Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – The Teal Mask (deel 1)

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – The Teal Mask (deel 1)

Deel 1: Kitakami's geschiedenis

The Teal Mask is het eerste deel van Pokémon Scarlet & Violet: The Hidden Treasure of Area Zero Expansion Pass. Wanneer je deze DLC gekocht hebt, heb je in dit deel toegang tot een nieuw gebied: het oostelijke Kitakami. Dit gebied kun je bezoeken zodra je de Treasure Hunt bent gestart en bevat een op zichzelf staand verhaal. Het land barst van de voorwerpen en wilde Pokémon, dus als je wilt trainen voor het hoofdavontuur, is dit dé plek.

Omdat je The Teal Mask al vroeg kunt spelen, zullen de Levels van wilde Pokémon en Trainers zich aanpassen aan je voortgang. In deze walkthrough worden per Pokémon twee Levels genoemd: het eerste Level is het Level wat de Pokémon zal hebben voordat je de Academy Ace Tournament gewonnen hebt, en het tweede Level geldt voor erna.

Naranja / Uva Academy

Zodra je het spel opstart, zul je gebeld worden door Jacq. Hij laat je weten dat je bent gekozen om op schoolreisje te gaan! Samen met een aantal klasgenoten ga je naar het oostelijke Kitakami, om daar, samen met studenten van de school daar, het land verkennen en ontdekken. Ga snel naar de ingang van de academie om alle details te horen!

Wanneer je de academie betreedt, zul je een onbekende dame in de hal zien staan. Ze probeert zich voor te stellen, maar wordt onderbroken door Jacq. Hij verklapt dat de onbekende dame Briar is, een docente aan Unova's Blueberry Academy.

Ze heeft speciaal op je gewacht om je mee te nemen naar Kitakami, een land dat bekend staat om zijn pittoreske velden en rijstvelden. Het voelt daar rustiek, maar heeft tegelijkertijd iets mysterieus. Dezelfde energie als in Paldea's Terastal fenomeen is daar namelijk ook gedetecteerd!

Jacq laat weten dat je schoolreisje een kans is om je Treasure Hunt te vervolgen op een grotere schaal, buiten de regio van Paldea! Hierna installeert hij de Kitakami Pokédex op je Pokédex app.

Briar zal je vragen of je bekend bent met het Scarlet / Violet Book. Haar voorganger Heath heeft dit boek geschreven over de mysterieuze Pokémon Terapagos, welke hij is tegengekomen in de diepte van Area Zero. Briar wil aan iedereen bewijzen dat de Pokémon echt is!

Kitakami Road

Na een lange vlucht en busreis zul je eindelijk Kitakami bereiken! Briar heeft direct een klein verzoek: ze vraagt je om naar het buurthuis in Mossui Town te gaan om de Caretaker te laten weten dat jullie gearriveerd zijn en dat een van de studenten zich niet lekker voelt.

Wil je weer terug naar Paldea? Geen enkel probleem! Open de Map App en gebruik de de L-knop of R-knop om te wisselen tussen verschillende kaarten. Flying Taxi's zullen je dan naar je gewenste bestemming brengen!

Ondanks dat het maar een klein stukje lopen is naar Mossui Town vanaf de bushalte, valt er veel te doen op Kitakami Road. Zo zul je een hoop voorwerpen kunnen vinden, alsmede het vangen van Pokémon welke je in Paldea niet kunt vinden, zoals bijvoorbeeld een Munchlax of een Johtonian Wooper.

Ten westen van de bushalte bevindt zich een grot waar je TM140 Nasty Plot kunt vinden. Ten noorden van de bushalte kun je TM08 Bulldoze vinden. Aan de oostkant van de rijstvelden kun je twee Trainers verslaan om je Pokémon wat te trainen.

Loop dan verder door richting het noorden en je zult al snel Mossui Town bereiken.

Mossui Town

Zodra je het dorp binnen loopt, roept een jongen naar zijn grote zus dat er weer een nieuwkomer is. Ze rennen naar je toe en de dame stelt zich voor als Carmine, samen met haar boertje Kieran. Ze laat niet zomaar buitenstaanders toe in Mossui Town! Je zult haar eerst moeten verslaan!

