Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Naar de Academy

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Naar de Academy

Cabo Poco

Loop de trap af en je zult een Skwovet zien. Volg deze naar links en je komt bij de keuken. Hier zal je moeder met je praten. Dan gaat de deurbel. Bij de voordeur zul je Clavell, de directeur van de academie ontmoeten.

Ga de trap weer op, en pak je hoed en tas, die aan het bed hangen. Loop dan de trap weer af en ga terug naar de huiskamer. Clavell vraagt je mee te komen; loop door de voordeur naar buiten.

Buiten laat Clavell drie Pokémon tevoorschijn komen. Je mag nu je starter-Pokémon kiezen! Hij laat je even met ze alleen zodat je kennis mag maken. Ook ontvang je de Rotom Phone van je moeder.

De Map App

De Rotom Phone is een handige telefoon vol met verschillende apps. Eén van deze apps is de Map App, die je opent door op de Y-knop te drukken. Vervolgens kun je de lijst apps openen door op de X-knop te drukken.

In de Map App kun je de kaart van de Paldea-regio zien. Met de linkerstick kun je de kaart scrollen. Ook zijn er een paar geavanceerde functies:

 • Druk op de A-knop om een plek als je bestemming te selecteren.
 • Beweeg de rechterstick om de kaart rond te draaien. Als je de rechterstick indrukt, wordt de kaart vastgezet met het noorden omhoog. Druk nogmaals om weer te kunnen draaien.
 • Plaats de cursor op je eigen icoon en draai de rechterstick om niet alleen de kaart, maar ook je eigen zichtveld te draaien.
 • Druk op de + knop om naar je eigen icoon te gaan.
 • Druk op ZL of ZR om uit- en in te zoomen.
 • Als je een icoon met een veertje ziet, kun je de Flying Taxi gebruiken om snel terug te reizen naar dat gebied.

Sprigatito is een Grass-type Pokémon. Wanneer hij evolueert, komt daar het Dark-type bij. Sprigatito is vooral een snelle fysieke aanvaller, met hoge Attack en Speed. Zijn HP, Defense en Sp. Def zijn daarentegen wat minder.

Fuecoco is een Fire-type Pokémon. Wanneer hij evolueert, komt daar het Ghost-type bij. Fuecoco is een trage speciale aanvaller die tegen een stootje kan, met hoge HP, Defense en Sp. Atk. Zijn Speed is echter vrij laag.

Quaxly is een Water-type Pokémon. Wanneer hij evolueert, komt daar het Fighting-type bij. Quaxly is een wat meer gebalanceerde fysieke aanvaller, met vooral een hoge Attack en geen grote gebreken in de rest van zijn statistieken.

Wanneer je je keuze gemaakt hebt, loop dan richting het grote huis recht tegenover je eigen huis. Eenmaal bij de poort zul je een meisje ontmoeten: Nemona, een van je klasgenoten.

Selecteer je starter-Pokémon, en Nemona zal er vervolgens ook één kiezen. Dan daagt ze je uit voor je eerste gevecht. Loop rechts van het huis de trap af naar het strand, waar Nemona al staat te wachten. Spreek haar aan om het gevecht te beginnen.

+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Quaxly Lv. 5
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Sprigatito Lv. 5
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Fuecoco Lv. 5

Na het gevecht geeft Nemona je een nieuwe app: de Pokédex. Deze kun je openen met de – knop. Clavell vraagt Nemona om je naar de academie te begeleiden, en loopt dan weer verder.

Loop de trap weer op, en ga naar de poort van de voortuin. Hier zul je Nemona en je moeder weer aantreffen. Ze geeft je wat geld en voorwerpen om je op weg te helpen: een Sandwich en 5 Potions. Volg dan Nemona naar het noorden om Poco Path te bereiken.

Poco Path

Nemona zal je 5 Poké Balls geven, en laat je dan vechten met een wilde Lechonk. Verzwak de Lechonk en probeer hem te vangen met een Poké Ball! Na het gevecht geeft Nemona je nog eens een extra 10 Poké Balls. Ze stelt voor dat je zelf even rond kijkt, en later weer bij de vuurtoren elkaar te ontmoeten.

Net als in Pokémon Legends: Arceus, kun je een gevecht met een wilde Pokémon beginnen door één van je Poké Balls naar ze toe te gooien. Je kunt in deze game echter geen Pokémon vangen zonder een gevecht te beginnen.

