Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Sun & Moon Walkthrough » Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Lana’s Trial

Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Lana’s Trial

Nu je Trials van Melemele Island voltooid hebt, is het tijd om naar het volgende eiland te gaan! Ga naar Hau'oli City zodra je klaar bent om je reis te vervolgen.

Hau'oli City

Bij de boot staan Prof. Kukui, Hau en Lillie al op je te wachten, maar het is nog te vroeg om te vertrekken. Rechts van het Pokémon Center is namelijk een winkelcentrum geopend! Hier zijn verschillende winkels en faciliteiten te vinden. In het midden bovenaan de trap vind je het Battle Buffet. Hier kun je dineren om met Trainers te vechten.

Rechts van het Battle Buffet vind je de Move Tutors. Deze twee mensen kunnen speciale aanvallen leren aan je Pokémon. De man links leert Frenzy Plant, Blast Burn of Hydro Cannon aan je starter-Pokémon als deze twee keer geëvolueerd is. De vrouw rechts leert je starter-Pokémon Grass Pledge, Fire Pledge of Water Pledge, maar alleen als de vriendelijkheid van je Pokémon maximaal is. Je kunt later altijd terugkomen als je deze aanvallen nog niet kunt leren.

Naast de Move Tutor vind je een winkel waar je zeldzame voorwerpen kunt kopen. De voorwerpen die te koop zijn, zijn de Adamant Orb, Lustrous Orb, Griseous Orb, Red Orb en Blue Orb, die ieder 10.000 Poké Dollars kosten. Deze voorwerpen zijn specifiek bedoeld voor de legendarische Pokémon Dialga, Palkia, Giratina, Groudon en Kyogre, dus je hebt er niets aan als je deze Pokémon niet hebt.

Linksboven in het winkelcentrum vind je een Grimer — als je naar hem toe loopt, word je staande gehouden door de schoonmaker, die eist dat je hem helpt met schoonmaken. Als je accepteert, moet je 5 stukken afval zoeken in het winkelcentrum en vervolgens aan de Grimer geven.

Het afval is te herkennen aan een glinsterende schaduw, en ligt verstopt in alle hoeken en kieren van het winkelcentrum. Kijk ook achter objecten zoals hekken en daken van winkels! Als je al het afval gevonden hebt, ontvang je TM48 Round.

Ga ook een keer de kledingszaak binnen (rechtsonder) en praat met de vrouwen bij de balie; één van hen zal je de Gracidea geven, waarmee je de mythische Pokémon Shaymin van vorm kunt veranderen.

Als je tevens 's nachts teruggaat naar Hau'oli Cemetery (ten oosten van Route 2) nu je de Ride Pager hebt, zul je een vrouw en een Machamp tegenkomen. Luister naar hun verhaal en ze geven je TM56 Fling.

Klaar om naar het volgende eiland te gaan? Keer dan terug naar Hau'oli City en ga naar de haven, in het zuidelijkste puntje van de stad, waar Prof. Kukui, Hau en Lillie al op je staan te wachten. Praat met ze om naar Akala Island te gaan!

Heahea City

Bij aankomst in Heahea City, worden jullie begroet door Olivia, de Kahuna van Akala Island, en Mallow, één van de Trial Captains. Ze stellen zich voor, en vertrekken dan weer. Kukui vertelt dat er drie Trials op Akala Island zijn, en je eerst naar Paniola Town moet gaan, voorbij Route 4. Vervolgens wordt de Akala Dex toegevoegd aan je Rotom Pokédex.

Als je naar het oosten loopt, kom je eerst langs de Ferry Terminal. Hier kun je de boot nemen terug naar Hau'oli City op Melemele Island, als je wilt. Rechts van de Ferry Terminal staat het toeristenbureau, waar je de Name Rater vindt. Deze persoon kan de namen van je Pokémon veranderen.

Loop wat verder, en je vindt Lillie bij de kledingszaak. Ze vertelt dat Nebby de Ruins of Life wil bezoeken, waar Tapu Lele woont, de beschermer van Akala Island. Na een waarschuwing voor Team Skull vertrekt ze weer.