+
Pokémon Trainer Carmine
Pokémon Trainer Carmine
Poochyena Lv. 12 / 60
Vulpix Lv. 12 / 60
Poltchageist Lv. 13 / 60

Nadat je haar verslagen hebt, geeft ze je toegang tot het dorp. Plots rent er een oude man het gemeenschapscentrum naar buiten waarop Carmine en Kieran vertrekken. De oude man is de Caretaker en zal op jou en de andere studenten letten tijdens jullie bezoek aan Kitakami. Hij verontschuldigt zich voor het gedrag van Carmine en gaat vervolgens de zieke student helpen.

Zodra je richting het buurthuis loopt, komen de Caretaker, Briar en je medestudenten ook aangelopen. De Caretaker laat weten dat dit jullie basiskamp is tijdens jullie verblijf in het land. Hij neemt jullie mee naar binnen en na een korte rondleiding is het tijd om te gaan slapen – het belooft een grote dag te worden morgen!

De volgende dag vertelt Briar dat twee studenten van de Blueberry Academy bij jullie groep aansluiten: Carmine en Kieran. Vervolgens legt de Caretaker uit dat jullie schoolreisje een oefening in oriënteren is. Samen met een medestudent ga je op zoek naar drie verschillende borden. Op ieder bord staat een deel van een oud volksverhaal geschreven. Heb je bij alle drie de borden een selfie van je teamgenoot en jezelf gemaakt, dan ben je geslaagd en ken je een stuk van de geschiedenis van Kitakami.

Om deze selfies te kunnen maken, geeft de Caretaker je de Roto-Stick. Tevens leert hij je de Eureka emote – een speciale pose die je kunt maken tijdens een selfie.

Druk op de X-knop wanneer je in de selfie-mode zit om je Roto-Stick te gebruiken. Hiermee creëer je extra ruimte tussen jezelf en de camera om zo makkelijker foto's van Pokémon en je vrienden te maken. Druk vervolgens op de Omhoog-knop om een leuke expressie te kiezen!

Praat nu met Carmine en ze laat je weten dat Kieran gisteren alleen maar over jou kon praten. Het lijkt haar een goed idee dat je met hem uitdaagt voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Kieran
Pokémon Trainer Kieran
Sentret Lv. 12 / 59
Yanma Lv. 12 / 60

Na het verslaan van Kieran, stelt Carmine voor dat je samen met hem een team vormt. Met een teamgenoot is het tijd om naar Loyalty Plaza te gaan om het eerste bord te vinden!

Maar voordat je verder gaat, is er nog het een en ander in Mossui Town te doen!

Nieuwe toegevoegde functies

Met de update die geïnstalleerd is om The Teal Mask te kunnen spelen, zijn de volgende nieuwe functies toegevoegd.

  • Je kunt nu niet alleen de kaart vast te zetten met het noorden omhoog, maar ook de minikaart – welke altijd in beeld is. Druk hiervoor tweemaal de rechterstick in. Druk nogmaals om hem weer te laten draaien.
  • Er zijn camera-instellingen aan de spelopties toegevoegd waarmee je kunt instellen hoe de camera zich gedraagt.
  • Wanneer je de R-knop gebruikt om de Let's Go-modus te beginnen, kun je nu de linkerstick indrukken om je Pokémon het teken te geven om op zijn plek te wachten. Druk nogmaals om hem je weer te laten volgen.
  • Je kunt nu foto's maken door op de A-knop in de camera-app te drukken. Gebruik ZL of ZR om verschillende muziek af te spelen, waarbij de kans bestaat dat Let's Go-modus wordt gestart. Sta je in de buurt van mensen, dan zullen deze hun gezichtsuitdrukking aanpassen aan de toon van de muziek.
  • Tijdens het gebruik van Union Circle kun je nu gemaakte foto's delen met je vrienden.
  • Het is nu mogelijk om TMs te filteren op aanvallen die je Pokémon kunnen leren. Praat met de TM-machine naast het buurthuis en druk op de X-knop om een Pokémon in je Party te kiezen. De machine toont nu automatisch alle TMs die je deze Pokémon kunt leren.

