Nieuwe Pokémon

Met een geheel nieuw spel zijn er natuurlijk ook weer een hele reeks nieuwe Pokémon. Hieronder vind je de Pokémon die op dit moment bekend zijn. Tip: klik op een Pokémon om een grotere versie te zien.

Rowlet artwork2Rowlet, de grasveer-Pokémon
Type: Grass/Flying
Ability: Overgrow
Aanvallen: Leafage
Rowlet is de nieuwe Grass-type starter-Pokémon van Pokémon Sun & Moon. Hij kan geruisloos aanvallen met zijn klauwen en scherpe veren, en zijn hoofd wel 180 graden draaien. Rowlet evolueert in Dartrix.

dartrixDartrix, de mesveer-Pokémon
Type: Grass/Flying
Ability: Overgrow
Dartrix is de evolutie van Rowlet. Hij is erg goed in het smijten van de scherpe veren die hij in zijn vleugels verstopt, zelfs zonder zijn tegenstander gezien te hebben.

Litten artwork2Litten, de vuurkat-Pokémon
Type: Fire
Ability: Blaze
Aanvallen: Ember
Litten is de nieuwe Fire-type starter-Pokémon van Pokémon Sun & Moon. Zijn vacht bevat vlambare olie; als hij zich schoonlikt, maakt hij haarballen die hij later als vuurballen kan schieten. Litten evolueert in Torracat.

TorracatTorracat, de vuurkat-Pokémon
Type: Fire
Ability: Blaze
Torracat is de evolutie van Litten. Hij heeft een grote vechtlust en kan rake klappen uitdelen met zijn klauwen. Het belletje om zijn nek kan vlammen schieten als hij opgewonden is.

Popplio artwork2Popplio, de zeeleeuw-Pokémon
Type: Water
Ability: Torrent
Aanvallen: Water Gun
Popplio is de nieuwe Water-type starter-Pokémon van Pokémon Sun & Moon. Deze zwemkampioen kan bubbels blazen met zijn neus, waar hij vervolgens acrobatische stunts mee uithaalt. Popplio evolueert in Brionne.

BrionneBrionne, de popster-Pokémon
Type: Water
Ability: Torrent
Brionne is de evolutie van Popplio. Hij houdt erg van dansen en leert zowel van zijn soortgenoten als van mensen. In een gevecht valt hij aan met explosieve waterballonnen.

solgaleo-artworkSolgaleo, de sonne-Pokémon
Type: Psychic/Steel
Ability: Full Metal Body
Aanvallen: Sunsteel Strike
Deze legendarische Pokémon staat op de cover van Pokémon Sun. Zijn Ability Full Metal Body zorgt ervoor dat zijn statistieken niet verlaagd kunnen worden door aanvallen of Abilities van tegenstanders. Ook kent hij de unieke aanval Sunsteel Strike, die de Ability van de tegenstander negeert.

lunala-artworkLunala, de mane-Pokémon
Type: Psychic/Ghost
Ability: Shadow Shield
Aanvallen: Moongeist Beam
Deze legendarische Pokémon staat op de cover van Pokémon Moon. Zijn Ability Shadow Shield zorgt ervoor dat aanvallen van tegenstander minder schade doen, als Lunala volle HP heeft. Ook kent hij de unieke aanval Moongeist Beam, die de Ability van de tegenstander negeert.

MagearnaMagearna, de kunstmatige Pokémon
Type: Steel/Fairy
Ability: Soul-Heart
Aanvallen: Fleur Cannon, Flash Cannon, Lucky Chant, Helping Hand
Deze nieuwe Pokémon zal een rol gaan spelen in de nieuwe Pokémonfilm, Volcanion and the Mechanical Marvel. In Pokémon Sun & Moon zal deze Pokémon ook beschikbaar zijn middels het inscannen van een QR-code. Zijn Ability Soul-Heart verhoogt zijn Sp. Atk met één niveau iedere keer dat een andere Pokémon op het veld uitgeschakeld wordt.

Pokémon Sun & Moon: Pikipek artworkPikipek, de specht-Pokémon
Type: Normal/Flying
Ability: Keen Eye/Skill Link
Deze nieuwe Pokémon werd vertoond in de eerste trailer van Pokémon Sun en Moon. Met zijn snavel kan hij wel 16 keer per seconden pikken. Hiermee maakt hij gaten in bomen en stenen, om voedsel en glimmende objecten in te verstoppen. Ook kan hij zaden schieten van veraf.

