Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – The Teal Mask (deel 2)

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – The Teal Mask (deel 2)

Deel 2: Ogerpon & The Loyal Three

Nadat je de schoolopdracht voltooid hebt, is het tijd om het masker van Ogerpon te laten repareren door de opa van Carmine en Kieran. Daarnaast heb je al een lange tijd niks meer gehoord over de Loyal Three…

Mossui Town

Loop nadat je bent uitgerust in het buurthuis naar het huis van Carmine en Kieran. Carmine en haar opa laten je weten dat je naar Crystal Pool moet om daar een Crystal Cluster te halen. Het is namelijk helaas niet gelukt om het masker te maken zonder dit voorwerp.

Opeens komt Kieran naar buiten gelopen, maar hij laat slechts weten dat hij dingen moet doen voordat hij wegloopt.

Carmine laat weten dat Crystal Pool op Oni Mountain is en dat ze je daar zal ontmoeten. Het snelste om hier te komen, is via Infernal Pass – te bereiken via dezelfde weg als naar Dreaded Den. Hier kom je via Kitakami Hall, dus verlaat het dorp via het oosten!

Infernal Pass

Waar je op Oni Mountain rechtsaf sloeg naar Dreaded Den, sla je nu linksaf. Je zult nu uitkomen op Infernal Pass, een smal pad langs een steile afgrond. Hier vind je gegarandeerd Koffing, Slugma en Litwick, mocht je deze nog niet eerder zijn tegenkomen.

Daarnaast vind je hier ook een aantal goede TMs, zoals bijvoorbeeld TM180 Gyro Ball ten oosten van de ingang van Crystal Pool. TM184 Vacuum Wave vind je midden op het pad in het noordwesten en TM188 Scald valt te pakken bij de twee houten bruggen in het noordoosten.

Wanneer je alles gezien hebt, ga dan de lange trap op richting Crystal Pool om het voorwerp te vinden wat nodig is om het masker van Ogerpon te maken.

Crystal Pool

Voordat je het bruggetje oversteekt en met Carmine praat, valt er nog het een en ander te beleven hier in Crystal Pool! Zo kun je gegarandeerd een Fairy Tera Shard en Ice Tera Shard vinden en liggen er nog meer soorten in het meer verborgen. Daarnaast vind je hier ook TM098 Skill Swap, TM101 Power Gem en TM165 Flare Blitz.

Aan de andere kant van het meer vind je een kleine grot. Wanneer je met Koraidon / Miraidon naar beneden vliegt, zul je zien dat er onderweg meerdere platformen zijn.

Op het eerste platform vind je Carbink, samen met een Luxury Ball, Big Nugget en twee Nuggets. Op het volgende platform vind je TM116 Stealth Rock en een Trainer van de Kitakami Ogre Clan. Helemaal beneden vind je TM142 Hydro Pump in het water en TM191 Uproar bij de uitgang naar Oni's Maw. Je kunt in het water nog een kleine grot aan de zijkant in om Feebas te vangen.

Ga weer terug naar Crystal Pool en praat met Carmine. Ze vraagt je om in het meer te springen om op de bodem het kristal te pakken. Voordat je dit kunt doen, begint de grond te schudden en springt er een Milotic uit het meer!

+
Milotic Lv. 23 / 73
Ability:
Competitive
Milotic Lv. 23 / 73
Surf
Ice Beam
Rain Dance
Aqua Ring

Gelukkig helpt Carmine je met het gevecht en samen is ze snel verslagen – je kunt haar niet vangen. Uit jullie ooghoeken zien jullie opeens iets op de grond liggen. Raap het op en het blijkt het Crystal Cluster te zijn!

Opeens komt Briar achter jullie tevoorschijn en laat weten dat er een bepaalde energie van de kristallen afkomt. Deze energie zit op dezelfde golflengte als die van de terastalliserende Pokémon. Zodra ze weet waarom dit is, kan ze wellicht dit fenomeen buiten Paldea stabiliseren.

Carmine vindt dit echter niet interessant en gaat snel naar haar huis met de vraag of je ook kunt komen.

