The Indigo Disk is het tweede deel van Pokémon Scarlet & Violet: The Hidden Treasure of Area Zero Expansion Pass. Wanneer je deze DLC gekocht hebt, heb je in dit deel toegang tot een nieuw gebied: het Terarium in Blueberry Academy. Dit gebied kun je bezoeken zodra je de verhaallijn van het normale spel hebt voltooid plus de verhaallijn van The Teal Mask. Dit tweede deel bevat een op zichzelf staand verhaal vol voorwerpen, wilde Pokémon en meer!

Naranja / Uva Academy

Zodra je het spel opstart, zul je gebeld worden door Director Clavell. Hij laat je weten dat hij een uitzonderlijke kans voor je heeft: je bent namelijk voorgedragen om als uitwisselingsstudent naar Blueberry Academy in Unova te gaan! Ga snel naar het kantoor van Director Clavell om alle details te horen!

Wanneer je de academie binnenkomt, zul je een onbekende man in de hal zien staan. Hij spreekt je aan, vraagt wie je bent waarop hij direct met je wil vertrekken! Gelukkig komt Director Clavell snel jullie kant op en stelt de man voor als Director Cyrano van Blueberry Academy.

Het blijkt dat je door Carmine bent voorgedragen om als uitwisselingsstudent naar Unova te reizen. Een uitstekend idee volgens Director Clavell, want dit is een perfecte kans om verder te gaan met je Treasure Hunt.

Je hebt nu de kans om de laatste voorbereidingen te maken voordat je daadwerkelijk op reis gaat. Wanneer je zover bent, praat dan met Director Cyrano en jullie stappen het vliegtuig in richting je nieuwe avontuur!

Blueberry Academy

Na een lange reis zijn jullie dan eindelijk aangekomen op Blueberry Academy! Director Cyrano vindt dit een mooi moment dat jij hem vragen kunt stellen. Kies een van de drie vragen en er zal een dame op jullie afkomen. Ze stelt zich voor als Lacey, een student in het tweede jaar. Ze stelt voor dat ze jou een rondleiding zal geven en jullie lopen met z'n drieën richting de ingang van de academie.

Ze laat weten dat er hier veel tijd wordt besteed aan Pokémon-gevechten. En, misschien nog wat belangrijker, wilde Pokémon Terastalliseren hier soms! Director Cyrano laat haar weten dat je hier goed bekend mee bent, aangezien dit fenomeen ontdekt is in Paldea. Echter gaan ze hier een stapje verder…

Voordat jullie de academie betreden, stelt Director Cyrano voor dat jij en Lacey met elkaar vechten. Ze is namelijk niet voor niets een Elite Four in de League Club hier.

+
Pokémon Trainer Lacey
Pokémon Trainer Lacey
Plusle Lv. 70
Minun Lv. 70
Excadrill Lv. 72

Nadat je haar verslagen hebt, zal Director Cyrano je een uniform geven. Tevens geeft hij je een Indigo Style Card, waarmee je nieuwe kleding en haarstijlen kunt kopen.

Nu is het eindelijk tijd om de academie te betreden en meer te weten te komen over wat je net is verteld. Loop naar de poortjes en kies voor het Terarium, de parel van de academie!

Wil je weer terug naar Paldea? Geen enkel probleem! Open de Map App en gebruik de de L-knop of R-knop om te wisselen tussen verschillende kaarten. Flying Taxi's zullen je dan naar je gewenste bestemming brengen!

Savanna Biome

Wanneer je het Terarium betreedt, zijn Director Cyrano en Lacey trots om je hun parel te laten zien. Ook al ben je onder water, het lijkt net of je daadwerkelijk buiten bent! Door technologie is het voor Pokémon mogelijk om hier comfortabel te leven. Er zijn vier verschillende biomen in de koepel gecreëerd: de subtropische Savanna Biome, de tropische Coastal Biome, de rotsachtige Canyon Biome en de arctische Polar Biome. Natuurlijk heeft iedere bioom weer zijn eigen type Pokémon om te vangen!

