Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough » Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Dark Badge

Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Dark Badge

Circhester

Zodra je het stadion in Circhester uitloopt, kom je Sonia tegen, die je wil spreken. Ze vraagt je om naar het restaurant in Circhester te komen. Het restaurant vind je in het noordwesten van de stad; loop vanaf het stadion links naar beneden, en het is het eerste gebouw links.

Bereid je voor op een gevecht en ga dan het restaurant binnen. Binnen zitten Hop en Sonia op je te wachten. Na een gesprek en maaltijd vraagt Sonia je mee te komen naar het Hero's Bath in Circhester. Verlaat het restaurant, en na een korte scène zal Hop je uitdagen voor een gevecht.

 

+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
DubwoolLv. 40
CorviknightLv. 40
PincurchinLv. 39
SnorlaxLv. 39
InteleonLv. 41
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
DubwoolLv. 40
CorviknightLv. 40
PincurchinLv. 39
SnorlaxLv. 39
RillaboomLv. 41
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
DubwoolLv. 40
CorviknightLv. 40
PincurchinLv. 39
SnorlaxLv. 39
CinderaceLv. 41

Nadat Hop en Sonia weer vertrekken, is het tijd om je reis te vervolgen. Verlaat Circhester via de uitgang in het zuidoosten om Route 9 te bereiken.

Route 9

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Het eerste deel van Route 9 is vrij eenvoudig. Steek de brug over en blijf naar het zuiden lopen, en je zult het volgende deel bereiken.

Route 9 – Circhester Bay

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Wanneer je een stukje naar rechts loopt, zul je al snel enkele Team Yell Grunts zien die een Drednaw lastigvallen. De man die je eerder de Rotom Bike gaf, is ook aanwezig en vraagt je om ze een lesje te leren.

+
Team Yell Grunt
Team Yell Grunt
LinooneLv. 39
PangoroLv. 40

Nadat je Team Yell verslagen hebt, vluchten ze gauw weer weg. De man bedankt je en geeft je de Water Mode upgrade voor je Rotom Bike. Nu kun je ook over het water fietsen!

Rotom Bike Water Mode

Met de vernieuwde Rotom Bike kun je over het water fietsen, alsof het land is. Waarschijnlijk ben je eerder al plaatsen tegengekomen die niet bereikbaar waren, omdat je niet door het water kon. Dit is een goed moment om eerdere Routes nog eens grondig uit te kammen om extra voorwerpen en Pokémon te vinden.

  • Route 2: Ga naar het huis van Professor Magnolia, en je kunt bij het gevechtsveld linksonder het water op. Als je naar links fietst, kom je bij een eilandje met een verborgen Rare Candy (bij de grote boom) en een PP Max (tussen de twee boompjes bovenin). Ga ook helemaal naar het noordoosten van het meer, waar je bij een over komt waar je TM69 Psycho Cut kunt vinden. Fiets dan naar het zuiden, de rivier af, om een Psychic Seed te vinden bij een oever, en een Water Stone helemaal onderin (verstopt bij de brug). Check ook de brug vlakbij Magnolias huis: fiets naar het oosten over de rivier om een Choice Band te vinden.
  • Turffield: Fiets over de rivier in het oosten van de stad om TM11 Solar Beam te vinden.
  • Galar Mine No. 2: Halverwege de mijn kun je over het water naar rechts fietsen. Aan het einde van de gang vind je TM53 Mud Shot.
  • Route 9: Ga het water op bij de brug en fiets naar links. Je zult TM64 Avalanche vinden.
  • Wild Area – Axew's Eye: In het zuiden van de Wild Area kun je nu het eiland Axew's Eye bereiken, waar je TM95 Air Slash kunt oprapen.
  • Wild Area – Bridge Field: In de passage tussen het noordelijke en zuidelijke deel van de Wild Area kun je ook een klein eilandje bereiken. Hier vind je TM75 Low Sweep.
  • Wild Area – Lake of Outrage: Het noordelijk deel van de Wild Area bevat een gebied genaamd Lake of Outrage dat eerder niet bereikbaar was. Fiets over het water naar het noorden en je vindt TM65 Shadow Claw. Steek je het water over naar het westen, dan vind je bovenop de heuvel een Assault Vest. Kijk ook rond bij de stenen die in een cirkel liggen; achter een aantal van de stenen kun je verborgen evolutiestenen vinden!

 

Fiets vanaf het plateautje naar links, tussen het ijs door, en je zult een Zoom Lens vinden. Ga een stukje terug en fiets dan naar het zuiden, het water op. Fiets naar links tussen de ijsschotsen door, onder je zul je een klein eilandje zien. Hier kun je een Max Revive oprapen. Ga dan verder naar het westen tot je niet verder komt, dan naar het zuiden om bij een strand te komen. Praat met de vrouw en ze zal je TM45 Dive geven.

