Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Cortondo Gym

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Cortondo Gym

In Pokémon Scarlet & Violet ben je vrij om te kiezen in welke volgorde je de doelen in het verhaal volbrengt. Dat wil echter niet zeggen dat iedere volgorde handig is, want sommige doelen zijn een stuk lastiger dan andere. Dit komt bijvoorbeeld doordat de Pokémon waar je het tegen op moet nemen, hoge Levels hebben.

Een goed eerste doel om mee te beginnen is de Cortondo Gym. Om Cortondo te bereiken, verlaat je Mesagoza door de westelijke poort.

South Province (Area Two)

Zodra je Mesagoza verlaat, zul je rechts voor je een picnictafeltje zien. Als je met het meisje bij de tafel praat, zal ze je een aantal sandwichingrediënten geven. Ook kun je met haar praten om je Pokémon te genezen. Dit zal ook je Tera Orb weer opladen.

Verder naar het oosten zul je in de verte een Pokémon Center zien. Ga de heuvel op richting het oosten en je zult al snel het Pokémon Center bereiken.

Op een klein afstandje van het Pokémon Center zul je een grote uitkijktoren zien. Als je deze beklimt, heb je beter zich op het omringende gebied. Ook vind je een schatkist bovenop de toren; als je deze inspecteert, blijkt het een wilde Gimmighoul te zijn. Halverwege de toren vind je ook TM072 Electro Ball.

Blijf het pad volgen naar de stad, en je zult al snel Cortondo bereiken.

Als je een Gimmighoul (Chest Form) verslaat of vangt, ontvang je extra veel Gimmighoul Coins.

Cortondo

Bij het oostelijke Pokémon Center in Cortondo vind je weer een man van de Pokémon League. Deze zal je TM27 Aerial Ace geven als je genoeg Trainers in het gebied hebt verslagen.

In het midden van Cortondo zul je het Pokémon Gym-gebouw vinden. Recht hier tegenover staat een groot terras dat op boomstronken gebouwd is. Als je achter de boomstronken kijkt, kun je een Big Root vinden.

Verder zul je rechts van de Gym een jongen vinden die op zoek is naar Flabébé. Als je een Flabébé hebt, biedt hij aan om hem te ruilen voor zijn Snom.

Als je de stad verkend hebt, ga dan naar de Pokémon Gym. Check eerst achter het gebouw voor TM37 Draining Kiss, en ga dan naar binnen.

Binnen zul je Nemona weer tegen het lijf lopen. Ze legt uit dat je eerst de Gym Test moet volbrengen voor je het tegen de Gym Leader op kunt nemen. Dan geeft ze je nog 3 Super Potions en vertrekt ze weer. Praat dan met de man bij de balie en hij zal je de locatie van de test geven.

Verlaat het gebouw en ga naar het grote veld iets ten noorden van Cortondo. Je kunt het herkennen aan de twee grote “doelen” en de rugbybal in het midden. Praat met de vrouw om de Gym Test te beginnen: de Olive Roll.

Bij de Olive Roll moet je de bal door een doolhof rollen en in de goal krijgen. In het doolhof vind je enkele Trainers, die je kunt verslaan om een kortere route te openen. Wanneer je de bal in de goal hebt, is de test voltooid.

Genees je Pokémon indien nodig, en keer dan terug naar de Gym in Cortondo. Praat binnen met de man bij de balie om het tegen de Gym Leader op te nemen: Katy.

+
Gym Leader Katy
Gym Leader Katy
Nymble Lv. 14
Tarountula Lv. 14
Teddiursa (Tera Bug) Lv. 15

Als je Katy hebt verslagen, overhandigt ze je een Gym Badge! Met één Gym Badge in je bezit zullen Pokémon t/m Lv. 25 je gehoorzamen en makkelijker te vangen zijn. Ook ontvang je TM021 Pounce.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is de Stony Cliff Titan. Indien je echter meteen door naar de volgende Gym wilt, is de Artazon Gym een goede keuze. Klik op een knop hieronder om verder te lezen, of kies een ander doel in de sidebar.

Je kunt nu een moeilijker parcours van de Olive Roll uitdagen bij het veld ten noordwesten van Cortondo. Als je de bal binnen 2 minuten en 30 seconden in het doel krijgt, ontvang je een B&W Grass Tablecloth.