Mossui Town

Wanneer je bij het huis van Carmine en Kieran komt heeft de opa slecht nieuws: Kieran heeft het masker gestolen! Hij is ermee naar Loyalty Plaza gegaan en de opa vraagt of jij met Carmine achter hem aan kunnen gaan. Snel die kant op, wie weet wat hij ermee van plan is…

Loyalty Plaza

Loop naar het standbeeld van de Loyal Three en je zult Kieran zien staan. Praat met hem en hij vraagt of jullie wisten dat de boeman niet de slechterik in het verhaal was, maar de Loyal Three. Hij vindt dat exact hetzelfde bij hem is gebeurd en vraagt je om met hem te vechten. Als je wint, geeft hij je het masker terug.

+
Pokémon Trainer Kieran
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Kieran
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Yanma Lv. 26
Gligar Lv. 25
Cramorant Lv. 25
Dipplin Lv. 26
Poliwhirl Lv. 28
+
Pokémon Trainer Kieran
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Kieran
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Yanmega Lv. 68
Gligar Lv. 66
Cramorant Lv. 65
Dipplin Lv. 69
Poliwrath Lv. 71

Na jullie laatste gevecht in Paradise Barrens is hij een stuk sterker geworden! De levels van zijn Pokémon liggen een stuk hoger, heeft hij een Cramorant toegevoegd en is zijn Furret vervangen door een Gligar.

Versla hem en hij zal zijn woede uiten op het standbeeld. Hierna geeft hij, zoals beloofd, het masker aan je en zal naar huis gaan.

Plotseling horen jullie geluid uit het standbeeld komen, gevolgd door een grote explosie…

Okidogi, Munkidori, en Fezandipiti, de Loyal Three, staan opeens voor je neus! Jullie hebben geen idee wat er aan de hand is waarop Carmine vraagt wat ze willen. Ze zijn echter niet van jullie onder de indruk en draaien zich om, vertrekkend richting Kitakami Hall.

Kitakami Hall

Loop richting het altaar en je zult de Caretaker samen met een aantal dorpsgenoten vreugdig zien staan. Hij vindt het jammer dat je er net niet een paar minuten eerder was, want je hebt een ware traktatie gemist: de Loyal Three waren zojuist hier!

En ze waren niet hier zonder reden. Ze wilden namelijk de drie maskers, gestolen van Ogerpon en sindsdien hier bewaard, meenemen. Uiteraard gaven de dorpsbewoners deze mee en trakteerden ze de Loyal Three op Kitakami Mochi. Hierdoor zijn ze nóg sterker geworden!

De Caretaker laat weten dat ze Oni Mountain op zijn gegaan, richting Dreaded Den. Carmine vertelt dat ze wraak op Ogerpon zoeken volgens de legende. Hij kon zich verdedigen met de krachten van de maskers, maar deze heeft hij niet en maakt dus geen schijn van kans! Je besluit Carmine het masker en de kristallen te geven zodat zij deze kan laten maken en gaat zelf naar Dreaded Den om Ogerpon te beschermen.

Dreaded Den

Aangekomen bij Dreaded Den zie je de Loyal Three om Ogerpon heen staan, klaar om hem aan te vallen. Jouw komst verrast hun echter en na kort overleg valt Munkidori je aan om je te verslaan!

+
Munkidori Lv. 20 / 70
Ability:
Toxic Chain
Munkidori Lv. 20 / 70
Future Sight
Nasty Plot
Sludge Wave
Psychic

Munkidori is een Poison en Psychic-type Pokémon en daarom niet bestand tegen Ghost, Ground en Dark-type aanvallen. Gebruik daarom aanvallen van deze types om dit gevecht een stukje makkelijker te maken. Gebruik je daarnaast een Bisharp of Kingambit, dan wordt het gevecht nog wat makkelijker. Deze Pokémon zijn namelijk beschermd tegen de aanvallen van Munkidori!

Wanneer je hem hebt verslagen hebt, rennen Carmine en Kieran naar je toe. Ze vinden het oneerlijk dat het drie tegen één is en proberen de andere twee uit te dagen; echter vertrekt de Loyal Three voordat ze dit kunnen doen.

Ogerpon komt nu op jullie af en Kieran probeert het masker aan hem te geven. Hij is echter bang voor Kieran, dus jij besluit nu een poging te doen. Nu accepteert hij hem gelukkig!

