Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough » Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Champion Cup

Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Champion Cup

Nu je alle Gym Badges hebt verzameld, mag je meedoen aan de Champion Cup! Wanneer je het stadion in Hammerlocke verlaat, zullen Sonia en Magnolia je roepen. Ze feliciteren en willen iets met je bespreken. Na een korte scène vertelt Sonia je dat je de trein naar Wyndon moet nemen.

Loop naar het noordoosten van de stad, en ga het treinstation binnen. Zodra je een stap binnen zet verschijnen Hop en Raihan weer, en samen nemen jullie de trein naar White Hill Station op Route 10.

Route 10

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Verlaat het treinstation, en loop naar rechts om bij een grasveld te komen, waar je een Max Revive vindt. Loop naar het noorden en klim de heuvel op. Boven ga je naar rechts en naar het noorden. Rechtsbovenin zie je een grasveld; bij een steen kun je een verborgen Comet Shard oprapen.

Loop dan door naar het westen, en je zult langs een lang grasveld lopen. Blijf dicht bij de zuidelijke muur, en je zult op een gegeven moment een zijpaadje zien waar je een Power Herb vindt. Loop verder naar het westen tot je bij een Pokémon Camp komt; iets links van het kamp ligt een PP Up verstopt.

Blijf naar het noorden loop en klim de berg op. Zodra je over de top bent, zul je de stad Wyndon zien aan de horizon. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje lopen. Vlak voor de eerste boom aan je rechterkant kun je nog een zijpaadje induiken voor TM98 Stomping Tantrum.

Wyndon

Eindelijk ben je in de grootste stad van de Galar-regio aangekomen: Wyndon! Deze gigantische stad is opgesplitst in meerdere delen en zit vol met bezichtigingen en faciliteiten. Wanneer je de stad binnenloopt kom je eerst bij een groot plein, met in de hoek een Pokémon Center. Recht naar het noorden staat een groot gebouw: het Monorail Station. Hiermee kun je naar ieder treinstation in de Galar-regio reizen, en kun je snel naar verschillende plekken in de stad Wyndon gaan.

Als je op het grote plein in het zuiden van de stad, helemaal naar links loopt, dan zul je een verborgen Max Revive kunnen vinden. Loop je vervolgens naar het noorden, dan komt je in een winkelstraat terecht. De winkelstraat bevat een Battle Café, een kledingzaak en een kapper, en komt uit bij een hotel: het Rose of the Rondelands Hotel. Kijk goed rond op het plein voor het hotel; helemaal links vind je een Big Nugget, en helemaal rechts een Air Balloon. Hier staat ook een lift naar de Monorail.

Vlak voor de brug naar het hotel kun je rechtsaf slaan en de trap afdalen om langs het kanaal te lopen. Check hier goed de putdeksels, want op eentje kun je een verborgen Black Sludge vinden. Een eindje verderop ligt ook een Nugget verstopt.

In het oostelijk deel van Wyndon vind je een straat met rijtjeshuizen en een park. Ga in het tweede huis van boven en praat met de man binnen om met zijn Rotom te vechten; als je wint, geeft hij de de Rotom Catalog. In het vierde huis van boven vind je een man die zijn Duraludon wil ruilen voor jouw Frosmoth.

Rechts van de huizen vind je een parkje. In het veld helemaal bovenin staat een man die één van jouw Pokémon “ultieme aanvallen” kan leren. Als je hem een geëvolueerde starter-Pokémon laat zien, zoals Rillaboom, Cinderace of Inteleon, kan hij hem Frenzy Plant, Blast Burn of Hydro Cannon leren. Rechts van de man vind je een verstopte Balm Mushroom bij een boom. In het parkje onder kun je ook een Grassy Seed vinden, en in de hoek een verstopte Rare Candy.

Wanneer je de rest van de stad bezichtigd hebt, ga dan naar het stadion in het noordoosten van de stad. Je kunt ook de Monorail of Flying Taxi nemen om er snel te komen. Bij het stadion vind je een tweede Pokémon Center, waar ook TMs verkocht worden. Maak je team klaar voor het grote gevecht, en ga dan het stadion binnen. Praat met de man bij de balie om je in te schrijven voor de Semifinals van de Champion Cup!

Wyndon Stadium

Nadat je je hebt ingeschreven, word je naar de kleedkamer geleid. Indien je toch nog terug wilt keren naar de stad, kun je de lift helemaal rechts gebruiken. Bereid je voor op het gevecht en loop dan door de glazen deuren, de arena in!

