Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Sun & Moon Walkthrough » Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Acerola’s Trial

Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Acerola’s Trial

Nadat je Sophocles' Trial voltooid hebt, geeft Molayne je de Professor's Mask, en vraagt hij of je het naar de professor kunt brengen in Malie Garden. Gebruik Charizard Fly om terug te keren naar Malie City (of neem de lange weg terug). Zorg dat je Pokémon gevechtsklaar zijn, en betreed dan Malie Garden.

Malie Garden

Je zult Prof. Kukui bij een stel Team Skull Grunts zien. Dan komt een derde persoon aanlopen: Guzma, de leider van Team Skull. Hij zal je uitdagen voor een gevecht!

+
Team Skull Boss Guzma
Team Skull Boss Guzma
GolisopodLv. 31
AriadosLv. 30

Nadat je Guzma verslagen hebt, zweert hij wraak en loopt hij weg. Prof. Kukui feliciteert je met een nieuw Z-Crystal, afhankelijk van welke starter-Pokémon je koos: Decidium Z, Incinium Z of Primarium Z! Hij neemt zijn Professor's Mask terug, en dan komen Lillie en Acerola aanlopen. Prof. Kukui vertrekt, en Acerola vertelt je waar je volgende trial plaatsvindt: vlakbij Tapu Village, voorbij Route 11. Deze Route bereik je door vanuit Malie City naar het zuiden te gaan.

Route 11

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Zodra je Route 11 betreedt, zie je een vrouw langs de weg staan; zij zal je Pokémon genezen als je met haar praat. Loop naar het oosten, langs een duo Trainers, en neem het middelste pad tussen de planten om TM74 Gyro Ball te vinden.

Even verderop kom je bij de barrière die Sophocles heeft opgezet. Zodra de vrouw je Electrium Z ziet, zal ze je doorlaten.

Route 12

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Wanneer je de Route op loopt, verschijnen Hapu en haar Mudsdale. Als dank voor je eerdere hulp met Team Skull registreert ze een nieuwe Poké Ride in je Ride Pager: Mudsdale Gallop! Hiermee kun je over rotsig terrein lopen, zoals je zult vinden op deze Route.

Spring op Mudsdale en galoppeer naar het zuidoosten. Eén van de mannen langs de weg daagt je uit om alle andere Trainers op Route 12 te verslaan. Ga over het rotsig terrein en pak de Zygarde Cell die bij de steen ligt. Na het tweede stuk rotsen zie je een duo Trainers op het rechtste pad. Vlakbij ligt nog een Zygarde Cell.

Ga van Mudsdale af en loop door een smal gangetje naar rechtsonder om nog een Trainer te vinden. Loop terug, en ga met Mudsdale over de rotsen naar beneden om de volgende Trainer te vinden.

Zodra de weg naar het westen begint af te buigen, kun je twee kanten op. Je kunt verdergaan op Route 12 (scroll verder naar het volgende kopje ‘Route 12'), of je kunt naar het westen om Blush Mountain en de Geothermal Power Plant te bereiken.

Blush Mountain

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Op Blush Mountain vind je de Geothermal Power Plant. Ga eerst naar de hoek links onderin om een Sun Stone te vinden, en pak de Zygarde Cell die vlakbij de ingang van het gebouw ligt. Ook kun je foto's maken met de Poké Finder bij het hek. Als het overdag is, ontvang je van een wetenschapper in het gebouw TM63 Embargo.

Keer terug naar Route 12 als je genoeg kennis opgedaan hebt bij de Geothermal Power Plant.

Route 12

Versla de Trainer bij de rots omringd door gras, en ga verder naar het zuidwesten, waar je bij een strand uitkomt. Loop het strand op om nog twee Trainers te vinden, en een Zygarde Cell bij de rotswand. Gebruik ook Stoutland Search op het strand om verschillende waardevolle voorwerpen te vinden.

Als je alle Trainers op de Route hebt verslagen, kun je terugkeren naar de noordelijke ingang en de man uitdagen voor een gevecht. Hij geeft je TM77 Psych Up als je wint.

Om bij Route 13 te komen, verlaat je Route 12 naar het zuidwesten.

Route 13

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Zodra je Route 13 binnen loopt, komt Hau aangerend. Ook Gladion verschijnt, en hij vertelt dat Team Skull op zoek is naar Cosmog, de Pokémon die Lillie Nebby noemt. Hij vraagt jullie om Cosmog te beschermen, en vertrekt dan weer.

