Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough » Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Rock & Ice Badge

Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Rock & Ice Badge

Hammerlocke

Nadat je Gym Leader Opal hebt verslagen en de Fairy Badge hebt bemachtigd, is je volgende bestemming de Gym in de stad Circhester, ten oosten van Hammerlocke. Keer dus eerst terug naar Hammerlocke.

Zodra je het stadion in Hammerlocke passeert, zul je Bede tegenkomen, die gediskwalificeerd is van de Gym-uitdaging. Dan verschijnt Opal, die haar eigen plannen met hem heeft. Loop door naar het oosten en je zult Sonia tegenkomen. Dan klinkt een grote knal vanuit het stadion. Leon verschijnt ook, en vertrek samen met Sonia om Rose te waarschuwen.

Ten slotte verschijnt Hop, die je vraagt mee te komen naar Route 7. Loop hem achterna, naar het oosten, en je zult bij een derde Pokémon Center komen, waar je onder andere TMs kunt kopen. Ga door naar het oosten om Route 7 te bereiken.

Route 7

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Zodra je de brug over loopt, kom je Hop tegen, die je uitdaagt voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
TrevenantLv. 34
HeatmorLv. 34
SnorlaxLv. 35
BoltundLv. 35
InteleonLv. 37
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
TrevenantLv. 34
HeatmorLv. 34
SnorlaxLv. 35
BoltundLv. 35
RillaboomLv. 37
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
TrevenantLv. 34
HeatmorLv. 34
SnorlaxLv. 35
BoltundLv. 35
CinderaceLv. 37

Na het gevecht geneest Hop je Pokémon en stelt hij voor nog een gevecht te houden nadat je je volgende Gym Badge hebt. Dan vertrekt hij weer.

Loop naar het noordoosten gaan en ga door de poort om Route 8 te bereiken.

Route 8

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Route 8 is een groot doolhof. Loop eerst de trap af naar links en je komt bij een splitsing. Ga naar rechts via de ladder omlaag, versla de Trainer en ga bij de volgende ladder omhoog. Loop dan een stukje naar beneden om een Shiny Stone te vinden.

Ga door naar het noorden, ga de trap af en klim de ladder op. Loop om het muurtje heen, naar links, en klim de ladder op om TM96 Smart Strike te vinden. Ga door naar rechts: daal de ladder af, klim de volgende ladder op, en daal de volgende ladder af.

Loop naar het noorden, links van je zul je een krat en een kruiwagen zien; inspecteer deze om een Elixir te vinden. Spring dan van het heuveltje af naar links. Wanneer je doorloopt naar links zul je een overstekende Falinks zien; je kunt met ze vechten, of wachten tot ze aan de kant gaan. Loop door naar links en je zult tussen de rotsen een Max Revive vinden.

Als je doorloopt naar het noorden zul je links een trap zien. Bovenaan kun je een verstopte Big Nugget vinden. Loop dan door het gras naar het oosten, en daal de ladder af. Pas op voor de overstekende Falinks, en raap de King's Rock op die in het midden ligt (tussen de muurtjes). Bij het hol waar Falinks uit komt ligt ook een Nugget verstopt.

Iets naar rechts kom je bij een trap; klim de trap op, en dan de ladder die volgt. Na de ladder sla je meteen linksaf; versla de wilde Crustle op je pad en loop door naar links om TM43 Brick Break te vinden. Ga nog niet door de grote poort, maar loop eerst een stukje naar rechts om bij een Pokémon Camp te komen. Check de hoek rechtsboven om een Terrain Extender te vinden.

Loop dan door de grote poort om het volgende deel van Route 8 te bereiken.

Route 8 - Steamdrift Way

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Vanaf Steamdrift Way is het nog maar een klein stukje tot Circhester. Blijf naar het noordoosten lopen, en je zult al snel de stad bereiken.

Circhester

Zodra je Circhester binnenloopt, zul je meteen het Pokémon Center voor je zien. Achter het Pokémon Center staat een aantal huizen; ga het onderste huis en praat met een man voor TM27 Icy Wind (in Pokémon Sword) of TM48 Rock Tomb (in Pokémon Shield). Loop dan naar rechts en je komt bij een pleintje. Een van de verkopers, in het hoek rechtsonder, wil zijn Throh (in Pokémon Sword) of Sawk (in Pokémon Shield) ruilen voor jouw Vanillish.