Director Cyrano legt uit dat de Terarium Core, welke aan het plafond van de koepel hangt, vol zit met een speciale vloeistof uit Paldea. Het zendt voortdurend Terastal-energie uit, waardoor Pokémon in de koepel kunnen Terastalliseren!

Plots volgt er een omroep dat de gevechtsles bijna gaat beginnen in de Coastal Biome. Dit is voor jou en Lacey het teken om te gaan! Voordat je vertrekt, wordt de Terarium map aan je telefoon toegevoegd en je Pokédex geüpdatet met de Blueberry Pokédex.

Je bent nu vrij om alle biomen te verkennen. In iedere bioom zul je verschillende Pokémon tegenkomen en kun je met talloze Trainers vechten. Mocht je je Pokémon willen genezen, dan kun je dit zelf doen met de machines die je tegenkomt.

Om het snelste verder te gaan met her verhaal hoef je enkel richting het noorden te lopen. Voordat je dit echter doet, kun je hier in de Savanna Biome nog een aantal goede voorwerpen vinden. Zo vind je bijvoorbeeld TM205 Endeavor helemaal in het westen en TM209 Muddy Water in de grote modderpoel.

Loop over de futuristische scheidingsmuur om naar de Coastal Biome te gaan wanneer je klaar bent om de les te volgen!

Coastal Biome

Loop over het strand naar het pad en vervolgens de berg op. Je zult hier een prieel zien waar Lacey en een aantal andere studenten al staan te wachten.

De leraar vertelt dat door al het licht hier in de koepel Pokémon er anders uit kunnen zien dan dat ze doen in andere regio's. Dit zijn natuurlijk de regionale vormen! En dat is dan ook gelijk de opdracht van vandaag: het vangen van een regionale vorm. Meer specifiek, een Alolan Form!

Gelukkig hoef je niet ver, want hier in de Coastal Biome kun je er een hoop vinden. Als je bijvoorbeeld naar de grot in het oosten gaat, kun je hier een Alolan Diglett vinden. Tevens vind je hier ook TM121 Heavy Slam, dus zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan. Ga terug naar de leraar en laat hem je Pokémon zien om de les te eindigen.

Lacey zal vertellen dat je hier op de Blueberry Academy veel buitenschoolse taken – Blueberry Quests (BBQ) – kunt doen om Blueberry Points (BP) te verdienen. Deze taken richten zich op missies zoals gevechten, het vangen van Pokémon, fotograferen en meer.

Druk op de Rechts-knop om te bekijken welke taken je momenteel moet voltooien. Er worden maximaal drie getoond en een nieuwe wordt toegevoegd zodra je er eentje hebt voltooid. Na tien BBQs zul je een speciale taak vrijspelen.

Speel je met vrienden samen in de Union Circle, dan kunnen jullie elkaar helpen om de BPs te verdienen!

Plots gaat je telefoon en word je gebeld door Carmine, je metgezel in Kitakami! Ze is blij dat je hier bent en vraagt je om naar Central Plaza te komen, in het midden van de koepel. Haar kennende zal ze dolgraag een gevecht met je willen…

Central Plaza

Central Plaza is het snelste te bereiken door weer terug te gaan naar de scheidingsmuur bij de Savanna Biome en dan naar rechts te gaan. Uiteindelijk kom je in de Canyon Biome uit waar je vervolgens het pad naar Central Plaza kunt volgen.

Boven kun je je Pokémon genezen en vind je de andere bekende machines. Praat hier met de vrouwelijke onderzoeker en ze stelt zich voor als Synclaire. Ze werkt aan een geweldig experiment en vraagt je of je haar hiermee wil assisteren. Ze neemt je mee naar het proefveld waar ze je vraagt om een van je Pokémon uit zijn Ball te halen: je geest en gevoelens zijn nu verbonden met je Pokémon! Hiermee is het mogelijk om je Pokémon te bewegen en ze vraagt je om dit te proberen door naar de boom voor je te lopen. Doe dit en het experiment is daarna afgelopen waarop ze je drie Rare Candies geeft.