In Pokémon Scarlet & Violet zijn de knoppencontrols iets uitgebreider dan voorheen:

 • Druk op de Omhoog-knop om het emote-menu te openen. Hierin kun je verschillende animaties en poses gebruiken.
 • Druk op de Links-knop om je outfit te veranderen. Hierin kun je ook op de + knop drukken om je uiterlijk te veranderen.
 • Druk op de Rechts-knop om notificaties te openen.
 • Druk op de Omlaag-knop om de camera-app te gebruiken. Als je een mooi kiekje gemaakt hebt, kun je deze ook op je profielkaart tonen.
 • Houd de ZL-knop ingedrukt om op een wilde Pokémon te richten. Dit is noodzakelijk om met Pokémon te vechten die in de lucht vliegen of in een boom zitten.
 • Druk op de L-knop om de camera te resetten.
 • Druk op de ZR-knop om de Poké Ball met je leidende Pokémon te gooien. In het X-menu kun je kiezen wat je leidende Pokémon is.
 • Druk op de R-knop om de Let's Go-modus te beginnen. Dit stuurt je leidende Pokémon een bepaalde richting uit, en hij zal automatisch met wilde Pokémon vechten en voorwerpen oprapen.
 • Druk op de B-knop om te sluipen. Als je sluipt, zullen wilde Pokémon je minder snel opmerken. Raak een Pokémon onopgemerkt in hun rug met je Poké Ball en ze zullen de eerste beurt versuft zijn!

Nu je vrij rond kunt lopen, zijn er extra opties toegevoegd aan het X-menu:

 • Selecteer een Pokémon en druk op de Y-knop om hem de leidende Pokémon te maken.
 • Je kunt ook een Pokémon selecteren en op de – knop drukken voor de Auto Heal-functie. Dit gebruikt automatisch voorwerpen uit je tas om de Pokémon te genezen.
 • In de Bag kun je al je voorwerpen vinden en gebruiken.
 • In de Boxes kun je Pokémon wisselen tussen je team en Boxes wanneer je maar wilt.

Je hebt nu de kans om zelf rond te lopen, met wilde Pokémon te vechten en naar voorwerpen te speuren. De meeste voorwerpen zijn van een afstandje te herkennen aan een rode lichtstraal (of gele lichtstraal voor TMs). Maar sommige voorwerpen (zoals Berries) zijn iets beter verborgen, deze herken je aan een kleine glinstering. Indien je je Pokémon wil genezen, kun je met Nemona praten.

Rond het pad kun je verschillende voorwerpen vinden, zoals Potions en Revives. Volg dan het pad verder naar de vuurtoren. Ongeveer halverwege zullen jij en Nemona een mysterieuze kreet horen. Loop tussen het gat in het hek door en je zult een Pokémon op het strand zien liggen.

Loop naar de Pokémon toe en geef hem de Sandwich die je van je moeder hebt gekregen om hem te genezen. Hiervan zal hij opperken en een nabije grot in gaan. Volg de mysterieuze Pokémon de grot in.

Inlet Grotto

Blijf de mysterieuze Pokémon volgen door de grot, en onderweg zal hij de weg voor je vrijmaken en je beschermen tegen wilde Houndour.

Zodra je de tweede rots op het pad voorbij bent, zullen jij en de Pokémon worden aangevallen door een wilde Houndoom. Na een korte scène zal de mysterieuze Pokémon je redden.

In deze grot kun je niet je X-menu openen, dus let op de HP van je Pokémon. Ook kun je later een tijdje niet terugkeren naar deze grot, dus zie je een wilde Pokémon die je wilt hebben, zorg dan dat je hem nu vangt.

Nemona zal telefoonnummers met je uitwisselen, en geeft je TM032 Swift. Blijf door lopen naar de vuurtoren, waar je een nieuw personage zult ontmoeten: Arven. Hij vertelt je over de mysterieuze Pokémon, die Koraidon (Scarlet) / Miraidon (Violet) heet. Dan daagt hij je uit voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Arven
Pokémon Trainer Arven
Skwovet Lv. 5

Na het gevecht zal Arven je Koraidon's Poké Ball (Scarlet) / Miraidon's Poké Ball (Violet) geven en maakt hij zich uit de voeten. Klim vervolgens de vuurtoren in en praat met Nemona, die je de Paldea-regio laat zien.

Nemona legt uit dat de Pokémon-academie in Mesagoza is, maar stelt voor om eerst naar het nabijgelegen dorp Los Platos te gaan. Daal de ladder weer af en je bereikt South Province (Area One).

