Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough » Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Fighting & Ghost Badge

Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Fighting & Ghost Badge

Nu je drie Gym Badges behaald hebt, is je volgende bestemming de stad Hammerlocke, in het noorden van de Galar-regio. Om deze stad te bereiken, zul je opnieuw een tocht moeten maken door de Wild Area. Tijd om de wildernis weer in te duiken!

Wanneer jij en Hop de stad verlaten, zullen de drie Gym Leaders die je tot nu toe hebt verslagen – Milo, Nessa en Kabu – je uitzwaaien. Dan lopen jullie de Wild Area weer in.

Wild Area

Hop zal je laten zien welke route je moet nemen om bij Hammerlocke te komen, maar je kunt natuurlijk ook eerst de Wild Area verder verkennen om sterke wilde Pokémon te vangen. Dan komt Bede aanlopen, die voor de verandering Hop uitdaagt voor een gevecht.

Loop of fiets vanuit Motostoke naar het oosten, de heuvel af. Je komt bij een rivier met een houten brug; ga de brug over, en dan door naar het noorden. Al snel zul je Hammerlocke recht voor je zien.

Als je onder het eerste viaduct door bent, kun je rechtsaf slaan om in de verte een huisje te zien: dit is een tweede Pokémon Nursery.

Blijf naar het noorden gaan, tot je de ingang van Hammerlocke bereikt. Aan de poort zal een Gym League-medewerker controleren of je drie Badges hebt. Dan komt Bede aanlopen, die zegt dat hij Hop heeft verslagen. Klim de trap op om de stad te betreden.

Hammerlocke

Wanneer je binnenloopt, zul je Bede, Oleana en Rose zien staan. Rose vertelt je over de Wishing Stars, en vraagt je hem te volgen, het stadion in. Loop naar het noorden, en je zult opnieuw een gesprek voeren met Rose en Oleana. Dan raadt Rose je aan om naar de Vault te gaan, en vertrekt weer.

Verlaat het stadion en loop een einde terug naar beneden. Als je het eerste huis aan de rechterkant ingaat, kun je praten met een meisje om een Soothe Bell te ontvangen. Loop door naar rechts en je zult langs drie huizen komen; in het middelste huis zul je met een man kunnen praten om een Heat Rock te ontvangen. Tip: kom op andere dagen terug en praat nog eens met de man om ook andere weer-gerelateerde stenen te krijgen.

Iets verderop naar het noordoosten kun je een trap opklimmen om een Strawberry Sweet te vinden. Check ook in de hoek achter het Poké Ball-standbeeld, waar je een Rare Candy kunt vinden. Praat dan met het meisje dat een eindje naar rechts staat, die je zal vragen om een Old Letter voor haar te bezorgen, aan een jongen genaamd Frank in Ballonlea. Check dan de hoek rechtsonder om Wise Glasses te vinden.

Keer terug naar de ingang van de stad, en ga vanaf het Pokémon Center naar links. In het huisje links van het Pokémon Center vind je een man genaamd Mr. Focus, die een interessante gevechtsstrategie gebruikt… versla hem, en je zult een Focus Sash ontvangen. Loop verder naar links en je zult Leon tegenkomen.

Loop door naar links, en je zult een kledingzaak, Battle Café en haarsalon passeren. Een eindje verder steek je een houten brug over om een tweede Pokémon Center te bereiken; de Poké Mart binnen verkoopt onder andere enkele TMs. Ten zuidwesten van het Pokémon Center is een klein pleintje; achter een van de bankjes vind je een Muscle Band, en in de hoek staan een vrouw die haar Togepi wil ruilen voor jouw Toxel.

