Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Sun & Moon Walkthrough » Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Postgame

Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Postgame

Nadat je de allereerste Champion bent geworden, is er nog genoeg te doen in de Alola-regio! Zo kun je de resterende Ultra Beasts vangen, of kun je naar de Battle Tree reizen in het noorden van Poni Island.

In deze walkthrough leiden we je eerst door de Ultra Beasts-queeste, en daarna door het resterende pad naar de Battle Tree. De tweede uitdaging munt uit in het ultieme gevecht met Pokémon Trainer Red en Blue, die de sterkste teams in het spel hebben. Maar je kunt deze twee uitdagingen ook in de omgekeerde volgorde doen. Om meteen naar de Battle Tree te gaan, kun je doorbladeren naar het kopje ‘Pad naar de Battle Tree'.

Daarnaast zijn er in veel gebieden in de Alola-regio nieuwe gebeurtenissen te ontdekken. Neem dus zeker de tijd om ieder eiland opnieuw grondig uit te kammen!

Route 1

Zodra je je spel weer opstart, bevind je je in je kamer thuis. Raap de Zygarde Core op die naast je bed ligt en verlaat dan je kamer. De bel gaat; het is Hau, en hij geeft je de unieke Z-Crystals van de twee starter-Pokémon die je niet gekozen hebt. Hau vertelt dat hij van plan is om te trainen bij de Battle Tree, en legt uit waar je die vindt: op Poni Island.

Wanneer je je huis verlaat, houdt een man je tegen. Hij geeft je een Enigmatic Card en rent dan weer weg. Als je in je tas naar de beschrijving van het voorwerp kijkt, lees je dat het een uitnodiging om naar het motel op Route 8 te gaan.

Route 8

Ga naar het meest westelijke punt van Route 8, en betreed de kamer van het motel. Hier ontmoet je twee mensen: Looker en Anabel, leden van de UB Task Force van Interpol. Ze vertellen dat er op verschillende plekken in Alola Ultra Beasts gesignaleerd zijn, en vragen je hulp om ze te vangen. Voordat ze je toelaten in het team, moet je echter je kracht bewijzen. Praat met Anabel zodra je klaar bent om het tegen haar op te nemen.

+
Pokémon Trainer Anabel
Pokémon Trainer Anabel
Alakazam Lv. 61
Weavile Lv. 61
Mismagius Lv. 61
Salamence Lv. 61
Snorlax Lv. 61

Wanneer je Anabel verslagen hebt, zullen zij en Looker je welkom heten in het team en je je eerste opdracht geven: samen met Wicke de geheime labs in het Aether Paradise doorzoeken.

Aether Paradise

Keer terug naar het Aether Paradise, en neem de lift naar B2F: Lab area. Ga door de deur rechts, en ga het lab helemaal aan het einde van de gang binnen. Praat met Wicke, en ze zal je 10 Beast Balls geven, en zegt je dan terug te gaan naar Route 8 en met Anabel te praten.

Route 8

Keer terug naar het motel op Route 8, en ga de kamer van Anabel en Looker in. Dan komt Looker binnenstormen, die slecht nieuws heeft: UB-01 Symbiont is gesignaleerd op Akala Island! Anabel rent de kamer uit om te helpen, en Looker blijft achter voor backup.

Beast Balls

De Beast Balls die je van Wicke hebt ontvangen, zijn speciale Poké Balls die speciaal ontworpen zijn voor Ultra Beasts. Bij gebruik op Ultra Beasts zijn ze dan ook extreem effectief: ze werken dan 5 keer zo goed als reguliere Poké Balls. Op normale Pokémon zijn ze echter minder effectief: reguliere Poké Balls zijn dan juist 10 keer beter.

De Beast Balls zijn erg gelimiteerd, dus ga er zuinig mee om! Als je Beast Balls op zijn, kun je met Looker praten en hem vragen naar Beast Balls; hij zal je dan één Beast Ball geven als je er geen in je Bag hebt. Je kunt hierbij een truc gebruiken om meerdere Beast Balls te krijgen: geef ze aan je Pokémon vast, en Looker zal denken dat je er geen meer hebt! Zo kun je maximaal 7 Beast Balls per keer ontvangen.