Pokémon Sun & Moon: Yungoos artworkYungoos, de rondhangende Pokémon
Type: Normal
Ability: Stakeout/Strong Jaw
Yungoos is een grote eter, die altijd op zoek is naar prooi. Hij werd in de Alola-regio geïntroduceerd om de populatie van een bepaalde andere Pokémon in bedwag te houden. Met zijn Ability Stakeout kan hij dubbele schade toerichten aan tegenstanders die tijdens het gevecht ingezet worden. Yungoos evolueert in Gumshoos.

GumshoosGumshoos, de stakeout Pokémon
Type: Normal
Ability: Stakeout/Strong Jaw
Gumshoos is de evolutie van Yungoos. In tegenstelling tot de actieve Yungoos, wacht Gumshoos geduldig op zijn prooi. Net als Yungoos heeft hij de nieuwe Ability Stakeout.

Pokémon Sun & Moon: Grubbin artworkGrubbin, de larve-Pokémon
Type: Bug
Ability: Swarm
Grubbin heeft sterke kaken, waarmee hij door de grond kan graven. Hij houdt van elektriciteit en is vaak te vinden bij generators. Ook kan hij draden schieten om van boomtakken te zwaaien. Grubbin evolueert in Charjabug.

Denjimushu trailer artCharjabug, de batterij-Pokémon
Type: Bug/Electric
Ability: Battery
Charjabug is de evolutie van Grubbin. Hij blijft stil zitten, half in de grond gegraven, terwijl hij wacht op zijn evolutie. Met zijn lichaam kan hij elektriciteit opslaan en uitstoten. Met zijn Ability Battery verhoogt hij de kracht van speciale aanvallen van zijn teamgenoten. Charjabug evolueert in Vikavolt.

Kuwaganon trailer artVikavolt, de vliegend hert-Pokémon
Type: Bug/Electric
Ability: Levitate
Vikavolt is de evolutie van Charjabug. Met zijn enorme kaken kan hij elektrische salvo’s afvuren, en zijn vleugels stellen hem in staat tot indrukwekkende acrobatische vliegmanouvres. Hij kan een Charjabug oppakken om als extra batterij te gebruiken.

RockruffRockruff, de puppy-Pokémon
Type: Rock
Ability: Keen Eye/Vital Spirit
Rockruff is een Pokémon gebaseerd op een hond met een zeer goed reukvermogen. Naarmate hij ouder wordt, wordt hij steeds wilder en begint hij te huilen als de zon ondergaat. In Pokémon Sun evolueert hij in Lycanroc (Midday Form), in Pokémon Moon evolueert hij in Lycanroc (Midnight Form).

Lycanroc Midday FormLycanroc (Midday Form), de wolf-Pokémon
Type: Rock
Ability: Keen Eye/Sand Rush
Aanvallen: Accelerock
Lycanroc (Midday Form) is de evolutie van Rockruff in Pokémon Sun. Het is een loyale Pokémon die altijd naar zijn Trainer luistert. Hij leert als enige Accelerock, een Rock-type aanval met verhoogde prioriteit.

Lycanroc Midnight FormLycanroc (Midnight Form), de wolf-Pokémon
Type: Rock
Ability: Keen Eye/Vital Spirit
Lycanroc (Midnight Form) is de evolutie van Rockruff in Pokémon Moon. Hij heeft een hekel aan Trainers die bevelen geven waar hij het niet mee eens is.

KomalaKomala, de doezelende Pokémon
Type: Normal
Ability: Comatose
Komala is gebaseerd op een koala, die voortdurend half in slaap is. Dankzij zijn Ability Comatose, hebben statuseffecten anders dan slaap geen effect op hem. Hij heeft altijd een boomstam bij zich, die hij van zijn ouders gekregen heeft. Zonder de boomstam kan hij niet goed slapen. Van zijn speeksel kan een medicijn voor slapeloosheid gemaakt worden.