Pak de Zygarde Cell bij de hoek van het motel en loop naar links om een oase te bereiken, waar een Moon Stone ligt. Ietsje onder de oase ligt bij de caravan nog een Zygarde Cell. Ga dan naar de rechter caravan linksboven en daag de jongen binnen uit voor een gevecht… wat hij zal weigeren, en hij geeft je TM12 Taunt.

Blijf verder lopen naar het westen en je bereikt Tapu Village.

Tapu Village

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

In Tapu Village kom je Hau weer tegen, die je vertelt dat de Trial wordt gehouden in het Aether House op Route 15. Jullie zien een stel bouwvakkers, die de Pokémon League aan het bouwen zijn. In het Pokémon Center ernaast biedt een man aan om zijn Graveler te ruilen voor jouw Haunter. Als je dit doet, zal Graveler evolueren in Golem, wanneer je hem ontvangt.

Kijk bij het hek vlak beneden het Pokémon Center voor een Zygarde Cell, ga dan naar het noordwesten om Route 15 te bereiken.

Route 15

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Op Route 15 is momenteel nog niet veel te zien, dus loop naar het noorden om het Aether House te bereiken.

Zodra jij en Hau binnen lopen, worden jullie meteen uitgedaagd door twee Trainers. Na het gevecht komt Acerola aanlopen, die de Trial Captain blijkt te zijn. Als je met haar praat, geeft ze aan dat de echte Trial plaatsvindt op het verlaten terrein van de oude supermarkt.

Verlaat het Aether House, en je zult zien hoe Lillie bedreigt wordt door Team Skull. Versla hem, en keer dan terug naar Tapu Village, waar je Acerola vindt bij de weg naar Route 14.

Route 14

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Als je Lapras Paddle gebruikt, kun je een klein plateau bereiken met TM30 Shadow Ball. Verder vind je helemaal rechts op de Route nog een Zygarde Cell.

Bij de poort zul je Acerola zien. Ze legt uit dat je een foto moet maken van de Totem Pokémon in de verlaten supermarkt. Als je foto's maakt van andere Ghost-type Pokémon, zal de Totem Pokémon vanzelf verschijnen. Acerola voegt een speciale functie toe aan je Poké Finder. Ga dan de supermarkt in om de Trial te beginnen.

Abandoned Thrifty Megamart

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop door de winkel naar links, en je zult een lopende band plotseling zien bewegen. Benader de lopende band en maak een foto van de Lv. 30 Gastly, die je zal aanvallen. Loop door naar links en er begint een winkelwagen te schudden. Maak foto's van de Lv. 30 Haunter totdat hij je aanvalt. Als je een eindje doorloopt, zie je twee knuffels die in de lucht zweven. Start de Poké Finder en op een gegeven moment loopt een Lv. 30 Gengar door het beeld.

Nadat je de Gengar verslagen hebt, kom je bij een deur die vanzelf open gaat. De Poké Finder start vanzelf op; hou de circle pad naar links of rechts ingedrukt om je om te draaien, en je komt oog in oog te staan met de Totem Pokémon: Totem Mimikyu!

+
Totem Mimikyu Lv. 33
Type:
Ability:
Disguise
Voorwerp:
Lum Berry
Totem Mimikyu Lv. 33
Shadow Claw
Play Rough
Astonish
Mimic

Totem Mimikyu's Disguise

Alle statistieken van Totem Mimikyu krijgen boost aan het begin van het gevecht, net als bij de vorige Totem Pokémon. De speciale Ability van Mimikyu, Disguise, laat hem bovendien één keer een klap opvangen zonder schade te lijden, ongeacht hoe sterk de aanval was. Totem Mimikyu heeft ook een Lum Berry vast, wat hem een statusprobleem ongedaan laat maken.

Totem Mimikyu roept Haunter en Gengar op als bondgenoten: twee Ghost-type Pokémon met zeer hoge Speed, die je in slaap kunnen laten vallen met Hypnosis. Laat je Pokémon Chesto Berries vasthouden om dit te voorkomen, zodat je Totem Mimikyu kan raken waar het pijn doet: zijn zwakte voor Ghost- en Steel-type aanvallen. Je kunt hiervoor onder andere de TM voor Shadow Ball gebruiken die je op Route 14 vindt, of de TM voor Shadow Claw die je kunt kopen in het Pokémon Center in Konikoni City.

Is het je gelukt om Totem Mimikyu te verslaan, dan wordt een wazige foto van Mimikyu toegevoegd aan je Poké Finder. Acerola zal dit goedkeuren, en geeft je een nieuw Z-Crystal: Ghostium Z!

Nu je de tweede Trial van Ula'ula Island hebt voltooid, resteert er nog maar één ding: het uitdagen van de Kahuna! Rotom geeft je je volgende bestemming: het Aether House op Route 15.