Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Sun & Moon Walkthrough

Pokémon Sun & Moon Walkthrough

Deze walkthrough is geschreven om je door het verhaal in Pokémon Sun en Pokémon Moon te helpen. Het bevat alle informatie die je nodig hebt van het begin tot het einde, en zelfs erna. Je kunt het menu aan de rechterkant gebruiken om naar een specifiek deel in de walkthrough te gaan. Bij ieder deel staat aangegeven wat voor informatie deze bevat om je goed op weg te helpen.

Mocht je na het lezen van de walkthrough toch niet verder komen in het spel, dan kun je je vraag stellen in onze Discord!

Voordat je begint...

Check voordat je begint of je de laatste update voor je spelversie hebt geïnstalleerd. Als je dit niet gedaan hebt, kun je namelijk niet online gaan in het spel! Je kunt de update downloaden door de volgende QR-code te scannen met je 3DS. Dit kan ook als je de games nog niet in je bezit hebt!

Opening

Zodra je het spel voor het eerst opstart, moet je een taal kiezen waarin je het spel gaat spelen. In deze walkthrough gaan we ervan uit dat je Engels hebt gekozen.

Zodra het spel begint, ontvang je een videochat van Professor Kukui op je scherm! Hij heet je alvast welkom in de Alola-regio en geeft je een glimps van de wereld waarin je je bevindt. Vervolgens krijg je de kans om je personage uit te kiezen. Je haar- en oogkleur kun je later wijzigen, maar je geslacht en huiskleur staan vast! Daarna geef je je naam op — ook deze kan later niet aangepast worden, dus kies een goede naam!

Vervolgens zullen een aantal introductiescènes spelen. Aan het einde word je wakker gemaakt door Meowth. Beweeg de Circle Pad om uit bed te komen, en verlaat je kamer aan de zuidelijke kant. Je moeder begroet je, en de deurbel gaat. Als je naar de deur loopt, komt Professor Kukui binnen, die je vraagt om mee te komen naar de Kahuna om je eerste Pokémon te krijgen. Ga terug je kamer in en check je de doos bij je bed om je rugzak te pakken en je pet op te doen. Je avontuur kan beginnen!

Opties instellen

Als je op de X-knop drukt, open je het hoofdmenu. Onder ‘Options' kun je verschillende opties instellen:

  • Text Speed: Hoe snel de tekst afgedrukt wordt.
  • Battle Effects: Als je dit uitzet, spelen er geen animaties meer bij aanvallen.
  • Battle Style: Met Switch kun je van Pokémon wisselen voordat de tegenstander een nieuwe Pokémon inzet, met Set kan dit niet.
  • Button Mode: Als je voor L=A kiest, zal de L-knop precies hetzelfde doen als de A-knop. De R-knop werkt dan niet. Bij Default hebben de L- en R-knoppen hun standaard functies.
  • Party/Box: Deze optie is nieuw in Sun & Moon. Als je dit op Automatic zet, worden gevangen wilde Pokémon automatisch aan je team toegevoegd als er plek is, of naar de Box gestuurd als er geen plek is, zoals het in de vorige Pokémon-games werkte. Als je dit op Manual zet, krijg je de optie om één van je andere Pokémon naar de Box te sturen als je team vol zit en je een nieuwe Pokémon vangt.

Naast deze opties, kun je ook de knoppen in het hoofdmenu herorderen zoals je ze zelf wil. Houd hiervoor de stylus op een knop gedrukt tot hij loslaat, en verplaats hem dan naar de nieuwe locatie.