South Province (Area One)

Blijf het pad volgen, en je zult links van je een Trainer zien staan. In tegenstelling tot eerdere Pokémon games, hoef je niet automatisch te vechten met een Trainer als je er langs loopt; je kunt nu zelf kiezen of je wil vechten.

Even verderop kom je bij een rivier. Als je hier naar links loopt en de rivier volgt, zul je TM047 Endure vinden onder de waterval. Loop dan verder door naar het noorden en je zult al snel Los Platos bereiken.

Als je onder de brug kijkt, zul je een klein wit wezentje zien: een Gimmighoul. Deze knaapjes zitten overal in Paldea verstopt. Wanneer je er een vindt, zul je wat Gimmighoul Coins ontvangen.

Als je wilt, kun je ook het gebied ten oosten van Los Platos verkennen. In deze uitgestrekte vlakte vind je een hoop voorwerpen, evenals nieuwe Pokémon als Drowzee, Gastly en Flamigo.

Los Platos

Zodra je Los Platos binnenloopt, neem Nemona je mee naar het Pokémon Center. Nemona zal je 5000 LP (League Points) geven en een set materialen om TMs mee te maken.

Bij het Pokémon Center kun je zoals gewoonlijk je Pokémon genezen en voorwerpen kopen. Nieuw is de TM Machine: hiermee kun je TMs craften met behulp van League Points en materialen. De benodigde materialen verzamel je door wilde Pokémon te verslaan en je kunt ze ook inwisselen voor League Points. League Points kun je daarnaast ook gebruiken in plaats van cash om mee te winkelen (1 LP = 1 PokéDollar).

Nadat je het Pokémon Center bezocht hebt, zul je gebruik kunnen maken van het Poké Portal in de X-menu. Dit bevat online-opties zoals ruilen, vechtenMystery Gift en Union Circle.

Als je verder het dorp in loopt, zul je een ijskar zien. Hier kun je ijsjes kopen die je tijdelijke bonussen geven, zoals meer Exp. Points of een verhoogde kans om Pokémon te vangen.

Los Platos heeft twee andere uitgangen: in het westen en in het noorden. Beide weg leiden uiteindelijk naar de stad Mesagoza, maar het pad in het westen is een stukje langer.

South Province (Area One)

Als je met Trainers wil vechten, blijf dan op het pad. Wil je echter zeldzame Pokémon of voorwerpen vinden, dan zul je een stukje verder van het pad moeten verkennen.

Blijf naar het noorden lopen en je zult weer bij een Pokémon Center komen. Hier vind je een man in pak, die vertegenwoordiger van de Pokémon League blijkt te zijn. Als je minstens 4 Trainers in South Province (Area One) verslagen hebt, zal hij je TM082 Thunder Wave geven.

Nadat je een TM hebt gekregen of gevonden in de wildernis, kun je er extra's van craften met de TM Machine.

Zorg dat je Pokémon gevechtklaar zijn, en loop dan naar de grote poort naast het Pokémon Center. Nemona zal aan komen lopen, en ze daagt je uit voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Quaxly Lv. 8
Pawmi (Tera Electric) Lv. 9
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Sprigatito Lv. 8
Pawmi (Tera Electric) Lv. 9
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Fuecoco Lv. 8
Pawmi (Tera Electric) Lv. 9

Nemona heeft deze keer een truc achter de hand: Terastal! Wanneer ze Pawmi inzet, zal hij Terastalliseren en worden zijn Electric-type aanvallen extra sterk. Probeer dus een Pokémon te gebruiken die niet heel vatbaar is voor Electric-type aanvallen.

Na het gevecht ontvang je 3 Revives. Dan gaan jullie samen door de poort van Mesagoza.

Mesagoza

Nemona geeft je een korte introductie van de stad, en stelt dan voor dat je zelf op verkenningstocht gaat.

Mesagoza is de hoofdstad van Paldea, en dat is te merken: de stad is reusachtig. Op verschillende plekken in de stad vind je winkeltjes en eetgelegenheden. De gebouwen die je kunt betreden, zijn te herkennen aan een mat met een pijl voor de deur.

Bij de verschillende restaurantjes, cafés en kraampjes kun je eten kopen wat je verschillende tijdelijke bonussen heeft. Op de kaart (Y-knop) kun je, als je helemaal inzoomt, precies zien welke winkels waar zitten.

Bezoek zeker eens de winkel Delibird Presents. Hier kun je allerlei handige voorwerpen kopen die de kracht van een Pokémon verhogen in een gevecht, als je ze vast laat houden. Zo is het voorwerp Miracle Seed, Charcoal of Mystic Water ideaal voor je starter-Pokémon.