In het buurthuis kun je met de receptioniste praten om de randen om je menu aan te passen. Standaard passen deze zich aan op de regio waar je je bevindt, maar als je dit wenst kun je dit permanent op Paldea-stijl zetten.

Zodra je je Pokémon meerdere malen bij de dame van het Pokémon Center hebt genezen, leert ze je de Upside-Down Peace emote. Een aantal keren later, leert ze je de Poké Ball emote.

Ten oosten van het buurthuis staat de buurtwinkel Peachy's, de plek waar je voorwerpen en kleding kunt kopen. Links van de winkel staat een pick-up truck met een TM128 Amnesia in de bak. Bij de waterval kun je TM080 Metronome vinden.

Ten westen van het buurthuis staat een dame die zich afvraagt waar Mr. Billy en Lady O'Nare gebleven zijn. Loop iets verder richting Apple Hills en je vindt ze, uitkijkend over de rijstvelden, aan de linkerkant van het pad.

Wanneer je met ze praat, stellen ze zich vooral leden van de Glitterati, een rijke groep welke de wereld verkent. Ze zijn blij verrast dat ze oog in oog staan met een gewone burger en Lady O'Nare daagt je nu uit voor een gevecht. Versla haar Persian en ze zal je belonen met maar liefst 17.420! Hierna zegt Lady O'Nare tegen Mr. Billy dat ze heel graag naar de waterval in Paldea wil waarop ze vertrekken. De dame die zich afvroeg waar deze Glitterati waren, zal dit nu ook aangeven.

Loop iets verder naar links en je zult een dame met haar Hisuian Growlithe zien staan. Ze vraagt of ze een foto van je mag maken, gevolgd met de mededeling naar haar terug te komen zodra je 150 Pokémon in de Kitakami Pokédex hebt geregistreerd. Wees niet getreurd als je dit nog niet hebt! Tijdens je avontuur kom je hier snel genoeg aan.

Loop nu door naar Apple Hills om het hoofdverhaal te vervolgen!

Apple Hills

Apple Hills is een grote appelboomgaard! Het zal je daarom niet verbazen dat je hier vele Applin kunt vangen, allen verstopt tussen de bomen. Ook kun je verborgen in de grond Tart Apples en Sweet Apples vinden, waarmee je Applin in Flapple en Appletun kunt evolueren. Wil je hem in de nieuwe Pokémon Dipplin te laten evolueren? Helaas zul je dan nog even geduld moeten hebben! Pas later in het verhaal zul je de benodigde Syrupy Apples kunnen bemachtigen.

Blijf je een weg richting het westen banen, terwijl je je ogen open houdt voor goede voorwerpen. Zo vind je bijvoorbeeld TM182 Bug Bite bij de emmers vol appels in helemaal in het westen en TM194 Grassy Glide op de klif uitkijkend op de noordelijke boomgaard.

Na een klein stukje gelopen te hebben, zul je bij een splitsing uitkomen. Sla je linksaf, ga je richting Wistful Fields. Sla je rechtsaf, ga je richting Loyalty Plaza.

Ga dus naar rechts en voor de poort zul je een man zien staan. Praat met hem en hij zal je Rotom Phone een upgrade geven! Met deze upgrade zullen de randen van je apps matchen met je telefoonhoesje. Als je dit niet wil, kun je het uitzetten door met de man te praten.

Loyalty Plaza

Zodra je onder de poort door loopt, zul je direct het bord al zien. Kieran komt plot tevoorschijn en zegt dat hij het verhaal al kent en vraagt of je het zelf wil lezen.

Het verhaal gaat over een angstaanjagende boeman, welke schuilde in de berg achter het dorp. Op een dag joeg hij iedereen de stuipen op het lijf door in woede van de berg af te stormen. Dankzij heel veel geluk werd het dorp gered door Okidogi, Munkidori en Fezandipiti. Deze drie dappere Pokémon gaven hun leven door de boeman af te weren en hem terug de berg op te sturen.

