Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Sun & Moon Walkthrough » Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Sophocles’ Trial

Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Sophocles’ Trial

Nu je de Trials op Akala Island hebt voltooid, is het tijd om naar het volgende eiland te gaan en de volgende Trial uit te dagen. Maar voordat je dat doet, moet je naar Hano Grand Resort om de Aether Foundation te bezoeken.

Hano Grand Resort bereik je door vanuit Heahea City naar het oosten te gaan. Je kunt meteen naar binnen gaan (scroll door naar het kopje ‘Hano Grand Resort'), of je kunt eerst naar het oosten om Hano Beach te verkennen.

Hano Beach

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Als je het strand op loopt, zul je onder een parasol een Zygarde Cell zien liggen. Iets verderop kun je met de strandwacht praten, die je vraagt om de Pyukumuku op het strand terug in de zee te gooien. Als je dit doet, geeft hij je 20.000 Poké Dollars.

Met Lapras Paddle kun je door de zee zwemmen en met Trainers vechten. Daarnaast kun je een klein eilandje bereiken, waar je Black Glasses vindt. In het noordelijke deel van de zee kun je een Pearl String vinden, die je voor veel geld kunt verkopen.

Heb je het strand helemaal uitgekamd, keer dan terug naar Hano Grand Resort en ga naar binnen.

Hano Grand Resort

Binnen in het hotel word je begroet door Faba, een adminstrator van de Aether Foundation. Hij nodigt je uit om mee te komen naar Aether Paradise, een kunstmatig eiland waar de Aether Foundation Pokémon beschermt. Je kunt meteen mee, maar je kunt ook ‘No' antwoorden als je eerst het hotel wilt verkennen.

Aan de linkerkant van het hotel vind je een Machamp met twee vrouwen. Als je besluit de Machamp te helpen, dagen de twee vrouwen je uit voor een gevecht. Na het gevecht ontvang je TM45 Attract. Bovenaan vind je een man met een Rockruff, die je een Metronome geeft als je hem verslaat.

Praat met Faba en antwoord ‘Yes' om naar het Aether Paradise te vertrekken. Dan komen Hau, Prof. Kukui en Olivia aanlopen. Hau gaat met je mee, en Prof. Kukui stelt voor om elkaar weer te ontmoeten in Malie Garden op Ula'ula Island.

Aether Paradise

Op het Aether Paradise geeft Faba je een korte inleiding, en stelt hij je voor aan Wicke, een ander lid van de Aether Foundation. Ze neemt je mee naar boven, waar een natuurgebied gebouwd is. Dan krijg je de kans om zelf het gebouw te verkennen.

Met de lift kun je naar de andere verdiepingen gaan. Op 1F kun je je Pokémon laten genezen en je PC Box openen, en ontvang je van een werknemer aan de noordelijke kant van de hal een Stick. Op B1F kun je een Rare Candy vinden achter de kratten aan de bovenkant.

Terug op 2F loop je naar links en beneden tot je bij een splitsing komt; ga hier noorden. Blijf doorlopen, en je komt uiteindelijk bij de baas van de Aether Foundation: Lusamine. Jullie ontmoeting wordt echter onderbroken door een aardbeving.

Er opent zich een wormgat, waar een vreemd wezen uit verschijnt. Bereid je voor op een gevecht, en loop dan naar het wezen toe om het uit te dagen.

+
??? Lv. 27
Type:
Ability:
Beast Boost
??? Lv. 27
Venoshock
Headbutt
Psywave
Clear Smog

Als je het onbekende wezen genoeg verzwakt hebt, zal het vluchten. Lusamina legt uit dat het een Ultra Beast was. Ze besluit zich in te zetten om de Ultra Beasts ook te beschermen, en stuurt jullie dan weer verder naar Ula'ula Island. Als souvenir ontvang je nog TM29 Psychic!

Malie City

Meteen als je aankomt op het eiland heeft Hau een idee: een gevecht tussen jullie twee! Hij zal eerst je Pokémon genezen en daagt je dan uit.