In het noordwesten van het pleintje staat een groot hotel. Ga naar binnen en neem de lift; loop dan in de gang helemaal naar links en ga de kamer binnen. Praat met de man achterin, die de Game Director blijkt te zijn. Hij zal je een Catching Charm geven.

Ga dan naar het andere hotel, in het noordoosten van het pleintje. Neem de lift en ga de eerste kamer links binnen. Hier vraagt een detective genaamd Howses je hulp om uit te vinden wie de Berries opgegeten heeft. Praat met de drie verdachten, en de echte boosdoener komt tevoorschijn: een Skwovet. Praat met de Skwovet voor een korte scène. Praat dan nogmaals met de Skwovet en antwoord “Yes”. Howses zal je een Wide Lens geven voor je hulp.

Verlaat de hotelkamer en ga naar de kamer direct rechts van de lift; hier zal een man je TM16 Screech geven. Vervolgens ga je naar de volgende kamer rechts; praat met een man om TM47 Fake Tears te krijgen.

In het oosten van de stad vind je nog een haarsalon en een kledingzaak. Loop je naar het noorden van de stad, dan kom je bij een warmwaterbron. Als je een Dragon-type Pokémon hebt die niet verder kan evolueren, praat dan met de man aan de linkerkant van het bad; hij kan je Pokémon de ultieme Dragon-type aanval Draco Meteor leren. Check ook de rechterkant van het bad om TM51 Icicle Spear te vinden.

Als je genoeg gezien hebt, ga dan naar het stadion in het noorden van de stad, boven de warmwaterbron. Binnen praat je met Hop, die zojuist verloren heeft. Hij geeft je Gordie's League Card (in Pokémon Sword) of Melony's League Card (in Pokémon Shield). Praat dan met het meisje achterin om de Gym-missie te beginnen.

Circhester Gym

De Circhester Gym ziet er in Pokémon Sword en Shield anders uit: in Pokémon Sword is het een Rock-type Gym, en in Pokémon Shield is het een Ice-type Gym. De missie en layout van de Gym zijn echter hetzelfde.

Voor deze Gym-missie ga je de zogeheten Trap Detector gebruiken. De Gym zit namelijk vol met valkuilen, die je terugbrengen naar het vorige metalen plateau als je erin valt. Wanneer er voor je neus een valkuil ligt, zal je controller gaan trillen. Speel je op een Nintendo Switch Lite, kijk dan goed naar het scherm, want de Trap Detector zal ook oplichten als hij een valkuil detecteert.

Om de Gym-missie te volbrengen, moet je simpelweg naar de andere kant van de Gym zien te komen. Mocht je in een valkuil vallen, dan blijft deze open en kun je er niet nog een keer in vallen. De aanhouder wint dus!

In het derde gebied wordt het ietsje moeilijker: er waait een sterke zandstorm waardoor je geen hand voor ogen ziet. Let dus goed op de Trap Detector en maak goed gebruik van de metalen plateaus.

Nadat je de missie voltooid hebt, neem je het op tegen de Gym Leader. In Pokémon Sword is dit de Rock-type Gym Leader, Gordie. In Pokémon Shield is dit de Ice-type Gym Leader, Melony.

+
Gym Leader Gordie
(Als je Pokémon Sword speelt)
Gym Leader Gordie
(Als je Pokémon Sword speelt)
BarbaracleLv. 40
ShuckleLv. 40
StonjournerLv. 41
Gigantamax CoalossalLv. 42
+
Gym Leader Melony
(Als je Pokémon Shield speelt)
Gym Leader Melony
(Als je Pokémon Shield speelt)
FrosmothLv. 40
DarmanitanLv. 40
EiscueLv. 41
Gigantamax LaprasLv. 42

Voor het verslaan van de Gym Leader ontvang je de Rock Badge (in Pokémon Sword) of de Ice Badge (in Pokémon Shield). Hiermee kun je wilde Pokémon vangen t/m Lv. 50, en zullen geruilde Pokémon t/m Lv. 80 naar je luisteren. Ook ontvang je TM48 Rock Tomb en een Rock Uniform (in Pokémon Sword) of TM27 Icy Wind en een Ice Uniform (in Pokémon Shield).