Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough » Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Dragon Badge

Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Dragon Badge

Nadat je Gym Leader Piers verslagen hebt en de Dark Badge hebt bemachtigd, klinkt vanuit Route 9 een luide knal. Op Route 9 kom je Leon tegen, die zegt dat hij alles onder controle heeft, en vervolgens de tunnel in rent. Loop vanuit Spikemuth naar westen om de tunnel te bereiken.

Route 9 Tunnel

Loop door de tunnel naar links, en je zult bij een menigte mensen uitkomen. Loop tussen de menigte door en je zult al snel weer op Route 7 komen.

Route 7

Op Route 7 roept Hop je, en vertelt hij dat wilde Pokémon opeens aan het Dynamaxen zijn. Hij laat je een nieuwsbericht over wat er gebeurd is, en rent dan verder naar Hammerlocke.

Vlak boven je liggen wat rotsen, en kun je een verborgen PP Up vinden. Loop dan naar links, over de brug. Tussen de brug en het kamp in kun je TM58 Assurance vinden. Vlak nadat je de brug over bent, kun je naar beneden lopen om een heuvel af te dalen. Onderaan vind je Safety Goggles. Klim dan weer omhoog en blijf naar het westen lopen om Hammerlocke te bereiken.

Hammerlocke

Wanneer je in Hammerlocke aangekomen bent, ga dan naar het stadion in het midden van de stad. Hier vind je Hop, Sonia, Leon en Professor Magnolia. Na een korte scène vertrekt iedereen weer.

Bereid je team voor en loop dan naar het noorden om het stadion te betreden. Praat met de man achterin de zaal om de Gym-missie te beginnen. Hij vertelt je dat de missie niet in de Gym zelf plaatsvindt, maar in de Hammerlocke Vault.

Hammerlocke Vault

In de Vault legt Raihan uit wat de missie is: je moet zijn drie Gym Trainers verslaan in Double Battles. De drie Trainers gebruiken allemaal verschillende strategiën.

  • De eerste Trainer, Sebastian, gebruikt een regen-strategie. Zijn Pelipper roept een regenstorm op met Drizzle wanneer hij ingezet wordt, en zijn team maakt hier gebruik van door krachtige Water-type aanvallen te lanceren.
  • De tweede Trainer, Camilla, gebruikt een zonlicht-strategie. Haar Ninetales roept sterk zonlicht op met Drought, en vervolgens kan haar team krachtige Fire-type aanvallen afvuren. Kijk uit voor de Shell Trap van Turtonator, die activeert als je aanvallen gebruikt die fysiek contact maken.
  • De laatste Trainer, Aria, gebruik een hagelstorm-strategie. Met de Snow Warning van haar Abomasnow wordt een hagelstorm opgeroepen, en door Aurora Veil te gebruiken wordt de schade aan haar team sterk verminderd. Probeer Abomasnow zo snel mogelijk uit te schakelen, of gebruik een aanval als Brick Break om de Aurora Veil te doorbreken.

Vervolgens neemt Raihan je mee naar het stadion voor het laatste gevecht, dat ook een Double Battle is! Ook Raihan gebruikt het weer naar zijn voordeel: in zijn geval een zandstorm. Zijn Gigalith roept een zandstorm op bij wanneer hij ingezet wordt en Sandaconda wanneer hij uitgeschakeld wordt.

+
Gym Leader Raihan
Gym Leader Raihan
Gigalith Lv. 46
Flygon Lv. 47
Sandaconda Lv. 46
Gigantamax Duraludon Lv. 48

Voor je overwinning overhandigt Raihan je de Dragon Badge. Hiermee kun je wilde Pokémon vangen van ieder Level, en zullen alle geruilde Pokémon je gehoorzamen. Ook zal hij je nog TM99 Breaking Swipe geven, en een Dragon Uniform.