Recht tegenover de kledingzaak staat een vrouw die je een Rare Candy geeft. Loop dan naar het noorden, en een man en vrouw je tegenhouden. Ze stellen zich voor als Dexio en Sina, twee personages uit Pokémon X en Y. Vervolgens daagt Dexio (in Sun) of Sina (in Moon) je uit voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Dexio
(Als je Pokémon Sun speelt)
Pokémon Trainer Dexio
(Als je Pokémon Sun speelt)
SlowpokeLv. 15
EspeonLv. 16
+
Pokémon Trainer Sina
(Als je Pokémon Moon speelt)
Pokémon Trainer Sina
(Als je Pokémon Moon speelt)
DelibirdLv. 15
GlaceonLv. 16

Na het gevecht geneest Sina je Pokémon, en geeft ze je de Zygarde Cube! Vervolgens vertrekken ze weer.

De Zygarde Cube

Het voorwerp dat je van Dexio en Sina kreeg, stelt je in staat om de cellen van Zygarde te verzamelen. Deze kun je herkennen aan groene glinsters. In totaal zijn er 100 cellen te vinden, die door de hele Alola-regio verstopt liggen. Als je genoeg cellen verzamelt, kun je de legendarische Pokémon Zygarde herstellen. Let op: sommige cellen verschijnen alleen overdag of 's nachts! Om alle cellen te vinden, moet je ieder gebied dus grondig uitkammen, zowel overdag als 's nachts.

Eén van de eerste Zygarde Cells kun je vinden in het Tide Song Hotel in het noorden van de stad, helemaal links achterin. Zodra je deze opraapt, krijg je een bericht van Sina, die vraagt of je de rest kunt verzamelen.

Als je de stad verkend hebt, ga dan naar het noordoosten om Route 4 te bereiken.

Route 4

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

De route naar Paniola Town is vrij eenvoudig. Volg het zanderige pad om bij het volgende dorp te komen.

Paniola Town

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Zodra je Paniola Town binnenloopt, kom je Hau tegen. Hij geneest je Pokémon, en daagt je dan uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
PikachuLv. 16
Brionne Normalium ZLv. 17
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
PikachuLv. 16
Dartrix Normalium ZLv. 17
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
PikachuLv. 16
Torracat Normalium ZLv. 17

Nadat je hem verslagen hebt, vertrekt Hau naar Paniola Ranch. Je kunt nu het dorp verkennen, maar veel is er niet te zien. Loop door naar het noorden om Paniola Ranch te bereiken.

Paniola Ranch

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop naar het noorden, en je wordt door een man naar binnen geleid. Hier vind je Mallow, die een nieuwe Poké Ride toevoegt aan je Ride Pager: Stoutland Search! Hiermee kun je zoeken naar verborgen voorwerpen. Vervolgens vraagt Mallow je om naar Route 5 te komen.

In de noordwestelijke hoek van de ranch vind je een Tauros. Als je deze aanspreekt, vragen de fokkers om je hulp Tauros te kalmeren. Lukt het je de Lv. 15 Tauros te verslaan, dan krijg je als dank een Scope Lens.

Je kunt nu de rest van de ranch verkennen. Ga naar rechts, over de ramp heen en door het gras. Je komt langs een stel hooibalen in een omheining; hier ligt een verborgen Oval Stone.

Ook vind je hier de Pokémon Nursery, de nieuwe vorm van de Day Care! Hier kun je Pokémon achterlaten om Eggs te produceren. In tegenstelling tot de Day Cares uit de vorige games, zal de Nursery je Pokémon echter niet trainen. Praat met een vrouw binnen om HM10 Hidden Power te krijgen. Bovendien kun je met de Miltank voor het gebouw praten om je Pokémon te genezen.

Iets naar rechts vind je achter de rode auto een Amulet Coin. Ga verder naar het noorden, en je komt op de volgende Route.

Route 5

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Aan het begin van Route 5 vertelt een man je alle Trainers te verslaan op de Route. Als je een einde verder loopt naar het noordwesten, komt je Hau tegen en een jongeman die zich voorstelt als Gladion en die voor Team Skull werkt. Gladion daagt je uit voor een gevecht!

+
Team Skull Gladion
Team Skull Gladion
ZubatLv. 17
Type: NullLv. 18

Nadat Gladion verslagen is, vertrekt hij samen met twee andere Team Skull Grunts, en kun je de rest van de route verkennen.

Aan de oostelijke kant van de Route vind je een rotsig plateau waar TM41 Torment op ligt. Ook in het westelijke deel vind je een TM bovenaan een vertical strook gras: TM57 Charge Beam.

