Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Sun & Moon Walkthrough » Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Mallow’s Trial

Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Mallow’s Trial

Nu je Lana en Kiawe’s Trials voltooid hebt, is het tijd voor de laatste Trial van Akala Island: Mallow’s Trial! Kiawe stuurt je terug naar Route 7 en zegt je je reis te vervolgen naar het noorden.

Laat je Firium Z zien bij de tunnel, en de vrouw zal je doorlaten. Je komt uit op Route 8!

Route 8

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Op het pad naar het westen zul je een rechthoekig gebouw van de Aether Foundation zien. Verzamel de Zygarde Cell voor de deur, en loop verder naar het westen. Je wordt staande gehouden door een wetenschapper die zich Colress noemt. Hij vraagt naar je naam, en geeft je dan TM43 Flame Charge. Vervolgens vertrekt hij weer.

Blijf over het pad naar het westen lopen. Je passeert een grasveld in het zuiden; loop hier doorheen om een Miracle Seed te vinden. Ga door naar het westen en het pad zal afbuigen naar het zuiden. Aan het binnenkant van de bocht is een doorgang naar het zogeheten Fossil Restoration Center. Kijk achter de caravan om een Thunder Stone te vinden.

Iets verderop kom je bij een Pokémon Center. Als je naar het zuiden loopt, kun je naar rechts de jungle in of naar links het strand op. Ga eerst naar het strand, en vaar op Lapras naar de hoek linksonder. Hier zul je een Water Stone vinden die onderwater ligt. Ga vervolgens naar het oosten om de jungle te bereiken.

Indien je alle Trainers op Route 8 verslagen hebt, kun je ook teruggaan naar het begin van Route 8 om de Ace Trainer uit te dagen. Voor het winnen ontvang je TM58 Sky Drop.

Route 5

Vanaf Route 8 bereik je het noordelijke deel van Route 5. Je kunt meteen de jungle in duiken (scroll verder naar het kopje ‘Lush Jungle'), of je kunt eerst de extra Trainers verslaan die je alleen vanaf Route 8 kunt bereiken.

Loop hiervoor naar beneden en spring één keer naar beneden. Ga naar links, langs een Youngster, en je zult een Zygarde Cell vinden. Loop door het gras omhoog, versla de Ace Trainer links en ga dan naar rechts om een Hiker te verslaan. Bovenaan het plateau kun je tussen twee rotsen doorlopen om TM59 Brutal Swing te vinden.

Zodra je alle Trainers op de route verslagen hebt (inclusief de Trainer in het zuidelijke deel), daag dan de man bij de zuidelijke ingang uit. Als je wint, ontvang je TM96 Nature Power.

Wanneer je klaar bent om met de Trial te beginnen, betreed dan de jungle in het noordelijke deel van de route.

Lush Jungle

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Wanneer je de jungle binnen loopt, kom je meteen Mallow tegen, de Trial Captain. Ze geeft je haar Trial: verzamel vier ingrediënten, namelijk een Mago Berry, Tiny Mushroom, Revival Herb en Miracle Seed. Ze geeft je een Forage Bag om de ingrediënten in te bewaren.

Spring op Stoutland, en ga naar links van de ingang, waar je een aantal paddestoelen vindt. Kies de Tiny Mushroom, en de Big Mushroom zal aanvallen: het blijkt een Lv. 22 Parasect te zijn.

Loop door naar het noordwesten, en je komt in een nieuw gebied. Volg het pad naar links (in de bocht kun je foto's maken met de Poké Finder) en je komt uit bij een schuddende boom, waar een Lv. 23 Fomantis uit valt. Laat Stoutland daarna zoeken bij de boom om een Mago Berry te vinden.

Ga terug naar het eerste gebied, en ga nu naar het noorden om bij het volgende gebied te komen. Gebruik Stoutland Search om het gras te doorzoeken. Linksonder vind je wat korter gras; trek hier een Revival Herb uit de grond, en een Lv. 23 Fomantis zal aanvallen. Check ook de boom helemaal links om een doorgang te vinden naar TM86 Grass Knot.

Bemoste rots

In het noordelijke deel van Lush Jungle vind je een bemoste rots. Als je in dit gebied een Eevee traint, en hij stijgt een level, dan zal hij evolueren in Leafeon. Anderzijds: als je niét wilt dat je Eevee in Leafeon evolueert, zorg dan dat je op de B-knop drukt als hij probeert te evolueren om de evolutie te annuleren.

Keer opnieuw terug naar het eerste gebied, en ga nu naar het oosten. Gebruik Tauros Charge om de rotsen kapot te maken, en gebruik dan Stoutland Search om de aarde te doorzoeken. Hier vind je de Miracle Seed.

Je hebt alle ingrediënten verzameld, dus Mallow vraagt je om terug te gaan naar de ingang van het bos. Ga naar links en spring van het heuveltje af om nog een Big Root te vinden. Zodra je bij Mallow komt, komen Kiawe en Lana ook aanlopen, met extra ingrediënten. Begin met koken, en de Totem Pokémon zal verschijnen!

+
Totem Lurantis Lv. 24
Type:
Ability:
Leaf Guard
Voorwerp:
Power Herb
Totem Lurantis Lv. 24
Razor Leaf
X-Scissor
Solar Blade
Synthesis

Totem Lurantis

De vierde Totem Pokémon, Totem Lurantis, krijgt een boost voor de Speed aan het begin van het gevecht. De karakteristieke aanval van Lurantis is Solar Blade — een enorm sterke Grass-type aanval die normaal eerst één beurt moet opladen. Totem Lurantis heeft echter een Power Herb vast, waardoor hij één keer Solar Blade kan gebruiken zonder deze op te hoeven laden. Ook kent Totem Lurantis Synthesis, wat 50% HP geneest.

Bovendien kan Totem Lurantis twee belangrijke bondgenoten oproepen. Trumbeak kan Screech gebruiken om je Defense te verlagen, waardoor Solar Blade nog meer pijn doet, of Supersonic om je te verwarren. Castform kan Sunny Day gebruiken, wat sterk zonlicht oproept. Bij sterk zonlicht hoeft Solar Blade niet op te laden en kan hij meteen gebruikt worden, en geneest Synthesis 67% HP van Totem Lurantis. Bovendien activeert dan Lurantis' Ability Leaf Guard, wat hem beschermt tegen statusproblemen.

Om het tij in je voordeel te keren, kun je proberen om te voorkomen dat Totem Lurantis en de andere wilde Pokémon hun aanvallen kunnen gebruiken. Statusproblemen kunnen hier erg van pas komen! Door Lurantis te verlammen, bijvoorbeeld met Thunder Wave (uit een TM van Route 7), zal hij soms niet kunnen aanvallen. Ook zakt dan zijn Speed, waardoor je vóór hem kunt aanvallen. Doe dit wel voordat Castform de kans krijgt om Sunny Day te gebruiken.

Een andere slimme strategie is om Sunny Day in je voordeel te gebruiken. Sterk zonlicht verhoogt namelijk ook de kracht van Fire-type aanvallen, wat Lurantis nóg zwakker maakt tegen Fire-type aanvallen. Gebruik je TM die je van Colress kreeg op Route 8!

In plaats van sterk zonlicht, kun je zelf ook gebruikmaken van je eigen weersomstandigheden. In een regenbui, zandstorm of hagelstorm wordt de kracht van Solar Blade en Synthesis namelijk gehalveerd. Je kunt deze weersomstandigheden opwekken met de TMs die je kunt kopen in het Pokémon Center op Royal Avenue.

Voor het verslaan van de Totem Pokémon en het voltooien van de Trial krijg je een nieuwe Z-Crystal: Grassium Z! Prof. Kukui komt ook aanlopen en geeft je TM67 Smart Strike. Dan vraagt hij je mee te komen naar het Dimensional Research Lab voor de Grand Trial — het gevecht met Olivia, de Kahuna van Akala Island!