Fiets vanaf het strand rechtstreeks naar het oosten. Ten zuiden van je zul je een kleine doorgang tussen de rotsen zien, maar sla deze voor nu over. Verder naar rechts kom je bij een eiland met een Pokémon Camp. Links van het kamp vind je aan het einde van een zijpaadje een verstopte Rare Candy. Loop dan naar rechts en je komt bij een grasveld; links bovenin het grasveld ligt een verstopte Never-Melt Ice.

Vanaf het wegwijsbordje ga je opnieuw het water op en fiets je naar het zuiden, waar je bij een eilandje met een bord en een Trainer komt. Fiets vanuit hier naar rechts om een Protector te vinden. Vervolgens fiets je naar links; blijf langs de muur fietsen, en ten noorden van je zul je een klein strandje zien. Inspecteer de steen om een verstopte Normal Gem te vinden. Fiets dan verder naar links, tussen de stenen door, en je komt bij een oever met TM22 Rock Slide.

Fiets vervolgens naar het zuidoosten, en je komt weer bij een groot strand. Aan het rechterkant vind je tussen drie keien een Max Elixir verstopt. Ga door naar het zuiden en je bereikt het volgende deel van de Route.

 

Route 9 - Outer Spikemuth

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Loop naar het zuiden, tussen het gras door, om de heuvel op te klimmen. Links op de heuvel zul je een Scope Lens zien liggen. Ga dan door naar het oosten en je zult snel de ingang van Spikemuth bereiken. Echter… de poort is gesloten, en niemand kan naar binnen. Dan zal Marnie je roepen. Loop vanaf de poort naar beneden, door het gras en langs het hekwerk, en je zult bij Marnie uitkomen, die een geheime ingang kent. Maar daarvoor wil ze eerst met je vechten!

+
Pokémon Trainer Marnie
Pokémon Trainer Marnie
LiepardLv. 42
ToxicroakLv. 43
ScraftyLv. 43
MorpekoLv. 44

Nadat je verslagen hebt, zal Marnie je de ingang laten zien. Loop haar achterna om Spikemuth te betreden.

Spikemuth

In Spikemuth is niet veel te zien; de stad is praktisch één grote Gym. Er is wel een Pokémon Center waar je je kunt voorbereiden. Omdat de stad geen stadion bevat, vindt de Gym-missie plaats in het stad zelf, en kun je geen gebruikmaken van Dynamax.

Bereid je team voor bij het Pokémon Center, en loop dan naar rechts waar je Marnie weer ziet. Ze geeft je Piers's League Card en loopt dan weer verder. De Gym-missie zal meteen beginnen!

Spikemuth Gym

Loop naar rechts, en Team Yell zal je weg blokkeren. Versla de Grunt en loop door naar rechts, waar je een Mr. Mime ziet… die een barrière heeft gemaakt, waardoor je niet verder kunt. Check de barrière en loop dan een stukje terug om het met de Team Yell Grunts in de buurt op te nemen. Nadat je de Grunt verslaat zal de barrière opgeheven worden.

Ga door naar rechts, en twee Team Yell Grunts zullen uit een raam springen. Versla de Grunt en je mag doorlopen; vergeet niet de Max Revive op te pakken. Loop door naar rechts en je zult nog een Mr. Mime zien. Inspecteer de barrière en loop een stukje terug; nog meer Grunts zullen verschijnen.

Versla de Grunt en loop verder naar rechts waar je pad geblokkeerd wordt door een stapel kratten. Boven je is een doorgang; loop door het gebouw en je zult uitgedaagd worden door een Grunt en een Gym Trainer in een Double Battle. Nadat je de Grunts verslagen hebt, zullen ze vertellen dat de Gym Leader het volgende gevecht is.

Loop door naar rechts en je zult Marnie weer zien, die een aantal Grunts en Gym Trainers confronteert. Bereid je voor op het gevecht en loop verder om de openlucht-Gym te bereiken. Je zult de Gym Leader, Piers, ontmoeten. Dan barst het gevecht los!

+
Gym Leader Piers
Gym Leader Piers
ScraftyLv. 44
MalamarLv. 45
SkuntankLv. 45
ObstagoonLv. 46

Voor het verslaan van de Gym Leader krijg je de Dark Badge! Hiermee kun je wilde Pokémon vangen t/m Lv. 55, en zullen geruilde Pokémon t/m Lv. 90 naar je luisteren. Ook krijg je een Dark Uniform, plus TM85 Snarl als aandenken.

Dan vind een aardbeving plaats, en komt een man aanrennen dat er problemen zijn op Route 9. Hij vraagt je meteen mee te komen. Op Route 9 kom je echter Leon tegen, die zegt dat hij alles onder controle heeft. Hij vertelt wat je volgende doel is: de laatste Gym in Hammerlocke.

Duik voordat je vertrekt Spikemuth nog eens in en loop helemaal naar achteren, waar je met Piers vocht. In de hoek rechtsonder zul je Choice Specs vinden!