Wanneer je vanaf de zuidelijke ingang recht naar het noorden loopt, de trap op, zul je een vrouw halverwege de trap zien staan bij een lantaarnpaal. Als je savedata voor bepaalde andere Pokémon-games op je Nintendo Switch hebt, zal ze je speciale Rotom Phone-hoesjes geven.

Loop dan door de trap op om het grote plein te bereiken. Wanneer je de volgende trap nadert, loop dan eerst vlak voor de trap naar rechts een steegje in. Hier vind je een ladder die je kunt beklimmen om een Zinc te vinden, plus TM010 Ice Fang (loop nauwkeurig langs de rand om op het andere dak te komen).

Andere bezienswaardigheden in Mesagoza zijn onder andere het Pokémon Center in het centrum van de stad. Vlakbij het Pokémon Center, bij een bloemenperk op het plein, vind je een vrouw die je kan vertellen hoe groot je Pokémon precies zijn. In de hoek achter het Pokémon Center zul je een grote ladder zien; klim omhoog en laat jezelf op het dak rechts vallen om TM072 Electro Ball te vinden.

Als je vanaf het grote plein in het midden van de stad naar het oosten loopt, ga je een klein brug over. Hier kun je aan de oostzijde langs een smal pad naar het zuiden lopen om een afgezonderd plein met een sandwichshop en een grote boom te vinden. Achter de boom vind je TM081 Grass Knot.

In het oosten van de stad, bij het plein met de twee palmbomen, kun je in de hoek bij de muur een Soothe Bell vinden. Helemaal in het noordoosten vind je bij een parkje, achter een meertje, TM019 Disarming Voice.

Wanneer je genoeg gezien hebt, loop dan de trappen op richting de academie. Bovenaan de tweede trap kom je een meisje tegen dat lastig gevallen wordt door twee studenten. Ze vertellen dat ze lid zijn van Team Star, en dagen je uit voor een gevecht.

+
Team Star Grunt
Team Star Grunt
Shroodle Lv. 8

Nadat je de Team Star Grunt hebt verslagen, verschijnt Nemona. Ze heeft een cadeau voor je: een Tera Orb. Hiermee kun je je Pokémon Terastalliseren! Je krijgt meteen de kans om het uit te proberen tegen de tweede Team Star Grunt.

+
Team Star Grunt
Team Star Grunt
Yungoos Lv. 9

Het Terastal-fenomeen is iets wat alleen voorkomt in de Paldea-regio. Om een Pokémon te Terastalliseren, heb je een Tera Orb nodig gevuld met Tera-energie. Als je een Pokémon Terastalliseert, verandert zijn type naar zijn Tera Type! Dit heeft de volgende effecten:

 • De Pokémon verandert van type naar zijn Tera Type.
 • Hij verliest zijn originele type(s), maar behoudt de sterkere aanvalskracht van die types (“STAB”).
 • Aanvallen met hetzelfde type als zijn Tera Type worden sterker.
 • Als zijn Tera Type matcht met zijn originele type(s), worden aanvallen van dat type nog sterker!

Nadat je Terastal hebt gebruikt in een gevecht, moet je de Tera Orb weer opladen. Dit kun je doen door je Pokémon te genezen bij een Pokémon Center.

Na het gevecht neemt Team Star de benen en zal het meisje van eerder je bedanken. Klim de trap op en je bereikt de Naranja / Uva Academy! Loop naar de grote deur en je zult naar binnen gaan.

Naranja / Uva Academy

Binnen zal Clavell je begroeten. Na je verhaal te horen vertelt hij dat het meisje van eerder Penny heette. Dan is het meteen tijd voor je eerste les, die gegeven wordt door Jacq. Je mag eerst wat vragen over jezelf beantwoorden, en vervolgens kun je vrij rondlopen. Wanneer je het klaslokaal verlaat, kun je in een menu kiezen uit de andere ruimtes in de school.

In de Cafetaria kun je sandwiches kopen, die tijdelijke bonuseffecten geven. Achterin zul je Arven tegenkomen. Hij vertelt je over zijn droom: om de 5 Herba Mystica te vinden, bijzondere ingrediënten met een geneeskrachtig effect. De Herba Mystica worden echter bescherm door krachtige Titan Pokémon, en omdat Arven niet zo goed is in vechten, vraagt hij om jouw hulp. De locaties van de Titan Pokémon worden aan je kaart toegevoegd, en Arven geeft je wat Stardust als dank.

