daal anders de trappen af naar het noorden en ga de volgende kamer binnen.

Je bent nu bijna aan het einde van de Seafloor Cavern. Volg het pad dat steeds lager gaat, tot je bij een groot gat in de grond komt. Pak de TM26 Earthquake, bereid je voor op een gevecht, en daal dan af naar het gat.

Als je de laatste kamer binnengaat, zie je Maxie en Archie, die zojuist gevochten hebben. Dan daagt hij je voor een laatste gevecht.

+
Magma Leader Maxie
(Als je Ruby speelt)
Magma Leader Maxie
(Als je Ruby speelt)
Mightyena Lv. 41
Crobat Lv. 41
Camerupt Lv. 43
+
Aqua Leader Archie
(Als je Sapphire speelt)
Aqua Leader Archie
(Als je Sapphire speelt)
Mightyena Lv. 41
Crobat Lv. 41
Sharpedo Lv. 43
+
Aqua Leader Archie
Aqua Leader Archie
Mightyena Lv. 41
Crobat Lv. 41
Sharpedo Lv. 43

Team Magma en Team Aqua vertrekken naar Sootopolis City om de legendarische Pokémon de pas af te snijden.

Spring op een Surfende Pokémon, en Surf naar het noorden richting Route 127. Zodra je daar aankomt, Surf je naar het oosten richting Route 126.

Route 126

WordPress Tables Plugin

In het midden van Route 126 staat een grote berg, met een cirkel van diep water eromheen. Dit is de stad Sootopolis City, die gebouwd is in een krater gevuld met regenwater. Op het wateroppervlak is, naast een aantal Trainers, niet veel te zien, dus duik onderwater met Dive.

Ga naar de ingang van Sootopolis City als je genoeg gespeurd hebt. Deze bevindt zich in het midden van het zuidelijke deel van de Route. Zodra je binnen bent, gebruik je Dive om weer boven water te gaan.

Sootopolis City

WordPress Tables Plugin

Surf naar rechtsboven en ga aan land om bij het Pokémon Center te komen, en genees je Pokémon indien nodig. Surf dan naar links en je komt bij de Mart. Als je genoeg geneesmiddelen hebt, volg je het bruine rotspad naar rechtsboven en ga je de trappen op. Loop dan de volgende twee trappen op, en ga rechts bij de trappen naar beneden. Hier tref je Steven en Wallace. Nadat je met ze gesproken hebt, is het tijd om een legendarische Pokémon te gaan vangen!

Cave of Origin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Loop naar het noorden en ga door de deur in de eerste kamer van de grot. Gebruik Flash om de kamer te verlichten en ga met de klok mee om een trap naar beneden te vinden. Loop hier tegen de klok in naar de volgende kamer. Loop hier wéér tegen de klok in naar de volgende kamer waar je met de klok mee loopt. Vergeet in Ruby en Sapphire niet om HM07 Waterfall te pakken!

Voor de confrontatie...

Op dit punt heb je in Ruby en Sapphire nog één kans om terug te gaan naar Sootopolis City. Verlaat de kamer aan de linkerzijde, bestijg de trappen, en ga naar het zuiden om de Cave of Origin te verlaten. Kom terug als je optimaal voorbereid bent.

In de volgende kamer wacht een legendarische Pokémon in Ruby en Sapphire op je; in Emerald wacht Wallace op je.

Zodra je klaar bent om het op te nemen tegen de legendarische Pokémon, loop je naar het uiterste van de kamer en druk je op A. Groudon (in Ruby) of Kyogre (in Sapphire) valt nu aan!

+
Groudon Lv. 45
(Als je Ruby speelt)
Type:
Ability:
Drought
Groudon Lv. 45
(Als je Ruby speelt)
Slash
Bulk Up
Earthquake
Fire Blast
+
Kyogre Lv. 45
(Als je Sapphire speelt)
Type:
Ability:
Drizzle
Kyogre Lv. 45
(Als je Sapphire speelt)
Body Slam
Calm Mind
Ice Beam
Hydro Pump

Nadat je de legendarische Pokémon hebt gevangen, is het tijd om terug te keren naar Sootopolis City om je laatste Badge te verdienen!

Wallace vraagt aan je waar Rayquaza is waarop je met Sky Pillar dient te antwoorden. Om hier te komen, ga je richting het zuiden vanaf Mossdeep City totdat je niet meer verder kunt. Ga vanaf hier naar het westen en je komt uit op Route 131.

Route 131

WordPress Tables Plugin

Surf naar het midden van de Route en ga richting het noorden. Nu kun je de Sky Pillar betreden.

Sky Pillar

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Ga naar de top van de Sky Pillar en bekijk de scène die volgt. Keer nu terug naar Sootopolis City waar je opnieuw een scène moet bekijken. Loop richting de Gym en je zult hier Steven, Archie, Maxie en Wallace zien staan. Praat met Wallace en hij geeft je HM07 Waterfall.

Nu is het tijd om je laatste Badge te verdienen!

Sootopolis City Gym

Om bij de Gym Leader te komen, moet je een aantal puzzels oplossen. Je komt bij plateaus van ijs, en het is de bedoeling om precies één keer over ieder vakje te lopen, en bovenaan te eindigen. Eén misstap, en je valt naar beneden, waar veel Trainers klaar staan. Pas op: hoe hoger je valt, hoe hoger het aantal Trainers dat je tegenkomt!

Bovenaan de trappen wacht de Gym Leader op je. Daag hem uit om de laatste Badge te claimen!

+
Leader Wallace
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Wallace
Luvdisc Lv. 40
Whiscash Lv. 42
Sealeo Lv. 40
Seaking Lv. 42
Milotic Lv. 43
+
Leader Juan
Voorwerpen:
Hyper Potion
Leader Juan
Luvdisc Lv. 41
Kingdra Lv. 46
Sealeo Lv. 43
Crawdaunt Lv. 43
Whiscash Lv. 41

Voor het verslaan van de Gym Leader krijg je de Rain Badge. Hiermee zullen alle geruilde Pokémon je gehoorzamen, en kun je Waterfall buiten gevechten gebruiken. Ook ontvang je TM03 Water Pulse.

Nu je alle Badges in de Hoenn-regio hebt, kun je afreizen naar de Pokémon League om de Elite Four uit te dagen. Maar voordat je dat kunt doen, moet je naar Ever Grande City gaan en Victory Road trotseren.