Je eerste tegenstander in de Champion Cup is Marnie.

+
Pokémon Trainer Marnie
Pokémon Trainer Marnie
LiepardLv. 47
ToxicroakLv. 47
ScraftyLv. 47
MorpekoLv. 48
Gigantamax GrimmsnarlLv. 49

Nadat je Marnie verslagen hebt, mag je meteen door naar de volgende wedstrijd: tegen Hop. Loop de arena in wanneer je klaar bent.

+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
DubwoolLv. 48
CorviknightLv. 48
PincurchinLv. 47
SnorlaxLv. 47
Dynamax InteleonLv. 49
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
DubwoolLv. 48
CorviknightLv. 48
PincurchinLv. 47
SnorlaxLv. 47
Dynamax RillaboomLv. 49
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
DubwoolLv. 48
CorviknightLv. 48
PincurchinLv. 47
SnorlaxLv. 47
Dynamax CinderaceLv. 49

Wanneer je Hop verslagen hebt, heb je het recht verdiend om mee te doen in de Finals van de Champion Cup, die de volgende dag plaatsvinden. Maar eerst is het tijd om te eten: jij, Hop en Leon besluiten met z'n allen naar het Rose of the Rondelands Hotel te gaan.

Wyndon

Enkele uren later is Leon echter nog steeds niet opgedaagd. Piers komt aanlopen, en vertelt dat Leon naar Rose Tower is gegaan. Op verzoek van Hop besluit Piers om jullie naar Rose Tower te brengen.

Verlaat het hotel en praat met Piers, die vlak voor de ingang staat. Dan verschijnen Marnie en Team Yell, en vervolgens Oleana, die jullie probeert tegen te houden. Oleana geeft de sleutel voor de monorail naar Rose Tower aan een League-medewerker, die hem vervolgens smeert.

Aan jou de taak om de medewerker met de sleutel te vinden! Ga met Piers naar het plaza toe (of ga zelf naar het plaza en praat met Piers) om de zoektocht te beginnen.

De medewerker vind je rechts van de ingang naar het Monorail Station, met zijn rug naar je gekeerd. Spreek hem aan en kies één van de opties. Hij zal zich omdraaien en je uitdagen voor een gevecht. Tijdens het gevecht zullen Marnie en Team Yell je aanmoedigen, wat de statistieken van je Pokémon verhoogt!

Na het gevecht zal de medewerker, Eric, snel wegrennen. Je zult hem dus nogmaals moeten zoeken. Dit maal staat hij links van de fontein. Spreek hem aan en hij zal nogmaals met je vechten. Let op: hij gebruikt nu andere Pokémon!

Na het tweede gevecht rent Eric opnieuw weg. Loop naar links, en je zult hem vinden in een telefooncel. Spreek hem aan voor een derde gevecht.

Je raadt het al: na het derde gevecht rent Eric weer weg, ditmaal naar het Monorail Station. Met Piers loop je naar het station, waar jullie hem eindelijk te grazen nemen. Nadat je de sleutel bemachtigd hebt, nemen jij, Hop en Marnie de monorail naar Rose Tower.

Rose Tower

Eenmaal aangekomen bij Rose Tower besluiten jij en Hop naar binnen te gaan. Maar check eerst achter het grote bord, waar je TM93 Eerie Impulse vindt. Je kunt ook naar de hoek linksonder lopen, om een verstopte Rare Candy te vinden. Helemaal in de hoek rechtsboven vind je een Cell Battery vlak naast het gebouw, en een verstopte PP Up aan de rechterkant. Ten slotte ligt in de hoek linksboven een Electric Seed voor het oprapen. Loop dan naar het gebouw en ga naar binnen.

Binnen staat jullie een Macro Cosmos-medewerker op te wachten, die jullie uitdaagt voor een gevecht. Versla hem, en jullie zullen de lift in kunnen. Bereid je voor, want tijdens de rit zal de lift nog enkele keren stoppen voor meer gevechten met medewerkers.

Na drie gevechten bereiken jullie de top van de toren, waar Oleana staat te wachten. Loop naar haar toe en ze zal je uitdagen voor een gevecht.

 

+
Macro Cosmos's Oleana
Macro Cosmos's Oleana
FroslassLv. 50
TsareenaLv. 50
SalazzleLv. 50
MiloticLv. 51
Gigantamax GarbodorLv. 52

Na het gevecht zal Oleana jullie doorlaten. Verderop zie je Rose en Leon. Na een korte scène zullen jullie teruggaan naar het hotel.

