Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough » Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Grass Badge

Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Grass Badge

Postwick

Je avontuur begint in het pittoreske dorpje Postwick. Je vriend Hop, broer van de onverslagen kampioen Leon, komt langs en vraagt of je meegaat om Leon te ontmoeten.

Beweeg de linker-analoogstick om van de bank te springen en rond te lopen. Loop helemaal naar rechts, en raap je tas en hoed op. Nu ben je klaar om te vertrekken! Je tas bevat al enkele handige voorwerpen, zoals een stel Potions. Ook is er een Adventure Guide, die je kunt raadplegen om gameplay-tips opnieuw te lezen, en een Fishing Rod, waarmee je kunt vissen naar Pokémon.

Loop naar buiten, daal de trappen af en praat met Hop. Volg het pad naar rechts, over de brug, tot je aan je rechterkant een huis ziet. Loop naar de deur en ga naar binnen.

Na een korte scène, ga je weer naar buiten. Verlaat de voortuin en loop naar het noorden waar je Hop weer ziet. Blijf doorlopen naar het noorden, en je zult het treinstation bereiken.

Bij het treinstation ontmoet je Leon. Samen lopen jullie terug naar Hops huis, waar Leon een verrassing voor je heeft: je allereerste Pokémon!

Welke starter moet ik kiezen?

Grookey is een Grass-type Pokémon. Het is een fysieke aanvaller, die daarnaast ook prima tegen een stootje kan. Zijn Speed is wat lager dan de andere starters, maar zeker niet slecht.

Scorbunny is een Fire-type Pokémon. Deze Pokémon is net als Grookey een fysieke aanvaller, en heeft daarnaast een hoge Speed, waardoor hij vaak als eerste aan kan vallen. Daar staat tegenover dat hij meer schade ontvangt van tegenstanders.

Sobble is een Water-type Pokémon. Dit is de speciale aanvaller van de drie, en daarnaast heeft hij nipt de hoogste Speed van de starters. Zijn HP, Defense en Sp. Def laten echter wat te wensen over.

Nadat jij je starter hebt gekozen, kiest Hop de starter die zwak is tegen de jouwe. De derde starter neemt Leon mee.

De Volgende dag komen jullie weer bij elkaar, en stelt Leon voor dat jij en Hop je eerste gevecht houden. Kies “Yes” om meteen het gevecht te beginnen! Als je eerst de statistieken van je nieuwe Pokémon wilt checken, kun je “No” kiezen; praat dan opnieuw met Leon om het gevecht te beginnen.

+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Wooloo Lv. 3
Sobble Lv. 5
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Wooloo Lv. 3
Grookey Lv. 5
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Wooloo Lv. 3
Scorbunny Lv. 5

Na het gevecht geneest Leon jullie Pokémon. Hop wil weteen meedoen aan de Gym Challenge, maar Leon stelt voor eerst een Pokédex te halen. Loop naar links en jullie horen een geluid: een van de Wooloo is door het hek gebroken en ontsnapt. Hop aarzelt geen moment en zet de achtervolging in. Ga naar links, en betreed het Slumbering Weald.

Slumbering Weald

Loop door naar links, door het gras; pas op voor de wilde Pokémon. Als je Pokémon schade hebben opgelopen, kun je met Hop praten om ze te genezen.

Blijf doorlopen naar het westen en vervolgens naar het noorden, door de dichte mist heen. Uiteindelijk kom je oog in oog te staan met een mysterieuze Pokémon

Blijf de Pokémon aanvallen, tot de mist zo dicht wordt dat je niets meer kunt zien. Na een korte scene worden jullie ergens anders wakker en komt Leon aanrennen, die de ontsnapte Wooloo al gevonden heeft. Samen verlaten jullie het bos.

