Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Medali Gym

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Medali Gym

Na de Poison Crew Base is het volgende doel, qua moeilijkheidsgraad, de Medali Gym. De stad Medali ligt in het noordoosten van West Province.

Er zijn twee handige routes om Medali te bereiken. Als je Porto Marinada al bereikt hebt, kun je vanaf deze stad naar het oosten reizen, langs Casseroya Lake. Let op: Casseroya Lake bevat zeer sterke Pokémon en Trainers. De andere route is vanaf Levincia via de stad Zapapico, langs de Great Crater of Paldea; deze route staat hieronder omschreven.

Begin je reis vanaf checkpoint East Province (Area Three) Watchtower. Heb je dit checkpoint nog niet bereikt? Lees dan eerst het hoofdstuk Lurking Steel Titan.

East Province (Area Three)

Als je de uitkijktoren in Area Three beklimt, zul je een aantal Pokémon Centers kunnen zien. De plek waar je twee Pokémon Centers dicht bij elkaar ziet is waar we voor nu naartoe willen: dit is de stad Zapapico.

Ga vanaf de uitkijktoren naar het zuiden (richting de skyline van Levincia) om bij een pad uit te komen. Sla rechtsaf en volg het pad naar het oosten. Na een kort poosje zul je een Pokémon Center-zuster zien staan die je Pokémon kan genezen.

Blijf het pad naar het oosten volgen en je zult Zapapico bereiken.

Zapapico

Zapapico is een klein dorpje voor de mijnwerkers in het gebied. Bij het oostelijke Pokémon Center zul je een man van de Pokémon League vinden, die je een Punching Glove geeft als je genoeg Trainers hebt verslagen in East Province (Area Three). Ook kun je een Rocky Helmet vinden, in een krater langs het pad (vlakbij het gevechtsveld).

Iets verderop staat een vrouw bij een fontein die een ruil aanbiedt. In Pokémon Scarlet wil ze 10 Bronzor Fragments voor een Auspicious Armor; in Pokémon Violet wil ze 10 Sinistea Fragments voor een Malicious Armor. Met deze voorwerpen kun je Charcadet in Armarouge (Auspicious Armor) of Ceruledge (Malicious Armor) evolueren. Bronzor verschijnt regelmatig bij ruïnes in verschillende gebieden; Sinistea vind je vlakbij het oostelijke Pokémon Center in Zapapico.

Verder is er niet zo veel te zien in Zapapico. Wanneer je klaar bent om verder te gaan, verlaat dan de stad richting het oosten.

Dalizapa Passage

Dalizapa Passage ligt aan de voet van de berg Glaseado Mountain en leent zijn naam aan het feit dat het (Me)dali en Zapa(pico) verbindt. Volg het pad omhoog, tot je bij een splitsing met een set pijlborden komt. Het pad naar rechts leidt naar Medali; volg dus het pad naar rechts, en je zult bij een grot uitkomen.

Opgepast: de Pokémon en Trainers in deze grot zijn een stuk sterker dan in de omliggende gebieden: rond de Lv. 38.

Ga de grot in, en na een klein poosje zul je bij een wat grotere ruimte komen. Ga voor nu rechtdoor om bij een open gebied te komen met een Pokémon Center.

Je kunt nu rechtdoor naar het oosten om weer bij een grot te komen. Als je deze gang volgt, zul je weer buiten uitkomen.

Er is ook een alternatieve route door de grot met een aantal zeldzame voorwerpen en Pokémon. Deze route kun je nemen als je de Lurking Steel Titan hebt verslagen. Ga hiervoor een stukje terug tot je weer in de grote kamer in de grot bent. Spring vervolgens met Koraidon/Miraidon omhoog op de heuvel langs de Trainer en je zult bij een grotdoorgang komen.

Deze doorgang brengt je naar een ruimte met een aantal grote pillaren. Je kunt langs de linkermuur op een verhoging springen om TM101 Power Gem te vinden. Spring dan van pillaar naar pillaar voor een Rare Candy. Ga verder de grot in en je komt bij een ruimte met een soort splitsing; het rechterpad loopt dood, dus neem het linkerpad. In de gang die hierop volgt vind je nog wat voorwerpen, en uiteindelijk kom je in een grotere hal uit. Sla hier rechtsaf om de grot te verlaten.