Wyndon Stadium

De volgende dag komt een League-medewerker je ophalen voor de finale. Je kunt met haar meegaan, of zelf naar Wyndon Stadium gaan. Voor het stadion staat Hop al op je te wachten. Ga het stadion in en praat met de man aan de balie, die je zal vertellen dat je het in de Finals eerst moet opnemen tegen de Gym Leaders. Dan word je naar de kleedkamer geleid.

Bereid je voor op het gevecht, en ga dan het veld op om de openingsceremonie te bekijken. Tijdens de openingsceremonie komt echter een ongenode gast binnenvallen: Bede, die onthult dat hij de Fairy-type Gym Leader is geworden. Hij zal je uitdagen voor een laatste gevecht!

+
Gym Leader Bede
Gym Leader Bede
MawileLv. 51
GardevoirLv. 51
RapidashLv. 52
Gigantamax HattereneLv. 53

Na het gevecht word je teruggestuurd naar de kleedkamer. Bereid je voor op het volgende gevecht, en ga dan opnieuw de arena in.

+
Gym Leader Nessa
Gym Leader Nessa
GolisopodLv. 51
PelipperLv. 51
BarraskewdaLv. 52
SeakingLv. 52
Gigantamax DrednawLv. 53

Na Nessa is je volgende tegenstander Bea (in Pokémon Sword) of Allister (in Pokémon Shield). Bereid je voor en loop dan weer het veld op.

+
Gym Leader Bea
(Als je Pokémon Sword speelt)
Gym Leader Bea
(Als je Pokémon Sword speelt)
HawluchaLv. 52
GrapploctLv. 52
Sirfetch'dLv. 53
FalinksLv. 53
Gigantamax MachampLv. 54
+
Gym Leader Allister
(Als je Pokémon Shield speelt)
Gym Leader Allister
(Als je Pokémon Shield speelt)
DusknoirLv. 52
ChandelureLv. 52
CursolaLv. 53
PolteageistLv. 53
Gigantamax GengarLv. 54

Dan is het tijd voor de finale: jij tegen Raihan. Piers en Marnie komen je nog geluk wensen. Loop opnieuw het veld op wanneer je klaar bent voor het gevecht.

+
Gym Leader Raihan
Gym Leader Raihan
TorkoalLv. 53
GoodraLv. 54
TurtonatorLv. 54
FlygonLv. 54
DuraludonLv. 55

Nadat je Raihan verslagen heb is het eindelijk tijd voor het grote moment: het gevecht met de onverslagen Champion, Leon! Hop komt je nog even geluk wensen. Bereid je dan voor op het grote gevecht en loop het veld op.

Maar voordat het gevecht kan beginnen, verschijnt voorzitter Rose op de monitor: hij is van plan de Darkest Day opnieuw te laten gebeuren, en laat de Power Spots onder ieder stadion in de Galar-regio uitbarsten. Leon, Hop en jij bespreken wat jullie nu doen. Hop heeft een idee: de legendarische zwaard- en schild-Pokémon zoeken. Antwoord “Back in the Slumbering Weald?” op zijn vraag, en jullie zullen samen naar het Slumbering Weald gaan.

Slumbering Weald

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Bij de ingang van het Slumbering Weald komen jullie Sonia tegen. Ze geeft je wat Max Revives en stuurt jullie het Slumbering Weald in.

Loop naar het oosten tot je niet meer verder kunt, en ga dan naar het noorden. Blijf het pad volgen, en na een poosje kom je bij een grasveld met veel sterkere wilde Pokémon. Neem eerst het pad naar rechts, tot je bij opnieuw een splitsing komt. In het paadje naar links vind je een Misty Seed. Neem vervolgens het pad naar rechts en je komt bij een riviertje. Gebruik de Rotom Bike om de rivier op te gaan; fiets naar het zuiden en ga rechts aan land om een Life Orb te vinden.

Ga dan helemaal terug naar de eerste splitsing, en neem het pad naar links. Bij de volgende splitsing neem je weer het pad naar links, onder de boomstam door; je zult bij een Mental Herb uitkomen. Blijf naar rechts gaan en je komt weer bij een splitsing; neem het pad naar rechts en loop via de boomstam over de rivier. Aan de andere kant vind je een verstopte Elixir, en een eindje verderop TM86 Phantom Force.

Loop terug over de boomstam, en ga naar het noorden. Neem het rechterpad (kijk uit voor de Stunfisk) om een Smoke Ball te vinden. Loop dan via het linkerpad naar het noorden, waar je Hop zult vinden. Dan verschijnen de twee Legendarische Pokémon in de mist. Sonia komt ook aanlopen, en vertelt dat de Legendarische Pokémon Zacian en Zamazenta heten.

