Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Sun & Moon Walkthrough » Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Kahuna Olivia

Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Kahuna Olivia

Nadat je de Trial van Mallow voltooid hebt, vraagt Prof. Kukui je mee te komen naar het Dimensional Research Lab voor de Grand Trial — het gevecht met Olivia, de Kahuna van Akala Island! Dit lab vind je in Heahea City, dus gebruik Charizard Fly om snel te terug te keren.

Heahea City

Om bij het Dimensional Research Lab te komen, ga je vanuit het Pokémon Center een eindje naar het oosten. Bij de ingang zie je Lillie, die met Nebby aan het praten is. Ga met haar naar binnen en neem de lift naar 3F. Hier zal Prof. Kukui je voorstellen aan zijn vrouw, Professor Burnet. Hau komt ook aanlopen, en Prof. Burnet begint te vertellen over het zogeheten Ultra Wormhole, waar de krachtige Ultra Beasts uit verschijnen.

Praat met de verschillende mensen in de kamer en lees de boeken in de kast. Ga dan terug naar Prof. Kukui, en Prof. Burnet zal je vertellen waar je Olivia kunt vinden: in Konikoni City, door Diglett's Tunnel.

Wanneer je het Dimensional Research Lab verlaat, zul je een vreemde verschijning zien in de lucht. Je volgende doel is Diglett's Tunnel: de ingang vind je in het zuiden, ietsje rechts van het Pokémon Center.

Diglett's Tunnel

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop in Diglett's Tunnel naar het zuiden, en je zult Olivia tegenkomen; ze spoort je aan om naar Konikoni City te gaan. Ga verder naar het zuiden, en bij de splitsing naar links. Je passeert een Black Belt die je uitdaagt alle Trainers in de grot te verslaan.

Ga ietsje verder naar links, en gebruik Tauros Charge om een Fire Stone te vinden. Klim dan de trappen op, en je zult wat mensen van de Aether Foundation tegenkomen. Iets verderop buigt het pad af naar links, maar ga eerst door het nauwe gangetje linksonder om een Trainer te vinden.

Loop dan door, helemaal naar rechts, waar je een Zygarde Cell vindt. Een eindje verderop naar het zuidoosten kom je oog in oog met twee Team Skull Grunts. Hau komt aangesneld om je te helpen, en de twee Team Skull Grunts dagen jullie uit!

Na het gevecht vlucht Team Skull weg, en kun je naar de uitgang lopen. Als je de uitdaging van de Black Belt wilt voltooien, ga dan echter eerst naar rechts en omhoog, door het smalle gangetje, en spring van het heuveltje af. Onderaan vind je de laatste Trainer. Loop dan naar links en je zult de Black Belt opnieuw vinden; daag hem uit om een Max Revive te krijgen.

Zodra je alles gezien hebt, verlaat je de grot naar het zuiden om Route 9 te bereiken.

Route 9

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop langs het politiestation en versla de agent die je uitdaagt. Op Route 9 zijn geen wilde Pokémon te vinden. Ietsje verderop kom je al aan bij Konikoni City.

Konikoni City

Bij de ingang van Konikoni City vind je links verschillende stalletjes waar je Incense of TMs kunt kopen. Ook kun je met de vrouw naast de Incense-verkoopster praten om je Pokémon een massage te laten geven, waar ze vriendelijker van worden. De vrouw bij de TM-kraam kan je vertellen hoe vriendelijk je Pokémon momenteel zijn.

Aan de rechterkant van de straat staan een kledingszaak en een kapsalon, en iets verderop een Pokémon Center. Bij de Hiker naast het Pokémon Center kun je genezende kruiden kopen. In het Pokémon Center kun je jouw Zubat ruilen voor de Poliwhirl van een klein meisje.

Neem ook een kijkje in het noorden van de stad. Praat met de vrouw bij de drie Pikachu om Pikanium Z te ontvangen. Ook vind je Eviolite achter het bankje.

Als je de stad verkend hebt, ga dan naar de winkel tegenover het Pokémon Center. Hier kun je evolutiestenen kopen, evenals een fossiel. De Probopass geeft je een brief van Olivia, waarin ze je vraagt om naar de Ruins of Life te komen. Ga ook de kamer binnen bovenaan de trap, en kijk bij het keukenaanrecht om een Zygarde Core te vinden. Ten slotte kun je in deze winkel evolutiestenen en fossielen kopen. De fossielen kun je naar Route 8 brengen; hier vind je bij het Pokémon Center een doorgang naar een kleine caravan, waar je je fossielen weer tot leven kunt wekken.

Om bij de Ruins of Life te komen, verlaat je Konikoni City weer naar het zuiden. Blijf naar het zuidoosten lopen, en je bereikt Memorial Hill.

Memorial Hill

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop het trapje op, en je komt in een soort doolhof met graven. Bij één van de graven vind je een Cleanse Tag. Verlaat het doolhof aan de bovenkant en loop dan naar rechts. Check het graf waar je langskomt voor een Spell Tag. Loop dan iets verder door naar het zuidoosten, en je zult een confrontatie tussen Team Skull en de Aether Foundation zien. Ze vragen je om jouw hulp Team Skull uit te schakelen.

Als je de Team Skull Grunts verslagen hebt, zullen de mensen van de Aether Foundation je bedanken, en je uitnodigen om naar Hano Grand Resort te komen als je klaar bent met je Grand Trial. Loop door naar het oosten om het volgende gebied te bereiken.

Akala Outskirts

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop helemaal naar rechts, langs de visser, en dan ietsje omhoog om TM28 Leech Life te vinden. Deze aanval is in Pokémon Sun & Moon veel sterker dan in vorige Pokémongames. Loop dan omhoog tot je bij de Black Belt komt, en dan een stukje naar links om een Zygarde Cell te vinden. Ga vervolgens door naar het noorden.

Je zult staande worden gehouden door een vrouw van Team Skull die zich voorstelt als Plumeria. Ze daagt je uit om wraak te nemen voor de Team Skulls die je verslagen hebt!

+
Team Skull Admin Plumeria
Team Skull Admin Plumeria
GolbatLv. 25
SalanditLv. 26

Als je Plumeria verslagen hebt, geeft ze je nog een waarschuwing en vertrekt ze weer. Loop door naar het noorden om de Ruins of Life te bereiken.

Ruins of Life

Zodra je naar de grotingang loopt, brengt Prof. Burnet Lillie naar je toe. Lillie zal je Pokémon genezen, en vertelt dat Tapu Lele in deze ruïnes woont. Dan komt Olivia aanlopen, en kan de Grand Trial beginnen!

+
Island Kahuna Olivia
Voorwerpen:
Super Potion
Island Kahuna Olivia
NosepassLv. 26
BoldoreLv. 26
Lycanroc Midnight Form Rockium ZLv. 27

Als je Olivia hebt weten te verslaan, ontvang je je volgende Z-Crystal: Rockium Z! Ook krijg je een stempel op je Trainer Passport, waardoor geruilde Pokémon tot Lv. 50 je gehoorzamen. Met z'n allen verlaten jullie de Ruins of Life en komen jullie Hau tegen. Olivia stelt voor dat je naar het Hano Grand Resort gaat om de Aether Foundation te bezoeken.

Nu je de Trials op Akala Island hebt voltooid, is het tijd om naar het volgende eiland te gaan en de volgende Trial uit te dagen. Maar voordat je dat doet, moet je naar Hano Grand Resort om de Aether Foundation te bezoeken.