Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Poké Pelago

Poké Pelago

Poké Pelago is een speciale groep eilanden die exclusief bestaan voor de Pokémon achtergelaten in je PC Boxes. Het staat onder toezicht van Mohn, een vriendelijke verzorger die woont in een houten hutje en helpt Poké Pelago draaiende te houden. Wanneer je enkele Pokémon in je PC Boxes hebt zitten én je Kiawe's Trial hebt volbracht, zul je via het startmenu toegang hebben tot dit paradijs. In het begin zul je enkel één eiland kunnen verkennen: Isle Abeens. Maar met een beetje werk kun je dit al snel uitbreiden tot vijf eilanden, ieder met zijn eigen voordelen. Het enige wat je nodig hebt, zijn Pokémon in je PC Boxes en een goede voorraad Poké Beans!

Poké Beans

Poké Beans zijn heerlijke snoepjes voor Pokémon en komen in drie verschillende types: Plain Beans, Patterned Beans en Rainbow Beans. De eerste twee types komen in zeven verschillende kleuren. Je kunt ze voeren aan je Pokémon in Pokémon Refresh, gebruiken om eilanden te ontwikkelen of je kunt ze in een kist op ieder eiland stoppen om zo gebruik te maken van verschillende positieve effecten.

Ieder eiland zal een ander effect geven wanneer de kist Poké Beans bevat. Hoe meer je erin stopt, hoe langer het effect zal duren! De verschillende effecten worden onderstaand per eiland uitgelegd.

Raft Hut

De Raft Hut is de plek waar Mohn woont sinds hij de beslissing maakte om van Alola's onbewoonde eilanden resorts voor Pokémon te maken. Wanneer je op het icoontje rechtsonder op je Touch Screen klikt, kom je hier terecht en heb je de mogelijkheid om eilanden te ontwikkelen, Poké Beans in te wisselen en Bean Bottles naar andere spelers te versturen.

Ontwikkelen van eilanden

Door eilanden te ontwikkelen, kun je nieuwe eilanden maken of bestaande eilanden uitbreiden. Wanneer je een eiland aanmaakt, zal deze in zijn eerste fase zitten. Zodra je een bepaald aantal Pokémon in je PC Boxes hebt zitten en een bepaald aantal Poké Beans in bezit hebt, kun je uitbreiden naar een volgende fase om zo meer voordelen te vergaren. Tevens zal het aantal Poké Beans wat je in de kist kunt stoppen ook verhogen: 20 in fase 1, 30 in fase 20 en 50 in fase 3.

Inwisselen Poké Beans

Poké Beans zijn nodig om eilanden te ontwikkelen. Als je Patterned Beans of Rainbow Beans in bezit hebt, kun je deze bij Mohn inwisselen voor Plain Beans. Voor iedere Patterned Beans geeft hij je drie Plain Beans en voor iedere Rainbow Beans geeft hij je zelfs zeven Plain Beans!

Versturen Bean Bottles

Het is mogelijk om Poké Beans per fles te versturen naar andere spelers. Praat met Mohn om zeven Poké Beans in een fles te stoppen om deze te versturen. Na verloop van tijd zul je een fonkelende fles zien drijven welke door een andere speler naar je is gestuurd. Door erop te klikken, zul je de Poké Beans ontvangen.

Isle Abeens

Isle AbeensIsle Abeens is het eiland waar je Poké Beans kunt verzamelen. Door op de bonenstaak in het midden van het eiland te klikken, vallen er Poké Beans naar beneden. Hierna zul je een tijdje moeten wachten voordat er weer nieuwe Poké Beans gegroeid zijn, maar hoe meer Pokémon je in je PC Boxes hebt zitten, hoe korter dit zal duren.

Af en toe zul je op Isle Abeens ook wilde Pokémon zien lopen. Deze zijn te herkennen door de “?” die boven ze verschijnt. Wanneer je op hem klikt, kan hij beslissen om langer op je eiland te blijven en de volgende dag zelfs bij je team aan te sluiten!

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Isle Aplenny

Isle Aplenny is het eiland waar je Berries kunt planten om nieuwe te laten groeien. Zodra je het eiland ontwikkeld hebt, klik je op het bord op het eiland om Mohn te laten weten welke Berries je wil planten. Je kunt zes Berries in een veld tegelijk planten, maar zodra je fase 3 hebt bereikt kun je er maar liefst 18 planten! Op deze pagina vind je een beschrijving van alle Berries inclusief de vindplaats, hoe lang het duurt voordat je de opbrengst kunt plukken en hoeveel je kunt plukken.

Isle Aphun

Isle AphunIsle Aphun is het eiland met een donkere, mysterieuze grot. Je kunt je Pokémon deze grot laten bezoeken voor hun plezier en voor jouw voordeel. Iedere keer als je Pokémon namelijk terugkomt van zijn avontuur is er een kans dat hij een voorwerp voor je heeft meegenomen. Hoe uitgebreider Isle Aphun is, hoe zeldzamer de voorwerpen zijn!

Klik op het bord op het eiland om een Pokémon op pad te sturen. Als deze een voorwerp bij zich heeft bij terugkomst, dan kun je op de schatkist klikken om deze te bemachtigen.

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Isle Evelup

Isle EvelupIsle Evelup is het eiland waar je Pokémon kunnen spelen, bewegen en groeien. Klik op het bord op het eiland om een groep van zes Pokémon te laten spelen op het speeltoestel. Wanneer je het eiland helemaal hebt uitgebreid, is het mogelijk om drie groepen van zes tegelijkertijd te laten spelen!

Nadat je je Pokémon gekozen hebt, kun je een drankje uitzoeken om aan ze te geven tijdens het spelen. Dit helpt ze om te groeien. Ieder drankje heeft weer een ander effect; de een zal een stat van je Pokémon verhogen en de ander zal hem meer Exp. Points geven.

Als laatste dien je aan te geven hoeveel sessies je je Pokémon wil laten spelen. Iedere sessie duurt een half uur en de effecten van de drankjes zullen na afloop van de sessie zijn effect afgeven.

Isle Avue

Isle Avue is het eiland waar je Pokémon kunnen genieten van een heerlijk bad in de natuurlijke warmwaterbronnen. Klik op het bord op het eiland om een groep van zes Pokémon te laten baden. Wanneer je het eiland helemaal hebt uitgebreid, is het mogelijk om drie groepen van zes tegelijkertijd te laten baden! Het grote voordeel hiervan is dat je Pokémon heerlijk tot rust komen en zo sneller vriendelijk naar je worden. Let wel op dat je ze niet langer dan 24 uur laat zitten, want dan zullen ze juist minder vriendelijk worden!

Naast het baden van Pokémon is het ook mogelijk om eieren in de warmwaterbronnen te plaatsen. Wanneer je dit doet, zullen ze namelijk sneller uitkomen.