Net boven het pleintje staat een man voor een gebouw; spreek hem aan en hij stelt zich voor als Raihan, de Gym Leader van Hammerlocke. Samen gaan jullie de Vault in, en je ontvangt Raihan's League Card. Klim dan de trap links van je op en ga door de deur. Blijf de trappen op klimmen, maar ga nog niet meteen de volgende deur in; check eerst rechts in de hoek om TM29 Charm te vinden. Binnen in de Vault vind je Sonia, die de wandtapijten aan het bestuderen is. Na een gesprek geeft ze je wat Revives.

Verlaat de Vault en Raihan zal je aanraden om via Route 6 naar je volgende bestemming te gaan: Stow-on-Side. Ga het gebouw uit, en loop een eindje naar links. Als je een Applin hebt, praat dan met de jongeman bij de poort, antwoord “I haven't” en laat Applin zien om een Tart Apple (in Pokémon Sword) of een Sweet Apple (in Pokémon Shield) te ontvangen. Loop verder de trappen af, en je zult een man vinden die je starter-Pokémon een speciale aanval kan leren: Grass Pledge, Fire Pledge of Water Pledge.

Loop dan over de houten brug naar het westen om Route 6 te bereiken.

Route 6

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Loop naar het westen, over de brug. Al snel kom je wat Team Yell Grunts tegen die je niet door willen laten. Samen met Hop daag je ze uit voor een gevecht.

+
Team Yell Grunt
Team Yell Grunt
StunkyLv. 29
LinooneLv. 30
+
Team Yell Grunt
Team Yell Grunt
LiepardLv. 30

Nadat je Team Yell hebt verslagen, rennen ze gauw weer weg. Hop loopt ook weer door. Dan verschijnt één van de Gym Leaders: Opal. Ze geeft je Opal's League Card en loopt dan weer verder.

Ga verder naar het westen, en je zult bij een ladder komen. Iets verder naar links vind je twee ladders waar twee Trainers bij staan. Klim een van de ladders op, en je zult opnieuw kunnen kiezen uit twee ladders; klim de linkse ladder op. Check de rots die vlak links voor je staat voor een set verborgen Fossilized Dinos (in Pokémon Sword) of Fossilized Fish (in Pokémon Shield). Recht voor je staat een Pokémon Camp met ernaast TM15 Dig. Loop dan een stukje naar links en daal de ladder af om Light Clay te vinden.

Fossils

De Fossils in de Galar-regio werken iets anders dan in de andere games. In plaats van dat je één Fossil gebruikt om één Pokémon weer tot leven te wekken, moet je in de Galar-regio twee Fossils combineren om een nieuwe Pokémon te maken.

Wanneer je een Fossilized Drake of Bird, en een Fossilized Dino of Fish hebt, kun je naar Route 6 gaan en spreken met Cara Liss – links van het Pokémon Camp. Zij zal je twee Fossils combineren tot een nieuwe Pokémon. In totaal zijn er vier combinaties:

Spring van het heuveltje naar rechts, loop een stukje door en neem de rechterladder omhoog. Je komt bij een grote doorgang met rechts van je een ladder; daal deze ladder af. Spring van het heuveltje en daal de ladder af om een Rare Candy te vinden. Klim dan de ladder weer op, loop naar rechts en volg het pad om bij TM30 Steel Wing uit te komen.

Keer terug naar de grote doorgang en loop erdoorheen om het volgende dorp te bereiken.

Stow-on-Side

Ga eerst het Pokémon Center binnen, en praat met de man links om een set Fossilized Birds (in Pokémon Sword) of Fossilized Drakes (in Pokémon Shield) te krijgen. Loop dan achter het bordje langs om een Dusk Stone op te rapen die achter het Pokémon Center ligt. Een stukje naar links vind je een markt; de man rechts verkoopt dagelijks een zeldzaam voorwerp, en de man koopt dagelijks een bepaald zeldzaam voorwerp voor een verhoogde prijs.

Loop door naar links, en blijf langs de onderste muur lopen. Je zult aan de onderkant een ladder zien; daal twee keer de ladder af en loop naar rechts om een set verborgen Rare Bones te vinden. Klim dan de derde ladder op en je vindt een Rocky Helmet.

