Rotom Dex

Tijdens je avontuur door Alola is het handig om je goede vriend Rotom bij je te hebben. Door naar je gesprekken te luisteren, geeft hij je iedere keer weer aanwijzingen om je verder op weg te helpen.

Kaart

Rotom toont je een kaart van je huidige omgeving wanneer je op pad bent. Deze kaart geeft precies aan waar je je in Alola bevindt, en waar je naar toe moet gaan. Het icoontje met het gezichtje is je huidige positie en het icoontje met het vlaggetje is je bestemming. Klik op het midden van de kaart en Rotom zal je een herinnering van de huidige situatie geven.

Klik ergens anders op de kaart voor een groter beeld van het huidige eiland, waar icoontjes van Pokémon Centers aangeven waar je je Pokémon kunt herstellen. Verplaats de cursor over de steden en routes om op het bovenste scherm te zien wat je op die locatie kunt vinden. Druk op R en L om van eilanden te wisselen, en zoom in met Y voor een gedetaileerd overzicht. Gebieden waar je nog niet eerder bent geweest, zullen donker zijn, dus probeer de volledige kaart van Alola vrij te spelen!

Pokédex

Rotom neemt ook een actieve rol in je Pokédex en zal je een evaluatie geven wanneer je er om vraagt. Open simpelweg je Pokédex en druk vervolgens op “Pokédex Evaluation” op het onderste scherm. Rotom geeft je zelfs tips om alle vier de Pokédexes compleet te maken.