Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough » Pokémon Sword & Shield Walkthrough – The Crown Tundra (deel 2)

Pokémon Sword & Shield Walkthrough – The Crown Tundra (deel 2)

Deel 2: Levende legendes

Nadat je de legende van de King of Bountiful Harvests opgelost hebt, is het tijd om je expeditie te vervolgen naar de resterende plekken in de Crown Tundra. In het zuiden van het gebied staat een reusachtige boom waar een trio van Legendarische Pokémon rondwaart…

Giant's Bed

Om de grote boom te bereiken, keer je eerst terug naar het Giant's Bed. Wanneer het pad zich splitst, houd dan zoveel mogelijk rechts aan, en je zult de Old Cemetery bereiken.

Loop door de Old Cemetery heen, en je komt weer in Giant's Bed. Al snel zul je een enorme boog zien. Loop onder de boog door, en sla dan meteen linksaf. Je komt dan bij opnieuw een tempel, waar de Legendarische Pokémon Regirock rust.

Check het gras vlakbij de tempel om een Assault Vest te vinden, en loop dan naar de deur toe. Rechts van de deur vind je TR75 Stone Edge.

Om de deur van Regirocks tempel open te krijgen, moet je de eerste Pokémon in je team een Everstone vast laten houden. Check dan de deur, en hij zal openzwaaien. Eenmaal binnen loop je over alle stippen heen, en het standbeeld zal oplichten. Check het standbeeld, en Regirock zal verschijnen.

+
Regirock Lv. 70
Type:
Ability:
Clear Body
Regirock Lv. 70
Superpower
Stone Edge
Hammer Arm
Curse

Nadat je Regirock gevangen hebt, verlaat je zijn tempel en sla je direct linksaf. In de verte zul je de grote boom zien. Na een klein poosje lopen zul je bij een rivier komen; klim op de Rotom Bike en fiets het water op. Volg de rivier, en op een gegeven moment zul je rechts van je een stukje land zien; hier vind je een Life Orb.

Blijf de rivier volgen, en je zult links aan land kunnen gaan om Ballimere Lake te bereiken.

Ballimere Lake

Ballimere Lake is een groot, uitgestrekt gebied dat de Dyna Tree omcirkelt. Rondom het meer zijn een hoop voorwerpen en Berry-boompjes te vinden; ook wemelt het van de wilde Pokémon. De Berry-boompjes in dit gebied hebben een kans om zeldzame Berries te bevatten, zoals een Enigma Berry. Ook zijn in Ballimere Lake vele voetsporen te vinden van de Cavern Pokémon.

Wanneer je aan land gaat, kun je meteen rechts van je door het gras lopen om een Prism Scale te vinden bij een boom. Loop dan om het meer heen om bij een landbrug te komen die naar Dyna Tree Hill leidt. Op enkele plekken kun je ook met je fiets het meer op gang om een eilandje te bereiken waar je TR65 Energy Ball vindt.

Wanneer je over de landbrug naar Dyna Tree Hill loopt, speelt er een scène af waarin de drie Legendarische vogel-Pokémon verschijnen: Galarian Articuno, Galarian Zapdos en Galarian Moltres. Wanneer ze jou opmerken, vliegen ze er gauw vandoor.

Peony belt om te zeggen dat de Pokémon gesignaleerd zijn in drie gebieden: Zapdos in de Wild Area in het midden van de Galar-regio, Moltres op het Isle of Armor, en Articuno in de Crown Tundra. De Legendarische Pokémon zullen rondvliegen of -rennen op een willekeurige plek in één van deze drie gebieden. Aan jou de taak om ze te vangen!

Loop ook naar de grote boom op Dyna Tree Hill toe en inspecteer deze. Je zult de optie krijgen om de boom te schudden. Dit lijkt zinloos, maar blijf het proberen en… een Dynamax Greedent zal verschijnen en je uitdagen. Wanneer je Greedent verslagen hebt, zullen er tientallen Berries uit de boom vallen, waaronder een zeldzame Lansat Berry en Starf Berry! Check ook achter de boom, waar je TR66 Brave Bird vindt.

