Startpagina » Starter-evoluties en Gigantamax Snorlax onthuld, nieuwe TCG-kaarten

Starter-evoluties en Gigantamax Snorlax onthuld, nieuwe TCG-kaarten

Pokémon Sword & Shield mogen dan al een poosje uit zijn, nog niet iedereen is al aan zijn of haar reis begonnen. Daarom heeft The Pokémon Company vandaag een nieuwe trailer uitgebracht waarin de evoluties van de starter-Pokémon officieel onthuld worden, om de keuze ietsje makkelijker te maken. Ook is een nieuwe Gigantamax-vorm onthuld: Gigantamax Snorlax!

De Grass-type starter-Pokémon Grookey evolueert op Lv. 16 in Thwackey, die op Lv. 35 in Rillaboom evolueert. Alledrie zijn ze puur Grass-type. Rillaboom leert bij zijn evolutie een unieke aanval: Drum Beating, een fysieke Grass-type aanval die Speed van het doelwit met 1 niveau verlaagt.

Ga je voor de Fire-type starter-Pokémon Scorbunny, dan zal die op Lv. 16 evolueren in Raboot. Raboot evolueert vervolgens op Lv. 35 in Cinderace. Alledrie zijn ze puur Fire-type. De unieke aanval van Cinderace is Pyro Ball, een zeer sterke fysieke Fire-type aanval die 10% kans heeft om het doelwit te verbranden.

Ben je meer van de Water-types, dan zal jouw starter-Pokémon Sobble op Lv. 16 evolueren in Drizzile, die op Lv. 35 in Inteleon evolueert. Ook zij zijn puur Water-type. Inteleon leert de unieke aanval Snipe Shot, een speciale Water-type aanval met een verhoogde kans op een critical hit, die niet omgeleid kan worden door Abilities als Storm Drain of aanvallen als Follow Me.

Verder is Gigantamax Snorlax onthuld. Door de Dynamax-energie zijn de losse steentjes en Berry-zaadjes die tussen zijn buikhaar zitten, een enorme groei ondergaan, waardoor er nu een prachtige boom op zijn buik groeit. Normal-type aanvallen van Gigantamax Snorlax veranderen in de unieke aanval G-Max Replenish, wat alle opgegeten Berries van Snorlax en zijn teamgenoot (in een Double Battle) herstelt.

Gigantamax Snorlax zal alleen te vangen zijn in een Max Raid Battle in de Wild Area, vanaf woensdag 4 december 2019 tot begin januari 2020. Buiten deze periode zal Gigantamax Snorlax niet in Max Raid Battles verschijnen. Via Mystery Gift kan de nieuwste Wild Area-informatie opgehaald worden van de servers.

The Pokémon Company heeft ook meer informatie bekendgemaakt over de Legendarische Pokémon van de Galar-regio: Zacian en Zamazenta. Zacian heeft het type Fairy/Steel in deze vorm, en de unieke Ability Intrepid Sword, wat zijn Attack met 1 niveau verhoogd zodra hij het veld betreedt. Zacian kan de unieke Steel-type fysieke aanval Behemoth Blade gebruiken, die dubbele schade toericht aan een Dynamax Pokémon. Ideaal voor Max Raid Battles dus!

Zamazenta heeft in deze vorm het type Fighting/Steel, met de unieke Ability Dauntless Shield: dit verhoogt zijn Defense met 1 niveau wanneer hij het veld betreedt. Zamazenta gebruikt de unieke Steel-type aanval Behemoth Bash, een fysieke Steel-type aanval die ook dubbele schade toericht aan Dynamax Pokémon.

Verder zijn nieuwe details onthuld over de nieuwe Pokémon TCG-set Sword & Shield, die op 7 februari 2020 uitgebracht wordt. Pokémon TCG: Sword & Shield bevat kaarten met meer dan 50 nieuwe Pokémon uit de Galar-regio, waaronder twee nog niet eerder vertoonde Pokémon: Indeedee en Stonjourner. De set introduceert tweede nieuwe kaarttypes: Pokémon V en Pokémon VMAX. Pokémon V zijn supersterke Pokémonkaarten met hoge HP en krachtige aanvallen, maar als ze uitgeschakeld worden, mag de tegenstander 2 prijskaarten pakken. Pokémon V kunnen evolueren in Pokémon VMAX en worden dan nóg sterker, maar als ze uitgeschakeld worden, mag de tegenstander maar liefst 3 prijskaarten pakken.

Pokémon TCG: Sword & Shield bevat 17 Pokémon V en 12 full-art Pokémon V-kaarten, evenals 4 Pokémon VMAX-kaarten. De set bevat 35 Trainerkaarten, waaronder 4 full-art Supporter-kaarten. Ook bevat de set 1 Special Energy-kaart. Als je niet kunt wachten tot 7 februari 2020, dan kun je vanaf 3 januari 2020 de Meowth VMAX Special Collection kopen: deze bevat 5 booster packs, de kaarten Meowth V en Meowth VMAX, en een jumbokaart van Meowth VMAX.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter