Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Starfall Street – Dark Crew Base

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Starfall Street – Dark Crew Base

In Pokémon Scarlet & Violet ben je vrij om te kiezen in welke volgorde je de doelen in het verhaal volbrengt. Dat wil echter niet zeggen dat iedere volgorde handig is, want sommige doelen zijn een stuk lastiger dan andere. Dit komt bijvoorbeeld doordat de Pokémon waar je het tegen op moet nemen, hoge Levels hebben.

Een goed eerste doel in de Starfall Street-verhaallijn is de Dark Crew Base. Deze bevindt zich ergens in West Province (Area One).

De Dark Crew Base ligt vlakbij de Open Sky Titan. Als je deze al verslagen hebt, begin dan je reis vanaf het Pokémon Center in West Province (Area One) – Central. Wel is het aan te raden om eerst een aantal Gym Leaders of Titans te verslaan.

Heb je dit checkpoint nog niet bereikt? In het hoofdstuk Cortondo Gym lees je hoe je Cortondo bereikt. Van hieruit kun je het hoofdstuk Open Sky Titan volgen om het Pokémon Center te bereiken.

West Province (Area One)

Verlaat het Pokémon Center richting het westen, en je zult al snel bij een kruispunt komen. Sla hier rechtsaf, richting de windmolens. De derde windmolen zul je kunnen beklimmen om een Rare Candy te vinden. Even later kom je bij nog een splitsing. Bij de brug vind je een picnictafeltje waar je je Pokémon kunt genezen. Ga dan naar rechts, de brug over.

Ietsje verderop splits het pad in tweeën. Als je het rechterpad volgt, kom je langs nog wat windmolens. Twee hiervan kun je beklimmen voor een Thunder Stone en TM113 Tailwind.

Blijf het pad volgen en je zult verderop weer een Pokémon Center zien, plus de vlaggen van de Team Star Dark Crew. Bij het Pokémon Center vind je een man van de Pokémon League die je een Clear Amulet zal geven als je genoeg Trainers in het gebied hebt verslagen.

Ten zuidoosten van het Pokémon Center is een pad tussen de bergen door dat naar een uitkijktoren leidt. Ook staan er wat ruïnes waar je zeldzame Pokémon kunt vinden.

Loop vanuit het Pokémon Center door naar het noordoosten, tussen de vlaggen door. Een stukje verderop zul je bij een wegversperring komen; je nadert namelijk de Team Star-basis.

Je krijgt een belletje van Cassiopeia, en er verschijnt een “nieuw” personage: Clive, die wil helpen met Operation Starfall. Cassiopeia legt het plan uit: bestorm de basis en versla de Squad Boss.

Maak je team gevechtklaar en loop door naar de ingang van de basis. Versla de Grunts die de weg blokkeren, en druk dan op de bel om naar binnen te kunnen.

Let op: je kunt slechtst 3 Pokémon mee de basis in nemen. Dit zijn de bovenste 3 Pokémon in je team.

Segin Squad's Base

Team Star pakt het iets anders aan dan andere kwaadaardige teams. Ze sturen namelijk een heleboel Grunts tegelijk op je af: een tactiek genaamd de Star Barrage. Indien je je Pokémon wil genezen, praat dan met Clive bij de ingang van de basis. Ook kun je de frisdrankautomaten in de basis gebruiken.

Om het met de baas op te mogen nemen, zul je 30 Pokémon uit moeten schakelen binnen 10 minuten. Hiervoor zul je de Let's Go-feature moeten gebruiken. Druk op de R-knop om je Pokémon vooruit te sturen, deze zal dan uit zichzelf met de Pokémon van de Grunts vechten. Check links in het scherm wat jouw volgende Pokémon is, en probeer deze op de juiste Pokémon van Team Star af te sturen zodat je het type-voordeel hebt.

Zodra je 30 Pokémon hebt verslagen, zal de baas van de Dark Crew verschijnen: Giacomo. Hij zal je uitdagen op zijn Starmobile. Eerst neem je het op tegen zijn reguliere Pokémon. Daarna zal de Starmobile zelf het gevecht betreden: hij wordt namelijk aangedreven door een Pokémon genaamd Revavroom!

+
Team Star Giacomo
Team Star Giacomo
Pawniard Lv. 21
Revavroom (Segin Starmobile) Lv. 20

De Starmobile heeft een unieke aanval die geen enkele Pokémon normaal gesproken kan leren. In het geval van de Segin Starmobile is dat Wicked Torque. Deze Dark-type fysieke aanval heeft 10% kans om je Pokémon in slaap te laten vallen.

Als je Revavroom hebt verslagen, zal de Starmobile het begeven en geeft Giacomo zich gewonnen. Hij zal een Star Badge overhandigen, plus TM062 Foul Play.

Naderhand zal Cassiopeia je opbellen en je nog 5000 LP geven. Ook krijg je extra TM-recepten, en verschijnt Penny om je wat materialen ervoor te geven.

Als je het nogmaals tegen Team Star wilt opnemen, kun je nogmaals op de bel bij de ingang drukken om de Star Barrage te herhalen.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is de Levincia Gym. Indien je echter meteen door naar de volgende Team Star-basis wilt, is de Fire Crew Base een goede keuze. Klik op de knop hieronder om verder te lezen, of kies een ander doel in de sidebar.