Als je terugloopt over de landbrug van Dyna Tree Hill naar Ballimere Lake, kun je rechtsaf slaan en iets verderop linksaf — loop hiervoor door het gras links van de heuvel. Loop verder naar links, en je zult TR20 Substitute zien liggen bij een steen. Ga een klein stukje terug en je kunt naar rechts om nog een grafsteen te vinden. Check de grafsteen voor een mysterieus bericht.

Spread my voice

Op de grafsteen in Ballimere Lake staat een mysterieus bericht: “spread my voice”. Hoe doe je dit precies? Hiervoor dien je via de multiplayer-modus met andere spelers te praten in de Wild Area, Isle of Armor of Crown tundra.

Het makkelijkste is om online te gaan (hiervoor is een Nintendo Switch Online-abonnement nodig) in één van deze drie gebieden: er zullen dan talloze andere spelers verschijnen. Loop naar een speler toe en druk op de A-knop om een babbeltje te maken – vaak krijg je hierbij ook een voorwerp. Nadat je dit vaak genoeg gedaan hebt, keer je terug naar de grafsteen in Ballimere Lake. Er zal dan een wilde Spiritomb verschijnen.

+
Spiritomb Lv. 72
Type:
Ability:
Infiltrator
Spiritomb Lv. 72
Shadow Ball
Dark Pulse
Hypnosis
Dream Eater

Indien je vanaf Dyna Tree Hill over de landbrug naar Ballimere Lake loopt en linksaf slaat, zul je aan je rechterkant een grotingang zien: Lakeside Cave. Momenteel is hier echter nog niet veel te vinden, afgezien van enkele nieuwe wilde Pokémon en voorwerpen.

Als je deze walkthrough gevolgd hebt, is er nu nog één plek in de Crown Tundra die nog niet verkend is. Keer hiervoor terug naar het noorden van Ballimere Lake, en ga weer de rivier op om terug in Giant's Bed te komen. Wanneer je weer aan land bent, neem je het pad onder de grote boog door. Sla dan meteen rechtsaf en je bereikt Giant's Foot.

Giant's Foot

Loop een eindje door het gras en volg het pad om bij een riviertje te komen. Links van je zul je wat stenen muurtjes zien; loop door het gras om een Binding Band te vinden achter de muurtjes.

Steek de rivier over en je zult nog wat muurtjes zien. Tussen en achter de muurtjes vind je onder andere een Iron Ball en TR58 Dark Pulse. Ga dan weer de rivier op en fiets de grot in om de Roaring-Sea Caves te bereiken.

Roaring-Sea Caves

Fiets een eindje over het water tot je niet meer verder kunt. Je zult dan links en rechts een gangpad zien. Links vind je een Rare Candy; neem vervolgens het pad naar rechts.

Blijf door de gang lopen en je komt bij een open ruimte. Ga je hier naar links, dan vind je een Big Nugget. Het pad naar rechts leidt naar TR18 Leech Life. Neem vervolgens het resterende pad, wat afbuigt naar rechts. Je zult een smalle pilaar zien: maak er een bocht omheen en loop door de gang om de uitgang te bereiken.

Frigid Sea

Gebruik de Rotom Bike om het water op te gaan, en ga dan meteen naar links, tussen de rotswanden door. Je komt bij een grotingang die weer naar een deel van de Roaring-Sea Caves leidt. Hier vind je TR92 Dazzling Gleam, plus een vrouw die aanbiedt om van 15 Galarica Twigs een Galarica Wraith te maken. Met dit voorwerp kun je Galarian Slowpoke evolueren in Galarian Slowking.

Ga weer terug de zee op, en fiets tussen de ijsschotsen door. Opgepast: in het water loeren ook de ijsschots-Pokémon, Avalugg. Deze herken je aan hun felwitte kleur en de lijnen over hun lichaam. In de zee zul je een eiland vinden met een boom erop; bij de boom ligt TR03 Hydro Pump.

Fiets dan terug naar land, en houd links aan om bij een pad te komen. Aan de linkerkant kun je een Shell Bell oprapen bij een boom. Loop een stukje door en je bereikt Three-Point Pass.