UB-01: Symbiont

Als je met Looker praat, zal hij je vertellen dat UB-01 Symbiont is gesignaleerd in twee locaties: Wela Volcano Park en Diglett's Tunnel. Ga naar één van deze twee locaties (het maakt niet uit welke) en loop rond in het hoge gras/op de grond. Als je de dramatische muziek hoort, weet je dat je goed zit! Uiteindelijk zul je Nihilego tegenkomen alsof het een wilde Pokémon is.

+
Nihilego Lv. 55
Type:
Ability:
Beast Boost
Sp. Def +2
Nihilego Lv. 55
Power Gem
Mirror Coat
Acid Spray
Venom Drench

Om je missie te voltooien, zul je Nihilego moeten vangen. Hiervoor kun je het beste de Beast Balls gebruiken: deze zijn zeer effectief. Het is ook mogelijk om een Ultra Beast in een andere soort Ball te vangen, maar deze zal even effectief zijn als een reguliere Poké Ball. Indien je Nihilego per ongeluk verslaat, of vlucht, kun je blijven rondlopen om hem opnieuw tegen te komen.

Nadat je Nihilego gevangen hebt, zal de muziek in het gebied terugkeren naar normaal. Ga terug naar het motel op Route 8, spreek Looker aan en vertel hem dat je je missie voltooid hebt!

Na afloop van de missie zal Anabel je vertellen dat je de Ultra Beast mag houden en toevoegen aan je team. Looker gaat eten halen, maar komt al snel teruggesneld met nieuws: er is opnieuw een Ultra Beast gespot op Melemele Island! Anabel stelt voor om een nieuwe basis op te zetten in het motel op Route 2.

Vlieg naar Route 2 toe, en ga de gastenkamer van het motel binnen waar Anabel staat te wachten. Ze zegt een bezoeker te verwachten, die niemand anders dan Nanu te zijn. Nanu zegt dat er twee specimens van UB-02 Absorption (in Pokémon Sun) of UB-02 Beauty gesignaleerd zijn in Melemele Meadow (in Pokémon Sun) of in Verdant Cavern (in Pokémon Moon).

UB-02: Absorption/Beauty

Nanu vertrekt weer en laat een perplexe Anabel achter. Dan komt Looker binnenstormen, die het verhaal van Nanu bevestigt. Anabel vertrekt om de bewoonde gebieden te beschermen, en Looker zal je nogmaals 10 Beast Balls overhandigen.

Bereid je voor op het gevecht, en ga dan naar Melemele Meadow (in Pokémon Sun) of naar Verdant Cavern (in Pokémon Moon). Loop rond in de bloemen/op de grond, en je zult na een klein poosje Buzzwole (in Pokémon Sun) of Pheromosa (in Pokémon Moon) tegenkomen als wilde Pokémon!

+
Buzzwole Lv. 65
(Als je Pokémon Sun speelt)
Type:
Ability:
Beast Boost
Defense +2
Buzzwole Lv. 65
(Als je Pokémon Sun speelt)
Counter
Hammer Arm
Lunge
Dynamic Punch
+
Pheromosa Lv. 65
(Als je Pokémon Moon speelt)
Type:
Ability:
Beast Boost
Speed +2
Pheromosa Lv. 65
(Als je Pokémon Moon speelt)
Triple Kick
Lunge
Bug Buzz
Me First

Deze keer zul je twee Ultra Beasts in het gebied moeten vangen. Zodra je beide gevangen hebt keert de muziek terug naar normaal en is je missie voltooid. Keer terug naar het motel op Route 2 en vertel dit aan Looker.

Kort nadat Looker vertrekt om opnieuw eten te halen, komt hij weer terug met een nieuwe Ultra Beast-melding, dit maal op Akala Island. Verlaat het motel op Route 2 en vlieg naar Route 8. Bereid je voor op een gevecht en betreed dan het motel.

UB-03: Lighting

Binnen zul je Mina aantreffen, die je uitdaagt voor een gevecht.

