Alola Photo Club

In Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon vind je een nieuwe voorziening om samen met je Pokémon van te genieten. De Alola Photo Club heeft een aantal winkels in de regio geopend, met locaties in Hau'oli City op Melemele Island en Konikoni City op Akala Island.

Op deze locaties kun je foto's maken van jezelf met je favoriete Pokémon, maar je kunt ook je Pokémon in de spotlights zetten en alleen foto's van hun te maken! Je kunt onder andere kiezen welke outfit je draagt, welke achtergrond gebruikt wordt, waar jij en je Pokémon staan en welke bewegingen jullie maken, inclusief alle Z-Moves. Op bepaalde momenten in het spel, zoals bij een evolutie of een locatie, zal Rotom je vragen of je een foto wil laten maken.

Je hebt de volledige vrijheid over de compositie van je foto, waaronder ook de hoek en positie van je Pokémon. Verder kun je je Pokémon uitdossen met accessoires, zoals strikjes en nepsnorren, en de foto nabewerken. Hoeveel accessoires en voorwerpen beschikbaar zijn, is afhankelijk van hoe ver je bent in het verhaal en hoe sterk je band met je Pokémon is. Het eindresultaat kun je met andere spelers delen via de communicatiefuncties van de games.

Achtergronden

Je kunt meer dan zestig achtergronden gebruiken in de Alola Photo Club. Rotom helpt je tijdens je avontuur op weg om nieuwe achtergronden vrij te spelen. Je hoeft hiervoor niks te doen – zodra je een bepaalde plek hebt bezocht, zal de achtergrond automatisch beschikbaar worden. Er zijn ook enkele achtergronden die je pas vrij kunt spelen nadat je aan bepaalde condities hebt voldaan. Deze vind je in de onderstaande tabel.

Stickers en omlijstingen

In onderstaande tabel vind je alle stickers en omlijstingen die je kunt verzamelen om je foto's mee te decoreren. Nadat je foto's hebt gemaakt, word je gevraagd of je dit wil. Je kunt ook eerder gemaakte foto's decoreren door je Photo Album te openen via het X menu. Vervolgens heb je de mogelijkheid om je foto's te decoreren and kopieën hiervan te bewaren.

Veel van de stickers zijn al aan het begin van je avontuur beschikbaar, maar om ze allemaal in bezit te hebben, zul je aan bepaalde condities moeten voldoen.

Wanneer een foto is gedecoreerd en bewaard, kan deze niet meer worden aangepast. Kies voor “Save as a copy” nadat je een foto hebt gedecoreerd, en zowel je gedecoreerde foto als de originele foto worden bewaard. Kies voor “Overwrite” als je er zeker van bent dat je de originele foto niet meer gaat gebruiken.