Klim de trap op en ga je huis binnen. Loop naar rechts om met je moeder te praten. Ze geeft je wat zakgeld en 5 Poké Balls, en stuurt je dan op pad. Verlaat je huis en loop naar het oosten, en volg dan het pad naar het noorden om Route 1 te bereiken.

Route 1

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Hop wijst je op je bestemming: het Pokémon Research Lab… maar het pad naar Wedgehurst wordt geblokkeerd door een kudde Wooloo. Je zult een omweg moeten nemen door het hoge gras. Blijf het pad volgen en raap onderweg de voorwerpen op. Al snel zul je het volgende dorp, Wedgehurst, bereiken.

Wilde Pokémon

In Pokémon Sword & Shield werken wilde Pokémon iets anders dan je misschien gewend bent uit eerdere games. Buiten gevechten zul je wilde Pokémon vrij zien rondlopen, en door tegen een Pokémon aan te lopen kun je met hem vechten.

Daarnaast zul je, als je door het hoge gras loopt, soms ook een uitroepteken zien verschijnen. Als je naar de plek loopt waar het uitroepteken verscheen, dan zal ook een gevecht met een wilde Pokémon beginnen.

Sommige wilde Pokémon zijn echter schuw en laten zich liever niet zien. Deze Pokémon kun je alleen vinden als je door het hoge gras loopt. Soms verschijnt daarbij een uitroepteken en gaat een deel van het gras schudden. Loop naar plek toe, en een gevecht met een wilde Pokémon zal beginnen. Het loont dus om het hoge gras grondig te checken, zelfs als je op het eerste gezicht geen nieuwe Pokémon ziet rondlopen!

Wedgehurst

Loop naar rechts waar je Leon ziet staan. Samen gaan jullie het lab binnen. Binnen ontmoeten jullie Sonia, de assistent van de professor, en haar Yamper. Sonia geeft je de Pokédex-functie voor je Rotom Phone, en stelt voor dat je Professor Magnolia persoonlijk een bezoekje brengt bij haar huis op Route 2.

Als je naar buiten loopt, geeft een man je een Potion. Loop vanaf de ingang van het lab naar rechts, en je zult tussen de bomen door kunnen lopen om een Rare Candy te vinden. Loop dan naar links tot je weer bij de kruising komt, en ga naar het noorden. Iets verderop tref je Hop weer. Samen gaan jullie het Pokémon Center binnen.

Pokémon Center

Het oude vertrouwde Pokémon Center heeft in Pokémon Sword & Shield een flinke upgrade gekregen! Net als in eerdere games kun je bij de middelste balie je Pokémon laten genezen. De balie aan de rechterkant is de Poké Mart, waar je voorwerpen kunt kopen. Afhankelijk van hoeveel Badges je verzamelt hebt, wordt het aanbod bij de Poké Mart groter. Soms vind je ook twee verkopers aan deze balie; de tweede verkoper verkoopt dan voorwerpen die alleen op die locatie verkrijgbaar zijn.

De grootste upgrade is bij de balie links, want deze biedt nu de Name Rater, Move Deleter, en Move Reminder-services. In Pokémon Sword & Shield kun je bij ieder willekeurig Pokémon Center de nicknames van je Pokémon aanpassen, je Pokémon aanvallen laten vergeten, of ze juist weer oude aanvallen opnieuw te laten leren. En in tegenstelling tot eerdere games is dit helemaal gratis, geen Heart Scales nodig!

Links van het Pokémon Center vind je een winkel die Berries verkoopt. Berries zijn een stuk goedkoper dan de genezende voorwerpen die je in Pokémon Marts kunt kopen, en ze kunnen zelfs automatisch door Pokémon gebruikt worden als je ze vast laat houden. Geen slecht idee dus om een voorraadje in te slaan!

Nog verder naar links vind je een kledingzaak waar je je personage kunt uitdossen. Je begint het spel met enkele kledingstukken, dus zelfs als je geen geld wilt uitgeven, kan het geen kwaad om even een kijkje te nemen.