Ga terug en loop achter het gebouw door om bij een ladder te komen die naar een dak leidt. Loop over de daken en je vindt een man die zijn Hatenna (in Pokémon Sword) of zijn Impidimp (in Pokémon Shield) wil ruilen voor jouw Maractus. Vlak naast hem ligt ook een verborgen Metal Coat, en iets naar links ligt TM74 Venoshock.

Keer terug naar het plein en loop naar het noorden, waar Hop op je staat te wachten. Hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
CramorantLv. 28
ToxelLv. 29
SilicobraLv. 30
DrizzileLv. 33
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
CramorantLv. 29
ToxelLv. 29
SilicobraLv. 30
ThwackeyLv. 33
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
CramorantLv. 29
ToxelLv. 29
SilicobraLv. 30
RabootLv. 33

Na het gevecht rent Hop weer weg. Opal, die stond te kijken, geeft je Bea's League Card (in Pokémon Sword) of Allister's League Card (in Pokémon Shield). Direct links van je is een blauwe deur; ga naar binnen en praat met de man om TM06 Fly te krijgen. Ga weer naar buiten en ga naar de grote trap; rechts staat een ladder die je kunt beklimmen om een Cracked Pot te vinden.

Ga dan naar het noorden van het dorp om het stadion te bereiken.

Stow-on-Side Gym

Afhankelijk van of je Pokémon Sword of Pokémon Shield speelt, zal de Gym Fighting-type of Ghost-type Trainers bevatten. De Gym-missie is echter hetzelfde: je moet in een karretje plaatsnemen en van de helling af glijden. Door de analoogstick rond te draaien, zal het karretje in die richting draaien, hiermee kun je sturen.

 

Op de eerste helling kan er nog niks misgaan; stuur het karretje tussen de muren door totdat je de bodem bereikt. Versla de Trainer in je pad, en loop door naar de volgende helling, of gebruik de teleporter rechts om terug te keren naar de ingang.

Op de tweede helling zitten bokshandschoenen, die je weer omhoog stuiteren als je tegen ze aan glijdt. Gebruik de bokshandschoenen om door het doolhof te navigeren.

Ten slotte kom je bij de derde helling, en hier kunnen de bokshandschoenen je ook in andere richtingen stuiteren. Laat je eerst omlaag stuiteren door de bokshandschoen; ga dan naar links, klim via de bokshandschoenen weer omhoog, en stuur dan diagonaal naar rechts. Laat je dan door de laatste paar bokshandschoenen naar het doel stuiteren. Versla de laatste Trainer, en je hebt de Gym-missie volbracht!

Afhankelijk van welke versie je speelt, neem je het op tegen een andere Gym Leader. In Pokémon Sword vecht je met Bea, de Fighting-type Gym Leader. In Pokémon Shield vecht je met Allister, de Ghost-type Gym Leader.

+
Gym Leader Bea
(Als je Pokémon Sword speelt)
Gym Leader Bea
(Als je Pokémon Sword speelt)
HitmontopLv. 34
PangoroLv. 34
Sirfetch'dLv. 35
Gigantamax MachampLv. 36
+
Gym Leader Allister
(Als je Pokémon Shield speelt)
Gym Leader Allister
(Als je Pokémon Shield speelt)
YamaskLv. 34
MimikyuLv. 34
CursolaLv. 35
Gigantamax GengarLv. 36

Voor het verslaan van de Gym Leader ontvang je de Fighting Badge (in Pokémon Sword) of de Ghost Badge (in Pokémon Shield). Hiermee kun je Pokémon vangen t/m Lv. 40, en zullen geruilde Pokémon t/m Lv. 60 naar je luisteren. Ook ontvang je TM42 Revenge en een Fighting Uniform (in Pokémon Sword) of TM77 Hex en een Ghost Uniform (in Pokémon Shield) als souvenir.