Three-Point Pass

Loop tussen de drie kenmerkende rotsen van Three-Point Pass door, en je zult aan je linkerkant een tempel zien. Ga echter eerst naar rechts en je vindt een ingang van Roaring-Sea Caves. Aan het einde van de grot vind je TR10 Earthquake.

Keer terug naar Three-Point Pass en begeef je naar de tempel. Links en rechts van de deur vind je respectievelijk TR09 Thunder en TR24 Outrage.

Om de deur van deze laatste tempel te openen, moet je Regirock, Regice en Registeel in je team hebben. Mis je nog een van deze Pokémon? Scroll dan omhoog om te lezen hoe je Regirock vindt, of check deel 1 van de Crown Tundra walkthrough om te zien waar Regice en Registeel zich bevinden.

Zet Regirock, Regice en Registeel in je team, en de deur van de tempel zal openen.

Bij het betreden van de tempel, zal de camera inzoomen op de symbolen op het dak. Dat heeft een reden, want afhankelijk van welk patroon je binnen in de tempel invoert, zul je óf de Electric-type Pokémon Regieleki vinden, óf de Dragon-type Pokémon Regidrago. Je kunt slechts één van deze Pokémon vangen, dus denk goed na voordat je je keuze maakt.

Hieronder zie je welk patroon je precies moet invullen: kies het linkerpatroon voor Regieleki, of het rechterpatroon voor Regidrago. Wanneer je je keuze gemaakt hebt, zal het standbeeld oplichten. Inspecteer het, en je komt oog in oog met Lv. 70 Regieleki of Lv. 70 Regidrago.

+
Regieleki Lv. 70
Type:
Ability:
Transistor
Regieleki Lv. 70
Thunder Cage
Electroweb
Extreme Speed
Magnet Rise
+
Regidrago Lv. 70
Type:
Ability:
Dragon's Maw
Regidrago Lv. 70
Dragon Energy
Dragon Claw
Hammer Arm
Laser Focus

Wanneer je de vier Legendary Titans (Regirock, Regice, Registeel en Regieleki of Regidrago) gevangen hebt, is het tijd om terug te keren naar Freezington. Ga naar het basiskamp en vertel Peony over de vier Pokémon om je Legendary Clue 2 af te vinken.

Regigigas

Naast Regirock, Regice, Registeel, Regieleki en Regidrago, is er nóg een titaan: Regigigas, de leider van de bende. Om het tegen Regigigas op te nemen, dien je alle vijf de Legendary Titans in je team te hebben. Je zult dus met iemand moeten ruilen om zowel Regieleki als Regidrago te bemachtigen.

Met de titanen in je team kun je naar een verlaten Raid Den in Giant's Den gaan – vlakbij het pad naar Snowslide Slope. Bereid je voor en inspecteer de Raid Den, en Dynamax Regigigas Lv. 100 zal verschijnen. Als je hem weet te verslaan, zul je hem kunnen vangen in een Poké Ball naar keuze.

+
Dynamax Regigigas Lv. 100
Type:
Ability:
Slow Start
Dynamax Regigigas Lv. 100
Giga Impact
Zen Headbutt
Hammer Arm
Crush Grip

Dan resteert nog het vangen van de drie Legendary Birds: Articuno, Zapdos en Moltres. Deze drie vogels vliegen of rennen door één van de wijdopen gebieden in het spel. Het is niet mogelijk om te zien waar een van de vogels op een bepaald moment is; je zult het hele gebied af moeten speuren!

Galarian Articuno

Articuno bevindt zich ergens in de Crown Tundra. In tegenstelling tot normale wilde Pokémon, zul je hem van een afstandje kunnen zien. Ook blijft hij op één plek zweven totdat je hem benadert.

Wanneer je Articuno gevonden hebt, zal hij twee kopieën van zichzelf maken. De echte versie zal met zijn vleugel bewegen, en vervolgens zullen de drie Articunos in rap tempo in een cirkel gaan draaien. Wanneer ze langzamer beginnen te draaien, dien je de juiste Articuno aan te raken en op de A-knop te drukken om het gevecht te beginnen.

