Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough » Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Fairy Badge

Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Fairy Badge

Stow-on-Side

Zodra je het stadion in Stow-on-Side verlaat, komen Sonia en haar Yamper aanlopen. Ze vertelt over de muurschildering in Stow-on-Side, wanneer plots een harde knal klinkt. Loop naar links en klim de trappen op om de muurschildering te bereiken.

Boven zien jullie Bede en een Copperajah, geleend van Rose, die de muurschildering proberen te vernielen. Bereid je voor op een gevecht en loop naar hem toe om hem uitdagen.

+
Pokémon Trainer Bede
Pokémon Trainer Bede
Duosion Lv. 32
Gothorita Lv. 32
Ponyta Lv. 33
Hattrem Lv. 35

Na het gevecht komen Rose en Oleana aanrennen. Ze berispen Bede voor het vernielen van de muurschildering, diskwalificeren hem voor de Gymuitdaging, en nemen hem mee terug naar Hammerlocke.

Dan barst de muurschildering open en worden grote standbeelden van Pokémon onthuld. Na een aantal scènes geeft Sonia je wat Revives, en vertelt ze je volgende bestemming: Ballonlea.

Ballonlea ligt aan de andere kant van het Glimwood Tangle. Loop vanaf het stadion in Stow-on-Side naar rechts om Glimwood Tangle te bereiken.

Glimwood Tangle

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Het Glimwood Tangle is een duister bos, dat vol staat met lichtgevende paddenstoelen. Wanneer je een paddenstoel aanraakt, zal de directe omgeving tijdelijk iets lichter worden. Bij sommige paddenstoelen zal ook een Impidimp verschijnen.

Loop naar het noorden en je komt al snel bij een T-splitsing. Ga eerst naar links, tot je onder je een duister grasveld ziet. Loop door het grasveld en volg het pad om bij een Bright Powder uit te komen. Keer dan terug naar de splitsing, en ga naar rechts.

Wanneer je om de steen heen loopt en door het gras naar het noorden, zul je al snel een voorwerp zien liggen: een Big Root. Iets verderop zul je twee Trainers zien die staan te popelen voor een Double Battle. Loop eerst een eindje verder naar links, en je zult TM24 Snore vinden.

Loop door naar het noorden en sla meteen linksaf. Je zult een vrouwelijke Trainer zien; versla haar, en loop door het duistere grasveld naar links. Je komt langs een paddenstoel en dan aan je rechterkant een heuveltje waar je vanaf kunt springen. Spring niet naar beneden, maar kijk rond het heuveltje om Luminous Moss te vinden. Loop dan langs de vier gele paddenstoelen naar het noordoosten om TM56 U-turn te vinden.

Spring naar beneden van de heuveltjes af, en loop dan naar het noordoosten, onder de grote boog door. Je zult al snel Ballonlea bereiken.

 

Ballonlea

Wanneer je de stad binnenkomt, zul je recht voor je het Pokémon Center zien. Loop naar links de trappen op en praat met de man in de hoek links, die je zal vragen om Fire-type kleding aan te trekken. Indien je een Tracksuit Jacket – Fire Type draagt (de rest van je kleding maakt niet uit), zal hij je belonen met TM77 Acrobatics. De benodigde tracksuit kun je kopen in Hammerlocke.

Ga dan het eerste huis links binnen en praat met de man. Als je hem de Old Letter overhandigt die je in Hammerlocke ontving, zal hij je een Choice Scarf geven. Tussen de twee huizen vind je 2 verborgen Big Mushrooms. Ga dan het huis rechts in en praat met de oude vrouw om TM77 Hex (in Pokémon Sword) of TM42 Revenge (in Pokémon Shield) te ontvangen. Praat ook met de andere vrouw in dit huis en versla haar Dottler om een Eviolite te krijgen.

Loop helemaal door naar rechts, en je zult TM21 Rest vinden. Loop dan een klein stukje naar beneden om een verborgen Balm Mushroom te vinden, rechts van het Pokémon Center. Ga vervolgens naar het noorden van de stad om het stadion te bereiken.

Binnen in het stadion loop je Marnie tegen het lijf, die je Marnie's League Card geeft en weer vertrekt. Linksboven in de hoek van het gebouw vind je een meisje dat haar Yamask wil ruilen voor jouw (Galarian) Yamask. De Yamask die ze je ruilt heeft een andere vorm en evolueert in een andere Pokémon dan de Yamask uit de Galar-regio, dus dit is een goede manier om je Pokédex verder te vullen.

Bereid je team goed voor, en praat dan met de vrouw achterin de ruimte om de Gym-missie te beginnen.

Ballonlea Gym

Zodra je de Gym binnenloopt zal Opal je de missie uitleggen: je moet met drie Gym Trainers achter elkaar vechten, en tijdens het gevecht vragen beantwoorden. Als je correct antwoordt, worden de statistieken van je Pokémon tijdens het gevecht verhoogd, maar als je verkeerd antwoordt, worden ze verlaagd. Zodra je naar rechts loopt kom je op een podium en begint het eerste gevecht.

 • Do you know about Fairy type's weaknesses?
  Antwoord: Poison type óf Steel type
 • What was the previous Trainer's name?
  Antwoord: Annette (met een E)
 • What do I eat for breakfast every day?
  Antwoord: Omelettes

Wanneer je de drie Trainers verslagen hebt, is de Gym-missie voltooid. Tijd om het op te nemen tegen de Gym Leader, Opal. Let op, tijdens het gevecht zelf zal je nog meer strikvragen stellen.

 • Do you know my nickname?
  Antwoord: The wizard
 • What is my favorite color?
  Antwoord: Purple
 • How old am I?
  Antwoord: 16 years old
+
Gym Leader Opal
Gym Leader Opal
Weezing Lv. 36
Mawile Lv. 36
Togekiss Lv. 37
Gigantamax Alcremie Lv. 38

Als je Opal hebt verslagen, overhandigt ze je de Fairy Badge, waarmee je wilde Pokémon t/m Lv. 45 kunt vangen. Ook zullen geruilde Pokémon t/m Lv. 70 naar je luisteren. Als aandenken krijg je ook nog TM87 Draining Kiss en een Fairy Uniform.

De Gym-medewerker vertelt je waar de volgende Gym is: Circhester. Deze stad ligt tegen oosten van Hammerlocke. Wanneer je de Gym uitloopt, biedt Opal aan om je meteen naar Hammerlocke te brengen, maar als je nog even rond wilt kijken in Ballonlea, kan dat ook.