+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
Alolan RaichuLv. 28
FlareonLv. 28
Brionne Waterium ZLv. 29
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
Alolan RaichuLv. 28
VaporeonLv. 28
Dartrix Grassium ZLv. 29
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
Alolan RaichuLv. 28
LeafeonLv. 28
Torracat Firium ZLv. 29

Na het gevecht zal je Rotom Pokédex uitgebreid worden met de Ula'ula Pokédex en kun je de stad gaan verkennen. Loop naar het westen en je zult Lillie tegenkomen. Ga hier naar het noorden om Malie Garden te bereiken.

Malie Garden

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop eerst naar rechts tot je niet verder kunt, en dan helemaal naar het noorden om een Grassy Seed te vinden. Ga dan terug, en loop met de clok mee om het meer heen. Ga de brug over en loop over het smalle pad. Je komt uit bij een ijskraam, waar je Prof. Kukui vindt.

Prof. Kukui vertelt je dat je volgende Trial plaatsvindt op Mount Hokulani, waar je kunt komen met de bus vanaf Route 10. Dan vertrekken Hau en Prof. Kukui weer.

Ga nog een stukje verder naar het noorden en dan naar links, over een stel bruggetjes heen, om een Zygarde Cell te vinden. Loop dan weer terug naar het zuiden en verlaat Malie Garden.

Malie City

Praat met Lillie vlak bij bij de ingang van Malie Garden, en ze zal je vragen om later met haar mee te gaan naar de ruïnes op Ula'ula Island. Loop verder naar het westen, en Rotom zal een bekende zien: Samson Oak, een onderzoeker naar regionale varianten van Pokémon. Hij nodigt je uit hem later te bezoeken in de bibliotheek en vertelt je hoe je er moet komen.

Als je verder loopt naar het westen, passeer je een malasada-winkel en daarna een restaurant. In het restaurant biedt een vrouw aan om haar Happiny te ruilen voor jouw Pancham. Achter deze gebouwen vind je een kapsalon en een kledingszaak.

Helemaal achterin de stad vind je links de bibliotheek en rechts het buurthuis. In het buurthuis geeft een vrouw in de linkse kamer je een set stenen als je haar vragen juist beantwoordt: Damp Rock voor regen, Ice Rock voor hagel, Heat Rock voor zonlicht en Smooth Rock voor een zandstorm. Ook kun je er zeldzame kleding kopen in de rechtse kamer.

Ga naar de bibliotheek in het noorden van de stad, waar je Lillie zult aantreffen. Dan komen Hapu en haar Mudsdale aanlopen, die zich voorstellen aan Lillie. Vervolgens gaan jij en Lillie de bibliotheek binnen. Praat met de vrouw die aan de tafel zit om TM76 Fly te krijgen. Volg dan Lillie de trap op. Op de tweede verdieping ontmoeten jullie een meisje genaamd Acerola en besluit Lillie om in de bibliotheek te blijven.

Outer Cape

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Als je vanuit Malie City naar het noorden gaat, komt je op de Outer Cape. Praat met de mensen bij het gebouw om met een Lv. 27 Muk en vervolgens een Lv. 29 Grimer te vechten. Als je deze verslaat, ontvang je een Twisted Spoon.

Ietsje verderop ontmoet je een kale man met een rood shirt die zich Gester noemt. Hij leert je een nieuwe ‘battle style', wat inhoudt dat je je Poké Ball op een andere manier kunt gooien als het gevecht begint. Je kunt op ieder moment naar Gester toe gaan om je ‘battle style' te veranderen, en hij geeft je ook tips hoe je meer stijlen kan leren.

In de zuidoostelijke hoek van het gebied vind je nog een Nugget. Als je genoeg hebt van Maile City, is het tijd om te vertrekken. Zet koers naar het westen om Route 10 te bereiken.

Route 10

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Bij de ingang van Route 10 vraagt een oude dame of je haar 8 Stufful kunt vinden. De eerste vind je ten zuiden van de Firefighter, die links van de schuddende boom staat, verstopt achter een plant. Iets verderop vind je een boom met besjes, en een vrouw ernaast die je Pokémon zal genezen. Achter de boom met besjes vind je een tweede Stufful, en achter de boom die ervoor staat nog een.

Loop verder naar het westen en het pad zal afbuigen naar het noorden. Rechts bij de rotswand vind je een Stufful, en in het grasveld links vind je nog een Stufful verstopt. Ook achter het bordje zit een Stufful.

Een eindje verder naar het noorden vind je de laatste twee Stufful: eentje langs de weg, en een in het grasveld waar een politieagent doorheen loopt. Ga terug naar de vrouw aan het begin van de Route om een Never-Melt Ice en 15.000 Poké Dollars te ontvangen.

Als je bij het noordelijkste punt van het gebied komt, zie je twee Team Skull Grunts bij de bushalte staan. Ze zullen je allebei uitdagen voor een gevecht. Nadat je ze verslagen hebt, komt Prof. Kukui aanlopen. Check het bordje om te wachten op de bus.

Mount Hokulani

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Eenmaal aangekomen wijst Prof. Kukui je op een berg in de verte genaamd Mount Lanakila, en hij vertelt je over zijn plan om daar een Pokémon League te bouwen.

Op de weg terug naar beneden staat een man, die je uitdaagt om alle Trainers in het gebied te verslaan. Deze staan allemaal op de weg, op één Trainer na, die je in het grasveld bij de tweede bocht vindt. Als je naar beneden loopt, passeer je een grasveld boven je. Loop door het gras heen om TM72 Volt Switch te vinden. Heb je alle Trainers verslagen, daag dan de man bovenaan de weg uit om TM95 Snarl te winnen.

Als je het gebied verkend hebt, ga dan naar het gebouw bovenaan de berg. Je ontmoet een man genaamd Molayne, die de PC Box beheert in de Alola-regio. Hij wil graag je kracht testen en daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Molayne
Pokémon Trainer Molayne
SkarmoryLv. 29
MetangLv. 29
Alolan DugtrioLv. 30

Na het gevecht zullen Prof. Kukui en Molayne weer vertrekken; ga nu het observatorium in.

Hokulani Observatory

Praat met de man bij de balie om een Comet Shard te krijgen, en ga dan door de deur om in een hal te komen. Bereid je voor op het gevecht en ga door de deur om bij de Trial Captain, Sophocles, te komen.

Sophocles stelt voor om meteen maar met de Totem Pokémon te beginnen, en probeert die op te roepen, maar dan gaan de lichten uit. Om de Trial te halen, moet je een audioquiz voltooien! Je hoort steeds een geluidje en moet dan raden welk geluidje het was.

Antwoord eerst ‘Pokémon Center', en een Lv. 27 Grubbin valt aan! Het volgende antwoord is ‘Rotom Dex‘, en je moet het opnemen tegen een Lv. 27 Charjabug. Vervolgens antwoord je ‘Charjabug' en moet je opnieuw een Lv. 27 Charjabug verslaan. Ten slotte antwoord je ‘A Totem Pokémon', en de Totem Pokémon zal verschijnen: Totem Vikavolt!

+
Totem Vikavolt Lv. 29
Type:
Ability:
Levitate
Voorwerp:
Occa Berry
Totem Vikavolt Lv. 29
Vice Grip
Charge
Bug Bite
Spark

Totem Vikavolt's aura

Totem Vikavolt krijgt aan het begin van het gevecht een boost aan alle zes zijn statistieken! Bovendien kan hij Charjabug oproepen, die zijn aanvallen sterker maken met de Ability Battery. Vikavolt is echter een redelijk trage Pokémon, en dit Totem-gevecht is dan ook relatief eenvoudig: raak Vikavolt met Rock-type of Fire-type aanvallen tot hij uitgeschakeld is.

Voor het winnen van de Trial ontvang je niet één, maar twee Z-Crystals: Electrium Z en Steelium Z! Ook geeft hij je de Professor's Mask, een voorwerp dat Kukui vergeten was, en vraagt of je het naar de professor kunt brengen in Malie Garden.