Tip: kun je de draaiende Articuno lastig bijhouden? Druk dan herhaaldelijk op de HOME-knop om het spel te pauzeren. Hierdoor hoef je steeds maar een klein stukje te volgen van de ronddraaiende Articuno.

Indien je de verkeerde Articuno hebt gekozen, zal hij wegvliegen. Dat is voor jou het teken dat je op je fiets moet springen en erachteraan moet gaan! Blijf Articuno volgen, en op een gegeven moment zal hij weer ergens stoppen. Je kunt dan opnieuw een poging doen om de juiste Articuno van de drie te kiezen.

Wanneer je de juiste Articuno gekozen hebt, zal het gevecht beginnen.

+
Articuno Lv. 70
Type:
Ability:
Competitive
Articuno Lv. 70
Freezing Glare
Hurricane
Psycho Cut
Psycho Shift

Galarian Zapdos

Zapdos zul je ergens in de Wild Area vinden. Hiervoor moet je dus terug naar het centrale deel van de Galar-regio. Hij zal aanvankelijk op één plek blijven zitten. Wanneer hij je opmerkt, zal hij er echter vandoor schieten. Stap dus gauw op je fiets en ga hem achterna.

Nadat je Zapdos een tijdje door de Wild Area hebt gevolgd, zal hij op een gegeven moment langzamer gaan rennen, en uiteindelijk zal hij stil gaan staan. Je kunt nu tegen hem aan fietsen om het gevecht te beginnen.

Tip: als je in een gebied bent met een hagelstorm of zandstorm, en Zapdos is nog niet gestopt, fiets dan nog niet tegen hem aan, maar laat hem nog even door rennen. Met een beetje geluk stopt hij in een nieuw gebied waar geen hagel- of zandstorm is, wat het makkelijker maakt hem te vangen.

+
Zapdos Lv. 70
Type:
Ability:
Defiant
Zapdos Lv. 70
Thunderous Kick
Drill Peck
Reversal
Focus Energy

Galarian Moltres

Moltres is te vinden op het Isle of Armor, waar hij voortdurend rondjes vliegt. Je hoeft dus niet het hele eiland uit te kammen; probeer in plaats daarvan de hoofdpaden te checken, totdat je Moltres ziet vliegen. Je kunt ook zijn kreet horen als je in de buurt komt.

Om Moltres te vangen, dien je dicht bij hem in de buurt te komen en vervolgens je fietsbel te gebruiken. Dit doe je door de linker-controlstick in te drukken. Wanneer Moltres je in de gaten heeft, zal hij aanvallen.

Tip: Moltres is te snel om bij te houden met de fiets, maar hij vliegt in een vast patroon over het eiland. Als je zijn route kent, kun je dus wachten op een punt waar hij langsvliegt om hem te onderscheppen.

+
Moltres Lv. 70
Type:
Ability:
Berserk
Moltres Lv. 70
Fiery Wrath
Hurricane
Sucker Punch
Nasty Plot

Freezington

Nadat je alledrie de Legendary Birds (Articuno, Zapdos en Moltres) gevangen hebt, kun je terugkeren naar Freezington om Peony het goede nieuws te vertellen. Hiermee wordt ook Legendary Clue 3 afgevinkt.

Wanneer je alledrie de Legendary Clues afgevinkt hebt, zal Peony je zijn zeldzame League Card geven. Dan komt Peonia binnengelopen, die besloten heeft toch op “adven-tour” te gaan met Peony. Peony een nieuw uniform in haar handen, maar dat ziet ze niet zo zitten; in plaats daarvan krijg jij het Gold Expedition Uniform. Dan vertrekken ze allebei weer.

En daarmee is het verhaal van de Crown Tundra afgelopen… of toch niet? Wanneer je naar de uitgang loopt, zul je een mysterieus briefje zien liggen: een Legendary Clue? Ga vervolgens weer naar de Max Lair in Slippery Slope.