Wanneer je de cafetaria verlaat, krijg je opeens een telefoontje van iemand die zichzelf Cassiopeia noemt. Cassiopeia vertelt je over Operation Starfall – een plan om Team Star voorgoed uit te schakelen.

Vervolgens word je weer naar de Entrance Hall gebracht. Check de computer bij de balie of loop door de poortjes langs de muren om weer de kaart van de school te openen.

Bij de grote balie in de Entrance Hall kun je met een vrouw praten om lessen te volgen. Dit is niet verplicht, maar je leert er wel allerlei handige tips. Er worden periodiek nieuwe lessen toegevoegd, dus keer later terug om nog meer nieuwe dingen te leren.

In de Staff Room vind je Nemona, die je vertelt over de Champion Rank. Trainers die alle 8 Gym Leaders in de Paldea-regio weten te verslaan en de Champion Assessment halen, kunnen deze rang bemachtigen. Nemona voegt de locaties van de Pokémon Gyms toe aan je kaart en vertrekt dan weer.

Nadat je de Cafetaria en Staff Room bezocht hebt, krijg je het verzoek om naar de Director's Office te komen. Open de kaart van de school en ga hierheen.

In de Director's Office opent Clavell een videochat met een professor van de Paldea-regio: Sada (Scarlet) / Turo (Violet). De professor legt uit dat zij/hij onderzoek doet naar de krater in het midden van de regio: de Great Crater, ook wel Area Zero. Zij/hij vertelt dat Koraidon / Miraidon momenteel te verzwakt is om te kunnen vechten, en vraagt je goed op de Pokémon te passen.

Wanneer je het kantoor probeert te verlaten, komt Nemona weer binnen. Ze neemt je mee naar je Dorm Room. Inspecteer je bed om wat goede nachtrust te krijgen.

Enkele dagen later zul je gewekt worden door een aankondiging, die je oproept om naar het schoolplein te komen. Verlaat je kamer en ga naar de Schoolyard.

In de Schoolyard vertelt Clavell over je nieuwe individuele studieproject: de Treasure Hunt. Je taak is om door de hele Paldea-regio te reizen om je eigen schat te ontdekken.

Loop naar de poort van de school, waar Nemona staat te wachten. Na een praatje met Nemona en Arven word je gebeld door Cassiopeia, die je vertelt dat er 5 Team Star basissen in de regio zijn. Vervolgens worden de locaties van de basissen aan je kaart toegevoegd. Ook laat Nemona je een foto van de Pokémon Gyms zien, zodat je ze kunt herkennen.

Dan komt Koraidon / Miraidon uit zijn Poké Ball. Je kunt nu rijden op zijn rug om je nog sneller te verplaatsen. Druk op de + knop om op Koraidon / Miraidon te rijden, en op de B-knop om over obstakels te springen.

Als je terugkeert naar de academie, kun je nu nieuwe ruimtes bezoeken:

 • In de School Store kun je voorwerpen kopen.
 • In de Biology Room vind je Jacq. Als je genoeg Pokémon hebt geregistreerd in je Pokédex, zal hij je beloningen geven. Bij de eerste mijlpaal (30 Pokémon) ontvang je 3 TM057 False Swipe.
 • In de verschillende andere ruimtes kun je kennismaken met je overige leraren.

In Pokémon Scarlet & Violet ben je zelf volledig vrij om te kiezen waar je naartoe wil gaan en wat je wil doen. De hele Paldea-regio ligt aan je voeten, en je kunt kiezen uit drie verhaallijnen:

 • Victory Road: Reis door de Paldea-regio om de 8 Gym Leaders uit te dagen en probeer de Champion Rank te behalen.
 • Path of Legends: Ga op zoek naar de Herba Mystica, waarbij je vecht tegen reusachtige Titan Pokémon.
 • Starfall Street: Neem het op tegen Team Star, een groep onruststokers die overal in Paldea basissen opgezet heeft.

Ieder hoofdstuk binnen de drie verhaallijnen heeft een eigen moeilijkheidsgraad, die bepaald wordt door de Levels van de Pokémon waar je het tegen zult opnemen. In deze walkthrough zullen we de drie verhaallijnen door elkaar behandelen, van de makkelijkste naar de moeilijkste. Het makkelijkste doel om mee te beginnen is de Cortondo Gym.

Maar als je liever je eigen pad volgt, kun je de hoofdstukken ook afzonderlijk volgen. Je grote avontuur kan beginnen!