Hop rent verder, loop hem achterna naar het noorden. Na een eindje lopen komen jullie bij een altaar uit. Loop naar het altaar toe, waar jullie een zwaard en een schild vinden. In Pokémon Sword zul je het Rusted Sword oprapen; in Pokémon Shield pak je het Rusted Shield. Hop zal het andere voorwerp pakken. Praat na de scène nogmaals met Hop, en jullie zullen naar Hammerlocke vliegen.

In Hammerlocke komen jullie Raihan tegen, die vertelt dat ze de stad geëvacueerd hebben. Hop rent meteen het stadion in; volg hem, en loop naar lift, waar je Oleana ziet. Ze vertelt dat Rose een Pokémon genaamd Eternatus heeft ontwakend, en vraagt om je hulp hem te stoppen. Neem de lift om de Energy Plant te bereiken.

Energy Plant

Volg het pad, en je zult bij een groot plateau uitkomen. Hier vind je voorzitter Rose, die zijn plan uitlegt. Dan zal hij je uitdagen voor een gevecht!

+
Macro Cosmos's Rose
Macro Cosmos's Rose
EscavalierLv. 55
FerrothornLv. 55
PerrserkerLv. 55
KlinklangLv. 56
Gigantamax CopperajahLv. 57

Na het gevecht vertelt Rose dat Leon tegen Eternatus aan het strijden is. Loop naar beneden, terug de gang in. Bereid je Pokémon goed voor, en praat dan met Hop om de lift naar de top te nemen.

Tower Summit

Loop naar boven toe, en jullie zullen Leon zien, die op het punt staat Eternatus te vangen. Eternatus breekt echter uit de Poké Ball, en richt zich op zijn volgende doelwit: jou! Tijdens dit gevecht is het niet mogelijk om Eternatus te vangen, je doel is dus om hem uit te schakelen.

 

+
Eternatus Lv. 60
Ability:
Pressure
Eternatus Lv. 60
Cross Poison
Dragon Pulse
Flamethrower
Dynamax Cannon

Na het gevecht zal Eternatus transformeren in een nóg sterkere vorm: Eternamax Eternatus!

Aanvankelijk zal het niet mogelijk zijn om aanvallen te gebruiken, maar blijf het proberen. Na een paar beurten zullen twee Legendarische Pokémon, Zacian en Zamazenta, je te hulp schieten.

+
Eternamax Eternatus
Ability:
Pressure
Eternamax Eternatus
Max Ooze
Max Wyrmwind
Max Flare

Wanneer je de HP van Eternamax Eternatus hebt gereduceerd naar nul, krijg je de kans hem te vangen. Kies je favoriete Poké Ball, en je mag Eternatus toevoegen aan je team.

Wyndon

Het verhaal vervolgt zich drie dagen later in Wyndon. Rose heeft zichzelf overgeleverd aan de politie, en de dag voor je wedstrijd tegen Leon is eindelijk aangebroken. Haast je naar het stadion, en meld je aan de balie wanneer je klaar bent voor het gevecht.

+
Champion Leon
(Als je Grookey als starter koos)
Champion Leon
(Als je Grookey als starter koos)
AegislashLv. 62
DragapultLv. 62
HaxorusLv. 63
SeismitoadLv. 64
CinderaceLv. 65
Gigantamax CharizardLv. 65
+
Champion Leon
(Als je Scorbunny als starter koos)
Champion Leon
(Als je Scorbunny als starter koos)
AegislashLv. 62
DragapultLv. 62
HaxorusLv. 63
Mr. RimeLv. 64
InteleonLv. 65
Gigantamax CharizardLv. 65
+
Champion Leon
(Als je Sobble als starter koos)
Champion Leon
(Als je Sobble als starter koos)
AegislashLv. 62
DragapultLv. 62
HaxorusLv. 63
RhyperiorLv. 64
RillaboomLv. 65
Gigantamax CharizardLv. 65

Als het je gelukt is om Leon te verslaan, mag je jezelf de nieuwe Champion van de Galar-regio noemen. Geniet van de laatste scènes en van de credits!

Nu je de Champion bent geworden, ben je officieel de allersterkste Trainer in de Galar-regio. Het verhaal is echter nog niet afgelopen, en na het winnen van de Champion Cup zijn er nog allerlei dingen te doen in Galar. Check hiervoor het volgende deel van de walkthrough.