Praat vervolgens nog eens met haar en je begint weer een nieuw experiment. Ditmaal is het de bedoeling om drie wilde Pokémon te verslaan. Je kunt dit doen door richting een Pokémon te lopen en op de Y-knop te drukken. Versla drie Pokémon en ze zal je als dank een Synchro Machine geven. Door op de L-knop en R-knop te drukken kun je deze activeren en overal met je Pokémon kunnen synchroniseren!

Loop weer terug naar boven en je zult Carmine zien staan met een onbekende dame. Deze zal vertrekken en Carmine vertelt je dat ze een van haar klasgenoten is. Carmine heeft sinds jullie avontuur in Kitakami Briar met haar onderzoek geholpen en haar Pokémon zijn nu een stuk sterker geworden. Dit zal ze direct in een gevecht laten zien!

+
Pokémon Trainer Carmine
Pokémon Trainer Carmine
Mightyena Lv. 74
Toucannon Lv. 74
Scrafty Lv. 74
Sinistcha Occa BerryLv. 75

Nadat je haar verslagen hebt, vraagt ze of je Kieran al gezien hebt. Opeens horen jullie iemand een verdieping lager hard schreeuwen! Het blijkt Kieran te zijn, maar hij ziet er anders uit dan de laatste keer dat je hem gezien. En met de manier waarop hij tegen de onbekende jongen praat, is zijn gedrag ook een stuk anders geworden! Carmine vertelt dat hij compleet is veranderd sinds het schooluitje.

Plots komt er een jongen jullie kant op en Carmine stelt hem voor als Drayton, ooit de sterkste Trainer op Blueberry Academy. Hij is blij om een uitwisselingsstudent te zien en vraagt je om mee te gaan naar zijn club; een van de vele clubs hier op de academie. 

Drayton laat weten dat dit het clubhuis is van de League Club! De studenten hier hebben hun eigen rangsysteem, de BB League, waarmee ze via gevechten steeds een hogere rang proberen te bemachtigen. De top vier Trainers in de club worden de BB League Elite Four genoemd, waarvan Drayton er eentje is! Ook de onbekende dame die met Carmine praatte is een Elite Four.

Hij vraagt je nu of je gebruik wil maken van de computer. Je kunt hiermee je BP gebruiken om medestudenten in andere clubs te helpen. Op hun beurt zullen zij dan weer iets voor jou doen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe functie op je camera installeren of nieuwe manieren om het clubhuis in te richten. Hij geeft je 200 BP waarvan je 150 moet gebruiken om naar Mitch van de Baseball Club over te maken. Als dank zal hij jou twee nieuwe manieren geven om je Ball’s te gooien! Als extraatje zal Drayton je belonen met een Catching Charm, welke ervoor zorgt dat de kans op het vangen van een wilde Pokémon groter is. Tevens geeft hij je een League Club Uniform.

Na al dit gepraat heeft hij honger gekregen waarop hij naar de kantine vertrekt. Carmine zal je leiden naar je studentenkamer waar ze je vertelt dat Kieran nu de president van de League Club is én tevens de BB League Champion! Tevens zegt ze dat je Drayton niet moet vertrouwen, want ze heeft het vermoeden dat hij iets sinister van plan is.

Ga nu naar de kantine en praat met Drayton. Hij vraagt je of je de BB League wil uitdagen. Voordat hij verder kan praten, komen er opeens vier mensen binnen: het zijn de Champion en andere Elite Four! Drayton draagt je voor als nieuwe uitdager, maar normaal gesproken is dit niet toegestaan voor uitwisselingsstudenten. Er volgt een stemming waarop Kieran de doorslaggevende stem geeft. Ga nu naar de receptie om je officieel in te schrijven. Omdat de Elite Four en Director Cyrano lof over je spreken, zul je direct beginnen met een hogere rang! Hierdoor kun je direct naar de bases van de Elite Four in het Terarium wanneer je hun proeven voltooid hebt.