+
Captain Mina
Captain Mina
Klefki Lv. 61
Granbull Lv. 61
Shiinotic Lv. 61
Wigglytuff Lv. 61
Ribombee Lv. 61

Nadat je Mina verslagen hebt, zal ze weer vertrekken. Looker geeft je opnieuw 10 Beast Balls. Als je vervolgens met hem praat, vertelt hij je waar UB-03 gespot is: in Lush Jungle en Memorial Hill.

Ga naar Lush Jungle of Memorial Hill (het maakt niet uit welke plek je kiest) en loop rond in het hoge gras totdat je Xurkitree tegenkomt als wilde Pokémon.

+
Xurkitree Lv. 65
Type:
Ability:
Beast Boost
Sp. Atk +2
Xurkitree Lv. 65
Hypnosis
Discharge
Electric Terrain
Power Whip

Als je beide Xurkitree gevangen hebt, keer dan terug naar het motel op Route 8 en meld aan Looker dat je je missie voltooid hebt.

Anabel zal terugkeren en je bedanken voor je hulp. Ze vertelt ook dat de Ultra Beasts het op haar gemunt lijken te hebben. Dan komt Nanu binnen, die nieuws heeft: UB-04 Blade (in Pokémon Sun) of UB-04 Blaster (in Pokémon Moon) is gezien op Ula'ula Island. Looker stelt voor om te verzamelen bij het motel op Route 13.

Ga naar Route 13, en betreed de kamer van het motel in het oostelijk deel van de Route.

UB-04: Blade/Blaster

Na een kort overleg verlaat Anabel de kamer, en geeft Looker je weer 10 Beast Balls. Als je vervolgens met hem praat, vertelt hij je waar je UB-04 zal vinden: Route 17 (in Pokémon Sun) of Haina Desert (in Pokémon Moon), en Malie Garden. Er zijn maar liefst vier exemplaren gesignaleerd!

Ga naar Route 17 (Sun), Haina Desert (Moon) of Malie Garden (beide): het maakt niet uit welke. Loop rond in het hoge gras/in het zand en je zult Kartana (in Pokémon Sun) of Celesteela (in Pokémon Moon) tegenkomen!

+
Kartana Lv. 60
(Als je Pokémon Sun speelt)
Type:
Ability:
Beast Boost
Attack +2
Kartana Lv. 60
(Als je Pokémon Sun speelt)
Leaf Blade
X-Scissor
Detect
Air Slash
+
Celesteela Lv. 60
(Als je Pokémon Moon speelt)
Type:
Ability:
Beast Boost
Defense +2
Celesteela Lv. 60
(Als je Pokémon Moon speelt)
Autotomize
Seed Bomb
Skull Bash
Iron Defense

Keer, nadat je alle vier de Ultra Beasts gevangen hebt, terug naar Route 13. Praat met Looker in het motel en zeg hem dat je je missie volbracht hebt. Anabel zal verschijnen en vertellen dat er nog maar één Ultra Beast over is. Dan besluit ze eten te halen en vertrekt ze.

Terwijl jullie op Anabel wachten, vertelt Looker een verhaal van 10 jaar terug. Ook Nanu komt binnen om zijn deel te vertellen. Dan komt Anabel terug, en meldt Nanu dat de laatste Ultra Beast gezien is op Poni Island. Hij stelt voor elkaar in het drijvende restaurant in Seafolk Village te ontmoeten.

Vlieg of vaar naar Seafolk Village toe, bereid je voor op een gevecht en ga aan boord bij het schip linksboven in de haven. Hier staan Looker en Nanu al op je te wachten; ze vertellen over het verleden van Anabel. Dan daagt Nanu je uit voor een gevecht.

+
Island Kahuna Nanu
Island Kahuna Nanu
Sableye Lv. 63
Absol Lv. 63
Honchkrow Lv. 63
Krookodile Lv. 63
Alolan Persian Darkinium ZLv. 63

Nadat je Nanu verslagen heeft zal hij tevreden vertrekken. Looker vertelt je over de laatste Ultra Beast: UB-05 Glutton.

