Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Alfornada Gym

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Alfornada Gym

Na de Quaking Earth Titan is het volgende doel, qua moeilijkheidsgraad, de Alfornada Gym. De stad Alfornada is te vinden in South Province, helemaal in het zuidwesten.

Begin je reis vanaf checkpoint West Province (Area One) – Central. Heb je dit checkpoint nog niet bereikt? Lees dan eerst het hoofdstuk Dark Crew Base.

West Province (Area One)

Ga vanaf het Pokémon Center eerst een stukje de heuvel op en je komt bij een splitsing. Neem het pad naar links, richting het zuiden. Bovenop de berg zul je de stad al kunnen zien, maar voordat je er bent, zul je nog een eindje moeten reizen.

Blijf naar het zuiden gaan, en je zult op een gegeven moment bij een grot uitkomen.

Alfornada Cavern

Om deze grot door te komen, heb je de hulp van Koraidon/Miraidon nodig. Je zult in ieder geval de Open Sky Titan verslagen moeten hebben, want dit geeft je de mogelijkheid om hoog te springen.

De eerste kamer van de grot is vrij groot en bevat vele op elkaar gestapelde stenen. Tussen rotsen zul je overal Trainers en voorwerpen kunnen vinden. Maar om verder te komen, moet je naar het hoogst mogelijk punt helemaal achterin de kamer.

Gebruik dus Koraidon/Miraidon om van plateau naar plateau te springen, en klim zo steeds hoger. Bovenaan achterin de kamer zul je een doorgang vinden. Wanneer je hier doorheen gaat zul je de uitgang bereiken.

South Province (Area Six)

Zodra je de grot uit bent, kom je eigenlijk bijna meteen bij de stad uit. Vang nog wat Pokémon als je wilt, en ga dan rechtdoor naar de stad.

Een stukje naar het noorden van de stad kun je, tussen de bergen, een klein meertje vinden waar een uitkijktoren uit steekt. Lees hier het bordje om een checkpoint aan je kaart toe te voegen. Bovenop vind je ook TM166 Thunder (spring op de toren vanaf een nabijgelegen klif).

Alfornada

Meteen bij de ingang zul je een Pokémon Center vinden. Als je genoeg Trainers hebt verslagen in South Province (Area Six), zal hij je een TM165 Flare Blitz geven. Vlak achter het Pokémon Center, achter een muurtje, vind je TM098 Skill Swap.

In het zuidwesten van de stad is een pleintje met waterpoel en fonteinen, waar je Light Clay kunt vinden bij een muur. Nog verder in het zuidwesten ligt TM092 Imprison achter een muurtje verstopt. Bij het magazijn in het zuidoosten van de stad vind je een Nugget bij een drankautomaat, en iets verder TM103 Substitute om de hoek.

Bij de oprit van het grote gebouw naast de Gym, kun je TM158 Focus Blast vinden op de muur aan de zijkant. Check ook achter de Gym voor TM064 Bulk Up.

Ga dan de Gym in zodra je klaar bent voor de uitdaging. Als dit je 7e Gym is, zul je binnen Nemona tegenkomen, die je meteen uitdaagt voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Lycanroc (Midday Form) Lv. 42
Sliggoo Lv. 42
Pawmot Lv. 42
Quaquaval (Tera Water) Lv. 43
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Lycanroc (Midday Form) Lv. 42
Sliggoo Lv. 42
Pawmot Lv. 42
Meowscarada (Tera Grass) Lv. 43
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Lycanroc (Midday Form) Lv. 42
Sliggoo Lv. 42
Pawmot Lv. 42
Skeledirge (Tera Fire) Lv. 43

Na het gevecht zal Nemona je 3 Max Potions geven. Nemona geneest je Pokémon en brengt je terug naar de Gym. Praat met de receptionist om de Gym Test te beginnen.

Bij deze Gym Test moet je deelnemen aan een speciale training. Verlaat het Gym-gebouw en ga dan direct naar links om bij een open veldje te komen, waar je met Dendra kunt praten om te beginnen.

De regels van de training zijn simpel: Dendra zal om een emotie vragen, en die moet je dan laten zien. Dit kun je doen door op de A, B, X of Y-knop te drukken. Kijk goed naar het icoon dat Dendra laat zien, en druk dan op de knop die bij dit icoon hoort. Rechts onderin het scherm kun je zien welk icoon bij welke knop hoort.

Nadat je dit een aantal keer gedaan hebt, zul je een Pokémon-gevecht krijgen. Vervolgens speel je nog een rondje training, gevolgd door nog een Pokémon-gevecht. Daarna zul je geslaagd zijn voor de Gym Test.

Ga terug naar de Gym en praat nogmaals met de receptionist om het op te nemen tegen de Gym Leader, Tulip.

+
Gym Leader Tulip
Gym Leader Tulip
Farigiraf Lv. 44
Gardevoir Lv. 44
Espathra Lv. 44
Florges (Tera Psychic) Lv. 45

Wanneer je Tulip hebt verslagen, zal ze je een Gym Badge en TM120 Psychic geven. Met 7 Gym Badges in je bezit, zullen Pokémon t/m Lv. 70 naar je luisteren en makkelijker te vangen zijn.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is de Glaseado Gym. Indien je echter wat afwisseling wilt, is de Fairy Crew Base een goede keuze. Klik op de knop hieronder om verder te lezen, of kies een ander doel in de sidebar.