Carmine stelt voor om de andere drie maskers ook aan hem te geven. Omdat deze gestolen zijn door de Loyal Three moeten jullie informatie in Mossui Town opdoen om deze terug te vinden. Dit is het begin van de Mask Retrieval Squad! Om Ogerpon veilig te houden, besluiten jullie dat hij voorlopig achter jou blijft aanlopen.

Mossui Town

Wanneer je bij Mossui Town aankomt, zal Ogerpon bang worden. Hij wil duidelijk het dorp niet in nadat hij vroeger was weggejaagd. Je zegt daarom tegen hem dat hij hier op jullie moet wachten terwijl jullie meer informatie verzamelen over de verblijfplaats van de Loyal Three.

Je zult voor ieder van de Loyal Three hun verblijfsplaats zien te achterhalen. Door heel Mossui Town verspreid, staan er dorpsbewoners die je de benodigde hints geven om deze te achterhalen.

De eerste hint kun je vinden door met de dame achter het buurthuis te praten. De tweede hint krijg je van een man in het westen van de stad, bij de ingang van Apple Hills. De laatste hint krijg je van het jongetje rechts van het buurthuis.

Nadat je alle hints hebt ontvangen, rennen Carmine, Kieran en jij weer terug naar Ogerpon en delen de informatie die jullie hebben vergaard. Nu weten jullie exact waar de Lousy Three zich verstoppen. Carmine zal je telefoon updaten met de locaties waarop het tijd is om te gaan! Kieran besluit echter niet mee te gaan; hij heeft andere dingen te doen…

Je bent nu vrij om te kiezen waar jullie naar toe gaan. In deze walkthrough houden we de volgorde van de Kitakami Pokédex aan. Dit houdt in dat we als eerste naar Okidogi gaan, welke op je wacht in Paradise Barrens.

Paradise Barrens

Als je een Flying Taxi neemt naar Paradise Barrens, ben je al vlakbij Okidogi. Loop iets naar het noorden en je zult hem daar zien staan. Loop naar hem toe en hij zal je aanvallen! Gelukkig komt Carmine net aan om je een handje te helpen.

+
Titanic Okidogi
Ability:
Toxic Chain
Titanic Okidogi
Superpower
Crunch
Brutal Swing
Poison Jab

Je kunt de Loyal Three op dit moment in het verhaal nog niet vangen! Pas als het verhaal helemaal klaar is, kun je naar dezelfde plek terugkeren om ze opnieuw uit te dagen. Ditmaal kun je ze zonder problemen vangen.

Okidogi is een Poison en Fighting-type Pokémon en daarom niet bestand tegen Psychic, Ground en Flying-type aanvallen. Daarnaast is hij de sterkste van de Loyal Three! Gelukkig helpt de Morpeko van Carmine goed mee. Wanneer je hem verslagen hebt, ligt het Cornerstone Mask voor het oprapen.

Met het eerste masker terug in bezit, is het tijd om de volgende te gaan halen. Deze heeft Munkidori en hij wacht op je bij het meer in Wistful Fields.

Wistful Fields

Als je eerder Wistful Fields goed hebt verkend, zul je een Flying Taxi naar Wisteria Pond kunnen nemen. Daar aangekomen, staat Munkidori al op je te wachten!

+
Titanic Munkidori
Ability:
Toxic Chain
Titanic Munkidori
Future Sight
Nasty Plot
Sludge Wave
Psychic

Net zoals vorige keer doe je er verstandig aan om Ghost, Ground en Dark-type aanvallen te gebruiken tegen Munkidori, aangezien hij een Poison en Psychic-type Pokémon is. Dan zul je hem snel genoeg verslagen hebben en is het tweede masker, het Wellspring Mask, in je bezit!

Het laatste masker dien je te pakken van Fezandipiti. Hij wacht op je op Oni Mountain. Om hier te komen, zul je door Chilling Waterhead moeten trekken.

Chilling Waterhead

Neem een Flying Taxi naar Crystal Pool, daal de trap af en ga naar het oosten. Je zult aankomen bij een aantal ladders die je de berg laten afdalen. Ben je beneden, dan zul je Fezandipiti een grot zien invliegen. Volg hem en je bevindt je nu in Chilling Waterhead.

Hier in Chilling Waterhead zijn nog een aantal goede voorwerpen te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld een Ice Stone bij de ingang vlakbij de waterval en kun je een Shiny Stone vinden halverwege de grote ruimte vlakbij de waterval.