UB-05: Glutton

Nanu zal proberen om UB-05 Glutton naar Resolution Cave te lokken. Dan geeft Looker je zoals gewoonlijk 10 Beast Balls. Om bij Resolution Cave te komen, moet je vanaf het Ancient Poni Path dwars door Poni Meadow, vertelt Looker als je hem aanspreekt.

Ga naar Ancient Poni Path, bereid je voor op een gevecht en begeef je vanaf het kruispunt naar het oosten. Hier zul je Dexio en Sina tegenkomen, en Dexio daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Dexio
Voorwerpen:
Key Stone
Pokémon Trainer Dexio
Espeon Lv. 61
Alolan Raichu Lv. 61
Slowking Lv. 61
Metagross Lv. 61
Mega Alakazam AlakaziteLv. 61

Mega Evolution

In het gevecht maakt Dexio gebruik van een nieuwe techniek: Mega Evolution! Na afloop van het gevecht zal hij je een Key Stone voor je Z-Ring en een Alakazite geven. Nu kun je zelf Mega Evolution gebruiken, mits je de juiste Mega Stone hebt! De meeste Mega Stones vind je in de winkel bij de Battle Tree.

Ten opzichte van vorige games is er in Pokémon Sun & Moon één belangrijke aanpassing gedaan aan Mega Evolution: het vindt nu plaats aan het begin van de beurt. Dit betekent dat de beurtvolgorde nu afhankelijk is van de Speed van beide Pokémon ná Mega-evolutie. Hierdoor kunnen Pokémon waarvan de Mega-evolutie een hogere Speed heeft, daar nu in de eerste beurt meteen al gebruik van maken.

Loop verder naar het oosten tot je niet verder kunt, en ga dan naar het noorden om Poni Grove te bereiken.

Poni Grove

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Poni Grove is een vrij eenvoudige Route met weinig Trainers. Loop naar het noorden en pak de Zygarde Cell bij de rotswand, en loop dan verder naar het oosten. Bij de bocht rechts vind je opnieuw een Zygarde Cell, en naar het noorden kom je bij Poni Plains.

Poni Plains

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

In tegenstelling tot Poni Grove is Poni Plains een wijd open gebied. Iets rechts van de ingang vind je een Ace Trainer die je uitdaagt om alle andere Trainers in het gebied te verslaan. De eerste Trainer vind je als je een eindje verder naar rechts loopt en vervolgens naar beneden als je bij het water komt.

Ga vervolgens helemaal naar het noordwesten van de vallei, waar je de berg op kunt. Hier staan drie grote rotsen die je met Tauros Charge kunt breken. Loop helemaal naar links en spring dan naar beneden om TM24 Thunderbolt te vinden. Spring verder naar beneden en pak de Zygarde Cell die tussen de twee heuvels ligt. Je kunt ook terug de heuvel op en aan de rechterkant naar beneden springen voor een Star Piece. Spring dan beneden de Hiker van de heuvel af om enkele zeldzame Berries te vinden.

De laatste Trainer vind je in het noordoosten van het gebied, bij de doorgang naar Poni Coast. Keer terug naar de Ace Trainer bij de zuidelijke ingang van Poni Plains en versla hem in een gevecht om TM60 Quash te ontvangen.

Ga dan naar het noordoosten van Poni Plains, en ga bij het wegwijsbordje (niet het Trainer Tips-bordje) naar links om in Poni Meadow te komen.

Poni Meadow

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Loop naar het noorden om bij een meertje te komen. Links van de boom kun je foto's maken met de Poké Finder. Ga dan rechts de heuvel op, en loop verder naar het noorden. Loop dan naar rechts, over boomtakken en door gras, tot je niet verder kunt. Ga hier een stukje naar beneden voor TM50 Overheat en ga dan door naar het noorden.

Loop dan naar links tot je niet verder kunt, en over de boomtak naar het zuiden voor een Power Herb. Spring de heuveltjes af om een Zygarde Cell te vinden, als je wilt. Ga dan terug naar het meest noordelijke deel van het gebied en loop naar het noordwesten om de ingang van Resolution Cave te vinden.

