Startpagina » Pokémon Sun & Moon » Pokémon Sun & Moon Walkthrough » Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Verlaten Trial

Pokémon Sun & Moon Walkthrough – Verlaten Trial

Met de toestemming van de Kahuna mag je Vast Poni Canyon betreden. Je volgende bestemming is het altaar van de legendarische Pokémon dat diep in de vallei ligt.

Vast Poni Canyon

Praat met Lillie bij de ingang, en ze zal je Pokémon genezen. Ga dan naar binnen en loop naar rechts, de heuvel op. Gebruik Tauros Charge om de rotsen te breken en een kleine doorgang te vinden, die je naar een Elixir brengt. Spring dan van de heuvel en loop verder naar het zuiden, nog een heuvel op. Ga dan naar links, langs de twee Ace Trainers, en je komt bij een uitgang.

Loop naar links, over de brug heen en ga de grot in. Neem de Zygarde Cell bij de steen en loop naar links, over het rotsige pad of langs de Trainer. Ga weer naar buiten en je zult links een houten brug zien. Loop eerst naar rechts om een kleine doorgang te vinden, die je naar een grot met twee Trainers brengt. Aan de andere kant van de grot vind je een doorgang naar TM99 Dazzling Gleam. Ga dan terug tot je weer bij de houten brug bent.

Pokémon-evolutie in Vast Poni Canyon

Bepaalde Pokémon evolueren alleen als je ze in Vast Poni Canyon traint, en ze daar een level stijgen. Heb je een Charjabug, Magneton of Nosepass? Train deze dan in Vast Poni Canyon zodat ze evolueren in Vikavolt, Magnezone en Probopass.

Loop naar de houten brug toe, en Lillie zal achter je aan komen. Nadat jullie beiden over de brug zijn geneest ze je Pokémon. Als je wilt, kun je naar het midden van de brug lopen om foto's te maken met de Poké Finder. Ga dan de grot in en daal af naar links om een Zygarde Cell te vinden. Ga dan door naar rechts en je komt bij een grote steen. Gebruik Machamp Shove om deze steen naar beneden te duwen, tot hij in een gat valt. Loop ietsje naar beneden en duw de onderste steen naar rechts het gat in. Hier vind je een opening naar buiten, waar onder andere een Zygarde Cell ligt. Ga dan terug naar binnen en duw de laatste steen omhoog een gat in.

Klim de ladder op, en loop naar rechts om weer buiten te komen. Op de houten brug zul je een meisje tegenkomen dat zich voorstelt als Mina, de Trial Captain van Poni Island, maar ze zegt dat ze nog geen Trial ontworpen heeft. Ze geeft je een Fairium Z en loopt dan weer verder.

Loop verder naar het oosten, over de tweede houten brug, en ga via de grote tak naar het noordenoosten. Ga dan naar links om de berg af te dalen. Een eindje naar beneden vind je een grotingang, waar je een blok in een gat kunt duwen om een snelle doorgang door Vast Poni Canyon te maken, en om een Zygarde Cell te vinden. Ook kun je aan de linkerkant van het buitenpad onder een boomstrong door kruipen om een grot te bereiken. Gebruik hier Sharpedo Jet om een Rare Candy en TM35 Flamethrower te vinden.

Ga dan verder naar het noorden, en je bereikt een Trial-poort, waar Lillie je Pokémon zal genezen. Ga de grot in, en je zult lezen dat je een Trial bereikt hebt. Hoewel er geen Captain is, kun je toch de Trial ondergaan!

Loop naar het noorden, en je zult aangevallen worden door een Lv. 40 Jangmo-o. Versla deze en raap de TM02 Dragon Claw op die in het holletje ligt. Loop verder, en een Lv. 40 Hakamo-o zal je aanvallen. Blijf doorlopen naar het noorden en check de totem, waar je zult worden aangevallen door Totem Kommo-o!

+
Totem Kommo-o
Type:
Voorwerp:
Mental Herb
Totem Kommo-o
Clanging Scales
Sky Uppercut
Flash Cannon
Protect

Totem Kommo-o

Totem Kommo-o is de ultieme Totem Pokémon. De reguliere Kommo-o heeft al enorm hoge statistieken, en Totem Kommo-o krijgt aan het begin van het gevecht ook nog eens een boost aan al zijn statistieken.

Gelukkig heeft Totem Kommo-o één hele grote zwakte: het Fairy-type! Fighting-type aanvallen zijn niet zeer effective tegen Fairy-type Pokémon, en Dragon-type aanvallen doen zelfs helemaal geen schade. Maar de grootste reden is dat Fairy-type super-effectief is tegen zowel Fighting-type als Dragon-type, wat inhoudt dat Fairy-type aanvallen maar liefst vier keer zo veel schade doen als normaal tegen Kommo-o. En omdat je net het Fairium Z gekregen hebt van Mina, kun je de Z-Move Twinkle Tackle uitvoeren om enorme schade toe te richten aan Totem Kommo-o.

Nadat je Totem Kommo-o verslagen hebt, krijg je het laatste Z-Crystal: Draconium Z!

Nu je de 7 Trials en 4 Kahuna's verslagen hebt, is je Island Challenge eindelijk voltooid. Het enige wat nu nog resteert, is het oproepen van de legendarische Pokémon, om Lusamine en Guzma te redden uit het wormgat. Loop door naar het noorden, en je zult het Altar of the Sunne (in Pokémon Sun) of het Altar of the Moone (in Pokémon Moon) bereiken.