Uit bewondering van deze heldendaad gaven de inwoners van het dorp dit dappere trio de titel “Loyal Three”. Ze werden hier op Loyalty Plaza begraven en er staat nu een standbeeld ter nagedachtenis.

Nadat jullie de selfie gemaakt hebben, stelt Kieran voor om te gaan picknicken. Dit is voor Koraidon / Miraidon het teken om uit zijn ball te springen. Dit verrast Kieran en je legt hem uit dat dit je trouwe metgezel is.

Nu de eerste selfie gemaakt is, is het tijd om naar nummer twee te gaan. Deze moet gemaakt worden op het terrein van Kitakami Hall, ten oosten van Mossui Town over Reveler's Road.

Terug naar Mossui Town!

Reveler's Road

Loop vanuit Mossui Town richting het oosten, steek de brug over en je bevindt je op Reveler's Road. Direct zul je aan de rechterkant Jacq bij een boom zien staan. Hij is hier in Kitakami om onderzoek, maar is dit door al zijn enthousiasme helemaal vergeten aan je te vertellen. Om het goed te maken, houden jullie een picknick.

Tijdens de picknick verrast Jacq je met een Pokémon Egg! In dit ei zit één van de Sinnoh-starters: Turtwig, Chimchar of Piplup. Welke van de drie uit het ei komt, is willekeurig. Wil je de andere twee? Dan zul je met iemand moeten ruilen!

Jacq vraagt je om naar hem terug te komen zodra je alle Pokémon in de Kitakami Pokédex gevangen hebt. Hij zal je dan een speciaal voorwerp geven…

Reveler's Road lijkt een kort als je het pad volgt, maar schijn bedriegt! Verlaat je het pad, dan zul je veel voorwerpen vinden en heb je de mogelijkheid om je Pokédex weer flink uit te breiden.

Zo vind je bijvoorbeeld TM185 Lunge tussen de bamboe voor de ingang van Kitakami Hall. Vlakbij op een rots vind je TM192 Focus Punch. TM198 Poltergeist ligt verstopt in een grot in de ravijn, samen met een Tera Sandshrew.

Wanneer je bij de grote trap aankomt, heb je de mogelijkheid om je Pokémon te genezen bij een man. De eerste keer zal hij je tevens enkele snacks voor je picknick geven. De man naast hem maakt picknickstoelen op basis van de tafelkleden je hem laat zien.

Zodra je klaar bent om je volgende selfie te maken, klim je de trap op om Kitakami Hall te betreden.

Kitakami Hall

Je zult zien dat er in Kitakami Hall nog niet veel te beleven valt. Dit komt omdat ze momenteel druk bezig zijn met de voorbereiding voor het Festival of Masks.

Naast het bord voor je schoolopdracht kun je hier nog enkele voorwerpen vinden. Zo kun je een Fire Tera Shard snaaien achter de man met zijn Snorlax. TM003 Fake Tears is te vinden achter de richel in het westen en TM130 Helping Hand ligt achter het altaar.

Wanneer je bij het bord komt, rent Kieran op je af en vraagt je of je het verhaal weer wil lezen. Het verhaal vervolgt zich over het feit dat de boeman vier mysterieuze, glimmende maskers in bezit had. Ieder masker had weer zijn eigen, specifieke eigenschappen.

Voordat de Loyal Three hun leven gaven, was het ze gelukt om drie maskers van de boeman te stelen waardoor hij nu zienlijk verzwakt is. Deze maskers worden hier in Kitakami Hall bewaard.

Nadat jullie de selfie gemaakt hebben, vertelt Kieran dat de berg uit het verhaal Oni Mountain heet. Hij stelt voor dat jullie de plek waar de boeman woont gaan bezoeken: Dreaded Den.

Betreed Oni Mountain door de trappen naast het bord te beklimmen.

Oni Mountain

Heb je Poltchageist niet op Reveler's Road gevangen? Hier op Oni Mountain kun je er gegarandeerd eentje vangen met Tera Type Water! Tevens kun je in een noordelijke grot van het westelijke meer een Unremarkable Teacup vinden waarmee je je Poltchageist in Sinistcha kunt laten evolueren!