Loop door naar het noorden, waar je Hop weer ziet. Volg dan het pad naar het oosten om Route 2 te bereiken.

Route 2

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Praat met Hop, en Leon zal aan komen lopen. Hij geeft je 20 Poké Balls en dan loopt hij weer verder. Meer Poké Balls nodig? Je kunt ze nu ook kopen in de Mart.

Blijf het pad volgen naar rechts. Op deze Route kom je je eerste Trainers tegen. Je kunt het pad rechtstreeks blijven volgen, of de zijpaadjes inslaan voor wat extra Potions en Poké Balls.

Aan het einde van de Route zul je Hop en Leon zien staan bij het huis van Professor Magnolia. Je kunt hier ook een stukje naar links lopen om een bankje te vinden en een visstekje. Met de Fishing Rod die je aan het begin van je avontuur kreeg, kun je hier Water-type Pokémon vangen. Loop dan naar het huis van Professor Magnolia toe.

Binnen leggen Leon en Magnolia het Dynamax-fenomeen uit. Leon overweegt jullie een uitnodiging voor de Gym Challenge te geven, maar wil eerst zien dat jullie goed kunnen vechten. Ga Magnolias huis uit, en loop dan aan de rechterkant naar het noorden om een verstopte TM57 Payback te vinden. Als je links door het moestuintje loopt, vind je ook een Great Ball.


Bereid je voor op een gevecht, en praat dan met Hop om te beginnen.

+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Wooloo Lv. 6
Rookidee Lv. 5
Sobble Lv. 8
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Wooloo Lv. 6
Rookidee Lv. 5
Grookey Lv. 8
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Wooloo Lv. 6
Rookidee Lv. 5
Scorbunny Lv. 8

Na het gevecht is Leon onder de indruk, en geeft hij jullie beide een Endorsement. Hiermee kun je de Gym Challenge aangaan. Ook ontvang je een Wishing Star, die spontaan uit de lucht komt vallen.

De volgende dag krijg je een Dynamax Band van Magnolia; deze stelt je in staat om je Pokémon een Dynamax-transformatie te laten ondergaan. Dit kan echter alleen in specifieke locaties gebruikt worden. Voorlopig zul je in het verhaal nog even geen gebruik kunnen maken van Dynamax.

Y-Comm

In de hoek van het scherm is een nieuwe knop verschenen: de Y-Comm. Als je op de Y-knop drukt, wordt het Y-Comm-menu geopend. Hierin je verbinden met andere spelers om onder andere Pokémon te ruilen of (lokale of online) gevecht te houden. Ook kun je zien wat andere spelers in de buurt aan het doen zijn. Je kunt ook verbinding maken met het Internet, dan zie je de activiteiten van andere spelers online.

Kruipen en fluiten

Wanneer je het huis van Magnolia verlaat, zal Hop je twee nieuwe functies uitleggen: kruipen en fluiten. Als je niet gezien wilt worden door wilde Pokémon, loop dan heel zachtjes door het gras, zodat je minder opvalt. Aan de andere kant kun je ook de linker-analoogstick indrukken om te fluiten, wat juist de aandacht van Pokémon in de buurt zal trekken.

Keer terug naar Wedgehurst (richting het westen), en ga naar het zuidwesten van de stad om het treinstation te bereiken. Praat met Hau, die al voor de ingang staat te wachten; hij geeft je TM40 Swift. Binnen in het station kom je jullie moeders nog tegen, die jullie Camping Gear geven.

Pokémon Camp

Pokémon Camp is een nieuwe functie in Pokémon Sword & Shield. Open het menu met de X-knop en kies de Pokémon Camp-knop om je tent op te zetten.

In je eigen kamp kun je spelen met de Pokémon in je team. Ook heb je de mogelijkheid om Curry te koken voor je Pokémon, wat ze extra Exp. Points geeft. Hiervoor moet je wel eerst ingrediënten verzamelen, bijvoorbeeld in de Wild Area.