Je kunt elke Elite Four in elke willekeurig volgorde uitdagen. In deze walkthrough zullen we beginnen met Crispin in de Savanna Biome.

Crispin's Elite Trial

Wanneer je weer de Savanna Biome betreedt, zul je een oude bekende uit Kitakami zien: Perrin! Ze is blij je zien en nog steeds dankbaar voor al je hulp. Zo dankbaar, dat ze je de Looking Good! emote leert! Ook ditmaal vraagt ze of ze een foto van je mag maken, gevolgd met de mededeling naar haar terug te komen zodra je 200 Pokémon in de Blueberry Pokédex hebt geregistreerd. Werk aan de winkel dus!

Heb je haar niet geholpen in Kitakami, dan zal haar dialoog anders zijn. Verder verandert er niets aan haar verzoek.

Baan je een weg naar Savanna Plaza, gelegen in het noordoosten van de Savanna Biome. Om de Elite Trial te starten, dien je je in te schrijven bij de jongen voor 50 BP.

Je wordt meegenomen en Crispin legt je uit wat de bedoeling is: om zijn Trial te voltooien, dien je een super-spicy sandwich te maken! Dit klinkt makkelijk, maar je mag niet je eigen ingrediënten gebruiken. Je zult moeten onderhandelen met andere leden van de League Club om alles bij elkaar te verzamelen.

Volg de volgende stappen om alle ingrediënten te verzamelen:

 1. Vecht met de Trainer om Potato Salad te winnen.
 2. Vecht met een andere Trainer om een pot Mayonnaise te bemachtigen.
 3. Praat met de Trainer bij de cactussen die wil weten welke ingrediënten je met Eggs, Vinegar en Oil kunt maken. Geef hem je Mayonnaise en je ontvangt deze drie ingrediënten.
 4. Een Trainer in het westen wil iets met aardappels. Geef hem je Potato Salad en in ruil geeft hij je Prosciutto, Onion en Cucumber.
 5. Praat met de Trainer welke Ketchup of Chilli Sauce aanbiedt en geeft haar je Cucumber. Laat haar weten dat je haar Chili Saucwil in ruil.
 6. Praat met een van de drie Trainers en ruil jouw Egg voor zijn Chorizo.
 7. Geef je Prosciutto en Oil aan de Trainer naast hem voor zijn Jalapeño.
 8. De laatste Trainer biedt Mustard of Marmalade aan. Ruil jouw Vinegar voor haar Mustard.
 9. Bij de rots achter Crispin kun je, voor een gevecht of 50 BP, nog een Jalapeño bemachtigen.

Praat nu met Crispin en stel zijn sandwich samen met Onion, Mustard, Chili Sauce, alle Jalapeño en Chorizo. Je hebt nu zijn Trial voltooid!

Crispin neemt je mee terug naar Savanna Plaza en vraagt of je klaar bent voor het gevecht. Bereid je goed voor en praat met hem als je zover bent!

+
BB League Elite Four Crispin
BB League Elite Four Crispin
Talonflame Focus SashLv. 77
Rotom (Heat Rotom) Rocky HelmetLv. 77
Exeggutor Sitrus BerryLv. 78
Camerupt Expert BeltLv. 78
Magmortar Passho BerryLv. 78
Blaziken Assault VestLv. 79

Wanneer je Crispin hebt verslagen, zal hij je TM207 Temper Flare geven. Drayton komt nu op je afgelopen en laat je weten dat je op de goede weg bent. Hij wenst je succes met de volgende drie en vertrekt weer.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is Amarys in de Canyon Biome.