Ook vind je hier op Oni Mountain TM008 Fire Fang, rechts bij de rots na het beklimmen van de trappen. Met wat klimwerk van Koraidon / Miraidon kun je hoog op de rotsen, nog vrij dichtbij de trappen, TM086 Rock Slide vinden. TM181 Knock Off kun je vinden bij de rots naast de Trainer.

Blijf het pad volgen en je komt al snel bij het volgende stuk van Oni Mountain uit.

Oni's Maw

Oni's Maw is onderdeel van Oni Mountain en brengt je weet wat dichter bij Dreaded Den. Je merkt al snel dat het pad smaller en smaller wordt!

Je kunt hier verstopt in een grot TM108 Crunch vinden. TM183 Super Fang ligt op je te wachten op een grote rots in het zuidoosten.

Loop een stukje verder en je zult een splitsing in het pad tegenkomen. Je ziet op het bord in koeienletter geschreven dat het zeer gevaarlijk is om Dreaded Den te betreden. Is het verhaal over de boeman een mythe of toch echt gebeurd? Er is maar één manier om daar achter te komen…

Dreaded Den

Volg het zeer smalle pad en je zult al snel bij Kieran uitkomen. Hij zegt dat hij sterker is geworden na jullie vorige gevecht in Mossui Town. Omdat er geen boeman te bekennen is, daagt hij je uit – wie weet trekt dit de boeman aan!

+
Pokémon Trainer Kieran
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Kieran
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Poliwag Lv. 15
Yanma Lv. 16
Furret Lv. 16
+
Pokémon Trainer Kieran
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Kieran
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Furret Lv. 62
Yanma Lv. 62
Poliwhirl Lv. 66

Nadat je hem verslagen hebt, lopen jullie de grot in. Deze blijkt leeg te zijn, maar buiten de grot lijkt iets voor te vallen…

Kieran zegt dat de jullie het laatste bord tot de volgende dag moeten bewaren, aangezien het vanavond de eerste dag van het festival is in Kitakami Hall! Je kunt daar natuurlijk niet zonder de juiste kleding naar toe, dus Kieran nodigt je uit om je bij hem thuis in Mossui Town te gaan verkleden.

Mossui Town

Aangekomen bij het huis van Kieran worden jullie begroet door zijn opa en oma, die dolblij zijn dat hij een vriend heeft gemaakt. Als dank stileert zijn oma je haar en geeft ze je een junbei, een traditioneel Japans kledingstuk. Ook ontvang je van haar de Teal Style Card waarmee de selectie in winkels groter wordt.

Het enige wat je nog nodig hebt, is een masker. Carmine komt naar buiten gerend en zegt dat er twee liggen opgeslagen in de schuur. De laatste die bij de schuur aankomt heeft pech!

Helaas ben jij dit. Ze stelt voor dat jij haar masker krijgt, maar bedenkt zich direct en daagt je uit tot een gevecht!

+
Pokémon Trainer Carmine
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Carmine
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Morpeko Lv. 16
Swadloon Lv. 16
Mightyena Lv. 18
Poltchageist Lv. 19
+
Pokémon Trainer Carmine
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Carmine
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Morpeko Focus SashLv. 62
Swadloon Lv. 63
Mightyena Lv. 63
Sinistcha Lv. 64

Nadat je haar verslagen hebt, wil Kieran je zijn masker geven. Hier wil ze echter niks van hebben; je was tenslotte als laatste bij de schuur…

Wellicht dat je je eigen masker bij het festival kunt krijgen? Snel naar Kitakami Hall om hier antwoord op te krijgen!