Jijiron trailer artDrampa, de vredige Pokémon
Type: Normal/Dragon
Ability: Berserk/Sap Sipper
Drampa is een draak die hoog in de bergen leeft. Dagelijks daalt hij de berg af om voedsel te zoeken, en hij kan erg goed met kinderen omgaan. Normaal gesproken is het een rustige Pokémon, maar als zijn HP onder de helft daalt, verhoogt zijn Ability Berserk zijn Sp. Atk met één niveau en verandert hij in een schrikbarende Pokémon.

Hagigishiri trailer artBruxish, de tandenknarsende Pokémon
Type: Water/Psychic
Ability: Dazzling/Strong Jaw
Bruxish is een vis met een knobbel op zijn hoofd, die psychische kracht uitstraalt terwijl hij met zijn tanden knarst. Pokémon in de buurt krijgen hierdoor hoofdpijn en vallen flauw. Bruxish worden soms ingezet om badplaatsen vrij te houden van gevaarlijke Water-type Pokémon. Met zijn Ability Dazzling kan hij alle aanvallen met verhoogde prioriteit blokkeren.

Aburi trailer artCutiefly, de wolzwever-Pokémon
Type: Bug/Fairy
Ability: Honey Gather/Shield Dust
Cutiefly is een klein wolzwevertje dat in velden en weides gevonden kan worden, op zoek naar nectar en stuifmeel. Hij is gevoelig voor auras van levende wezens, en wordt aangetrokken tot mensen en Pokémon met sterke emoties. Cutiefly evolueert in Ribombee.

RibombeeRibombee, de wolzwever-Pokémon
Type: Bug/Fairy
Ability: Honey Gather/Shield Dust
Ribombee is de evolutie van Cutiefly. Ze verzamelen nectar en poller om zogenaamde Pollen Puffs te maken. Deze kunnen ze gebruiken als eten of medicijn, maar ook om mee aan te vallen. Ze hebben een hekel aan regen.

Togedamaru trailer artTogedemaru, de kogelronde Pokémon
Type: Electric/Steel
Ability: Iron Barbs/Lightning Rod
Togedemaru is een elektrische egel-Pokémon. Met de lange naald op zijn rug kan hij elektriciteit absorberen en opslaan. Vervolgens kan hij zich oprollen tot een bal van naalden en elektrische aanvallen afvuren.

salandit_artSalandit, de giftige hagedis-Pokémon
Type: Poison/Fire
Ability: Corrosion
Salandit is een hagedis, die met zijn staart zowel vuur kan schieten als giftige gassen. Met zijn nieuwe Ability Corrosion kan hij Steel- en Poison-type Pokémon vergiftigen, die daar normaal gesproken immuun voor zijn.

StuffulStufful, de rondslaande Pokémon
Type: Normal/Fighting
Ability: Fluffy/Klutz
Stufful ziet eruit een pluchen teddybeer, maar schijn bedriegt: zijn poten bevatten enorm veel kracht. Zijn Ability Fluffy halveert de schade van aanvallen die fysiek contact maken, maar verdubbelt de schade van Fire-type aanvallen. Stufful evolueert in Bewear.

BewearBewear, de sterke arm-Pokémon
Type: Normal/Fighting
Ability: Fluffy/Klutz
Bewear is de evolutie van Stufful. Het is een vriendelijke Pokémon die graag knuffels geeft, maar zijn armen zijn zo sterk dat hij met gemak boomstammen kan breken met een knuffel. Zijn Ability Fluffy halveert de schade van aanvallen die fysiek contact maken, maar verdubbelt de schade van Fire-type aanvallen.

MimikyuMimikyu, de vermomming-Pokémon
Type: Ghost/Fairy
Ability: Disguise
Mimikyu kan niet tegen zonlicht, dus brengt hij zijn hele leven door in de schaduw. Hierdoor is hij erg eenzaam, en draagt hij een vermomming van een Pikachu, een van de populairste Pokémon, in een poging vrienden te maken. Maar de inwoners van Alola geloven dat eenieder die onder het doek van Mimikyu kijkt, op mysterieuze wijze ziek wordt. Zijn Ability Disguise laat hem één keer een klap opvangen zonder schade.

