Startpagina » Pokémon Scarlet & Violet » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough » Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Montenevera Gym

Pokémon Scarlet & Violet Walkthrough – Victory Road – Montenevera Gym

Na de Medali Gym is het volgende doel, qua moeilijkheidsgraad, de Montenevera Gym. De stad Montenevera ligt in het het North Province, op de berg Glaseado.

Begin je reis vanaf checkpoint Medali (East). Heb je Medali nog niet bereikt? Lees dan eerst het hoofdstuk Medali Gym.

Medali heeft verschillende wegen naar buiten. Neem het pad in de meest noordelijke hoek van de stad om West Province (Area Three) te bereiken.

West Province (Area Three)

Volg het pad naar het noorden en je zult uiteindelijk bij een brug uitkomen. Na het brug staan twee pijlborden; neem het pad naar rechts, richting Glaseado Mountain Path.

Blijf het pad langs de klif volgen en je komt bij nog een splitsing, deze keer zonder borden. Sla hier rechtsaf en ga de heuvel op. Je bereikt Glaseado Mountain.

Glaseado Mountain

Loop recht vooruit en houd rechts aan. Na een kort poosje zul je een Pokémon Center zien bovenaan de heuvel. Maak een pitstop, en ga dan verder richting het noordoosten, langs de waterval.

Blijf naar het noordoosten gaan en volg de helling, die afbuigt naar rechts. Op een gegeven moment maakt de helling een u-bocht. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje lopen tot Montenevera, en je zult al snel de poort van de stad zien.

Montenevera

Wanneer je de stad binnenkomt zul je meteen een Pokémon Center zien waar je je team kunt genezen. Check dan achter de huizen aan de rechterkant (tegenover het Pokémon Center) om een Covert Cloak en TM095 Leech Life te vinden.

Ga dan de trappen op en je komt bij de Gym. Rechts van de Gym is een podium; op een heuvel vlakbij het podium kun je TM136 Electric Terrain vinden. Check ook achter de Gym, waar een Dusk Stone voor het oprapen ligt.

Vlakbij het Pokémon Center vind je een man met een Abomasnow. Deze kan je Pokémon Hyper Training geven indien je hem een Bottle Cap geeft. Een verandering in Scarlet & Violet is dat je je Pokémon hiervoor niet meer naar Lv. 100 hoeft te trainen; nu is Lv. 50 voldoende.

Als je klaar bent voor de uitdaging, ga dan de Pokémon Gym in. Als dit je 6e Gym is, zul je binnen Jacq tegenkomen, die je een Lucky Egg geeft. Praat dan met de receptionist om je te registreren voor de Gym Test.

Deze keer moet je de opener voor een concert zijn. Dit houdt in dat je 3 Pokémon-gevechten achter elkaar moet winnen. Dit zijn echter niet zomaar gevechten, maar Double Battles; beide Trainers zetten 2 Pokémon tegelijk in. Ga het gebouw uit en loop naar het podium links; praat met de man om te beginnen.

Tussen ieder gevecht zullen je Pokémon worden genezen. Nadat je de 3 Trainers hebt verslagen, is de Gym Test afgerond. Ga terug de Gym in en praat met de receptionist om de Gym Leader, Ryme, uit te dagen.

+
Gym Leader Ryme
Gym Leader Ryme
Banette Lv. 41
Mimikyu Lv. 41
Houndstone Lv. 41
Toxtricity (Low Key Form) (Tera Ghost) Lv. 42

Net als de Gym Test, is het gevecht tegen de Gym Leader een Double Battle. Wanneer je Pokémon van Ryme uitschakelt, zal het publiek uit hun dak gaan, wat de Attack en Sp. Atk van je Pokémon verhoogt.

Als je Ryme verslagen hebt, zal ze je een Gym Badge en TM114 Shadow Ball overhandigen. Met 6 Gym Badges in je bezit zullen Pokémon t/m Lv. 50 makkelijker te vangen zijn en beter naar je luisteren.

Het volgende doel qua moeilijkheidsgraad is de Quaking Earth Titan. Indien je echter meteen door naar de volgende Pokémon Gym wilt, is de Alfornada Gym een goede keuze. Klik op de knop hieronder om verder te lezen, of kies een ander doel in de sidebar.