Kitakami Hall

Zodra je de trap oploopt, zul je zien dat Kitakami Hall veranderd is sinds je laatste bezoek! Alle kraampjes zijn open en er zijn een hoop mensen, allen met een masker op. Vanuit Oni Mountain komt er iemand met een wel heel bijzonder masker aangelopen…

Kieran is ondertussen naar de speelkraam rechts van het altaar gelopen. Hier kun je Ogre Oustin’ spelen, een traditioneel spel wat al lang in Mossui Town wordt gespeeld. Het doel is om verschillende Berries te verzamelen en deze naar de tafels te brengen om zo de hoogste score te bemachtigen. Je verzamelt de Berries door met Koraidon / Miraidon door Ogre Balloons te rennen. Iedere ballon heeft zijn eigen kleur met zijn eigen Berry. Heb je genoeg Berries, leg ze dan op tafel door op de A-knop te drukken. Pas wel op voor hebberige Pokémon, want ze zullen je Berries van tafel stelen! Ren er dan snel naar toe en druk op de R-knop om ze weg te jagen.

Nadat je een drie rondes hebt gespeeld, zul je een Exp. Charm ontvangen. Hiermee zullen je Pokémon extra Exp. Points verdienen en dus sneller groeien.

De Exp. Charm zit in je Key Items en hierdoor kun je hem (helaas) niet uit je rugtas halen. Hij zal dus altijd zijn werk doen. 

Vanuit je ooghoeken zie je de mysterieuze persoon met het bijzondere masker weglopen. Achtervolg hem snel en praat met hem, om te merken dat jullie een goede connectie hebben! Carmine komt aangesneld, waarop de persoon de trappen op vlucht en hierbij zijn masker verliest. Je probeert hem nog terug te geven, maar hij blijft vluchten. Jullie komen tot de conclusie dat dit geen persoon, maar de boeman uit het verhaal is! De Teal Mask is nu in jouw bezit!

Kieran komt nu ook jullie kant op, maar Carmine doet alsof er niks gebeurd is. Hierop loopt hij weer weg en Carmine laat je weten dat ze niet wil dat hij weet wat jullie zagen omdat ze bang is dat hij achter de boeman aan gaat. Het is voor nu even beter om ook niet het masker aan Kieran te laten zien.

Ga naar de andere kant van Kitakami Hall en praat daar met Kieran. Hij zegt dat het laat is en jullie beter naar huis kunnen. Hij neemt je mee naar het buurthuis waar je al snel in slaap valt.

Mossui Town

Zodra je uitgeslapen bent en het buurthuis uitloopt, komt Carmine op je af. Ze vraagt je of je niemand vertelt hebt wat jullie gisteren hebben meegemaakt en dat haar opa misschien meer informatie over heeft. Wanneer je met hem praat, zal hij verbaasd zijn dat de boeman het festival nog steeds met zijn aanwezigheid vereert. Hij vertelt dat de waarheid over de boeman exact het omgekeerde is van wat men al die jaren denkt.

Het echte verhaal over Ogerpon, de “boeman”, is al generatie op generatie verteld binnen de familie van Carmine en Kieran. Het is belangrijk dat niemand in Kitakami achter deze waarheid komt!

Lang geleden kwamen er een man en zijn boeman uit een vreemd land binnen in Mossui Town. Iedereen in het dorp was bang voor hun omdat ze er heel ander uitzagen, waarop ze de reizigers verboden om in het dorp te komen. Dit deed de man en zijn boeman veel pijn waardoor ze besloten om in een grot op de berg te gaan wonen, blij dat ze elkaar tenminste hebben. De enige bewoner van het dorp die medelijden met ze had, was de masker-maker. Om ze proberen op te beuren, maakte hij verschillende maskers voor ze zodat ze hun identiteit konden verbergen en veilig door het dorp te kunnen lopen.

De maskers waren zo ontzettend mooi, dat ze alle aandacht kregen. Niet alleen de goede aandacht, maar ook de slechte aandacht: er was namelijk een groep hebberige Pokémon onderweg naar Kitakami! Op een dag slopen ze de grot binnen en probeerde alle maskers te stelen. De man was toevallig thuis en het lukte hem om één masker te redden, maar de andere drie waren helaas gestolen. Toen de boeman later thuiskwam, zag hij wat er gebeurd was. Hij deed het geredde masker op en ging op zoek naar zijn vriend. In het dorp vond hij de hebberige Pokémon met de gestolen maskers en het lukte hem om ze te verslaan! De bewoners van het dorp waren echter in de war en dachten dat deze Pokémon, de Loyal Three, het dorp probeerde te redden van de boeman. 