Twee TMs die exclusief hier te vinden zijn, zijn TM187 Icicle Spear en TM196 Flip Turn. De eerste is te vinden op een klif vlakbij de ingang. De tweede vind je in een kleine zijgrot, te bereiken via een smalle rivier.

Ben je uiteindelijk bij de uitgang, dan staat Fezandipiti al op je te wachten!

+
Titanic Fezandipiti
Ability:
Toxic Chain
Titanic Fezandipiti
Roost
Flatter
Swagger
Beat Up

Fezandipiti is een Poison en Fairy-type Pokémon en daarom niet bestand tegen Psychic, Ground en Steel-type aanvallen. Na je ervaring met de eerste twee, moet de laatste van de Loyal Three geen probleem zijn en heb je hem zo verslagen! Hiermee heb je het laatste masker, het Hearthflame Mask, in bezit!

Opeens komt Kieran op jullie afgelopen met het verzoek om hem te volgen naar Mossui Town, samen met Ogerpon. Hij vraagt jullie om hem te vertrouwen en rent snel weg. Carmine vertrouwt hem, dus neem snel een Flying Taxi naar het dorp.

Mossui Town

Aangekomen in Mossui Town zal Ogerpon bang zijn om achter jullie aan te lopen. Kieran wil nog steeds niet vertellen wat er aan de hand is, hij vraagt echter weer alleen om hem te vertrouwen. Dit is voldoende voor jullie allen en jullie lopen vervolgens het dorp in.

Iedereen staat hier voor het buurthuis op jullie te wachten. Ze willen allemaal de boeman zien, verbaasd dat deze écht bestaat. De Caretaker spreekt Ogerpon toe hoe schuldig iedereen zich voelt dat ze hem behandelden als een slechterik en biedt vervolgens zijn excuses aan. Blijkbaar heeft Kieran iedereen in het dorp het ware verhaal verteld!

Ogerpon is nu voor altijd welkom in het dorp, zonder masker! De drie maskers die al die tijd bewaard werden in Kitakami Hall behoren nu ook tot hem toe. Zoals Carmine mooi zegt: echt een gelukkig einde!

Het enige wat nu resteert, is Ogerpon begeleiden naar zijn huis in Dreaded Den.

Dreaded Den

Wanneer jullie bij Dreaded Den komen, wil Ogerpon hier niet alleen achterblijven. Kieran wil hem meenemen, maar hij gaat liever met jou mee. Om voor eens en voor altijd te beslissen wie zijn nieuwe Trainer gaat worden, daagt Kieran je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Kieran
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Kieran
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Shiftry Lv. 33
Yanmega Lv. 37
Dipplin Lv. 36
Probopass Lv. 33
Poliwrath Lv. 38
Gliscor Lv. 37
+
Pokémon Trainer Kieran
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Kieran
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Shiftry Focus SashLv. 71
Yanmega Kee BerryLv. 72
Dipplin LeftoversLv. 72
Probopass Petaya BerryLv. 71
Poliwrath Sitrus BerryLv. 72
Gliscor Yache BerryLv. 76

Kieran is ditmaal nóg sterker geworden dan de vorige keer! Al zijn Pokémon zijn geëvolueerd, Shiftry is toegevoegd aan zijn team en zijn Cramorant is vervangen door een Probopass. Als je hem eenmaal verslagen hebt, geeft hij zijn verlies toe en ben jij de persoon die Ogerpon mag vangen.

Bereid je goed voor, want het is een flinke uitdaging!

+
Hearthflame Mask Ogerpon
Ability:
Defiant
Hearthflame Mask Ogerpon
Ivy Cudgel
Slam
Low Kick
Grassy Terrain
+
Wellspring Mask Ogerpon
Ability:
Defiant
Wellspring Mask Ogerpon
Ivy Cudgel
Slam
Low Kick
Grassy Terrain

+
Cornerstone Mask Ogerpon
Ability:
Defiant
Cornerstone Mask Ogerpon
Ivy Cudgel
Slam
Low Kick
Grassy Terrain
+
Teal Mask Ogerpon
Ability:
Defiant
Teal Mask Ogerpon
Ivy Cudgel
Slam
Low Kick
Grassy Terrain

Ogerpon kent de nieuwe aanval Ivy Cudgel. Deze aanval raakt vaker met een critical hit. Het type van deze aanval hangt af van het Mask dat Ogerpon vast heeft.

