Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – The Way Home

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – The Way Home

Nadat je de Victory Road, Path of Legends en Starfall Street-verhaallijnen hebt afgerond, zul je een telefoontje van Arven krijgen. Hij heeft twee bondgenoten gevonden om Area Zero mee te verkennen, en vraagt je om naar de Zero Gate te gaan…

De Zero Gate bevindt zich net buiten Medali. Vlieg naar een van de Pokémon Centers in Medali, en verlaat dan de stad richting het zuidoosten om West Province (Area Three) te bereiken.

Volg het slingerende pad de berg op, en je zult al snel bij een tunnel uitkomen. Loop door de tunnel om de Zero Gate te bereiken, waar Arven al staat te wachten. Binnen zul je je bondgenoten ontmoeten: Nemona en Penny. De professor zal jullie opbellen, en vraagt je om in de lift te stappen. Neem de lift en praat dan met Arven om naar Area Zero af te dalen.

Area Zero

Zodra jullie heelhuids in Area Zero aangekomen zijn, zal Koraidon/Miraidon nerveus worden en teruggaan in zijn Poké Ball. De professor legt uit opgesloten te zitten in het Zero Lab, met vier sloten die ontgrendeld moeten worden. Hiervoor zul je vier onderzoeksstations moeten zoeken.

Binnen Area Zero zul je niet op Koraidon/Miraidon kunnen rijden. Ook kun je de kaart op je Rotom Phone phone niet gebruiken. Zelfs je kompas werkt niet. Gelukkig kun je nog wel de Flying Taxi gebruiken om Area Zero te verlaten.

Loop recht naar voren, en sla bij het hek linksaf. Je komt langs een boom die onderaan gekristalliseerd is. Volg dan het pad naar beneden, en je komt langs een beekje met een waterval. Loop door en sla bij het het rechtsaf, en dan linksaf bij de afgrond.

Je zult nu over een stuk rotsen lopen. Iets verderop zul je nog een deels gekristalliseerde boom zien. Draai hier om, en je zult links het eerste onderzoeksstation zien.

Zodra je het gebouw nadert, zal een wilde Glimmora Lv. 62 verschijnen. Samen met Nemona zul je ertegen vechten. Loop daarna het gebouw in en inspecteer de monitor om het eerste slot te ontgrendelen.

In de onderzoeksstations kun je het bed inspecteren om je team te genezen. Ook vind je hier een teleporter in de hoek rechtsonder, die je kunt gebruiken om terug naar de Zero Gate te gaan, of naar de andere stations die je bereikt hebt.

Loop vanaf het station recht vooruit, en ga bij de boom links. Hier zal het pad zich splitsen; neem het linker pad. Blijf doorlopen, aan de rechterkant langs de gekristalliseerde boom, en je zult bij een rotspad komen dat steil naar beneden lijdt. Glij naar beneden en je bereikt het tweede onderzoeksstation.

Wanneer je het gebouw nadert, verschijnt een mysterieuze Pokémon: Scream Tail Lv. 62 (Pokémon Scarlet) of Iron Bundle Lv. 62 (Pokémon Violet). Deze zul je samen met Penny bevechten. Ga vervolgens het gebouw in en de professor zal nog meer uitleg geven: het Zero Lab bevat een tijdmachine, die Pokémon uit een ver tijdperk naar het heden haalt. Loop naar de monitor en ontgrendel het tweede slot; Arven zal je vervolgens het Scarlet Book (Pokémon Scarlet) of Violet Book (Pokémon Violet) geven.

Verlaat het gebouw en loop naar rechts. Volg het pad naar beneden en je komt weer bij een waterval. Steek het beekje over, en loop verder over het gras. Even verderop zul je het derde onderzoeksstation zien.

Opnieuw komen jullie oog in oog te staan met een vreemde Pokémon: Great Tusk Lv. 62 (Pokémon Scarlet) of Iron Treads Lv. 62 (Pokémon Violet). Samen met Arven zul je het ertegen opnemen. Wanneer je hem verslagen hebt, ga dan het gebouw in. Binnen vertelt de professor dat er nog een Koraidon/Miraidon in het gebied is. Ontgrendel het slot en ga dan weer naar buiten.

Zodra je buiten komt, zul je rechts voor je een enorme grot zien. Ga de grot in, en na een eindje lopen zul je naar rechts kunnen, waar je in een kamer met schitterende kristallen komt.

Loop door, langs het hek naar beneden. Blijf dit pad volgen; zo veel mogelijk langs de muur van de kamer. Je zult dan na een tijdje bij het vierde onderzoeksstation komen. Deze keer is er geen Pokémon waar je het tegen op moet nemen.