Amarys' Elite Trial

Amarys wacht op je bij Canyon Plaza, dat bovenop een plateau ligt in het midden van een enorm rotsachtig gebied, omgeven door water in de Canyon Biome. Je kunt hier het snelste komen door naar het westen te reizen vanaf Crispin's Elite Trial.

Je wordt meegenomen en Amarys legt je uit wat de bedoeling is: om haar Trial te voltooien, zul je met Koraidon / Miraidon naar het eindpunt van het parcours moeten vliegen voordat de tijd verstreken is. Dit doe je met behulp van je linkerstick. Als je vliegt door de hoepels van Magnemite, verdien je extra tijd.

Amarys neemt je mee terug naar Canyon Plaza en vraagt of je klaar bent voor het gevecht. Bereid je goed voor en praat met haar als je zover bent!

+
BB League Elite Four Amarys
BB League Elite Four Amarys
Dugtrio (Alolan Form) Focus SashLv. 83
Skarmory Rocky HelmetLv. 83
Empoleon Mystic WaterLv. 84
Scizor Occa BerryLv. 84
Reuniclus LeftoversLv. 84
Metagross Expert BeltLv. 85

Wanneer je Amarys hebt verslagen, zal ze je TM225 Hard Press geven. Drayton komt nu op je afgelopen en laat je weten dat je op de goede weg bent. Ook Kieran komt aanlopen en zegt je dat je goed je best moet doen. Drayton wenst je succes met de volgende twee en beiden vertrekken weer.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is Lacey in de Coastal Biome.

Nu je Amarys verslagen hebt, kun je opnieuw met Koraidon / Miraidon vliegen. Iedere keer dat je vliegt kun je voor moeilijkere parcours kiezen, allen met verschillende beloningen.

Lacey's Elite Trial

Lacey is te vinden bij Coastal Plaza. Ga naar de Coastal Biome en reis naar het afgelegen noorden, vlakbij de grens met de Polar Biome.

Betaal de benodigde 50 BP en je wordt weer meegenomen waar Lacey je laat weten dat deze Trial een quiz bedraagt! Je moet de juiste Pokémon of juiste lichaamsdeel aanwijzen om de vraag te beantwoorden. Je mag iedere vraag éénmaal fout beantwoorden. Geef je daarna nog een fout antwoord? Dan zul je tegen een Trainer moeten vechten.

Hieronder vind je de vijf vragen met hun antwoorden:

 • In which part of its body does a Pikachu store electricity?
  Antwoord: Cheeks
 • Which part of a Venonat's body functions like a radar?
  Antwoord: Eyes
 • Which Sinistea is an Antique Form Sinistea?
  Antwoord: De middelste
 • Which Minior is the pink one you saw first?
  Antwoord: Dit kan voor iedereen anders zijn, hoogstwaarschijnlijk de meest rechter
 • Which part of Granule does Lacey use as a pillow?
  Antwoord: Tummy

Als je alle vijf de vragen goed hebt beantwoord – of vijf Trainers hebt verslagen – zal Lacey je feliciteren en kun je haar uitdagen!

+
BB League Elite Four Lacey
BB League Elite Four Lacey
Whimsicott Focus SashLv. 78
Granbull Expert BeltLv. 78
Primarina Throat SprayLv. 79
Alcremie LeftoversLv. 79
Slowbro (Galarian Form) Sitrus BerryLv. 79
Excadrill Assault VestLv. 80

Wanneer je Lacey hebt verslagen, zal ze je TM227 Alluring Voice geven. Drayton komt nu op je afgelopen en is trots op je dat je zover gekomen bent. Hij zegt op je te wachten in de Polar Biome!

Drayton's Elite Trial

Om Polar Plaza te bereiken zul je helemaal richting het noordwesten moeten trekken, want het ligt afgelegen achter een hoop bergen.

Wanneer je wil betalen, komt Drayton op je afgelopen en vertelt de jongen dat vrienden van hem gratis mogen deelnemen. In zijn Trial is het de bedoeling om drie Trainers te verslaan met Pokémon die je in het Terarium hebt gevangen. Let op, je moet deze Pokémon echt zelf hebben gevangen.

