Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Refresh

Pokémon Refresh

Pokémon RefreshDe liefde van een Pokémon naar zijn trainer kan een fantastische band zijn met veel voordelen. Met behulp van Pokémon Refresh is het mogelijk om het niveau van de liefde te vergroten om zo speciale voordelen te verkrijgen tijdens een gevecht.

Let op dat dit niet geldt voor gevechten in Link Battles of in gevechten gehouden in gevechtsaccommodaties zoals de Battle Tree en Battle Royal Dome.

Onderstaand een overzicht wat voor voordelen je Pokémon je kan geven tijdens een gevecht.

WordPress Tables Plugin

Openen Pokémon Refresh

Zodra je je eerste Pokémon en Pokédex hebt gekregen, heb je toegang tot Pokémon Refresh en kun je het iedere keer gebruiken via het menu. Het is ook mogelijk om na een gevecht op de “Care”-knop te klikken die op het Touch Screen wordt weergegeven na bepaalde gevechten. Denk hierbij aan gevechten waar je Pokémon een bepaalde status conditie heeft opgelopen of zijn aangevallen met een aanval waardoor zijn vacht vies, zandig of nat is geworden.

Let bij het laatste op dat je dit alleen kunt doen door op de Care-knop te drukken en niet via het startmenu.

Voordelen Care-knop

Pokémon RefreshEr zijn twee grote voordelen om de Care-knop te gebruiken. Ten eerste kun je een status conditie genezen zonder een voorwerp te hoeven gebruiken. Ten tweede zal de liefde van je Pokémon naar jou sneller groter worden.Pokémon Refresh

Door te klikken op de icoontjes Medicijn, Kam, Handdoek, Borstel of Föhn kun je bepalen wat je met je Pokémon wil doen. Het medicijn zal de status genezen, met de kam kun je de vacht gladstrijken, de handdoek droogt de vacht, de borstel verwijdert zand en de föhn droogt de vacht.

Aaien van Pokémon

Het is ook mogelijk om je Pokémon te aaien om zo sneller geliefd te worden. Gebruik je stylus of vinger en doe net alsof je een echt dier aait. De meeste Pokémon hebben, net zoals echte huisdieren, een bepaalde plek waar ze het liefst geaaid worden, maar ook waar ze niet geaaid willen worden. Let goed op de reactie van je Pokémon tijdens het aaien om te zien wat ze wel en niet lekker vinden!

Voeren van Pokémon

Het voeren van Poké Beans aan je Pokémon is ook een goed middel om zo sneller een hoger niveau van liefde te verkrijgen. Je kunt dit doen door op het Poké Bean-icoontje te klikken op het Touch Screen. Kies vervolgens een Poké Bean die je aan je Pokémon wil voeren en sleep deze naar de mond. Houd de Poké Bean vervolgens daar zodat je Pokémon hem kan opeten. Laat je hem los, dan valt hij op de grond en ben je hem helaas kwijt.

Je kunt Poké Beans krijgen in cafés in de Pokémon Centers of op Poké Pelago!

Checken en wisselen van Pokémon

Om de levels van je Pokémon te checken of van Pokémon te wisselen druk je op de kleine Poké Ball op het Touch Screen. Je zult vervolgens het niveau van liefde (Affection), verzadigdheid (Fullness) en niveau van plezier (Enjoyment) kunnen checken.

Affection geeft aan hoeveel je Pokémon van je houdt. Je kunt dit verhogen door je Pokémon te aaien of te voeren.

Fullness geeft aan hoe verzadigd je Pokémon is. Na het eten zal je Pokémon minder honger hebben en na veel gewandeld te hebben juist veel honger hebben.

Enjoyment geeft aan hoe blij je Pokémon is. Hoe meer je je Pokémon aait, hoe blijer hij zal zijn. De meter zal dalen door te vechten of te wandelen.