Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Cascarrafa Gym

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Cascarrafa Gym

Na de Lurking Steel Titan is het volgende doel, qua moeilijkheidsgraad, de Cascarrafa Gym. Deze bevindt zich in West Province.

Begin je reis vanaf checkpoint West Province (Area One) – North. Heb je dit checkpoint nog niet bereikt? Lees dan eerst het hoofdstuk Dark Crew Base.

West Province (Area One)

Ga vanaf het Pokémon Center naar het noordoosten, tussen de vlaggen van Team Star door. Blijf het pad langs het ravijn volgen en je zult al snel Cascarrafa aan de horizon zien.

Let op: als je de Dark Crew nog niet verslagen hebt, zal het pad naar Cascarrafa afgezet zijn. Om de wegversperring weg te krijgen, zul je eerst de Dark Crew Base moeten bestormen.

Als je dit niet wilt, kun je ook het ravijn afdalen om via de woestijn Cascarrafa te bereiken.

Cascarrafa

Cascarrafa is een stad gebouwd op een klif, en is opgesplitst in drie delen. Met behulp van liften kun je omhoog/omlaag gaan naar de andere delen. Natuurlijk kun je met behulp van Koraidon/Miraidon ook naar beneden springen.

In de stad zijn een aantal handige voorwerpen te vinden, maar ze zijn goed verstopt. Zo vind je bij een boom achter het zuidwestelijke Pokémon Center TM070 Sleep Talk.

Bij de fontein in het midden van de stad kun je een Muscle Band vinden. Ook staat hier een meisje die Wooper wil ruilen: als je haar een Paldean Wooper geeft, krijg je een Johtonian Wooper terug. Deze kun je normaal gesproken niet vangen in Pokémon Scarlet & Violet. Een ander meisje vlakbij de fontein kan de vriendschappelijkheid van je Pokémon checken.

Op de middelste laag, in het oosten, vind je achter de huizen TM054 Psyshock en TM053 Smart Strike. Op de onderste laag vind je TM109 Trick op een dak, en TM011 Water Pulse helemaal in het noorden van de stad, bovenaan de muur tegen de klif.

Breng ook een bezoekje aan Delibird Presents, want hier zijn weer een aantal nieuwe handige gevechtsvoorwerpen te koop die je aan je Pokémon kunt geven.

Helemaal bovenaan de stad staat het Gym-gebouw. Achter het Gym-gebouw kun je nog een Water Stone oprapen. Wanneer je naar het Gym-gebouw gaat, zal er een man naar buiten rennen: Kofu, de Gym Leader. Een medewerker vertelt je dat hij zijn portemonnee is vergeten, en vraagt je om hem te bezorgen. Je ontvangt Kofu's Wallet.

Kofu is naar Porto Marinada gegaan, een havenstad is het westen van Paldea. Om deze stad te bereiken zul je het Asado Desert moeten doorkruisen. Ga naar de onderste laag van de stad en je zult hier een Pokémon Center vinden. Vanaf hier kun je zo de woestijn in lopen.

Asado Desert

Asado Desert is een kale vlakte en is dus vrij eenvoudig te navigeren. Ga allereerst naar het westen, en je zult na een tijdje een uitkijktoren zien die in het zand is weggezakt. Ga naar deze uitkijktoren toe om een checkpoint toe te voegen aan je kaart.

Vanaf de uitkijktoren zul je in het noordwesten een Pokémon Center kunnen zien. Ga vanaf de uitkijktoren naar het noordwesten om bij de uitgang van de woestijn te komen.

In het Asado Desert rolt ook een Titan Pokémon rond. Voor meer informatie over deze Titan, zie het hoofdstuk Quaking Earth Titan.

West Province (Area Two)

Zodra je Porto Marinada nadert, zul je bij een wegenkruising komen. Hier zul je Kofu zien staan. Maar wanneer je in de buurt komt, zal hij meteen doorrennen naar Porto Marinada. Blijf door naar het westen gaan om een Pokémon Center te bereiken.

