Startpagina » Samenvatting Pokémon X & Y Developers Roundtable

Samenvatting Pokémon X & Y Developers Roundtable

Vannacht is de Pokémon X & Y Developers Roundtable gehouden. Deze bevatte een presentatie van Game Freak, gevolgd door een vragenrondje. Hierbij is weer een hoop informatie vrijgegeven over de nieuwe games!

Kijk gauw verder om alle nieuwtjes te lezen! Vergeet ook niet de eerdere details van de Nintendo Direct E3 van vandaag.

Skrelp Sugimori artAllereerst de belangrijkste info: drie nieuwe Pokémon bekend! Skrelp is een nieuwe Poison/Water-type Pokémon. Deze Pokémon vermomt zich als een stuk zeewier, en spuwt gif zodra een prooi te dicht in de buurt komt. Skrelp zal onder andere Sludge Bomb leren.Clauncher Sugimori art

Clauncher is een puur Water-type Pokémon. Hij is te herkennen aan zijn ene grote klauw, waarmee hij prooi kan grijpen en water kan schieten. Niet zo vreemd dat Clauncher dus Crabhammer kan leren.Talonflame Sugimori art

Talonflame is een Fire/Flying-type Pokémon, en een evolutie van Fletchling. Het is een bliksemsnelle en krachtige Pokémon die aanvalt door te duiken en schoppen. Een van Talonflame's aanvallen is Brave Bird.

Het eerder aangekondigde Pokémon-Amie is zeker niet onbelangrijk, want een goede bond heeft een positief effect tijdens gevechten. Zo zullen vriendelijke Pokémon vaker critical hits scoren en kunnen ze beter aanvallen ontwijken.Tauros Horde Encounter screenshot

Verder zijn er twee nieuwe gevechtstypes. Bij Horde Encounter vecht je met één Pokémon tegen vijf andere tegelijk. Hier kun je veel Exp. Points mee verdienen. Sky Battles lijken op normale gevechten, maar hieraan kunnen alleen Flying-type Pokémon meedoen, en specifieke andere Pokémon, zoals Pokémon met Levitate.
Player Search System screenshot

Een andere belangrijke nieuwe feature is het Player Search System. Dit systeem, wat de C-Gear vervangt, houdt bij welke spelers je allemaal tegengekomen bent. Er is een online- en offlinemodus, en er zijn drie categoriën spelers: Passersby, Acquaintances en Friends. De laatste zal gesynchroniseerd worden met je 3DS Friend List. Er zit geen region lock op deze functie; je kunt mensen van over de hele wereld tegenkomen. PSS maakt tevens gebruik van StreetPass.

Er zijn nieuwe opties bekend om je Trainer aan te passen. Zo kun je niet alleen een andere huidskleur kiezen, maar ook allerlei kapsels, bonte haarkleuren als paars en groen, kleding, hoedjes en accessoires als een zonnebril of bloem. Andere spelers zullen je gepimpte Trainer ook kunnen zien. Overigens: uit een screenshot blijkt dat de hoofdrolspelers van X & Y de standaardnamen Xavier en Yvonne hebben.

Oude fans zullen ook blij zijn om te horen dat het mogelijk zal worden om je Pokémon over te zetten naar X & Y! Hoe dit precies zal werken is nog niet bekend.Taalkeuze

Ook is het mogelijk om Pokémon X & Y in een andere taal te spelen! Je kunt nu kiezen uit Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Japans en Koreaans.

Bovendien zul je naast Gogoat ook andere Pokémon kunnen berijden. Een voorbeeld is Rhyhorn, waarmee je over rotsige paden kunt en stenen die in de weg liggen kapot kunt maken.

Ten slotte kun je bij een gevecht online of met vrienden nu kiezen wat voor muziek je wil horen tijdens het gevecht, in plaats van iedere keer hetzelfde deuntje te moeten aanhoren.

In het vragenrondje zijn ook nog enkele interessante onderwerpen aan bod gekomen. Zo zullen X & Y een thema van schoonheid krijgen, wat ook de reden is dat Kalos op Frankrijk lijkt. Verder is Fairy-type ontworpen om Dragon-types wat wind uit de zeilen te nemen zonder ze zwakker te maken. Ook zal er beter inzicht komen in EVs en IVs. Daarbij overweegt Game Freak om Mewtwo in de nieuwe Super Smash Bros. te laten verschijnen, is het onwaarschijnlijk dat Pokémon Red & Blue op de Virtual Console zullen komen vanwege het gebrek aan ruilfunctionaliteit en zal het kwade Team deze keer iets anders zijn. Tot slot is alle muziek in X & Y nu streamed, waardoor deze veel beter zal klinken.

Nadat de Roundtable was afgelopen is een nieuwe trailer vrijgegeven. Deze kun je hieronder bekijken:

Deel dit bericht
1 reactie
 1. Geweldig veel customization. De mogelijkheden bij Pokémon berijden klinken interessant, betekent dit het einde van HMs?

  Reply
 2. Erg benieuwd naar de Horde Encounter. Hopelijk doen ze dit niet met alle Pok

  Reply
 3. Voor mij mochten ze gewoon bij de 1v1 en 2v2 battles blijven, al die andere features lijken me wat overbodig. Vooral dat aaien etc.

  Reply
 4. Ik vind het best wel cool dat er Horde Encounter (1v5) komt. In anime series kan het ook gebeuren, dus waarom ook niet in games? (zie bijvoorbeeld: season 1 episode 1, Ash en Pikachu worden aangevallen door veel Spearows)

  De nieuwe opties om je trainer aan te passen is erg handig.

  Reply
 5. Wat een gave future 1v5 battles!

  Reply
 6. Die eerste pokemon is een Drug Seadra.

  Reply
 7. heeft iemand een idee wat er gaat gebeuren met de berijdbare pokemon?

  Reply
 8. QUOTE

  heeft iemand een idee wat er gaat gebeuren met de berijdbare pokemon?

  Hoe bedoel je?

  Reply
 9. ik denk dat hij/zij bedoelt of er al iets meer bekent over is gemaakt, bijvoorbeeld of je op meer pokemons kan rijden dan alleen gogoat.

  Reply
 10. QUOTE

  heeft iemand een idee wat er gaat gebeuren met de berijdbare pokemon?

  Het enige wat we tot nu toe weten, is dat je in Lumiose City in ieder geval op een Gogoat kunt rijden, wellicht ook andere Pok

  Reply
 11. QUOTE

  
  Er zijn ook geruchten dat er nu minder HMs zullen zijn. Als ik het zo lees denk ik dat een aantal HM field moves vervangen zullen worden door het kunnen berijden van een Pok
  Reply
 12. QUOTE

  Dat zou jammer zijn, maar het is wel handig, dan hoef je niet steeds te drukken op surf of rock climb.

  Ja, dan kun je steeds drukken op Ride.

  Reply
 13. QUOTE

  Ja, dan kun je steeds drukken op Ride.

  Ja, dat zou echt vervelend zijn.

  Reply
 14. QUOTE

  In anime series kan het ook gebeuren, dus waarom ook niet in games? 

  In de anime kan je ook op de hoorn richten. Het betekent niks.

  Reply

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>