Startpagina » Pokémon Sword & Shield » Pokémon Sword & Shield Walkthrough » Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Water Badge

Pokémon Sword & Shield Walkthrough – Water Badge

Nadat je Gym Leader Milo hebt verslagen en de Grass Badge hebt bemachtigd, is je volgende doel de Gym van Nessa, die in Hulbury staat. Verlaat Turffield richting het oosten om Route 5 te bereiken.

Route 5

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Zodra je Route 5 oploopt, zul je al snel uitgedaagd worden door twee Trainers: een Double Battle! Ietsje verderop kom je bij een splitsing. Loop eerst omlaag, en je zult bij een meertje komen. Check helemaal rechtsonderin dit gebied om TM31 Attract te vinden. Ga dan terug het hoofdpad op door terug te lopen, of via het pad rechts omhoog (je zult dan wel met twee Trainers moeten vechten).

Iets verderop vind je de Pokémon Nursery. Via het grasveldje een stukje links van de Nursery kun je een voorwerp dat vlak naast het gebouw ligt oprapen: een Shed Shell. Ga dan de Nursery in en praat met de vrouw aan de rechterkant: ze zal je een gratis Lv. 1 Toxel geven, plus 5 Exp Candies XS!

Pokémon Nursery

De Pokémon Nursery is een terugkerende feature uit Pokémon Sun & Moon. Als je twee Pokémon achterlaat bij de Nursery van het tegenovergestelde geslacht, die tot dezelfde eigroep behoren, dan is er een kans dat ze na een tijdje een Egg produceren. De Pokémon die uit dit ei komt, is van dezelfde soort als de vrouwelijke Pokémon die je achterliet bij de Nursery, die tevens speciale ei-aanvallen leren van de mannelijke Pokémon. Check onze Pokédex voor een volledig overzicht van de eigroepen en ei-aanvallen per Pokémon.

Nieuw in Pokémon Sword & Shield is dat je nu ook ei-aanvallen kunt leren aan een Pokémon, zonder hem uit een ei te moeten broeden! Als je twee Pokémon van dezelfde soort achterlaat bij de Nursery, waarvan eentje minder dan 4 aanvallen kent (gebruik hiervoor de Move Deleter bij het Pokémon Center), dan zal deze de ei-aanvallen van de andere Pokémon kunnen leren.

Blijf naar het oosten lopen en je komt al snel Team Yell Grunts tegen, die iemands fiets proberen te stelen. Tijd om ze een lesje te leren!

+
Team Yell Grunt
Team Yell Grunt
Zigzagoon Lv. 17
Thievul Lv. 18
+
Team Yell Grunt
Team Yell Grunt

Nadat je Team Yell hebt verslagen, rennen ze snel weer weg. Als beloning zal de man je zijn fiets geven: de Rotom Bike. Druk op de + of – knop om op de fiets te stappen. Terwijl je fietst, kun je periodiek ook op turboversnelling racen als je op de B-knop drukt!

Loop of fiets door naar het oosten, de brug op. Na een tijdje zul je Hop tegenkomen. Bereid je voor en loop naar hem toe om met hem te vechten.

+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Grookey als starter koos)
Wooloo Lv. 18
Corvisquire Lv. 19
Drizzile Lv. 21
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Scorbunny als starter koos)
Wooloo Lv. 18
Corvisquire Lv. 19
Thwackey Lv. 21
+
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Pokémon Trainer Hop
(Als je Sobble als starter koos)
Wooloo Lv. 18
Corvisquire Lv. 19
Raboot Lv. 21

Na het gevecht zal Hop je een Revive geven en rent hij weer verder. Blijf naar het oosten lopen, en je zult na een poosje de volgende stad bereiken: Hulbury.

Hulbury

⦾ frequent | O normaal | △ gemiddeld | ☆ zeldzaam | ★ zeer zeldzaam

Zodra je de stad binnenloopt, zie je meteen het Pokémon Center. Iets verderop kom je voorzitter Rose (incognito), zijn assistente Oleana, en Bede tegen. Rose stelt voor dat je de Gym Badge in de stad wint, en hem dan bezoekt in het restaurant in de stad.

Als je vanaf het Pokémon Center naar beneden loopt, de trap af, kom je bij een pleintje. Hier kun je onder andere Incense kopen en medicijnen voor je Pokémon. Ook vind je een meisje dat aanbiedt haar Cottonee te ruilen voor jouw Minccino. Check in de hoek linksonder om een Magnet te vinden. Loop dan naar rechts, het pleintje uit, en recht tegenover je zul je wat trappen zien die naar een pier leiden; hier kun je een Shell Bell vinden.

Loop dan vanaf het Pokémon Center naar het noorden, en sla bij de splitsing linksaf om het treinstation te bereiken, of rechtsaf om bij de Gym te komen. Momenteel is de Gym Leader echter niet aanwezig. Als je nog een stukje doorloopt, kun je links een pier oplopen waar je kunt vissen naar Pokémon. Loop verder door naar het oosten en je zult bij de vuurtoren komen, waar je de Gym Leader, Nessa, ziet staan. Check aan de achterkant van de vuurtoren om een goed verstopte TM82 Electroweb op te rapen, en praat dan met Nessa. Ze geeft je Nessa's League Card, en keert dan terug naar de Gym.

Zorg dat je team goed voorbereid is, en ga dan naar de Gym in het noorden van de stad om de Gym-missie aan te gaan.

Hulbury Gym

In de Hulbury Gym zul je een puzzel moeten oplossen om de Gym Leader te bereiken. Loop naar rechts en versla de eerste Trainer, en druk dan op de rode knop. Dit verplaatst de waterstraal, waardoor je nu bij de gele knop kunt; druk deze in, en druk dan nogmaals op de rode knop. Loop dan verder door naar achteren.

Bij het volgende stuk sla je eerst de rode knop over en versla je de Trainer die bij de gele knop staat. Druk de gele knop in, loop linksom terug en druk de rode knop in. Nu kun je naar het volgende stuk.

In het laatste stuk negeer je eerst de rode knop, en loop je een stukje verder naar beneden. Druk hier de gele knop in. Loop dan een stukje terug en druk de rode knop in, en vervolgens de blauwe knop die er rechts van staat. Nu kun je naar het einde van de puzzel lopen!

In het stadion staat de Gym Leader, Nessa, al op je te wachten. Bereid je voor en loop het veld op om het gevecht te beginnen!

+
Gym Leader Nessa
Gym Leader Nessa
Goldeen Lv. 22
Arrokuda Lv. 23
Dynamax Drednaw Lv. 24

Als het je lukt Nessa te verslaan, zal ze je de Water Badge overhandigen. Hiermee kun je Pokémon t/m Lv. 30 vangen, en zullen geruilde Pokémon t/m Lv. 40 naar je luisteren. Ook ontvang je TM36 Whirlpool, en een Water Uniform als aandenken.

Wanneer je de Gym verlaat, staat Oleana je al op te wachten. Ze vraagt je naar het restaurant, de Captain's Table, te komen om met voorzitter Rose te praten. Ook geeft ze je Rose's League Card.