Zoals de opa al zei mag niemand het echte verhaal te weten komen om woede bij de bewoners te voorkomen. Zelfs Kieran mag dit voorlopig nog niet weten, echter heeft hij verstopt achter het muurtje alles gehoord…

Omdat de Teal Mask beschadigd is tijdens de val in Kitakami Hall, gaat de opa deze repareren. Jij hebt dus genoeg tijd om een selfie bij het laatste bord te gaan maken. Praat met Kieran bij Peachy’s en hij vertelt dat jullie dit bij Paradise Barrens, aan de andere kant van Oni Mountain moeten doen. Het snelste om hier te komen, is door Wistful Fields te trekken. Hier kom je via Apple Hills, dus verlaat het dorp via het westen!

Wistful Fields

Waar je op Apple Hills rechtsaf sloeg naar Loyalty Plaza, sla je nu linksaf. Je zult nu uitkomen op Wistful Fields, een grote open plek gevuld met Pokémon, Trainers en voorwerpen. Je kunt het pad rechtdoor blijven volgen voor de kortste route naar Paradise Barrens, maar dan mis je een hoop!

Zo kun je namelijk TM168 Solar Beam vinden op een klif in het zuidwesten en TM097 Fly bij een rots ten zuiden van het meer. Als je in de buurt van dit meer komt, zul je tevens een nieuw speelveld voor Ogre Oustin’ beschikbaar stellen. TM007 Protect is te vinden op een klif in het zuidwesten, uitkijkend op het meer. TM138 Psychic Terrain ligt hierbij in de buurt.

Nabij de Paradise Barrens kun je nog TM067 Fire Punch, TM068 Thunder Punch en TM069 Ice Punch vinden.

Paradise Barrens

Net zoals Wistful Fields valt er op Paradise Barrens weer een hoop te halen. Mocht je op Oni Mountain vergeten zijn een Unremarkable Teacup te pakken, dan heb je hier weer een kans. In een grot in het zuiden kun je er namelijk eentje vinden om je Poltchageist in Sinistcha te laten evolueren! Tevens zul je hier in de buurt ook een nieuw speelveld voor Ogre Oustin’ beschikbaar stellen.

In de buurt van deze grot kun je ook TM013 Acid Spray vinden. Gebruik Koraidon / Miraidon om TM186 High Horsepower te snaaien, welke verstopt ligt op de hoge rots nabij.

Wanneer je heel Paradise Barrens hebt verkend, praat dan met het laatste bord. Kieran komt naar je toe en vertelt je dat de boeman hier volgens de legende vaak gezien wordt. Hierna zal hij je voor een gevecht uitdagen!

+
Pokémon Trainer Kieran
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Kieran
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Yanma Lv. 22
Poliwag Lv. 22
Furret Lv. 23
Dipplin Lv. 25
+
Pokémon Trainer Kieran
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Kieran
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Yanma Lv. 64
Furret Lv. 64
Poliwrath Lv. 66
Dipplin Lv. 67

Dipplin kent de nieuwe aanval Syrup Bomb. Deze aanval verlaagt iedere beurt de Speed van het doelwit met 1 niveau voor de komende 3 beurten.

Het verhaal op de borden sluit af met het advies om direct een masker op te zetten en je gezicht te bedekken zodra je een schaduw op je af ziet komen. Op die manier kan je ziel nooit gestolen worden mocht deze schaduw de boeman zijn.

Kieran laat weten dat vroeger iedereen maskers bij zich droeg, allen gemaakt door zijn overoverover-grootvader. Hij gelooft niet dat de boeman daadwerkelijk zielen steelt, maar het is wel waar dat zijn familie het Festival of Masks heeft bedacht.

Dan is het eindelijk tijd om jullie laatste foto te maken! Hierna kun je eindelijk uitrusten in het buurthuis.