Wild Area

Na een korte treinrit kom je aan bij het treinstation van de Wild Area. Indien je Pokémon: Let's Go, Pikachu en/of Let's Go, Eevee hebt gespeeld op dezelfde Nintendo Switch, praat dan met de jongen en het meisje links van je; ze zullen je een Pikachu of Eevee geven, die de mogelijkheid hebben om te Gigantamaxen!

Verlaat het treinstation, en je stapt de Wild Area binnen! Na een praatje met Hop en Sonia ontvang je de Pokémon Box Link, waarmee je overal je Pokémon Box kunt beheren, zonder dat je naar een Pokémon Center hoeft te gaan. Maar let op: op sommige plaatsen, zoals Gyms, zul je de Pokémon Box Link niet kunnen gebruiken.

De Wild Area zit vol met sterke Pokémon. Sommige zullen je team met gemak met de grond gelijk maken… praat dus met de vrouw bij de uitgang van het treinstation om 5 Poké Dolls te ontvangen, die je kunt gebruiken om gegarandeerd te vluchten van gevechten. Indien je voorwerpen nodig hebt, kun je met de man aan de balie praten om bij te kopen. Vlak buiten het treinstation staat ook een vrouw die je Pokémon zal genezen.

Wild Area

De Wild Area is een uitgestrekt open world-gebied in de Galar-regio waar Pokémon vrij rondlopen. Een nieuwe functie van dit gebied is dat je voor het eerst in een Pokémongame zelf de camera kunt besturen! (Mits je Casual Controls uit hebt staan in de opties).

In de Wild Area zul je soms Pokémon tegenkomen die ver boven jouw level zijn. Indien je niet genoeg Gym Badges hebt, zul je deze Pokémon niet kunnen vangen; wegrennen is dan meestal je beste optie. Je kunt echter ook proberen de Pokémon uit te schakelen; dit zal een massale hoeveelheid Exp. Points opleveren. Keer, nadat je sterker bent geworden, later nog eens terug naar de Wild Area om het op te nemen tegen deze krachtige Pokémon.

Her en der zul je in de Wild Area paarse constructies op de grond zien, de zogeheten Pokémon Dens. Als je deze Dens inspecteert, kan een Dynamax Pokémon verschijnen! Tegen deze Dynamax Pokémon neem je het op met een team van vier personen, in een zogeheten Max Raid Battle. Als het jullie lukt om de Dynamax Pokémon te verslaan, krijg je zelf de kans om hem te vangen.

In de Wild Area kun je gaan en staan waar je wilt, maar om verder te komen in het verhaal, dien je naar Motostoke te gaan. Motostoke is de grote stad met hoge muur, recht tegenover je wanneer je de Wild Area betreedt. De ingang is te herkennen aan de grote trap.

Baan je een weg naar Motostoke, en loop dan de trap op om de stad binnen te gaan.

Motostoke

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Zodra je de stad binnenloopt, zal Sonia je roepen. Samen gaan jullie het Pokémon Center is, en Sonia geeft je Leon's League Card. Vanaf nu kun je bij de Rotomi-PC in ieder Pokémon Center je eigen League Card maken! Daarnaast heb je nu ook toegang tot de Poké Jobs-functie. Rechts in het Pokémon Center vind je ook een meisje dat haar Skwovet wil ruilen voor jouw Bunnelby.

Verlaat het Pokémon Center en praat opnieuw met Sonia, die je de ingang van het Motostoke Stadium laat zien.

League Card

In de Galar-regio is men verzot op League Cards: een soort voetbalkaartjes, maar dan voor Pokémon Trainers! Als je de League Card van een beroemde Trainer bemachtigt, kun je wat informatie over het personage lezen. Je kunt je verzameling League Cards inzien in de nieuwe League Card-optie in het menu. Verzamel ze allemaal!