Eenmaal weer buiten zul je nog wat Trainers op het pad tegenkomen. Als je 4 Trainers in het gebied hebt verslagen, kun je terugkeren naar het Pokémon Center om een Expert Belt te ontvangen.

Blijf het pad naar het oosten volgen en je zult al snel bij Medali aankomen.

Medali

Medali is een klein stadje met weinig bijzonderheden. De grote trekpleister is de Treasure Eatery, een restaurant waar je het Tera Type van je Pokémon kunt veranderen. Op dit moment kun je hier echter nog geen gebruik van maken.

In het zuiden van de stad kun je een Leftovers vinden, tussen de gebouwen en achter de kraampjes. Vlak achter de Gym ligt TM074 Reflect.

Ga dan naar de Pokémon Gym als je klaar bent voor de uitdaging. Als dit je 5e Gym is, zal Nemona binnenkomen en je uitdagen voor een gevecht. Maar ze is nog niet voorbereid, dus stelt ze voor dat je eerst de Gym doet.

Praat met de man aan de balie om te beginnen. Je Gym Test deze keer is om een geheim menu-item bij de Treasure Eatery te bestellen. Hiervoor moet je eerst drie andere uitdagers vinden in de stad die ieder een hint hebben. Alleen door alle hints naast elkaar te leggen, kun je het geheime menu-item bestellen.

Het is niet noodzakelijk om de andere uitdagers te verslaan. Als je het juiste antwoord al weet, kun je direct naar de Treasure Eatery gaan om je bestelling door te geven.

De andere drie uitdagers vind je hier:

  • Rechts naast het Gym-gebouw.
  • In de hoek van de winkelstraat in het zuiden van de stad.
  • Tegenover de Treasure Eatery.

De laatste hint vind je in de Treasure Eatery zelf. Praat hiervoor met de man met de zwarte koffer, aan de balie achterin.

Om de Gym Test af te ronden, praat je met de ober in het groen gekleed, binnen in de Treasure Eatery. Geef dan de juiste antwoorden:

  • Grilled rice balls
  • Medium serving
  • Extra crispy, Fire Blast style
  • Lemon

Als je het juiste antwoord gegeven hebt, zal er een gevechtsveld verschijnen! Praat nogmaals met de ober om het gevecht met de Gym Leader, Larry, te beginnen.

+
Gym Leader Larry
Gym Leader Larry
Komala Lv. 35
Dudunsparce Lv. 35
Staraptor (Tera Normal) Lv. 36

Voor je overwinning zal Larry je een Gym Badge en TM025 Facade overhandigen. Met 5 Gym Badges in je bezit zullen Pokémon t/m Lv. 45 naar je luisteren en makkelijker te vangen zijn.

Als dit je 5e Gym Badge was, zul je na het gevecht Geeta en Nemona treffen. Nemona vertelt dat Geeta niet alleen de voorzitter van de Pokémon League is, maar ook de Top Champion van de regio. Dan daagt ze je uit voor een gevecht. Geeta zal je Pokémon genezen, en dan kan het gevecht beginnen.

+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Sprigatito als starter koos)
Lycanroc (Midday Form) Lv. 36
Goomy Lv. 36
Pawmo Lv. 36
Quaquaval (Tera Water) Lv. 37
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Fuecoco als starter koos)
Lycanroc (Midday Form) Lv. 36
Goomy Lv. 36
Pawmo Lv. 36
Meowscarada (Tera Grass) Lv. 37
+
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Pokémon Trainer Nemona
(Als je Quaxly als starter koos)
Lycanroc (Midday Form) Lv. 36
Goomy Lv. 36
Pawmo Lv. 36
Skeledirge (Tera Fire) Lv. 37

Na het gevecht zal Geeta je belonen met driemaal TM171 Tera Blast.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is de Montenevera Gym. Indien je echter wat afwisseling wilt, is de Quaking Earth Titan een goede keuze. Klik op de knop hieronder om verder te lezen, of kies een ander doel in de sidebar.

Nu je Gym Leader Larry verslagen hebt, zul je gebruik kunnen maken van een speciale service bij de Treasure Eatery. Als je 50 Tera Shards van een bepaald type inlevert, kun je het Tera Type van één van je Pokémon veranderen naar dat type. Om hiervan gebruik te maken, praat je met de kok achterin het eethuis. De eerste keer zal hij je 50 Normal Tera Shards geven om het uit te proberen.