Resolution Cave

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Ga naar links en gebruik Mudsdale Gallop om over de rotsige grond te lopen. Ga hier naar beneden om bij een Trainer te komen. Als je de rots breekt met Tauros Charge, vind je erachter TM26 Earthquake. Loop dan naar links, door het smalle steegje, om aan het einde een Terrain Extender te vinden.

Loop dan door naar het zuiden, en naar rechts om bij een grotdoorgang te komen. Ga hier in om op de laagste verdieping te komen, waar je de Ultra Beast-muziek hoort. Loop hier een tijdje rond om Guzzlord als wilde Pokémon tegen te komen!

+
Guzzlord Lv. 70
Type:
Ability:
Beast Boost
Attack +2
Guzzlord Lv. 70
Thrash
Gastro Acid
Heavy Slam
Wring Out

Als je Guzzlord gevangen hebt, is je missie voltooid! Verken de rest van de grot om een Zygarde Cell te vinden op het plateau achterin, een Light Ball in het zuidwesten, een Big Nugget in het noordoosten (gebruik Stoutland Search) en een Life Orb in het zuidoosten.

Keer terug naar het restaurant in Seafolk Village, in de boot linksboven in de haven, en praat met Looker om te zeggen dat je missie voltooid is. Anabel keert terug, en zij en Looker vertellen dat alle Ultra Beasts gevangen zijn; hun missie zit er bijna op. Ze zeggen naar het het Aether Paradise te gaan om Wicke te bedanken voor haar hulp.

Necrozma

Vlieg of vaar ook naar het Aether Paradise en neem de lift naar B2F: Lab area. Ga door de deur naar rechts en betreed het lab aan het einde van de gang. Hier vind je Wicke en Anabel, die je bedanken voor je hulp. Dan komt Looker opnieuw gepanikeerd binnenstormen: hij heeft een mysterieuze zwart wezen door de lucht zien vliegen op Melemele Island. Looker vermoedt dat dit een Ultra Beast is, maar Wicke verzekert hem dat dit niet het geval kan zijn.

Dan besluiten Anabel en Looker om te vertrekken, maar niet voordat ze je nog een beloning geven: een miljoen Poké Dollars! Hiermee is de Ultra Beasts-missie voltooid. Maar er resteert nog het mysterie van de zwarte Pokémon die gesignaleerd was op Melemele Island…

Ga naar Ten Carat Hill door de grotingang bij Prof. Kukui's Pokémon Lab, en loop door de grot om bij de open plek te komen. Loop hier door het gras, en een wilde Necrozma zal verschijnen! Deze is wat zeldzamer dan de Ultra Beasts, dus het kan even duren voordat je hem tegenkomt. Let op: Necrozma is géén Ultra Beast, dus Beast Balls zullen een sterk verminderd effect hebben!

+
Necrozma Lv. 75
Type:
Ability:
Prism Armor
Necrozma Lv. 75
Stealth Rock
Iron Defense
Wring Out
Prismatic Laser

Nadat je Necrozma verslagen of gevangen hebt, resteert nog één grote uitdaging in Alola: het bereiken van de Battle Tree in het noorden van Poni Island! Hier verzamelen de sterkste Trainers ter wereld zich om hun kracht te meten.

Pad naar de Battle Tree

Om de Battle Tree te bereiken, ga je vanuit Ancient Poni Path naar het oosten. Rechts van het kruispunt zul je met Pokémon Trainer Dexio moeten vechten, indien je dit nog niet gedaan hebt. Ga dan vanuit het oostelijke punt van Ancient Poni Path naar het noorden, door Poni Grove, om Poni Plains te bereiken. Indien je al eerder in Poni Plains bent geweest, kun je er ook gewoon naartoe vliegen met Charizard Glide.

Vervolgens ga je in Poni Plains langs de oostelijke kust naar het noorden en je bereikt Poni Coast.

Poni Coast

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Ietsje ten noorden van de ingang vind je een verhoging waarop je foto's kan maken met de Poké Finder. Goede foto's van Fearow of Bewear zijn veel punten waard; dit is dus een goede plek om Thumbs-Up te grinden als je voor de Poké Finder Ver. 5 gaat.

