Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Artazon Gym

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Artazon Gym

Na de Cortondo Gym is de volgende Gym, qua moeilijkheidsgraad, de Artazon Gym.

Artazon ligt op een steenworp afstand van de Stony Cliff Titan. Als je deze al hebt verslagen, begin je reis dan vanaf de South Province (Area Three) Watchtower. Indien je dit checkpoint nog niet bereikt hebt, vertrek dan vanuit de oostelijke poort van Mesagoza, en volg de pijlborden richting Artazon.

South Province (Area Three)

Vanaf de top van de uitkijktoren zul je Artazon kunnen zien: het is te herkennen aan de molen. Daal de heuvel met de uitkijktoren af en volg het pad naar het oosten. Blijf het pad volgen, en je zult Artazon bereiken.

Artazon

Maak een pitstop bij het Pokémon Center, en ga dan de stad in. De hoofdattractie in Artazon is natuurlijk de Pokémon Gym, maar voor de natuur- en kunstliefhebbers is er daarnaast ook genoeg te zien.

Zo vind je in het noorden van de stad een heggendoolhof, waar je TM026 Poison Tail vindt. Iets ten noordoosten van het doolhof vind je ook TM043 Fling bij een kunstwerk. Naast het doolhof zul je ook een parkje met houten loopbruggen vinden. Temidden van de loopbruggen ligt een Quick Claw voor het oprapen.

In het zuiden van de stad, vlakbij de Gym, vind je een speeltuin. Via ladders kunt je het houten speelfort in klimmen om TM098 Skill Swap te vinden.

Als je genoeg gezien hebt, ga dan naar de Pokémon Gym. Hier zul je Nemona weer aantreffen, die je 3 Ethers geeft. Praat met de vrouw aan de balie om de Gym Test te beginnen: Sunflora Hide-and-Seek.

Bij deze Gym Test moet je overal in de stad Sunflora verzamelen. Om de proef af te ronden moet je 10 Sunflora zien te vinden. Ga het Gym-gebouw uit en sla direct rechtsaf, waar je een poort met twee Sunflora-standbeelden vindt. Praat met de vrouw bij de poort om te beginnen.

De Sunflora lopen overal in de stad rond, maar zijn gemakkelijk te herkennen. Let op: sommige Sunflora zullen je uitdagen voor een gevecht. Deze Sunflora kun je niet vangen, maar als je ze verslaat zullen ze je volgen. Ook kun je dan een Sun Stone ontvangen.

Er zijn veel meer dan 10 Sunflora in de stad, maar zodra je er 10 verzameld hebt, zal de rest verdwijnen. Ga dan terug naar de tuin naast de Gym om de test af te ronden.

Als je klaar bent voor het grote gevecht, ga dan terug naar de Gym en praat met de vrouw achter de balie om het op te nemen tegen de Gym Leader: Brassius.

+
Gym Leader Brassius
Gym Leader Brassius
Petilil Lv. 16
Smoliv Lv. 16
Sudowoodo (Tera Grass) Lv. 17

Wanneer Brassius zijn Sudowoodo inzet, zal hij hem Terastalliseren in het Grass-type. Dit maakt hem kwetsbaar voor bepaalde types, maar pas op: Sudowoodo kan nog steeds zijn krachtige Rock-type aanvallen gebruiken. En daar houden Fire-, Bug– en Flying-type Pokémon niet zo van…

Met 2 Gym Badges in je bezit zullen Pokémon t/m Lv. 30 naar je luisteren. Ook ontvang je een souvenir: TM020 Trailblaze.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is de Open Sky Titan. Indien je echter meteen door naar de volgende Gym wilt, is de Levincia Gym een goede keuze; deze is ook iets dichterbij. Klik op een knop hieronder om verder te lezen, of kies een ander doel in de sidebar.