Je hebt zoveel tijd je wil om deze Trial te voltooien en je kunt tussendoor je Pokémon genezen of nieuwe Pokémon vangen. De gevechten zullen niet starten als de Pokémon in je team niet aan de eisen van de Trial voldoen.

Wanneer je de Trial voltooid hebt, daagt Drayton je uit voor een gevecht!

+
BB League Elite Four Drayton
BB League Elite Four Drayton
Dragonite Yache BerryLv. 78
Flygon Light BallLv. 78
Haxorus Focus SashLv. 79
Sceptile Weakness PolicyLv. 79
Kingdra Expert BeltLv. 79
Archaludon Assault VestLv. 80

Wanneer je Drayton hebt verslagen, zal hij je TM226 Dragon Cheer geven. Kieran komt nu op je afgelopen en is geïrriteerd dat je er zo lang over hebt gedaan om de Elite Four te verslaan. Voordat hij vertrekt, wordt hij boos op Drayton met de mededeling dat wat hij ook aan het plannen is nu voorbij is…

Kom je achter de waarheid door de Champion te gaan verslaan? Ga naar de ingang van Blueberry Academy om hier antwoord op te krijgen!

Championship Match

Bereid je goed voor en praat met de dame aan de balie om je inschrijving voor het gevecht te voltooien. Drayton komt op je afgelopen en vertelt je hoe Kieran de laatste tijd veranderd is. Hij heeft geprobeerd hem uit deze staat te halen, maar zonder resultaat. Nu is het aan jou om dit te proberen.

Plots volgt de omroep dat het gevecht gaat beginnen en komt Kieran naar je toe. Hij heeft hard gewerkt om aan je te laten zien wat hij daadwerkelijk kan en zegt je nu te gaan verslaan!

+
BB League Champion Kieran
BB League Champion Kieran
Politoed Wacan BerryLv. 80
Dragonite Expert BeltLv. 80
Grimmsnarl Focus SashLv. 80
Porygon-Z Life OrbLv. 80
Incineroar Sitrus BerryLv. 80
Hydrapple Assault VestLv. 82

Nadat je hem verslagen hebt, zal hij op de grond vallen en mompelen dat dit moment niet zo had moeten lopen. Drayton komt naar je toe en geeft je een Master Ball als beloning. De andere drie Elite Four vragen zich nu echter af wat er moet gaan gebeuren, want je bent hier tenslotte op uitwisselingsreis en zal niet in Unova blijven.

Voordat hier een antwoord op gegeven kan worden, zal er een omroep volgen: Kieran, Drayton, Carmine en jijzelf worden verzocht om jullie zo snel mogelijk te melden in klaslokaal 1-4. Briar en een aantal andere personen willen jullie graag zien. Benieuwd waar dat over kan gaan…

Blueberry Academy

In het klaslokaal aangekomen laat Briar weten waarom ze jullie geroepen heeft: ze wil dat jullie haar vergezellen naar Area Zero! Haar doel daar is het onderzoeken van het Teralisatie-fenomeen en het verzamelen van kristallen. Daarnaast heeft ze de ambitie om de legendarische Pokémon Terapagos te vinden.

Op dat moment komt Geeta naar binnen, de voorzitter van de Pokémon League in Paldea. Ze vertelt dat de Pokémon League jaren geleden heeft geassisteerd in onderzoek naar Area Zero en nu toestemming aan Briar heeft verleend om verder onderzoek te doen.

Carmine, Kieran en jij besluiten om haar te assisteren met dit onderzoek. Drayton besluit op de academie te blijven. Nu je Kieran verslagen hebt, valt er namelijk veel te regelen.

Loop naar de ingang van de academie en praat met Briar waneer je klaar bent om op avontuur te gaan.