Breek de rots links voor je met Tauros Charge en loop door het smalle gangetje naar het noorden, en ga links de heuvel op. Ietsje naar beneden vind je TM97 Dark Pulse als je van de heuvel afspringt. Ga dan helemaal naar rechts en loop langs de kust naar het noorden. Breek de volgende rots die je ziet en pak de Zygarde Cell in het smalle pad erachter. Ga dan naar links, door nog een smal pad naar het noorden waar een wilde Pokémon in rondgraaft, om nog een Zygarde Cell te vinden.

Kijk in het noordwesten van het gebied, waar een stel Trainers staat, om nog een Comet Shard te vinden. Loop dan door naar het noorden langs de kust om het volgende gebied te bereiken.

Poni Gauntlet

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Poni Gauntlet is de laatste uitdaging voor je de Battle Tree bereikt, en zit barstensvol sterke Trainers. Bij de ingang ontmoet je Mina, die je vraagt om alle Trainers in het gebied te verslaan.

Ga naar het noorden en versla de Scientist, en ga dan over de rechterbrug om bij een Veteran te komen. Versla deze en pak de Zygarde Cell in de hoek. Ga dan ietsje terug en neem de linkerbrug naar het noorden. Loop over de tweede brug en versla de Backpacker. Nog verder naar het noorden vind je een Blackbelt, een brug met een Zygarde Cell erop, en een Veteran Duo aan het einde van de route. Ga echter nog niet verder naar het noorden.

Keer terug naar de Blackbelt en ga hier naar rechts door het gras om een Misty Seed te vinden, en een Punk Pair als je naar het zuiden over de brug gaat. Nadat je het Punk Pair verslagen hebt kun je de Big Pearl oprapen aan het einde van het pad naar het zuiden. Ga dan terug naar Mina, bij zuidelijke ingang van Poni Gauntlet, en je kunt haar uitdagen voor een gevecht! Als je haar verslaat, geeft ze je een Bottle Cap.

+
Captain Mina
Captain Mina
Klefki Lv. 61
Granbull Lv. 61
Shiinotic Lv. 61
Wigglytuff Lv. 61
Ribombee Fairium ZLv. 61

Ga ten slotte naar het noorden van het gebied om bij de poort van de Battle Tree te komen. Hier vind je een man die zijn Talonflame wil ruilen voor jouw Bewear. Loop dan door de poort om de Battle Tree te bereiken!

Battle Tree

Voordat je verder loopt: bereid je Pokémon voor op een gevecht en sla je spel op! Loop dan door, en je zult twee, wellicht bekende gezichten zien: Red en Blue! Ze dagen je uit voor een gevecht, en geven je een keuze tegen wie je het wilt opnemen! Indien je het ook tegen de andere Trainer wilt opnemen, dien je je eerder opgeslagen spel te herladen.

+
Pokémon Trainer Red
Pokémon Trainer Red
Pikachu Light BallLv. 70
Lapras Lv. 65
Snorlax Lv. 65
Venusaur Lv. 66
Charizard Lv. 66
Blastoise Lv. 66
+
Pokémon Trainer Blue
Pokémon Trainer Blue
Alakazam Lv. 65
Machamp Lv. 65
Aerodactyl Lv. 65
Exeggutor Lv. 65
Arcanine Lv. 65
Gyarados Lv. 65

Nadat je één van de twee verslagen hebt, zal Blue uitleggen dat ze de bazen zijn van de Battle Tree, en daagt hij je uit om de Battle Tree-uitdaging te ondergaan. Dan vertrekken ze weer.

Loop door naar de ingang van de Battle Tree en praat met de Ace Trainer. Als je minstens 20 Eggs uitgebroed hebt, zul je de Judge-functie unlocken voor je PC Box, waarmee je de IV's van je Pokémon kunt checken!

Nu je de Battle Tree bereikt hebt, ben je de gehele Alola-regio meester geworden! En hiermee is er ook een einde gekomen aan deze walkthrough. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! Probeer bijvoorbeeld je Pokédex volledig in te vullen, of je Pokémon tot het uiterste te trainen en het tegen andere spelers op te nemen. Bedankt voor het lezen, en nog veel speelplezier!