Blijf door lopen naar het noordwesten, waar je een Pokémon Center vindt. Hier is een jongen die zijn Bounsweet voor jouw Lillipup aanbiedt. Genees je Pokémon en bedreed dan Brooklet Hill naar het westen.

Brooklet Hill

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop de trappen af, en je komt de Trial Captain tegen: Lana. Volg Lana naar het zuidwesten, en ze zal je op een Pokémon in het water wijzen. Ze registreert een nieuwe Poké Ride in je Ride Pager: Lapras Paddle! Loop naar het water toe en druk op A om automatisch op Lapras te klimmen.

Spring op het water en zwem naar het spetterende water toe; je zult een stel visjes zien wegzwemmen, en dan valt een wilde Wishiwashi je aan.

Versla of vang de Wishiwashi, en Lana zegt nog meer spetterend water te horen. Zwem naar beneden en ga aan land, en even verder zie je Lana opnieuw bij een plas water staan. Spring op Lapras en zwem naar de plas toe.

Versla of vang de tweede Wishiwashi, en Lana gaat naar de volgende poel water toe. Zwem eerst naar het stukje land rechtsonder om TM55 Scald te vinden. Volg Lana dan de heuvel af. Zorg dat je Pokémon genezen zijn en loop door de poort; de Trial kan beginnen!

Lana wijst je op een Pokémon in het water: de Totem Pokémon. Zwem naar het spetterende water toe en je zult zien hoe de Wishiwashi van eerder samenkomen om een nog grotere Wishiwashi te vormen: School Form!

+
Totem Wishiwashi Lv. 20
Type:
Ability:
Schooling
Voorwerp:
Sitrus Berry
Totem Wishiwashi Lv. 20
Water Gun
Growl
Rain Dance
Soak

Schooling

Wishiwashi School Form is op zich een sterke tegenstander met hoge statistieken, maar Totem Wishiwashi doet er nog een schepje bovenop: hij krijgt namelijk een boost voor zijn Defense, heeft een Sitrus Berry vast, en het regent, wat Water-type aanvallen versterkt.

Gelukkig heeft Wishiwashi ook een achilleshiel, want zijn Ability Schooling zorgt ervoor dat hij terugkeert naar de vrije zwakke Solo Form als zijn HP onder de 25% zakt. Negeer dus extra wilde Pokémon en focus je op het verzwakken van Totem Wishiwashi. Zodra je hem terug weet te krijgen in Solo Form, is het gevecht zo goed als voorbij!

Als beloning voor het voltooien van de Trial krijg je een nieuw Z-Crystal: Waterium Z! Ook krijg je de Fishing Rod, waarmee je in water naar Pokémon kunt vissen. In tegenstelling tot vorige games, kan dit alleen bij plekken waar onder het wateroppervlak stenen liggen.

Lana geeft je optie om terug te keren naar het Pokémon Center, maar jse kunt ook nog even blijven om je nieuwe vishengel uit te testen. Je gebruikt hem door een onderwatersteen te zwemmen en dan op de A-knop te drukken. Let goed op, en druk opnieuw op A-knop als het teken verschijnt om de Pokémon te vangen.

Keer terug naar het Pokémon Center met Lana, en ze zal je vertellen wat de volgende Trial zal zijn: Dit is Kiawe's Trial in Wela Volcano Park!

Met je nieuwe Poké Ride, Lapras Paddle, kun je opnieuw nieuwe plekken bezoeken in gebieden waar je al eerder bent geweest. Ook kun je een nieuw gebied verkennen: Melemele Sea. Dit is echter optioneel. In de volgende gebieden vind je waardevolle voorwerpen:

  • Kala'e Bay (via Seaward Cave): TM05 Roar (meest zuidelijke punt), plus een Zygarde Cell bij de ingang. Ook kun je foto's maken met de Poké Finder rechts van de kleine eilandjes.

Melemele Sea

Melemele Sea kun je bereiken vanaf Hau'oli City of vanaf Prof. Kukui's Pokémon lab op Route 1. Je vind er de volgende waardevolle voorwerpen:

  • Rare Candy: Klein eilandje bij Hau'oli City (gebruik Stoutland Search)
  • Soft Sand: Klein eilandje ten oosten van Prof. Kukui's Pokémon lab.

Neem ook een kijkje bij Kukui's lab om twee gewonde Corsola te vinden. Als je ze helpt, krijg je een Wide Lens.