Om Ogerpon te vangen, zul je hem eerst vier keer moeten verslaan. Vier keer, ja. Iedere ronde zal hij een ander masker opzetten, wat zijn Tera Type en zijn aanval Ivy Cudgel zal aanpassen. De eerste ronde is hij een Fire-type, gevolgd door Water-type, Fighting-type en aansluitend Grass-type. Je hebt geen pauze tussen iedere ronde, dus zorg echt voor een goed en afwisselend team.

Nadat je hem verslagen hebt, kun je hem vangen. Is dit gelukt, ontvang je de maskers die hij zojuist droeg. Wanneer je hem een masker laat vasthouden, dan zal hij dat type zijn in een gevecht.

Carmine en Kieran zullen je nu feliciteren, maar het wordt Kieran helaas allemaal te veel en rent huilend weg. Voor Carmine en jou is het nu tijd om een einde te breien aan deze dag. Neem een goede nacht rust en ontmoet Carmine vervolgens op Loyalty Plaza.

Loyalty Plaza

Aankomend op Loyalty Plaza zie je dat Carmine al bij het monument op je staat te wachten. Ze is nog steeds onder de indruk van gisteren, maar maakt zich wel erg zorgen over Kieran. Hij heeft zich in zijn kamer opgesloten en wil niet meer naar buiten komen.

Ze zegt dat je je niet schuldig hoeft te voelen en is erg benieuwd hoe het zou zijn om tegen Ogerpon te vechten. Zorg dat je hem dus in je team hebt – dit is verplicht, maar je hoeft hem niet in het gevecht te gebruiken! Praat met haar wanneer je er klaar voor bent.

+
Pokémon Trainer Carmine
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Carmine
(Voordat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Mightyena Lv. 33
Morpeko Lv. 33
Leavanny Lv. 34
Ninetales Lv. 34
Sinistcha Lv. 35
+
Pokémon Trainer Carmine
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Pokémon Trainer Carmine
(Nadat je het Academy Ace Tournament gewonnen hebt)
Mightyena Lv. 70
Morpeko Focus SashLv. 71
Leavanny Lv. 72
Ninetales Lv. 72
Sinistcha Occa BerryLv. 74

Carmine is, in tegenstelling tot Kieran, niet aanzienlijk sterker geworden sinds jullie laatste gevecht. Al haar Pokémon zijn geëvolueerd en ze heeft een Ninetales aan haar team toegevoegd.

Versla haar en je wordt vervolgens gebeld door Briar. Ze laat weten dat iedereen klaar is met de taken en verzoekt je om naar het buurthuis te komen. De Caretaker staat daar namelijk klaar om jullie allen toe te spreken.

Mossui Town

Aangekomen bij het buurthuis staat iedereen, met uitzondering van Kieran, al op je te wachten. De Caretaker laat weten dat iedereen klaar is met de taken en is blij dat jullie genoten hebben! Als dank geeft hij jullie de Kitakami Mochi Set, welke je kunt gebruiken om je Pokémon te trainen.

Voor Briar, Carmine en Kieran is het nu tijd om terug te keren naar de Blueberry Academy; blijkbaar is er iets aan de hand in de Great Crater. Carmine bedankt je voor alles en dat dit geen definitief afscheid is…

Het verhaal sluit zich af met Kieran, welke in zijn kamer zegt dat hij sterker en sterker moet worden en dat je geduld moet hebben. Wat kan dit nu betekenen? Dat leren we pas in het volgende deel van Pokémon Scarlet & Violet: The Hidden Treasure of Area Zero Expansion Pass, welke later dit jaar zal verschijnen.

En hiermee is ook het Teal Mask-verhaal tot een einde gekomen. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! Hier zijn enkele dingen die je nog kunt doen:

  • Vang Okidogi, Munkidori en Fezandipiti om je Pokédex compleet te maken.
  • Verzamel 150 Pokémon voor de fotografe in Mossui Town voor een speciale beloning.
  • Blijf op zoek naar de Glitterati om uiteindelijk een speciaal hoesje voor je Rotom Phone te ontvangen.
  • Voltooi alle levels in Ogre Oustin' om een wel heel bijzondere Munchlax in bezit te krijgen.

Bedankt voor het lezen en nog veel speelplezier!