Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Sun & Moon Walkthrough » Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Kahuna Hapu

Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Kahuna Hapu

Nadat je de Kahuna van Ula'ula Island, Nanu, hebt verslagen, maakt Gladion een verrassende onthulling: Lillie wordt vastgehouden in het Aether Paradise! Samen met Gladion en Hau varen jullie naar het Aether Paradise toe.

Aether Paradise

Gladion wil niet vertellen waarom, maar zegt zeker te weten dat Lillie in het Aether Paradise is. Hij stelt voor om de lift te nemen. Loop naar het noorden en je zult aangevallen worden door Aether Foundation Employees.

Bij de lift zul je Hau en Gladion vinden. Loop echter eerst helemaal naar de zuidwestelijke hoek van de haven en je zult TM06 Toxic vinden. Bereid je dan voor op een gevecht en neem de lift, en je zult uitgedaagd worden door Faba!

+
Aether Branch Chief Faba
Aether Branch Chief Faba
Hypno Lv. 39

Als je Faba verslagen hebt, zal hij je naar de verdieping met het laboratorium laten gaan, waar Cosmog is. Je kunt meteen gaan, of eerst je Pokémon genezen — loop hiervoor naar het zuiden en praat met de vrouw aan de balie. Ook kun je teruggaan naar Malie City door te lift te nemen, indien nodig. Praat met Gladion als je klaar bent om verder te gaan.

Eenmaal aangekomen legt Gladion uit dat er twee laboratoria zijn: Secret Lab A en Secret Lab B. Loop naar rechts en ga door de deur, en drie Employees zullen je pad blokkeren. Versla ze en loop verder naar rechts, langs Gladion, tot je het einde van de gang bereikt. Pak de Zygarde Cell die bij de deur ligt en ga dan Secret Lab B binnen, waar twee Aether Foundation Employees jou en Hau aanvallen. Nadat je ze verslagen hebt, vertrekken ze.

Loop naar de computer toe die in het lab staat, en druk op de A-knop om informatie over Cosmog te lezen. Ga naar buiten en volg Gladion, die naar links rent. Volg Gladion en neem de lift naar 1F. Je zult opnieuw twee Employees moeten verslaan.

Na het gevecht verschijnt Wicke, die je Pokémon geneest en zegt dat Lillie bij Lusamine is. Volg Gladion en Hau naar het noorden, waar Faba en een stel Employees je pad blokkeren. Je neemt het eerst op tegen twee normale Employees, en dan tegen Faba samen met een Employee.

+
Aether Branch Chief Faba & Co.
Aether Branch Chief Faba & Co.
Ledian Lv. 38
Slowbro Lv. 39
Bruxish Lv. 39
Hypno Lv. 40

Nadat je Faba verslagen heeft, geeft hij je de sleutel voor de deur. Volg Hau en Gladion door de deur. Hier zul je Team Skull en de baas, Guzma, aantreffen.

Loop helemaal naar rechts en ga de trappen op om een Zygarde Cell te vinden. Ga dan naar het noorden en versla de Grunts op je pad. Bereid je voor op een gevecht en loop dan naar Gladion en Guzma toe. Guzma heeft zojuist Gladion verslagen, en richt zich nu tot jou!

+
Team Skull Boss Guzma
Team Skull Boss Guzma
Golisopod Lv. 41
Masquerain Lv. 40
Pinsir Lv. 40
Ariados Lv. 40

Als je Guzma verslagen hebt, zal hij zich overgeven en je doorlaten. Genees je Pokémon en ga dan het huis in. Raap de Zygarde Cell op die bij de rechterlamp ligt, en ga de kamer in. Binnen tref je Lillie en Lusamine aan. Lusamine legt haar plan uit, en stapt dan op een teleporter.