Voordat je dit kunt doen, komt Geeta op je af. Ze vertelt je kort iets over Area Zero en overhandigt je hierna de Indigo Disk. Ze heeft geen idee wat het doet, maar ze vermoedt dat het goed van pas gaat komen tijdens jullie onderzoek.

Area Zero

Nadat jullie zijn aangekomen, leest Briar uit het Scarlet / Violet Book voor dat Heath tijdens zijn onderzoek de diepte in viel naar een onbekende plek. Deze plek lag in het diepste van Area Zero. Met de Indigo Disk op zak, zou je in theorie deze plek kunnen bereiken.

Briar laat je weten dat je hun moet leiden naar het Zero Lab. Je kunt de volledige route volgen, maar de snelste manier is te teleporteren naar Research Station No. 4, waar je slecht een klein pad naar beneden hoeft te volgen.

Als je daar eenmaal bent, zal Briar jullie wat vertellen over het laboratorium. Benader nu de bedieningspaneel, maar deze zal je nu niet meer naar binnen laten. Een automatische stem laat weten dat de Indigo Disk gedetecteerd is. Zodra je deze in het paneel steekt, zal de deur openen.

Ga het laboratorium in en stap vervolgens de lift in. Na wat een eeuwigheid voelt, zijn jullie eindelijk beneden. Jullie bevinden jullie nu onder Area Zero! Briar ziet een bureau met allerlei onderzoeksinformatie en begint te lezen. Het blijken onderzoeken te zijn geschreven door Professor Sada.

Hier onder Area Zero bevindt zich een enorme grot waar Terapagos zich bevindt, de verborgen schat van Area Zero. Zijn lichaam is van kristal geworden en beschermt hem tegen vijandige buitenstaanders. Tevens is hier een Terastal-fenomeen dat zich voordoet op een manier wat bovengronds nog nooit is voorgekomen: Terastallisatie die de kracht van elk bekend type lijkt te bezitten. Voor nu is dit het Stellar-type genoemd. Zou de invloed van Terapagos een rol kunnen spelen?

Het is nu tijd om de grot te verkennen. Volg het pad totdat je een cluster kristallen vindt welke het pad blokkeert. Voordat jullie kunnen besluiten hoe verder te gaan, zien jullie een Glimmora. Deze heeft echter een bijzonder vreemde energie om zich heen. Er is maar één manier om erachter te komen wat dit is!

Deze Glimmora is de eerste Pokémon met het Stellar-type. Gelukkig wordt hij hiermee niet ieder type tegelijkertijd, maar heeft het alleen maar invloed op zijn aanvallen. Glimmora blijft het Rock- en Poison-type, alleen zijn aanvallen van bepaalde typen krijgen een eenmalige boost. Gebruik je beste Ground-type Pokémon voor 4x schade, maar Water-, Steel- en Psychic-types werken ook prima.

Nadat je hem verslagen hebt, zal het cluster kristallen verdwijnen. Het verslaan van dit soort type Pokémon is dus ook de manier om uiteindelijk bij Terapagos te kunnen komen!

De volgende Pokémon die je moet verslaan is een Noivern. Zet je beste Ice-type Pokémon in of gebruik een sterke Fairy-type Pokémon. Hierna volgt een Sandy Shocks (Scarlet) / Iron Thorns (Violet). Gebruik voor de eerste Ground-, Ice- of Grass-type aanvallen. Voor de tweede kun je het beste Ground-type aanvallen gebruiken.

Voordat je het spiraalvormige pad naar de volgende Pokémon volgt, heb je de mogelijkheid een aparte ruimte vrij te spelen. Bij de clusters kristallen welke uit de muur komen, zit een zeer klein pad welke naar een Garchomp leidt.

Versla deze en ga terug naar de vorige kamer waar je het gigantische kristal kunt beklimmen. Hier kun je naar de vrijgespeelde ruimte waar je Tera Shards van ieder type kunt vinden. Daarnaast vind je hier ook TM171 Tera Blast en TM220 Meteor Beam.