Swords of Justice

Er zijn nog een aantal extra Legendarische Pokémon te vinden in de Crown Tundra die niet op een Legendary Clue staan! Als je het hoofdverhaal hebt afgerond, zul je Sonia ontmoeten vlakbij het basiskamp in Freezington, die om je hulp vraagt voetsporen te verzamelen van de Iron Will Pokémon (Cobalion), de Cavern Pokémon (Terrakion) en de Grassland Pokémon (Virizion).

Om deze Legendarische Pokémon te ontmoeten, dien je van ieder 50 voetsporen te vinden in bepaalde gebieden. Op de volgende plekken kun je makkelijk voetsporen vinden:

  • Cobalion: Frigid Sea en Roaring-Sea Caves
  • Terrakion: Lakeside Cavern en Ballimere Lake
  • Virizion: Giant's Bed en Frostpoint Field

Wanneer je 50 voetsporen van een Pokémon hebt verzameld, keer dan terug naar Sonia in Freezington om de locatie van een Legendarische Pokémon te krijgen. Cobalion vind je op het eiland in de Frigid Sea, Terrakion in Lakeside Cavern, en Virizion in het zuiden van Giant's Bed – ten westen van de Old Cemetery.

+
Cobalion Lv. 70
Type:
Ability:
Justified
Cobalion Lv. 70
Sacred Sword
Swords Dance
Iron Head
Close Combat

+
Terrakion Lv. 70
Type:
Ability:
Justified
Terrakion Lv. 70
Sacred Sword
Swords Dance
Stone Edge
Close Combat

+
Virizion Lv. 70
Type:
Ability:
Justified
Virizion Lv. 70
Sacred Sword
Swords Dance
Leaf Blade
Close Combat

Mythische Pokémon

Wanneer je Cobalion, Terrakion en Virizion alledrie gevangen hebt, heb je de kans om een Mythische Pokémon te vangen: Keldeo!

Om Keldeo te vinden, moet je naar Ballimere Lake gaan met Cobalion, Terrakion en Virizion in je team. Gebruik de Rotom Bike om naar het eilandje in het meer te gaan; hier zul je bij de boom een kookpot zien liggen. Open dan het menu en ga naar Pokémon Camp, en maak Curry – de ingrediënten maken niet uit. Nadat je de curry gemaakt hebt, zal Keldeo op het eiland verschijnen!

+
Keldeo (Resolute Form) Lv. 70
Type:
Ability:
Justified
Keldeo (Resolute Form) Lv. 70
Secret Sword
Sacred Sword
Swords Dance
Hydro Pump

Max Lair

Binnen in de Max Lair zul je aan de linkerkant Peony zien staan. Spreek hem aan, en hij vertelt dat hij het briefje niet herkent. Dan klinkt er een kreet: volgens een stel vluchtende Trainers zijn mysterieuze wezens verschenen in de Max Lair. Vanaf nu zul je unieke Legendarische Pokémon genaamd Ultra Beasts tegen kunnen komen in Dynamax Adventures.

Om dit laatste mysterie op te lossen, dien je de Legendarische Pokémon Necrozma te vangen in een Dynamax Adventure. Necrozma zal willekeurig verschijnen, dus het kan een poosje duren voordat je hem vindt. Zodra je hem gevangen hebt, kun je hem aan Peony laten zien om een Ability Patch en Beast Ball te ontvangen.

Hiermee is een einde gekomen aan het verhaal van de Crown Tundra. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! Probeer alle Legendarische Pokémon te vangen in Dynamax Adventures, voltooi je Crown Tundra Pokédex, of ga tot het uiterste in een Endless Dynamax Adventure.

Wanneer je het hoofdverhaal, het verhaal van het Isle of Armor én het verhaal van de Crown Tundra afgerond hebt, zul je een belletje krijgen van Leon voor een nieuwe uitdaging: het Galarian Star Tournament. In dit Multi Battle toernooi vecht je samen met een andere Trainer uit het verhaal tegen duo's van de sterkste Trainers in de Galar-regio. Om deel te nemen, keer je terug naar Wyndon Stadium en praat je met Leon bij de balie.

Bedankt voor het lezen en nog veel speelplezier!