Je kunt ook je eigen League Card maken! Gebruik hiervoor de Rotomi-PC die je in ieder Pokémon Center vindt. De voorkant van de League Card kun je helemaal naar wens aanpassen, en de achterkant bevat statistieken over je avontuur. Je kunt ook de Rotomi-PC gebruiken om een eerder gemaakte League Card te updaten met je nieuwe informatie.

Je zelfgemaakte League Card kun je delen met andere spelers door middel van de Y-Comm of een code. Je persoonlijke code kun je laten genereren door de nieuwe League Card-optie in het menu te gebruiken.

Poké Jobs

Pokémon en mensen werken al eeuwenlang nauw samen, maar nergens is dit meer van toepassing dan in de Galar-regio. Met de Poké Jobs-functie, beschikbaar via de Rotomi-PC in ieder Pokémon Center, kun je jouw Pokémon eropuit sturen om klusjes op te lossen.

Ieder klusje heeft weer andere eisen, en door de juiste Pokémon te sturen kun je nog betere resultaten bereiken. De deelnemende Pokémon worden beloond met extra Exp. Points, dus dit is een goede manier om je Pokémon te laten trainen op momenten dat je het spel niet aan het spelen bent.

Nu kun je de stad verkennen. Als je naar links loopt, zul je in een steegje vlak voor de brug een verborgen Nugget vinden. Momenteel kun je echter nog niet verder naar links, dus keer terug naar de hoofdstraat en loop naar het noorden. Aan je linkerkant vind je het Battle Cafe, en ietsje verder een platenzaak waar een man je TR13 Focus Energy geeft. Aan je rechterkant zit een haarsalon, en een kledingzaak.

Technical Machines en Technical Records

In Sword & Shield vind je naast de klassieke Technical Machines (TMs), ook Technical Records (TRs). Door één van deze voorwerpen te gebruiken, kun je een van je Pokémon een nieuwe aanval leren. Het verschil tussen de twee is dat je TMs zo vaak kunt gebruiken als je maar wilt, terwijl een TR slechts één keer te gebruiken is. Denk dus goed na voordat je er eentje gebruikt!

Tip: als je een bepaalde Pokémon eenmaal een TR geleerd heeft, zul je hem later ook opnieuw kunnen leren via de Move Reminder in het Pokémon Center. Je hoeft dan niet nog een keer de TR te spenderen.

Loop onder de poort door, en praat met de man bij de platenzaak rechts om de Hi-tech Earbuds te ontvangen. Met dit voorwerp kun je in de spelopties het individuele volume aanpassen van de muziek en geluidseffecten.

Stap dan op de lift helemaal achterin de straat. Leon komt aanlopen, en geeft je een Miracle Seed, Charcoal of Mystic Water — afhankelijk van welke starter-Pokémon je gekozen hebt. Neem de lift naar boven, en loop naar het stadion waar Hop al staat te wachten.

Jullie ontmoeten een vreemde jongeman met wit haar, die al snel weer wegloopt. Aan de balie mag je vervolgens een getal tussen de 1 en 3 cijfers kiezen, dat op je Pokémon League-uniform komt. Let op, dit getal kun je later niet meer wijzigen!

Verlaat dan het stadion en een man zal je naar het hotel wijzen. Volg hem naar links om bij het hotel te komen. Ga nog niet meteen naar binnen, maar loop eerst een stukje naar links en naar het zuiden om door een draaiende poort te gaan. Volg het pad naar beneden en je vindt TM02 Pay Day. Praat ook met de jongen bij de container, die vertelt dat zijn Minccino weggelopen is. Deze Minccino vind je bij een van de fonteinen bij het Gym Stadium; druk je linker-stick in om te fluiten als je “Mworp!” ziet staan. Praat dan opnieuw met de jongen bij de container en je ontvangt Throat Spray. Ietsje naar beneden vind je ook een Silk Scarf.

