Berries

Berries zijn rijkelijk aanwezig in Alola dat je ze gewoon op de grond kunt vinden. Wanneer je verder komt in het spel kun je ze zelfs planten in Poké Pelago. Houd je ogen goed open voor palmbomen waaraan kleurrijke bergen van Berries aan hangen, klaar om geplukt te worden.

Je kunt Berries aan je Pokémon geven zodat ze deze – helemaal zelfstandig – kunnen eten tijdens gevechten wanneer het nodig is. Dit telt niet als een beurt, dus er kan eerst HP of een status hersteld worden en dan worden aangevallen – iets wat niet mogelijk is als je dit zelf doet.

Crabrawler

Crabrawler houdt van Berries en soms begraaft hij zichzelf in bergen Berries om ze op te eten. Wanneer je Berries plukt van palmbomen, dan is er een mogelijkheid dat je aangevallen wordt door deze Fighting-type Pokémon!

Hieronder vind je een lijst van alle Berries die er te vinden zijn, wat voor effect ze op je Pokémon hebben, hoeveel ze opbrengen als je ze zelf groeit en hoe lang dit duurt en waar je ze kunt vinden.

Hieronder vind je een lijst van met de locaties van Berry Trees, wat voor Berries je kunt plukken en of er kans is dat je door een Crabrawler wordt aangevallen.

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam