Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough

Pokémon Sword & Shield Walkthrough

Deze walkthrough is geschreven om je door het verhaal in Pokémon Sword & Shield te helpen. Het bevat alle informatie die je nodig hebt van het begin tot het einde, en zelfs erna. Je kunt het menu aan de rechterkant gebruiken om naar een specifiek deel in de walkthrough te gaan. Bij ieder deel staat aangegeven wat voor informatie deze bevat om je goed op weg te helpen.

Mocht je na het lezen van de walkthrough toch niet verder komen in het spel, dan kun je je vraag stellen in onze Discord!

Opening

Wanneer je je spel voor het eerst opstart, moet je een taal kiezen waarin je het spel gaat spelen. Vervolgens kies je je uiterlijk, en voer je je naam in. Deze instellingen kun je later niet meer wijzigen!

Dan krijg je een video te zien van de Galar Pokémon League. Voorzitter Rose geeft je een introductie in de wereld van Pokémon. Dan barst het gevecht los en laat Leon, de onverslagen Champion van de Galar-regio, zijn Charizard tot gigantisch formaat groeien: het Dynamax-fenomeen.

Het verhaal begint in het pittoreske dorpje Postwick, en je wordt geïntroduceerd aan je goede vriend Hop, die vraagt of je met hem meekomt. Je avontuur kan beginnen!

Opties instellen

Als je op de X-knop drukt, open je het menu van je Rotom Phone. Kies dan voor OPTIONS om de spelopties te openen. Hier kun je verschillende dingen instellen.

 • Text Speed: Dit stelt in hoe snel tekst op het scherm verschijnt.
 • Battle Effects: Als je dit uitzet, spelen er geen animaties meer bij aanvallen. Gebruik deze optie als je snellere gevechten wilt voeren en niet steeds de animaties wilt zien.
 • Battle Style: Met Switch kun je van Pokémon wisselen voordat de tegenstander een nieuwe Pokémon inzet, wat het spel iets makkelijker maakt. Met Set krijg je deze optie niet. Onlinegevechten en bepaalde arena's gebruiken altijd de Set-stijl.
 • Send to Boxes: Als je dit op Automatic zet, worden gevangen wilde Pokémon automatisch aan je team toegevoegd als er plek is, zoals het in oude Pokémon-games werken. Als je dit op Manual zet, krijg je de optie om één van je andere Pokémon naar de Box te sturen, wanneer je een nieuwe Pokémon vangt terwijl je team vol zit.
 • Give Nicknames: Als je dit op “Give” zet, krijg je direct na het vangen van een Pokémon de optie om hem een nickname (bijnaam) te geven. Zet je dit op “Don't give”, dan wordt deze optie overgeslagen. Je kunt dan altijd nog achteraf je Pokémon een nickname geven in ieder Pokémon Center.
 • GyroscopeAls je dit op “Use” zet, kun je in Pokémon Camp je Nintendo Switch (in handheld mode) bewegen om de camera te bewegen. Zet je dit op “Don't use”, dan, moet je de analoogstick gebruiken.
 • Vertical Camera Controls: Kies of je normale of omgedraaide controls wilt gebruiken voor de verticale camerabewegingen. Dit geldt alleen in de Wild Area.
 • Horizontal Camera Controls: Kies of je normale of omgedraaide controls wilt gebruiken voor horizontale camerabewegingen. Dit geldt alleen in de Wild Area.
 • Autosave: Als je dit aanzet, wordt je spel op bepaalde momenten automatisch opgeslagen, bijvoorbeeld wanneer je een nieuw gebied bereikt. Je hebt daarnaast altijd nog de mogelijk op ieder moment handmatig je spel op te slaan. Als je deze optie uitzet, dan dien je altijd handmatig je spel op te slaan.
 • Casual Controls: Deze optie is er om het spelen met één hand makkelijker te maken. De D-pad op je Joy-Con of controller zal dezelfde functie krijgen als de A/B/X/Y-knoppen. Ook kun je dan de rechter-analoogstick gebruiken om rond te lopen. (Je kunt dan niet meer zelf de camera besturen in de Wild Area.) In menu's is de rechter-analoogstick in beide configuraties te gebruiken.
 • Show Nicknames: Als je deze optie aanzet, krijgen andere spelers in Link Battles de nicknames van jouw Pokémon te zien. Indien je deze liever voor jezelf houdt, zet dan deze optie uit.
 • Skip Movies: Als je deze optie aanzet, worden sommige cutscenes (filmpjes) automatisch opgeslagen. Dit kan ervoor zorgen dat je delen van het verhaal mist, voor je eerste playthrough kun je dit dus beter uit laten.

Naast deze opties, kun je ook de knoppen in het hoofdmenu herorderen zoals je zelf wilt. Druk hiervoor op de Y-knop om de geselecteerde optie vast te pakken, verplaats hem naar de nieuwe locatie, en druk op de A-knop om hem los te laten.