Iets verder naar links vind je nog een Pokémon Center. Binnen vind je een tweede verkoper bij de Poké Mart-balie, die TMs verkoopt, waaronder TM94 False Swipe. Als je van plan bent om veel Pokémon te vangen, is dit een aanradar!

Ten zuiden van het Pokémon Center vind je een treinstation, waarmee je snel kunt terugkeren naar de Wild Area of Wedgehurst. Loop verder naar het zuiden en ga met de lift naar beneden om een groot gebouw met de Uniform Shop te vinden, waar je een ander Gym-uniform kunt kopen.

Als je alles gezien hebt, loop dan terug naar het hotel links van het stadion (te herkennen aan het groene bordje) en ga naar binnen. Hier ontmoeten jullie Sonia, die de legendes van de Galar-regio aan het bestuderen is om meer te weten te komen over de mysterieuze Pokémon die jullie in Slumbering Weald zagen.

Loop dan naar de balie, waar je een stel hooligans van Team Yell ziet staan. Bereid je voor op een gevecht en spreek ze aan om ze uit te dagen.

+
Team Yell Grunt
Team Yell Grunt
Zigzagoon Lv. 9
+
Team Yell Grunt
Team Yell Grunt
Nickit Lv. 9

Na de tweede gevechten komt Hop aanlopen, die je Pokémon geneest. Samen dagen jullie de resterende twee Grunts uit.

+
Team Yell Grunt & Grunt
Team Yell Grunt & Grunt
Nickit Lv. 9
Zigzagoon Lv. 9

Na het gevecht komt Marnie aanlopen, één van de deelnemers van de Gym Challenge, waar Team Yell fans van zijn. Team Yell zal afdruipen, en je kunt je nu inchecken bij de balie.

De volgende dag rent Hop alvast naar het stadion. Je kunt nu het hotel verkennen door de lift in te gaan; in één van de kamers zal een man je een Star Piece geven. Verlaat dan het hotel en een man zal aanbieden je naar het stadion te brengen, maar je kunt ook weigeren als je de stad nog wilt verkennen.

Ga het stadion in en praat met de man aan de balie om je om te kleden, en de openingsceremonie te zien. Voorzitter Rose introduceert de Gym Challenge en zeven van de acht Gym Leaders. Na de ceremonie stelt hij zich persoonlijk voor. Hop vertelt waar de eerste Gym zich bevind: Turffield.

Wanneer je het stadion verlaat vertelt een medewerker dat je nu de Flying Taxi kunt gebruiken. Hiermee kun je wanneer je wilt terugkeren naar plekken die je al eerder bezocht hebt. Je kunt de Flying Taxi gebruiken vanaf je Town Map: open het menu met de X-knop, en druk dan op de + knop om de Town Map te openen.

Loop naar het westen, en genees je Pokémon bij het Pokémon Center indien nodig. Bereid je voor op een gevecht en loop dan naar Hop, die je uitdaagt!

+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Wooloo Lv. 11
Rookidee Lv. 12
Drizzile Lv. 14
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Wooloo Lv. 11
Rookidee Lv. 12
Thwackey Lv. 14
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Wooloo Lv. 11
Rookidee Lv. 12
Raboot Lv. 14

Nadat je Hop hebt verslagen, geeft hij je zijn League Card en rent hij weer verder. Genees je Pokémon bij het Pokémon Center en loop dan door naar het westen om Route 3 te bereiken.

Route 3

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Ietsje verderop kom je Sonia weer tegen. Ze geeft je een Escape Rope, een handig voorwerp dat je kunt gebruiken om uit een grot of kerker te ontsnappen. In tegenstelling tot eerdere games is de Escape Rope nu een Key Item dat je zo vaak kunt gebruiken als je wilt. Ook geneest ze je Pokémon.