Zie je Ditto op de kaart staan, maar kun je hem nergens vinden? In deze games is Ditto vermomd als een willekeurige andere wilde Pokémon uit het gebied. Om hem te herkennen, gebruik je de ZL-knop om wilde Pokémon te inspecteren. Als hier niet de juiste Pokémon-naam bij staat, dan is het een vermomde Ditto.

Als je ietsje naar het oosten gaat zul je een opmerkelijke rotsformatie zien. Inspecteer het bordje in de buurt om het checkpoint Colonnade Hollow aan je kaart toe te voegen. Ook staat er een picnictafel vlakbij waar je je Pokémon kunt genezen.

Bij het Pokémon Center zal een man van de Pokémon League je een Focus Sash geven als je genoeg Trainers hebt verslagen in West Province (Area Two). Ten oosten van het Pokémon Center kun je een vuurtoren bereiken waar je een Moon Stone (achter de ladder) en TM163 Hyper Beam (bovenin) kunt vinden.

Volg dan vanaf het Pokémon Center het pad naar beneden om Porto Marinada te bereiken.

Porto Marinada

De grote trekpleister van Porto Marinada is de grote markt in het midden van de stad. Daarnaast liggen er een paar interessante voorwerpen voor het oprapen. In het zuiden van de stad staat een groot magazijn; achter het magazijn ligt een Assault Vest. Bij de zee in het westen liggen een aantal bootjes aangemeerd; in een van de bootjes ligt TM123 Surf.

Ook rond de stad liggen wat voorwerpen. Achter de huizen in de eerste bocht, in het meest oostelijke punt van de stad, ligt een Chipped Pot. Vlakbij ligt ook TM083 Poison Jab (dichter bij het water). Iets verder naar het oosten, net buiten de stad, ligt TM126 Thunderbolt tussen de heuvels.

Ga dan naar de grote markt toe. In het midden van de markt zul je Kofu aantreffen. Zodra je in de buurt komt, zal een van zijn Gym Trainers je uitdagen. Daarna zul je Kofu zijn portemonnee teruggeven.

Kofu ziet een mooie kans om meteen je Gym Test te houden. Hiervoor zul je een stuk zeewier moeten kopen bij de veiling. Om mee te kunnen doen zal Kofu je 50.000 PokéDollars bieden.

Het winnen van de veiling is vrij eenvoudig: je hoeft alleen maar het hoogste bod te doen. Kies dus steeds voor een van de bovenste twee opties en het zeewier zal van jou zijn. Vervolgens mag je de rest van het geld houden en zal Kofu terugkeren naar zijn Gym.

Nu je je veilingskills bewezen hebt, zul je mee mogen doen aan andere veilingen in de markt. Dit is een goede manier om zeer zeldzame voorwerpen te bemachtigen.

Als je genoeg gezien hebt in Porto Marinada, keer dan terug naar Cascarrafa.

Cascarrafa

Eenmaal terug in Cascarrafa kun je in het Pokémon Center bij de woestijn met een man van de Pokémon League praten. Als je genoeg Trainers hebt verslagen in Asado Desert, geeft hij je TM149 Earthquake.

Ga naar het Gym-gebouw helemaal bovenaan de stad en praat binnen met de vrouw achter de balie om het gevecht met de Gym Leader, Kofu, te beginnen.

+
Gym Leader Kofu
Gym Leader Kofu
Veluza Lv. 29
Wugtrio Lv. 29
Crabominable (Tera Water) Lv. 30

Voor je overwinning zal Kofu je een Gym Badge en TM022 Chilling Water overhandigen. Met 4 Gym Badges in je bezit, zullen Pokémon t/m Lv. 40 je gehoorzamen en makkelijker te vangen zijn.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is de Poison Crew Base. Indien je echter meteen door naar de volgende Gym wilt, is de Medali Gym een goede keuze. Klik op de knop hieronder om verder te lezen, of kies een ander doel in de sidebar.