Mocht je moeite hebben met het vullen van je Pokédex in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon, dan is de QR Scanner een goede uitkomst! Met deze functie is het namelijk mogelijk om Pokémon in je Pokédex te registreren door het scannen van QR-codes.

Kies in het X menu de optie QR Scanner en de camera's aan de buitenkant van je Nintendo 3DS worden geactiveerd. Richt deze op de QR-code die je wil scannen en druk op R of A of druk op het zoekicoon op het onderste scherm.

Probeer onderstaande voorbeelden om te ontdekken hoe het werkt!

De QR Scanner begint met tien scans, en het duurt twee uur per scan om op te laden. Ieder QR-code die je scant levert je punten op – tien in het algemeen. Wanneer je honderd punten hebt bemachtigd, kun je Island Scan activeren.

Island Scan

Wil je Pokémon vangen die normaal niet in Alola te vangen zijn? Maak je dan klaar voor Island Scan! Met deze functie kun je met één druk op de knop het hele eiland welke je aan het verkennen bent scannen.

Klik op Island Scan of druk op X in de QR Scanner om Island Scan te activeren. Blijf vervolgens op R of A drukken en je zult vervolgens een spoor vinden van een vreemde Pokémon op het eiland welke je aan het verkennen bent. Schiet op en ga op zoek naar de geschaduwde Pokémon op de gedetecteerde locatie. De Pokémon zal zich niet lang op deze plek bevinden, dus je zult deze zo snel mogelijk moeten vangen. Wanneer de tijd voorbij is, zal het spoor van de Pokémon verdwijnen en zal Island Scan afsluiten. Dit is ook het geval wanneer je de Pokémon gevangen of verslagen hebt.

Iedere dag is er op ieder eiland weer een andere Pokémon te vangen. Hieronder vind je een lijst van alle Pokémon die je met Island Scan kunt vinden.

Pokémon op Melemele Island

DagPokémonTypeLocatie
MaandagSquirtle
Seaward Cave
DinsdagOnix
Ten Carat Hill
WoensdagHorsea
Kala'e Bay
DonderdagScatterbug
Hau'oli City
VrijdagBulbasaur
Route 2
ZaterdagLitwick
Hau'oli Cemetery
ZondagCharmander
Route 3

Pokémon op Akala Island

DagPokémonTypeLocatie
MaandagSpheal
Route 7
DinsdagCombusken
Route 8
WoensdagHonedge
Akala Outskirts
DonderdagBeedrill
Route 4
VrijdagGrovyle
Route 5
ZaterdagMarshtomp
Brooklet Hill
ZondagRalts
Route 6

Pokémon op Ula'ula Island

DagPokémonTypeLocatie
MaandagSwinub
Tapu Village
DinsdagPrinplup
Route 16
WoensdagGrotle
Ula'ula Meadow
DonderdagPidgeot
Route 10
VrijdagMonferno
Route 11
ZaterdagAxew
Mount Hokulani
ZondagRhyhorn
Blush Mountain

Pokémon op Poni Island

DagPokémonTypeLocatie
MaandagAggron
Poni Plains
DinsdagRotom
Poni Gauntlet
WoensdagLeavanny
Poni Meadow
DonderdagChesnaught
Exeggutor Island
VrijdagGreninja
Poni Wilds
ZaterdagDelphox
Ancient Poni Path
ZondagEelektross
Poni Grove
Forum