De laatste Pokémon die op je wacht, is een Garganacl. Gebruik wederom een Ground-type Pokémon, of een zeer snelle Water- of Steel-type Pokémon.

Uiteindelijk zullen jullie in de laatste ruimte aankomen. Direct zullen jullie Tera Orbs beginnen te gloeien! Briar en Kieran zien een groen amulet in de kristallen zitten en Kieran probeert deze eruit te trekken. Dit lukt hem en Terapagos verschijnt! Omdat Kieran niet wil dat jij hem vangt, gebruikt hij direct een Master Ball waarmee hij hem succesvol vangt.

Briar is benieuwd wat deze legendarische Pokémon allemaal kan waarop Kieran je uitdaagt voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Kieran
Pokémon Trainer Kieran
Terapagos Lv. 85

Terastalliseer je Pokémon niet tijdens dit gevecht! Hierna volgt namelijk een ander gevecht waar je dit hard nodig zult hebben…

Terapagos is een Normal-type Pokémon, maar verandert onmiddellijk in zijn gevechtsvorm en laat het type match-ups veranderen, zodat het niet zwak zal zijn voor dezelfde dingen als normaal.

Nadat je hem verslagen hebt, vraagt Briar zich af dat er wellicht iets ontbreekt en vraagt Kieran om Terapagos te laten terastaliseren. Hij groeit nu uit tot zijn definitieve vorm en is zo krachtig geworden dat hij niet meer kan worden teruggeroepen door Kieran. Het is aan jou de taak om hem te stoppen!

+
The Hidden Treasure of Area Zero
Ability:
Teraform Zero
The Hidden Treasure of Area Zero
Tera Starstorm
Earth Power
Zen Headbutt

Elke keer dat je zijn schild laat vallen, verandert Terapagos van type. Het zal eerst een Normal-type zijn, dan een Psychic-type en en uiteindelijk een Water-type.

Dankzij het Tera-schild dat Terapagos opzet, zul je waarschijnlijk een paar beurten slechts minimale schade kunnen toebrengen totdat je Tera Orb weer is opgeladen. Je moet je Pokemon Terastalliseren om zijn schild te vernietigen. Zodra je dit doet, zal Terapagos echter je Tera-energie absorberen en je Pokemon dwingen om de Terastalisatie ongedaan te maken.

Helaas zul je dit een aantal keer moeten doen, want Terapagos is sterk en de Pokémon die Carmine en Kieran inzetten tijdens het gevecht zullen hoogstwaarschijnlijk al uitgeschakeld zijn.

Uiteindelijk zul je hem echter neer hebben en kun je hem vangen! Briar zal nu excuses aanbieden voor het feit dat ze jullie in een gevaarlijke situatie heeft gebracht en neemt jullie weer mee terug naar Blueberry Academy.

Blueberry Academy

Terug op de academie zal er een omroep volgen met de mededeling of jij je wil melden bij Briar in klaslokaal 1-4! Naar aanleiding van jullie avontuur heeft ze een boek geschreven en jij krijgt een exemplaar van haar.

Dat is echter niet het belangrijkste, want ze laat weten dat ze de verzamelde kristallen in de Terarium Core heeft gestopt. Wat blijkt nu? In het Terarium kun je nu Pokémon met het Stellar Tera Type vangen! Tevens zul je nu je Tera Orb niet meer hoeven op te laden om je Pokémon te laten Terastalliseren.

En hiermee is ook het Indigo Disk-verhaal tot een einde gekomen. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! Hier zijn enkele dingen die je nog kunt doen:

 • Praat met Snacksworth om snacks te krijgen om Legendarische Pokémon te kunnen vangen.
 • Leer van Amarys de mogelijkheid om Koraidon / Miraidon te laten vliegen.
 • Speel alle Special Coaches vrij om bepaalde Pokémon te ontvangen.
 • Verzamel 200 Pokémon voor Perrin voor een speciale beloning.

Bedankt voor het lezen en nog veel speelplezier!