WimpodWimpod, de vluchtende Pokémon
Type: Bug/Water
Ability: Wimp Out
Wimpod is een erg bange Pokémon, die weg vlucht bij geluiden en plotselinge bewegingen. Met zijn nieuwe Ability Wimp Out zal hij automatisch vluchten of wisselen naar een andere Pokémon zodra zijn HP onder de helft zakt.

BounsweetBounsweet, de fruit-Pokémon
Type: Grass
Ability: Leaf Guard/Oblivious
Bounsweet geeft een kalmerend geurtje af, waardoor mensen hem nog wel eens gebruiken als luchtverfrisser. Als hij in gevaar is, vlucht hij door over de grond te stuiteren en zijn bladeren rond de draaien. Bounsweet evolueert in Steenee.

SteeneeSteenee, de fruit-Pokémon
Type: Grass
Ability: Leaf Guard/Oblivious
Steenee is de evolutie van Bounsweet. Na de evolutie is de bloemkelk op zijn hoofd dusdanig hard geworden dat hij ermee kan aanvallen. Steenee zijn een stuk socialer dan Bounsweet. Steenee evolueert in Tsareena.

TsareenaTsareena, de fruit-Pokémon
Type: Grass
Ability: Leaf Guard/Queenly Majesty
Aanvallen: Trop Kick
Tsareena is de evolutie van Steenee. Met zijn nieuwe Ability Queenly Majesty blokkeert hij aanvallen met verhoogde prioriteit van tegenstanders. En zijn unieke aanval Trop Kick verlaagt de Attack van de tegenstander.

ComfeyComfey, de boeketplukker Pokémon
Type: Fairy
Ability: Flower Veil/Triage
Comfey maakt een ring van de bloemen die hij geplukt heeft, die geneeskrachtige eigenschappen hebben. Met zijn nieuwe Ability Triage krijgen zijn genezende aanvallen een verhoogde prioriteit.

MudbrayMudbray, de ezel-Pokémon
Type: Ground
Ability: Own Tempo/Stamina
De Alola-regio is de enige plek waar Mudbray nog in het wild gevonden kunnen worden. Hij is erg sterk en kan zware lasten dragen. Zijn Ability Stamina verhoogt zijn Defense als hij door een aanval geraakt wordt. Mudbray evolueert in Mudsdale.

MudsdaleMudsdale, de trekpaard-Pokémon
Type: Ground
Ability: Own Tempo/Stamina
Mudsdale is de evolutie van Mudbray. Hij is zowel lichamelijk als emotioneel krachtig — als hij gallopeert, slaat hij gaten in het asfalt, waardoor hij niet toegestaan is op de publieke wegen van Alola.

Oricorio Baile StyleOricorio (Baile Style), de dansende Pokémon
Type: Fire/Flying
Ability: Dancer
Aanvallen: Revelation Dance
Op alle vier de eilanden van de Alola-regio is een andere vorm van Oricorio te vinden. In Baile Style heeft hij het type Fire/Flying, en ook het type van zijn unieke aanval Revelation Dance verandert mee. Zijn Ability Dancer laat hem dans-aanvallen die door andere Pokémon uitgevoerd worden, kopiëren.

Oricorio Pom-Pom StyleOricorio (Pom-Pom Style), de dansende Pokémon
Type: Electric/Flying
Ability: Dancer
Aanvallen: Revelation Dance
Op alle vier de eilanden van de Alola-regio is een andere vorm van Oricorio te vinden. In Pom-Pom Style heeft hij het type Electric/Flying, en ook het type van zijn unieke aanval Revelation Dance verandert mee. Zijn Ability Dancer laat hem dans-aanvallen die door andere Pokémon uitgevoerd worden, kopiëren.

Oricorio Pa'u StyleOricorio (Pa’u Style), de dansende Pokémon
Type: Psychic/Flying
Ability: Dancer
Aanvallen: Revelation Dance
Op alle vier de eilanden van de Alola-regio is een andere vorm van Oricorio te vinden. In Pa’u Style heeft hij het type Psychic/Flying, en ook het type van zijn unieke aanval Revelation Dance verandert mee. Zijn Ability Dancer laat hem dans-aanvallen die door andere Pokémon uitgevoerd worden, kopiëren.