Loop verder en check langs de zuidelijke muur om een een Revive te vinden bij wat keien. Je komt bij een splitsing; ga eerst naar het zuidoosten om, na een Trainergevecht, TM37 Beat Up te vinden. Loop dan verder naar het westen, waar je langs een kamp van een andere Trainer komt.

Blijf verderlopen en je komt bij de ingang van Galar Mine. Indien je je Pokémon eerst nog wilt genezen, praat dan met de vrouw bij de ingang.

Galar Mine

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Volg het pad naar het noorden en loop dan over het spoor naar links. Je zult al snel een Trainer zien; check de mijnkar naast hem voor een Revive. Versla de Trainer en loop langs hem naar het zuiden; je kunt een zijpaadje inslaan om 3 Great Balls te vinden. Blijf naar beneden lopen en je komt bij een uitgang naar Route 3, waar je TM54 Rock Blast vindt.

Ga terug de grot in en volg het spoor verder naar het noorden. Links zie je nog een Trainer; versla haar en loop langs haar naar links om TM26 Scary Face en een verstopte Stardust te vinden (bij de kratten). Blijf het spoor volgen tot je bij een brug komt, en steek die over. Versla de Trainer aan de andere kant om de Heavy-Duty Boots naast hem op te kunnen rapen.

Als je verder naar links loopt kom je bij een tweede spoor. check de kratten onder voor een Ether, en loop dan naar links over het spoor. Aan het einde vind je de jongeman van eerder: Bede. Bereid je voor en loop naar hem toe om hem uit te dagen voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Bede
Pokémon Trainer Bede
Solosis Lv. 13
Gothita Lv. 15
Hatenna Lv. 16

Na het gevecht druipt Bede af. Loop verder en je bereikt al gauw de uitgang naar Route 4.

Route 4

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Praat met de vrouw bij de uitgang om je Pokémon te genezen. Loop dan door, en je zult bij een aantal graanveldjes komen. Tussen het graan zijn verschillende wilde Pokémon, Trainers en voorwerpen te vinden. In het eerste graanveld rechts vind je onder andere een Cleanse Tag en Rare Candy. Loop tussen de twee velden helemaal naar rechts om een Sharp Beak te vinden, en duik dan het graanveld rechtsboven in voor TM07 Pin Missile. Check tenslotte het grasveld linksboven; bij de boom vind je Silver Powder.

Wanneer je bij het einde van de Route komt, komt er opeens een Wooloo aangerold. Dan verschijnt een man genaamd Milo: de Gym Leader van Turffield. Loop dan door om Turffield te bereiken.

Turffield

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Bij het Pokémon Center zie je Hop staan, die zegt dat Sonia naar je op zoek is. Ga vanaf het Pokémon Center naar links, en volg Yamper de heuvel op totdat je bij Sonia komt. Na een kort gesprek ontvang je Milo's League Card en wat Revives. Loop terug de heuvel af, maar ga bij de splitsing het paadje aan de linkerkant in om een verborgen Leaf Stone te vinden.

In Turffield zijn nog enkele andere handige voorwerpen te vinden. Loop vanaf het Pokémon Center naar rechts, en dan richting het stadion. In een zijpaadje aan je linkerkant vind je een verborgen Everstone. Loop verder naar het stadion, waar je helemaal aan de rechterkant TM97 Brutal Swing vindt. Ga dan terug naar het Pokémon Center en loop rechtdoor naar het stadion, maar sla linksaf en loop langs de bloemist. Aan het einde van het pad vind je een Max Revive.

Ten slotte kun je een raadsel oplossen om een zeldzaam voorwerp te vinden. Praat hiervoor eerst met het meisje dat bij de twee stenen staat, bij de heuvel waar je met Sonia sprak. Ze zal je het raadsel vertellen. Vervolgens moet je drie stenen in het dorp in de juiste volgorde inspecteren. De eerste steen is Grass, in het noordwesten van het dorp. De tweede is Water, in het zuidwesten. Ten slotte inspecteer je Fire, in het noordoosten van het dorp. Als je dit precies goed gedaan hebt, vind je een Expert Belt. Als je één van de stappen fout doet, of je doet er te lang over, dien je opnieuw te beginnen door weer met het meisje op de heuvel te praten.