Volg Lusamine door de teleporter, die je naar een andere kamer brengt. Bereid je voor op een gevecht en loop dan naar Lusamine toe. Na een aantal scènes roept het Ultra Beast van eerder in het verhaal op, en verschijnt Guzma. Gladion neemt het op tegen het Ultra Beast, Hau tegen Guzma, en jij moet met Lusamine vechten.

+
Aether President Lusamine
Aether President Lusamine
Clefable Lv. 41
Lilligant Lv. 41
Mismagius Lv. 41
Milotic Lv. 41
Bewear Lv. 41

Na het gevecht volgen nog een aantal scènes, en worden je Pokémon genezen. Verlaat het gebouw, en je zult Lillie en Gladion treffen. Gladion biedt aan om je naar het volgende eiland te brengen: Poni Island. Neem de lift naar B1F: Docks, en praat met Gladion bij de boot (vlak links onder de lift) om naar Poni Island te gaan.

Seafolk Village

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Eenmaal aangekomen op Poni Island geeft Gladion je de opdracht om de Kahuna te vinden, die meer informatie heeft over de legendarische Pokémon van de Alola-regio. Dan wordt de Poni Pokédex toegevoegd aan je Rotom Pokédex. Loop naar het noorden, waar je Lillie ziet. Jullie krijgen van de chief van Seafolk Village te horen dat op zoek moet naar Hapu.

Nu heb je de kans om Seafolk Village te verkennen. Ga de boot links van je in, en kijk onder de tafels om een Zygarde Cell te vinden. In de boot linksonder ontvang je een Magmarizer en Electirizer van een man met een Pelipper, en geeft de vrouw in de hoek je een Lv. 40 Aerodactyl!

In de boot rechtsboven ontvang je een Lucky Punch en vind je TM91 Flash Cannon. Daarnaast vind je in het centrum van het dorp een vrouw die haar Steenee wil ruilen voor jouw Granbull. Loop ook naar het plateau rechts om een Zygarde Cell te vinden.

Verlaat het dorp naar het noorden als je klaar bent om verder te gaan.

Poni Wilds

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Loop naar links, het strand op. Hier vind je een Zygarde Cell, en onderwater liggen een Dusk Stone en Pearl String. Iets naar het noorden, rechts van de klif, vind je Rare Candy tussen twee stenen.

Ga dan naar het oosten, door het gras, en je komt bij een bordje. Vervolgens loop je naar het zuiden tot je bij een poort komt, die je naar Ancient Poni Path brengt.

Als je alle Trainers in het gebied verslagen hebt, ga dan naar de vrouw op het strand in het westen en daag haar uit voor een gevecht. Als je wint, geeft ze je een Focus Sash.

Ancient Poni Path

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Zodra je Ancient Poni Path op loopt, kom je Hapu en haar Mudsdale tegen. Hapu vraagt je mee te komen naar de ruïnes en rijdt dan weg op haar Mudsdale. Dan verschijnt haar oma die een nieuwe Poké Ride toevoegt aan je Ride Pager: Machamp Shove. Vervolgens vertelt ze je hoe je bij de Ruins of Hope komt: via Poni Breaker Coast.

Machamp Shove

De kracht van Machamp stelt je in staat om reusachtige stenen rond te duwen alsof ze niets wegen. Hiermee kun je nieuwe paden creëren. Zoals gewoonlijk stelt Machamp Shove je in staat om nieuwe voorwerpen te vinden in plekken waar je eerder bent geweest.

  • Ten Carat Hill: Flyinium Z, ga in de grot helemaal naar links.
  • Lush Jungle: TM53 Energy Ball en Zygarde Cell, oostelijk deel. Tevens een Rare Candy met Stoutland Search.
  • Diglett's Tunnel: TM61 Will-O-Wisp, ga bij de kruiwagen naar beneden door het smalle gangetje.

Loop eerst een eindje omhoog om bij het huis van Hapu te komen. Ga haar huis in, en doorzoek haar kamer (te herkennen aan de paarse deur) om een Zygarde Core te vinden. Je kunt ook met de Miltank in de huiskamer praten om je Pokémon te genezen.