Oricorio Sensu StyleOricorio (Sensu Style), de dansende Pokémon
Type: Ghost/Flying
Ability: Dancer
Aanvallen: Revelation Dance
Op alle vier de eilanden van de Alola-regio is een andere vorm van Oricorio te vinden. In Sensu Style heeft hij het type Ghost/Flying, en ook het type van zijn unieke aanval Revelation Dance verandert mee. Zijn Ability Dancer laat hem dans-aanvallen die door andere Pokémon uitgevoerd worden, kopiëren.

MiniorMinior CoreMinior, de meteoor-Pokémon
Type: Rock/Flying
Ability: Shields Down
Minior worden gevormd in de stratosfeer van het afval om hun heen. Zijn schil verhoogt zijn verdediging tegen aanvallen en statuseffecten. Maar dankzij zijn Ability Shields Down zal zijn schil breken als zijn HP onder helft valt, waarna hij beter in staat is om aan te vallen. Iedere Minior heeft weer een andere kleur, die je pas kunt zien als zijn schil gebroken is.

FormantisFomantis, de sikkelgras-Pokémon
Type: Grass
Ability: Leaf Guard
Aanvallen: Razor Leaf, Solar Beam
Fomantis slaapt overdag, en wekt energie op met fotosynthese. ’s Nachts is hij actief met de opgewekte energie. Hij is sterk in het uitvoeren van lange afstands-aanvallen. Fomantis evolueert in Lurantis.

LurantisLurantis, de bloeisikkel-Pokémon
Type: Grass
Ability: Leaf Guard
Aanvallen: Solar Blade
Lurantis is de evolutie van Fomantis. Hij trekt tegenstanders aan met zijn bloemachtige uiterlijk en geur, en valt ze vervolgens aan. Zijn nieuwe aanval Solar Blade moet eerst een beurt opladen, voordat hij gebruikt kan worden.

Wishiwashi Solo Form Wishiwashi School FormWishiwashi, de kleintje-Pokémon
Type: Water
Ability: Schooling
In zijn Solo Form is Wishiwashi maar een bang ukkie… maar als hij een hoog genoeg level heeft bereikt, kan hij zijn nieuwe Ability Schooling gebruiken om met zijn soortgenoten te transformeren in de schrikbarende School Form. Als hij echter door een krachtige aanval geraakt wordt, keert hij weer terug naar Solo Form.

PyukumukuPyukumuku, de zeekomkommer-Pokémon
Type: Water
Ability: Innards Out
Pyukumuku is een lelijk beestje dat door de lokale bewoners met regelmaat terug de zee in wordt gegooid. Hij kan zijn organen door zijn mond naar buiten duwen om een vuist te vormen. Als hij uitgeschakeld wordt, richt zijn nieuwe Ability Innards Out schade toe aan de tegenstander, gelijk aan de hoeveelheid HP die hij nog had.

MorelullMorelull, de verlichtende Pokémon
Type: Grass/Fairy
Ability: Illuminate/Effect Spore
Morelull zijn vooral ’s nachts actief, en verplaatsen zich naar nieuwe plekken om voedingsstoffen uit de grond te absorberen. Zijn sporen geven licht en kunnen tegenstanders slaperig maken.

SandygastSandygast, de zandhoop-Pokémon
Type: Ghost/Ground
Ability: Water Compaction
Sandygast is een bezeten hoopje zand. Als je zijn schepje pakt, krijgt hij je in zijn macht, en kan hij je meer zand laten verzamelen om hem nog groter te maken. Zijn nieuwe Ability Water Compaction verhoogt zijn Defense met twee niveaus als hij geraakt wordt door een Water-type aanval. Sandygast evolueert in Palossand.

PalossandPalossand, de zandkasteel-Pokémon
Type: Ghost/Ground
Ability: Water Compaction
Palossand is de evolutie van Sandygast. Hij gebruikt zijn zandkasteel ter camouflage en bescherming, en het schepje op zijn hoofd dient als radar. Zijn nieuwe Ability Water Compaction verhoogt zijn Defense met twee niveaus als hij geraakt wordt door een Water-type aanval.

