Island Scan

Mocht je moeite hebben met het vullen van je Pokédex in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon, dan is de QR Scanner een goede uitkomst! Met deze functie is het namelijk mogelijk om Pokémon in je Pokédex te registreren door het scannen van QR-codes.

Kies in het X menu de optie QR Scanner en de camera's aan de buitenkant van je Nintendo 3DS worden geactiveerd. Richt deze op de QR-code die je wil scannen en druk op R of A of druk op het zoekicoon op het onderste scherm.

Probeer onderstaande voorbeelden om te ontdekken hoe het werkt!

De QR Scanner begint met tien scans, en het duurt twee uur per scan om op te laden. Ieder QR-code die je scant levert je punten op – tien in het algemeen. Wanneer je honderd punten hebt bemachtigd, kun je Island Scan activeren.

Island Scan

Wil je Pokémon vangen die normaal niet in Alola te vangen zijn? Maak je dan klaar voor Island Scan! Met deze functie kun je met één druk op de knop het hele eiland welke je aan het verkennen bent scannen.

Klik op Island Scan of druk op X in de QR Scanner om Island Scan te activeren. Blijf vervolgens op R of A drukken en je zult vervolgens een spoor vinden van een vreemde Pokémon op het eiland welke je aan het verkennen bent. Schiet op en ga op zoek naar de geschaduwde Pokémon op de gedetecteerde locatie. De Pokémon zal zich niet lang op deze plek bevinden, dus je zult deze zo snel mogelijk moeten vangen. Wanneer de tijd voorbij is, zal het spoor van de Pokémon verdwijnen en zal Island Scan afsluiten. Dit is ook het geval wanneer je de Pokémon gevangen of verslagen hebt.

Iedere dag is er op ieder eiland weer een andere Pokémon te vangen. Hieronder vind je een lijst van alle Pokémon die je met Island Scan kunt vinden.