Verlaat het huis van Hapu en ga naar het oosten om bij een kruispunt te komen. Ga hier eerst naar het noorden tot je niet verder kunt, en dan naar links om een Shiny Stone te vinden. Ga dan vanuit het kruispunt naar het oost en loop het zwarte strand op.

Poni Breaker Coast

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Loop eerst een stukje naar links om een TM op te rapen die je gepasseerd was op Ancient Poni Path: TM79 Frost Breath. Ga dan verder naar het oosten en je komt al gauw bij de ruïnes uit.

Ruins of Hope

Daal de trappen af, pak de Zygarde Cell onderaan, en loop naar Lillie en Mudsdale toe. Binnen vind je puzzel waarbij je blokken moet duwen. Spring in de armen van Machamp, en duw het linkerblok helemaal naar boven. Duw dan het blok in het midden naar rechts, en vervolgens naar boven, zodat het in het gat valt.

In de volgende kamer vind je Hapu, die vertelt dat ze de nieuwe Kahuna van Poni Island is. Hapu legt het ritueel van de legendarische Pokémon uit, en vertelt waar je de andere fluit kunt vinden: op Exeggutor Island. Ze stelt voor om er meteen heen te gaan.

Vlieg terug naar Seafolk Village, en loop naar het zuiden van het dorp toe. Hapu zegt je met de chief te praten en vertrekt dan weer. Loop naar de meest zuidwestelijke pier om met de boot naar Exeggutor Island te vertrekken.

Exeggutor Island

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Eenmaal aangekomen loop je naar links toe, waar Lillie is. Dan worden jullie aangevallen door een wilde Lv. 40 Exeggutor! Versla of vang de Exeggutor, en loop door naar het noorden. Het zal beginnen te regenen, en jullie rennen de grot in om te schuilen. Na een korte scène kun je weer verder.

In de grot vind je een verborgen Big Pearl. Loop dan naar rechts en neem eerst het rechterpad om een Prism Scale te vinden. Ga vervolgens naar de top van de berg en praat met Lillie bij het altaar, waar jullie de Sun Flute (in Pokémon Sun) of Moon Flute (in Pokémon Moon) vinden. Daarna verlaten jullie samen het eiland.

De chief vertelt jullie dat het Alter of the Sunne achter Vast Poni Canyon ligt. Om hier te komen, keer je terug naar Ancient Poni Path.

Ancient Poni Path

Ga terug naar het kruispunt op Ancient Poni Path en loop naar het noorden, waar je Lillie vindt, met maar liefst zes Team Skull Grunts. Versla ze allemaal, en Plumeria zal verschijnen. Ze biedt haar excuses aan en vraagt je om Guzma te redden, die met Lusamine door het Ultra Wormhole gegaan is. Om het goed te maken, krijg je Poisonium Z!

Lillie geneest je Pokémon, en rent dan verder. Volg haar naar het noorden, de vallei in.

Vast Poni Canyon

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Loop een stukje door naar het noorden, en je zult Lillie, Hapu en Mudsdale tegenkomen. Hapu is benieuwd geworden naar je kracht, en stelt voor om de Grand Trial meteen maar te houden. Bereid je Pokémon voor op het gevecht, en accepteer dan haar uitdaging!

+
Island Kahuna Hapu
Island Kahuna Hapu
Alolan Dugtrio Lv. 47
Gastrodon Lv. 47
Flygon Lv. 47
Mudsdale Groundium ZLv. 48

Voor het verslaan van de Kahuna ontvang je een nieuw Z-Crystal: Groundium Z! Ook krijg je een stempel op je Trainer Passport, waardoor geruilde Pokémon tot Lv. 80 je zullen gehoorzamen.

Met de toestemming van de Kahuna mag je Vast Poni Canyon betreden. Je volgende bestemming is het altaar van de legendarische Pokémon dat diep in de vallei ligt.