TurtonatorTurtonator, de knalschildpad-Pokémon
Type: Fire/Dragon
Ability: Shell Armor
Aanvallen: Shell Trap
Turtonator leeft rond vulkanen, en zijn schild bestaat uit explosief materiaal. Dit kan hij strategisch opblazen om tegenstanders aan te vallen. Zijn buik is echter kwetsbaar. Met zijn nieuwe aanval Shell Trap legt hij aan het begin van de beurt een valstrik, en als de tegenstander hem aanvalt met een fysieke aanval brengt hij nog meer schade toe aan de tegenstander.

CrabrawlerCrabrawler, de boks-Pokémon
Type: Fighting
Ability: Hyper Cutter/Iron Fist
Crabrawler hebben een hekel aan verliezen, en als je hem tegen zijn wil probeert te verplaatsen kun je een rake klap verwachten. Zijn favoriete eten is Berries, en om hier aan te komen slaat hij met zijn bokshandschoen-klauwen tegen een boom.

Jangmo-oJangmo-o, de geschubde Pokémon
Type: Dragon
Ability: Bulletproof/Soundproof
Jangmo-o gebruikt de schubben op zijn voorhoofd zowel om aan te vallen als te verdedigen. Het zijn trotse krijgers die zich in ruwe locaties verzamelen. Jangmo-o evolueert in Hakamo-o.

Hakamo-oHakamo-o, de geschubde Pokémon
Type: Dragon/Fighting
Ability: Bulletproof/Soundproof
Hakamo-o is de evolutie van Jangmo-o. In tegenstelling tot Jangmo-o leeft hij alleen en zoekt hij tegenstanders om tegen te vechten. Voor ieder gevecht slaat hij met zijn schubben en voert hij een dans uit. Hakamo-o evolueert in Kommo-o.

Kommo-oKommo-o, de geschubde Pokémon
Type: Dragon/Fighting
Ability: Bulletproof/Soundproof
Aanvallen: Clanging Scales
Kommo-o is de evolutie van Hakamo-o. Na zijn strenge training keert hij terug naar waar hij geboren is. Zijn unieke aanval Clanging Scales raakt hard, maar verlaagt daarna wel zijn Defense.

Type: NullType: Null, de synthetische Pokémon
Type: Normal
Ability: Battle Armor
Type: Null is een door mensen gemaakte Pokémon, ontworpen om zich aan verschillende sitaties aan te passen. Hierdoor zien zijn ledematen er verschillend uit. Het masker op zijn kop limiteert zijn kracht. Als het breekt, evolueert hij in Silvally.

SilvallySilvally, de synthetische Pokémon
Type: Normal
Ability: RKS System
Aanvallen: Multi-Attack
Silvally is de evolutie van Type: Null, nadat zijn masker gebroken is. Zijn unieke RKS System laat hem van type veranderen als hij een bepaald voorwerp vast heeft. Ook het type van zijn speciale aanval Multi-Attack verandert mee.

PassimianPassimian, de teamwork Pokémon
Type: Fighting
Ability: Receiver
Passimian leeft in een groep van 20 tot 30 anderen Passimian en kan goed samenwerken. Hij valt aan door Berries te gooien naar zijn tegenstanders. Zijn nieuwe Ability Receiver laat hem de Ability van een uitgeschakelde teamgenoot overnemen. Passimian is exclusief aan Pokémon Sun.

OranguruOranguru, de wijze Pokémon
Type: Normal/Psychic
Ability: Inner Focus/Telepathy
Aanvallen: Instruct
Oranguru leeft alleen in het bos en mediteert hoog in de bomen. Met zijn nieuwe aanval Instruct kan hij een tegenstander of teamgenoot diens laatst gebruikte aanval opnieuw laten uitvoeren. Oranguru is exclusief aan Pokémon Moon.

Tapu Koko trailer artTapu Koko, de geest van het land-Pokémon
Type: Electric/Fairy
Ability: Electric Surge
Aanvallen: Nature’s Madness
Tapu Koko is de beschermer van Melemele Island, een eiland in de Alola-regio waarop je je avontuur begint. Hij is erg nieuwsgierig, maar wil niet altijd even goed meewerken als je hulp nodig hebt. Zijn Ability Electric Surge creeërt Electric Terrain als hij ingezet wordt, waarmee Electric-type aanvallen sterker worden voor Pokémon op de grond, en ze niet in slaap kunnen vallen.

Print Friendly