Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Levincia Gym

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Levincia Gym

Na de Dark Crew Base is het volgende doel, qua moeilijkheidsgraad, de Levincia Gym. De stad Levincia staat in de East Province.

Begin je reis vanaf het checkpoint Artazon (East). Heb je Artazon nog niet bereikt? Lees dan eerst het hoofdstuk Artazon Gym.

East Province (Area One)

Verlaat Artazon richting het oosten en volg het pad om al gauw bij een Pokémon Center uit te komen. Een man van de Pokémon League zal je hier een Loaded Dice geven als je genoeg Trainers in het gebied hebt verslagen.

Er zijn twee manieren om Levincia te bereiken. De landroute naar Levincia is afgezet door Team Star, dus voor die route zul je eerst de Fire Crew moeten verslaan. De Fire Crew heeft echter Pokémon van hogere Levels dan de Levincia Gym.

Je kunt Levincia ook bereiken door naar het strand te gaan. Hier is het water ondiep en kun je de rivier oversteken zonder hulp van Koraidon/Miraidon. Om deze route te nemen, ga je vanaf het Pokémon Center naar het noordoosten. In de verte zul je een uitkijktoren zien. Als je wilt, kun je hier eerst een pitstop maken om 2 Rare Candies te vinden. Ook wordt de uitkijktoren dan toegevoegd als checkpoint waar je naartoe kunt vliegen.

Als je over de zee kijkt, zul je op een klein afstandje een eiland zien. Dit eiland kun je bereiken met Koraidon/Miraidon als je de Open Sky Titan hebt verslagen. Er zijn een aantal waardevolle TMs te vinden, dus het is zeker een bezoekje waard. Je vindt hier TM144 Fire Pledge, TM145 Grass Pledge, TM146 Water Pledge, TM152 Giga Impact en TM163 Hyper Beam.

Ga vervolgens naar het strand toe ten noorden van de uitkijktoren. Bij het strand is het water ondiep en kun je simpelweg naar de andere kant lopen door het water.

East Province (Area Two)

Eenmalig aan het overkant, loop je via het strand de heuvel op. Je kunt bij een brug; steek deze over en je zult Levincia bereiken.

Levincia

Meteen bij de ingang zul je een Pokémon Center vinden. Als je genoeg Trainers in East Province (Area Two) hebt verslagen, zal een man van de Pokémon League je TM084 Stomping Tantrum geven.

In Levincia is genoeg te zien en te verkennen. Zo liggen er een aantal TMs voor het oprapen: TM123 Surf en TM113 Tailwind in het zuidwesten. Iets ten zuiden van het Poké Ball-vormige pad vind je Wise Glasses en een vrouw die Effort Ribbons geeft aan Pokémon die maximaal getraind zijn. In het meest oostelijke punt van de stad vind je een Thunder Stone, plus TM074 Reflect vlakbij een schijnwerper. Op het Poké Ball-vormige pad in het midden van de stad vind je een vrouw die haar Haunter wil ruilen voor jouw Pincurchin.

In tegenstelling tot een zeker personage uit Pokémon Diamond & Pearl, heeft deze Haunter géén Everstone vast. Bij het ruilen zal deze dus evolueren in Gengar.

Onder het Poké Ball-vormige pad zijn enkele kades waar je TM075 Light Screen vindt (zuid) en TM136 Electric Terrain (noord). In het noordelijk deel van de stad vind je een Oval Stone vlakbij de oostelijke oprit naar het Poké Ball-pad.

Breng ook zeker een bezoek aan de Delibird Presents-winkel in het noorden van de stad. Deze verkoopt namelijk andere voorwerpen dan het filiaal in Mesagoza. In het noordoosten van de stad kun je ook een vuurtoren beklimmen om TM034 Icy Wind te vinden. Verder vind je in het noorden van de stad, helemaal aan de oostelijke kust, TM161 Trick Room achter een palmboom.

Wanneer je klaar bent voor de Gym-uitdaging, ga dan naar het Gym-gebouw in het zuiden van de stad. Als dit je 3e Gym is, zal Nemona ook verschijnen en je uitdagen voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Rockruff Lv. 21
Pawmi Lv. 21
Quaxwell (Tera Water) Lv. 22
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Rockruff Lv. 21
Pawmi Lv. 21
Floragato (Tera Grass) Lv. 22
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Rockruff Lv. 21
Pawmi Lv. 21
Crocalor (Tera Fire) Lv. 22

Na het gevecht zal Nemona je 3 Full Heals geven en word je teruggebracht naar het Gym-gebouw. Praat met de man bij de balie om de Gym Test te beginnen.

Om met de Gym Leader, Iono, te mogen vechten, zul je eerst aan een van haar livestreams mee moeten doen. Hierbij zal Clavell zichzelf ergens in Levincia verstoppen. Aan jou de taak om hem via de bewakingscamera's op te sporen. Let op: als je de verkeerde persoon aanwijst in de eerste twee rondes, zul je het na die ronde op moeten nemen tegen één van de Gym Trainers.

  • Ronde 1: op een terras rechts.
  • Ronde 2: achter de balie van het Pokémon Center.
  • Ronde 3: op een boot rechts.

Na de Gym Test heb je de kans om je Pokémon te genezen. Ga dan terug naar het Gym-gebouw en praat met de man aan de balie om het tegen de Gym Leader, Iono, op te nemen.

+
Gym Leader Iono
Gym Leader Iono
Wattrel Lv. 23
Bellibolt Lv. 23
Luxio Lv. 23
Mismagius (Tera Electric) Lv. 24

Als je Iono hebt verslagen, ontvang je haar Gym Badge en TM048 Volt Switch. Als dit je 3e Gym Badge is, zullen Pokémon t/m Lv. 35 je gehoorzamen en kun je wilde Pokémon t/m Lv. 35 makkelijker vangen.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is de Fire Crew Base. Indien je echter meteen door naar de volgende Gym wilt, is de Cascarrafa Gym een goede keuze. Klik op de knop hieronder om verder te lezen, of kies een ander doel in de sidebar.