Als je genoeg gezien hebt, ga dan naar het stadion en praat met Hop, die de Gym al heeft verslagen. Ga vervolgens het stadion binnen. Als je wilt, kun je met een jongen naast het pad jouw Galarian Meowth ruilen voor een reguliere Meowth. Meowth and Galarian Meowth evolueren in verschillende Pokémon, dus dit is een handige manier om je Pokédex te vullen. Aan de balies kun je voorwerpen of een ander uniform kopen. Zodra je klaar bent, praat dan met de vrouw achterin om de Gym-missie aan te gaan.

Gym-missies

In de Galar-regio moet je, voordat je het tegen de Gym Leader op kunt nemen, eerst een Gym-missie volbrengen. Zodra je de Gym-missie begint, kun je de Gym niet verlaten of je Pokémon genezen tot je de uitdaging volbracht hebt. Als je vroegtijdig vertrekt, zul je bij je volgende bezoek opnieuw moeten beginnen. Ook kun je geen gebruik maken van je Pokémon Box Link. Zorg dus dat je goed voorbereid bent!

Nadat je de Gym-missie volbracht hebt, kun je wel het stadion verlaten vlak voor het gevecht met de Gym Leader, bijvoorbeeld om je Pokémon te genezen. Wanneer je terugkeert naar de Gym, hoef je de Gym-missie niet opnieuw te doen en kun je rechtstreeks naar de Gym Leader.

Turffield Gym

Binnen in de Gym ontmoet je een man die zich voorstelt als Dan, en de missie uitlegt. Je moet de 20 Wooloo in het veld richting de hooibalen jagen.

Wanneer je naar de Wooloo loopt, zullen ze in de tegenovergestelde richting wegrollen. Zorg dat ze allemaal bij de hooibalen achterin terecht komen, en je kunt naar het volgende gebied. Hier zal een Yamper rondrennen, die roet in het eten kan gooien door de Wooloo de verkeerde kant op te jagen; probeer de Wooloo vooruit te laten rollen, op een moment dat Yamper niet in de weg loopt.

Versla de Trainer in je pad, en ga naar het derde gebied. Hier loopt opnieuw een Yamper rond, maar als je de Trainer in het gebied verslaat, zal Yamper stoppen met rondrennen. In het vierde gebied lopen twee Yamper rond, maar opnieuw kun je de Trainer verslaan om ze aan de kant te laten gaan.

 

Klim aan het einde de trap op, en je hebt de Gym-uitdaging volbracht! Je zult nu naar de arena geleid worden, waar je het tegen de Gym Leader op zult nemen. Tip: als je terug loopt, zul je de Gym kunnen verlaten om je Pokémon te genezen bij een Pokémon Center. De volgende keer dat je terug komt, hoef je de Gym-uitdaging niet opnieuw te doen.

Loop het veld op om het gevecht met de Gym Leader, Milo, te beginnen.

+
Gym Leader Milo
Gym Leader Milo
Gossifleur Lv. 19
Dynamax Eldegoss Lv. 20

Nadat je Milo verslagen hebt, ontvang je de Grass Badge! Hiermee kun je wilde Pokémon t/m Lv. 25 vangen, en geruilde Pokémon t/m Lv. 30 zullen je gehoorzamen. Als extraatjes ontvang je ook nog eens TM10 Magical Leaf en een Grass Uniform.

Nu je de eerste Badge bemachtigd hebt, is je volgende bestemming het dorpje Hulbury, waar de volgende Gym zich bevindt. Om Hulbury te bereiken, moet je eerst Route 5 doorkruisen. Verlaat het stadion en vervolg je reis naar het oosten!