Ga naar binnen en inspecteer het paneel om het laatste slot te ontgrendelen. Verlaat dan het gebouw en loop recht vooruit, naar beneden. Neem het pad richting de gigantische kristallen, en ga bij de plaat met opschrift naar links. Blijf het pad volgen, om de enorme kristallen heen, en dan verder naar beneden.

Wanneer je bij het water komt, heb je het Zero Lab bijna bereikt. De professor zal je opbellen en waarschuwen dat zodra je de poort openmaakt, gevaarlijke Pokémon zullen aanvallen.

Bereid je voor, en inspecteer dan de monitor voor de ingang om te beginnen. Arven vraagt je om Koraidon/Miraidon uit zijn bal te laten, en dan openen jullie de poort. Plotseling verschijnt een tweede Koraidon/Miraidon, die het lab in gaat. Vervolgens zullen een heleboel vreemde Pokémon uit de ingang stromen. Samen met Nemona, Penny en Arven zul je het tegen ze opnemen.

Pokémon Scarlet:

Pokémon Violet:

Nadat je de 3 Pokémon hebt verslagen, zul je verder het lab in kunnen. Ga naar binnen en je zult eindelijk de professor ontmoeten.

Zero Lab

De professor zal Kiraidon/Miraidon terug naar zijn Poké Ball sturen en legt dan uit dat hij niet de echte professor is, maar een robot met kunstmatige intelligentie (AI). De AI-professor vraagt om je hulp met het vernietigen van de tijdmachine in het lab.

Raap de Booster Energy op die in het lab ligt, en praat dan met de professor. In de lift zul je nog een gesprek hebben met de professor, en dan bereiken jullie de laagste verdieping.

Bereid je voor op het gevecht en loop dan naar de tijdmachine toe. Praat met de AI-professor, en die zal uitleggen dat die je automatisch zal aanvallen zodra je de tijdmachine probeert te stoppen. Inspecteer dan de tijdmachine om het gevecht te beginnen.

+
AI Sada
(Als je Pokémon Scarlet speelt)
AI Sada
(Als je Pokémon Scarlet speelt)
Slither Wing Lv. 66
Scream Tail Lv. 66
Brute Bonnet Lv. 66
Flutter Mane Lv. 66
Sandy Shocks Lv. 66
Roaring Moon Booster EnergyLv. 67
+
AI Turo
(Als je Pokémon Violet speelt)
AI Turo
(Als je Pokémon Violet speelt)
Iron Moth Lv. 66
Iron Bundle Lv. 66
Iron Hands Lv. 66
Iron Jugulis Lv. 66
Iron Thorns Lv. 66
Iron Valiant Booster EnergyLv. 67

Nadat je de AI-professor hebt verslagen, geeft de tijdmachine zich nog niet gewonnen. De tijdmachine activeert de AI-professor nog eenmaal, en zet diens krachtigste Pokémon in: Koraidon/Miraidon.

Je eigen Poké Balls zitten op slot, en je kunt ze niet gebruiken. Er is nog één Poké Ball die nog wel werkt; een Poké Ball van de originele Professor Sada/Turo. Kies in het gevecht de Pokémon-optie, scroll helemaal naar beneden, en zet je eigen Koraidon/Miraidon in om het gevecht aan te gaan!

+
Koraidon, the Guardian of Paradise
(Als je Pokémon Scarlet speelt)
Type:
Ability:
Orichalcum Pulse
Voorwerp:
Heat Rock
Koraidon, the Guardian of Paradise
(Als je Pokémon Scarlet speelt)
Flamethrower
Collision Course
Giga Impact
Bulk Up
+
Miraidon, the Guardian of Paradise
(Als je Pokémon Violet speelt)
Type:
Ability:
Hadron Engine
Voorwerp:
Terrain Extender
Miraidon, the Guardian of Paradise
(Als je Pokémon Violet speelt)
Charge
Electro Drift
Hyper Beam
Power Gem

Na een aantal beurten zal je Tera Orb beginnen te gloeien. Terastallizeer Koraidon/Miraidon, en maak een einde aan het gevecht met Tera Blast!

Nadat je Koraidon/Miraidon hebt verslagen, zal de tijdmachine voorgoed uitgeschakeld zijn. Geniet van de laatste scènes en de credits!

Hiermee is het hoofdverhaal van Pokémon Scarlet & Violet tot een einde gekomen. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! Na de credits zijn er nog een hoop sterke Trainers waar je het tegen op kunt nemen.